Hirdetés

2018. szeptember 24., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  PLC programozás

Hozzászólások

(#3701) byte-by válasza dodzylla (#3694) üzenetére


byte-by
(tag)

halo dodzylla !

"Megcsinálom a két merkert amit fentebb írtál, ezeket feltételként beteszem az adott networkokbe, kézit- a kézibe, auto az autohoz, majd egyik feltételét "megszakításnak" úgy mint a "pirosgomb" nevű leállítást ....."

valami ilyesmi.
de én inkább a kézi program nework 1-2-3 -ban lévő fizikai kimenetek helyett tennék merkereket és az autómata üzem 6-os network-jába pedig párhuzamosan betenném.
mivel ránézésre az autó üzem 6-os network-ja a " kimenetek " network.

optovednél ugy tanítják, hogy szekvencia - időzítők/számlálók-kimenetek.

Szirty siemens-es példaprogramjában látszik hogyan van összefésülve a kézi és az autó ág.

ha nem akarod összefésülni a két programot, egymás után is begépelheted, nem szép, nem praktikus, de a vátoztatások után működni fog.

később ilyet úgy sem teszel.

azt nem nagyon értem, hogy Te vagy a legfiatalabb a kurzuson, mert én is voltam majdnem hasonló módon kapcsolatban az optoveddel, de inkább csak fiatalok voltak.ez nem most volt.
ha igaz az , hogy olyan sok az 50 év körüli, akkor nagyobb a baj , mint gondoltam.
nem az a baj, hogy érdekel egy 50-est, hanem hogy milyen kevés fiatalt.
információim szerint az én kurzusomban részt vevők közül talán ha 1-2 ember foglalkozik plc-vel.

ha nem vettek volna fel egy full automatizált céghez plc technikusnak és nem kellett volna vért izzadva rájönnöm a képzés nagyon komoly hiányosságaira, és nem lett volna lehetőségem reggeltől estig a gépek mellett üni online, akkor lehet , hogy én sem foglalkoznék vele.
(itt megjegyzem van még mit tanulnom)

byte-by

[ Szerkesztve ]

(#3702) dodzylla


dodzylla
(újonc)

Üdv Byte-by

Hát erre nem tudok mit mondani, ugye suliban nálunk is műszaki és szoftveres irány van, java része inkább programozás felé ment, mert ,hogy a műszaki senkit nem érdekel, meg ,hogy unalmas stb stb, engem meg pont a mikrokontrollerek érdekeltek inkább, meg az elektronikai oldala a számítógépnek, összesen vagyunk a 80 főből(műszaki sávosok) 3 an akit érdekel az elektronikai rész, a maradék aki műszaki sávra jött, az a modellezés, és grafika miatt, mert ugye azt is tanulunk rajta, többi meg csak egyszerűen akar valami papírt, és szarik az egészbe.

Aztán ugye nagyon megtetszett a mikrokontroller világ, meg a PC s hardverfejlesztés, és úgy akadtam rá PLC re , persze szeretnék még azért jóval többet is tanulni , de egyenlőre ezeket szeretném elérni.

Sajnos ami negatívum számomra a GDF-en az pont az "elektronika alapok" volt, eddig minden tanár nagyon segítőkész volt, sokat tanítottak, de ez az egy tanár egy igazi B*rom volt, össze vissza wikipédiáról kukázott szart adott le, nem értettünk az ég világon semmit, aztán persze nagy nehezen meglett a tárgy de semmit nem értünk vele, ez később digitális technikán vissza is ütött nem is kicsit. Egyébként a matek és a többi tantárgy oktatásával teljesen elégedett vagyok, bár van 1-2 BME s óraadónk akik rendesen megszívattak és örültem ,hogy a 2 est elérem de hát legalább meglett. Most önszorgalomból vettem egy köteg elektronika alap könyvet, közép sulisokat főleg, és abból próbálom megtanulni ami kell.Aztán meglátjuk mit hoz a jövő.

De én is azt tudom mondani a személyes tapasztalataim alapján ,hogy ahoz képest ,hogy a mérnök informatikus is igazából egy gyenge áramú villamosmérnök, az ég világon senkit nem érdekel az elektronikai része.

Köszi a segítséget!

Dod

[ Szerkesztve ]

(#3703) Szirty válasza dodzylla (#3702) üzenetére


Szirty
(Topikgazda)

Üdv dodzylla!

"Aztán ugye nagyon megtetszett a mikrokontroller világ, meg a PC s hardverfejlesztés, és úgy akadtam rá PLC re , persze szeretnék még azért jóval többet is tanulni , de egyenlőre ezeket szeretném elérni."

Szerintem döntsd el mit akarsz. A lényeg a részletekben van!
Egy tanult és sokat tapasztalt kollégám mondása volt: "Egy szakmát, de azt kulturáltan!".

(#3704) dodzylla


dodzylla
(újonc)

Üdv Szirty!

Hát most ezt a PLC t kezdtem el komolyan:) nem tudom ,hogy mennyire lesz keresett szakma, vagy mennyire keresik most, vannak e gyakornoki pozíciók stb stb...:) Sok felé lehet menni, ha nem kapok állást ebben a szakmában akkor kénytelen vagyok mást tanulni, igazából alkalmazkodnom kell a piac igényeihez, sajnos ilyen lett a mai világ.

[ Szerkesztve ]

(#3705) byte-by válasza dodzylla (#3704) üzenetére


byte-by
(tag)

halo dodzylla !

ha igaz, hogy kevés fiatalt érdekel, vagy nem igazán áldoznak rá energiát, időt, fáradtságot(és igen, pénzt is, ha kell), akkor a plc-s szakma nagyon keresett lesz.igaz, már ma is az.

ráadásul ha valóban annyira gyökeresen át akarják alakítani a képzési rendszert, hogy a feltételek inkább gyakorló technikusok vagy mérnökök számára lesz elérhető, akkor gáz van.illetve lesz.
azzal azért legyél tisztában, hogy a plc-s szakma nem csak a plc-programok írásából áll, hanem minden olyan eszköz ismeretéből és programozásából, amivel a plc esetleg kommunikálhat. HMI-k, driverek-frekiváltók,bus rendszerek,felügyeleti eszközök, analóg rendszerek,stb.
gyakorold a plc -t bátran. kelleni fog.

Szirty-nek jegyzem meg, hogy új munkám van, ahol már nem omronnal kell foglalkoznom, hanem az igazgatóság döntése alapján minden vezérlő és automatika siemens lesz, új géphegyek lesznek telepítve siemens vezérlésekkel.mind a rajzok , dokumentációk, plc programozást saját erőből szándékozzuk megoldani.a legújabb PG lett vásárolva jól feltuningolva.sőt, első körben jelenleg 6 gép tervezése folyik és azokban már s7-1500-as vezérlő rendszer lesz, egy kivétellel, abban s7-1200.nálunk csapat nincs , csak én,ott nem tudok kihez fordulni, ha esetleg elakadok.

szóval lesz kérdésem minden bizonnyal...

byte-by

(#3706) dodzylla


dodzylla
(újonc)

Üdv Byite-by

Sok sikert kívánok:)

Budapesten nektek nincs véletlen valami ismerős hely ahol betekintést lehetne nyerni egy éles rendszerbe?:) jöhet privibe is esetleg ha valaki tud ilyen helyet:)

[ Szerkesztve ]

(#3707) Szirty válasza byte-by (#3705) üzenetére


Szirty
(Topikgazda)

Helló byte-by!

Gratulálok a lehetőséghez! Ez nagy kihívás, ugyanakkor komoly kockázat is! De hát mint tudjuk kockázat nélkül nincs rizikó :-)
Nem sok szabad időd lesz a jövőben azt hiszem.
Sok sikert hozzá!

(#3708) coco2


coco2
(tag)

Hi! Keresnék valakit, aki ért a politechnika / műanyag fröccsöntés gyakorlatához - hekkelési szinten. A többit inkább priváte, mert "ejnye-bejnye" kategóriás kérdéseim lennének.

(#3709) Szirty válasza coco2 (#3708) üzenetére


Szirty
(Topikgazda)

Helló coco2!

Kibasztak a cégtől és most jön nekik a fekete leves? Vagy ráültél a kerti bútor fotelre és összerogyott?

(#3710) coco2 válasza Szirty (#3709) üzenetére


coco2
(tag)

Szia Szirty!

Feketeleves nincsen képben. Háttérben a srácok nagyon okosak, és jobb szeretném tudni, mivel vesznek ostobára. Ha kicsit jobban képben lennék a lehetőségeikről és korlátaikról, tudnék játszani. Így viszont nem tudok. Ezért kellene pár felvilágosítás olyan dolgokról, amik nem az én világom.

(#3711) moha21


moha21
(PH! kedvence)

Sziasztok!

Most kezdtem/kezdek el ( technikusi képzés miatt ) foglalkozni PLC-vel.
Ezidáig nagyjából addig jutottam, hogy átnéztem a digitális technikát ( Karnaugh tábla és társai ) meg a létradiagram-ot is szoktam kicsit, mert előtte sosem használtam.
Kérdésem az lenne, hogy merre lenen érdemes elindulni a tanulással, mert iskola nekem 1 héten csak egyszer van. Letöltöttem a PLCSim 2008 nevű programot win7x64sp1-el hibát ír...
AW-SYS szintén telepítés közben elszáll...
EGyedül a mitsubishi szimulátora futott, de az elég karcsúnak tűnik ( meg kicsit gagyinak ).
Szóval merre lenne jó indulni?

A Másik kérdés, hogy érdemes -e esetleg hardverbe is pénzt fektetni. Gondolok itt a Moller Easy modellekre, amiket már 10k körül is kapni és a kijelzőjén lehet látni a létradiagramot, illetve a saját gombjaival ezt variálni.
Mondjuk ezek 8 be, 4 kimenetes cuccok és nyilván csak úgy az asztalon teljesen feleslegesek, de ki tudja lakásba egyszer valamire fel lehet használni. Vagy nincs értelme, mert sokat úgy se tanulhatok rajta?

Sajna az iskolába a tanár első alkalommal már vizsgáztatni akart minket a " nektek ezt tudni kellene" szöveggel így jó lenne itthon rágyúrni + érdekel is kicsit.

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#3712) Szirty válasza coco2 (#3710) üzenetére


Szirty
(Topikgazda)

Helló coco2!

Szerintem megoldható hogy a nyilvános fórumon úgy kérdezz, hogy ne árulj el ránk nem tartozó dolgot.
(Privátokra nem nagyon válaszolok)

(#3713) sörösló válasza coco2 (#3710) üzenetére


sörösló
(fanatikus tag)

Csak tán nem az új Lego-ban lettél művezető? Remek dolog lesz az ha már így indul...

"Háttérben a srácok nagyon okosak, és jobb szeretném tudni, mivel vesznek ostobára."

Mostan akkor te vagyol a főni csak sajna nem értesz hozzá? Remek!!! :W

"Ha kicsit jobban képben lennék a lehetőségeikről és korlátaikról, tudnék játszani. Így viszont nem tudok."

Az a jó ha nem tudsz! Tanulj bele a szakmába, és akkor képben leszel a "lehetőségeikről és a korlátaikról". Ha sokat jár a pofájuk vagy nagyon nagy az arcuk akkor egy elegáns csuklómozdulattal beállítod a fröccsöntőt, és lazán odaveted félvállról: - Na gyökerek! Ennyit nem tudtok? Ezekután méltóságteljesen elvonulhatsz. :))

"kellene pár felvilágosítás olyan dolgokról, amik nem az én világom."

Lenyin szkazal: ucsitszja, utyitszja, ucsitszja! :U

A választott arcod is elgondolkodtató, egyben árulkodó is. Nem tudom szeretnék-e ilyen főnököt magamnak.

[ Szerkesztve ]

(#3714) sörösló válasza moha21 (#3711) üzenetére


sörösló
(fanatikus tag)

Ha nem olvastad, akkor olvasd el a 3699. hozzászólást. Üdvözöllek egyébként a PLC csapatban!

"+ érdekel is kicsit."

Ha csak tényleg "kicsit", az roppant kevés. Ha nagyon érdekel, hajlandó vagy vért és verítéket valamint könnyeket számolatlanul áldozni, akkor meglesz az eredménye. Szerintem te alkalmas lehetsz erre, ha komolyan gondolod. :K

(#3715) dodzylla válasza moha21 (#3711) üzenetére


dodzylla
(újonc)

Üdv moha21!

Moeller-t az én tanárom gyakorlásra kevésbé ajánlotta, otthoni fűtésrendszerre, kapu vezérlésre nagyon jó, de ipari használatra nem igazán,idehaza meg úgy Európa szerte is inkább siemens terjedt el, én Omron-on tanulgattam az alapokat, most már veszünk siemens-t is, szerintem mind kettő nagyon jó, de úgy gondolom siemens felé érdemes mélyülni, az jóval elterjedtebbnek tűnik.

Persze ez csak egy kezdő véleménye + amit én hallottam az okosabbaktól, a nagyok úgy is kijavítanak :)

(#3716) sörösló válasza dodzylla (#3715) üzenetére


sörösló
(fanatikus tag)

Igazad van, a Siemens (azért megérdemel egy nagybetűt) Európában piacvezető. Na meg aki Siemens-ben profi, annak már nem akadály az összes többi sem! ;)

Én építettem Moeller Easy-vel 3 nyomdát meg egy cukorcsomagolót, nem mondanám hogy ipari használatra alkalmatlan. Sokkal jobban áttekinthető, mint az ebben a kategóriában a legrosszabb programozófelületű Logo. Nem elterjedt, ez tény. Én is csak azért választottam akkoriban, mert ingyen volt hozzá a szoftver. :K

(#3717) coco2 válasza Szirty (#3712) üzenetére


coco2
(tag)

Nos, akkor megpróbálok mindent általánosságokra lefordítani.

Műanyag fröccsöntésben ha valami selejt lesz, pár helyen csinálnak vele olyat, hogy "betörik" nyersanyagnak. Újra felhasználják fröccsöntéshez. Európai normák szerint megengedett ilyet csinálni? Vagy előfordulhat, hogy ha ilyesmit a megrendelő megtud, irgum-burgum tud belőle lenni?

Sörösló: neked meg írtam privátot.

[ Szerkesztve ]

(#3718) Szirty válasza coco2 (#3717) üzenetére


Szirty
(Topikgazda)

Helló coco2!

Ahh értem most már hogy miért kerestél fröccsöntésben jártas szakit. A kérdésed tisztán gyártástechnológiai jellegű. Az automatizáláshoz és a PLC programozáshoz nincs közvetlenül köze. De bármilyen kérdés lehet még ami összeköti őket.
Sajnos nem értek a fröccsöntés technológiai kérdéseihez, azért rizsálok mégis, mert alapvetően segítőkészek vagyunk, de mindenki legyen tisztában azzal, hogy a "A pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve".

Én azt gondolom a kérdésről, hogy ha a "betört" és így újra felhasznált anyag jelentősen rontja a végtermék minőségét bármilyen formában, akkor az nem kívánatos és el tudom képzelni hogy erre van EU szabályozás.
Sajnos ezt valószínűleg akkor sem tudnám konkrétan megmondani, ha pontosan ismerném a részleteket.

Ha van ilyen probléma akkor nyilván a gyártás során szabályozni kell vagy lehetetlenné kell tenni a "betört" anyag visszaforgatását a minőségromlás elkerülése érdekében. Ha ez a probléma nem most merül fel először (ami igen valószínű már ha ez az általam feltételezett technológiai probléma valóban létezik) akkor a rendszert felépítő gyártók (fröccs öntő gép, gyártósor stb. fejlesztői) feltehetően lehetővé tették valamilyen formában ezt a korlátozást.

Ha ez a visszaforgatás a minőségromlás mellett valakiknek (műszakban dolgozóknak pl) valamilyen közvetlen anyagi vagy egyéb előnnyel jár, akkor sajnos fel kell tételeznünk, hogy ehhez az előnyhöz tevékenyen hozzá akarnak jutni, mivel a hátrány közvetlenül őket nem sújtja.
Ilyesmi problémát látok a kérdésed mögött. (elnézést ha a fogalmazásom túlságosan nyakatekertre sikerült)

(#3719) soldi3r válasza coco2 (#3717) üzenetére


soldi3r
(PH! kedvence)

igen, nalunk ledaraljak

(oo=[][]=oo)

(#3720) byte-by válasza coco2 (#3717) üzenetére


byte-by
(tag)

halo coc2 !

simán ledarálják, aztán mehet vissza.
ha olyan nagy cégek, mint a ..majdnem mondtam milyen kupakgyár ledarálhatja, akkor bárki más is.
erre külön helység és masinák vannak.
eu konform.
a megrendelő is tisztában van a technológiával , amivel a kupakjait készítik, de a végeredmény minőségén kívül más nem hiszem, hogy érdekli.

(#3721) coco2


coco2
(tag)

Köszönöm a válaszokat.

Vannak működési paramétereim (zárójelben egy jellemző érték):

ciklusidő (kb 12 sec)
befröccsölésidő (kb 0,5 sec)
anyagpárna (kb 3 cm3)
maximális fröccsnyomás (kb 850 bar)
átkapcsolási fröccsnyomás (kb 850 bar)
adagolási idő (kb 1,6 sec)

Ezekből a gyártási értékekből lehet-e arra következtetni, hogy mekkora arányban tartalmazott a fröccsöntött darab eredeti / újrahasznosított nyersanyagot?

(#3722) Szirty válasza coco2 (#3721) üzenetére


Szirty
(Topikgazda)

Hi!

Én a háttérismeret nélküli blöff kategóriában indulva a "NEM" választ dobnám be.

(#3723) coco2 válasza Szirty (#3722) üzenetére


coco2
(tag)

És ahhoz képest, hogy ismertek azok az értékek, amiknek _kellene_ lennie teljesen tiszta nyersanyag esetén?

(#3724) Csorosz


Csorosz
(fanatikus tag)

Üdv.

Logos kérdés.
Szilárdtest relés kimeneten pneumatika szelep van.
Szeretném manuálisan is működtetni a pneu szelepet.
Gondolom, ha csak kivülről ráküldök 24Vdc-t meg negativot, akkor az nem tesz jót a Logo kimenetének ugye?
Ha a pozitiv ágat levédeném egy 1N4007-el esetleg?
Vagy valakinek valami ötlet?

"Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."

(#3725) Szirty válasza Csorosz (#3724) üzenetére


Szirty
(Topikgazda)

Üdv Csorosz!

Nem mindegy milyen kimenet. Van vagy 6-8 féle (a relésen kívül).
Amelyikről találtam infót (current sourcing output) arra írnak ilyet:

Parallel output circuit for power increase: NOT permitted!

Vagyis nem megengedett a kimenet terhelésének növelése érdekében a kimenetek párhuzamos kapcsolása.
Ez ugyan nem az amit te akarsz, de ebből arra lehet következtetni, hogy az sem lenne szerencsés amit szeretnél. Sajnos a logo kimenet belső áramköri konfigurációjáról nem találtam információt.

A kimenettel sorba kötött diódával megakadályozhatod, hogy a nyomógombról feszültség jusson vissza a kimenetre. Ez működhet, de teljesen nem korrekt megoldás ez sem.

(#3726) soldi3r válasza Csorosz (#3724) üzenetére


soldi3r
(PH! kedvence)

nem lehet csinalni egy nyomogombos bemenetet?

(oo=[][]=oo)

(#3727) Csorosz válasza soldi3r (#3726) üzenetére


Csorosz
(fanatikus tag)

2 bementem maradt a Logon szabadon. 6 darab relét kellene megdolgozni.
Bár, mondasz valamit.
A lényeg, hogy egy 24CO (+8in8out bővitő) Logoval 3 pneumatikus munkahenger véghelyzeteit érzékelem,és ezeknek az adatoknak a függvényében fognak működni a hengerek fel -le. Ha az egyik ( még szabad) bementre azt mondanám, hogy high-on szervizprogramra váltson, akkor a bemeneteket már nyugodtan párhuzamosíthatom, ott szenzorokat könnyebb megvédenem visszafelé irányban egy diódával, mint a szilárdtest reléket.
Elvégre a bementeken a nulla az közös pont.

Köszönöm az infot Szirty neked is.

Ja, ez igy működhet?

(Az lemaradt, hogy mindezekre azért van szükség, mert a berendezés zárt, és hiba esetén fontos lenne a munkahengerek működtetése egyesével, tetszőleges módon, és pont ezek a Festo szelepszigetek nem oldanak mechanikusan...)

[ Szerkesztve ]

"Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."

(#3728) soldi3r válasza Csorosz (#3727) üzenetére


soldi3r
(PH! kedvence)

esetleg a kimeneteket is relezni, ugy a kapcsolt aggal parhuzamosan mar lehetne kapcsolot kotni (ha jol ertem)

[ Szerkesztve ]

(oo=[][]=oo)

(#3729) Csorosz válasza soldi3r (#3728) üzenetére


Csorosz
(fanatikus tag)

Igen, jól érted, de pont ezt akartam elkerülni.
Már nem férek a szekrényben sajnos.
Meg akkor már lehet jobban járok, ha veszek egy relés Logot bővitővel.
:R

"Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."

(#3730) Szirty válasza Csorosz (#3729) üzenetére


Szirty
(Topikgazda)

Üdv Csorosz!

Azzal a megoldással, hogy a kimenetre kötött szelepet a kimenetet megkerülő nyomógombbal is lehet működtetni az a baj, hogy automata működés közben is be lehet kavarni a gombok nyomkodásával.
Bár nem tudom ez mennyire lehet probléma az adott körülmények között.

(#3731) KLR válasza Szirty (#3730) üzenetére


KLR
(újonc)

Sziasztok!

Szerintem ez kimenet-függő, sink vagy source, meg hogy csoportositva vannak-e a kimenetek (LOGO-val nagyon régen dolgaztam). Hasonló helyzetben használtam 1-2 vagy 1-0-2 átkapcsolókat, amit a PLC kimenet és ez esetben a mágnesszelep közé iktathatsz. Ezzel a megoldással a PLC kimenetek védve vannak, minden mágnesszelepnek van kézi és auto módja, na meg a szekrényajtó is szépen dekorált :D . Persze, ez csak a source kimeneteknél használható.

(#3732) mediumgecso


mediumgecso
(őstag)

Sziasztok!

Ki tudnátok segíteni egy Win 7 home premium 32bit-es op.rendszeren valóban működő SIMATIC S7-el és hozzá PLC Sim szoftverrel, ami nem próba verziós? Fontos lenne, szakdogámhoz használnám, illetve szeretnék elmélyedni a PLC programozás rejtelmeiben, nagyon érdekel. Az olajiparban dolgozom, mondhatom azt hogy szinte minden Siemens.

Nagyon köszönöm ha tudtok segíteni, vagy esetleg egy letöltési linkkel.

Üdv: István

iPhone X 256GB Silver <> Samsung UE40ES6100 + Samsung HW-H355 <> ASUS X550LB-XO114D Win 10 Pro <> ELADÓ!!! Panasonic DMC-LX100 Silver

(#3733) rsf válasza mediumgecso (#3732) üzenetére


rsf
(senior tag)

Home-on működő Step7-et ne is keress.
Pontosabban a Step7 v5.5-ös az biztosan nem indul el.
Üdv.

“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“

(#3734) mediumgecso válasza rsf (#3733) üzenetére


mediumgecso
(őstag)

Akkor van olyan verzió, ami bármelyik win 7-en elmegy?? Vagy XP kell??

iPhone X 256GB Silver <> Samsung UE40ES6100 + Samsung HW-H355 <> ASUS X550LB-XO114D Win 10 Pro <> ELADÓ!!! Panasonic DMC-LX100 Silver

(#3735) Szirty válasza mediumgecso (#3734) üzenetére


Szirty
(Topikgazda)

Helló mediumgecso!

Tessék:

A teljes listát PDF-ben megtalálod itt:
Németül
Angolul
és további nyelveken is..

(#3736) moha21


moha21
(PH! kedvence)

Sziasztok!

Moeller easy 412-DC-RC nél 10V-os feszültség a maximum ? Nem teljesen értem amit a pdf mond.

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#3737) moha21 válasza moha21 (#3736) üzenetére


moha21
(PH! kedvence)

Közben megtaláltam, hogy ez analóg bemenet ugye?

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#3738) Szirty válasza moha21 (#3737) üzenetére


Szirty
(Topikgazda)

Helló moha21!

"Közben megtaláltam, hogy ez analóg bemenet ugye?"

A franc se tudja mit nézel te abban a PDF-ben!
Ez egy 262 oldalas doksi és van benne szó bemenetről kimenetről, AC-ról, DC-ről, 24V-osról, 230V-osról, digitálisról, analógról, 5V-osról, 10V-osról!

Kicsit pontosabban kérdezz ha lehet!

(#3739) rsf válasza mediumgecso (#3734) üzenetére


rsf
(senior tag)

Hali,
amit Szirty belinkelt angol doksi első oldalán láthatod,
hogy sehol sem szerepel egyik op.rendszernél sem a home változat.
Tehát nincs olyan verzió ami bármelyik win7-el vagy XP-vel elmenne.
Üdv.

“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“

(#3740) moha21 válasza Szirty (#3738) üzenetére


moha21
(PH! kedvence)

Szia!

Ne haragudj csak sajna nekem is eléggé kapkodósra sikerül mostanság minden. Képet találtam róla [link] itt volt, hogy input 8 x DC ( i7,i8 0,10V ). Kép alapján azt hittem első ránzésre, hogy maximum 10V-al lehet a bemenetre kötni, de közben már rájöttem, hogy ez nem igaz, megtaláltam a 412 DC pontos leírását és ott van, hogy 8 digit és 2 analóg bemenete van.

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#3741) Szirty válasza moha21 (#3740) üzenetére


Szirty
(Topikgazda)

Hi moha21!

Hát az I7 és I8 analóg bemenetek 0-10V-osak. Oda nem nem nagyon kellene 10V-nál többnek kerülni.
A többi bemenet digitális, 24V DC.

(#3742) Csorosz


Csorosz
(fanatikus tag)

Üdv.

Szeretnék egy időzitőt összehozni Logon, potméterrel. Az lenne a feladat, hogy egy relé akkor kapjon jelet, amikor a potin beállított 1-10 értéknek megfelelően 1-10 sec eltelt.
Lehetséges ez?

Köszönöm a segitséget.

"Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."

(#3743) Csorosz válasza Csorosz (#3742) üzenetére


Csorosz
(fanatikus tag)

Lejárt a szerkesztési idő...
Hardveres részen már túl vagyok, a programos megvalósitáshoz kellene egy kis segtség.
:R

"Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."

(#3744) rsf válasza Csorosz (#3742) üzenetére


rsf
(senior tag)

Milyen verziójú a Logo-d?
0BA4 alattinál nem tudod megcsinálni, ha jól emlékszem.
Mert innentől okosodtak meg nagyon a Logok.
Üdv.

“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“

(#3745) Szirty válasza Csorosz (#3743) üzenetére


Szirty
(Topikgazda)

Helló Csorosz!

Az I1 bemenet bekapcsolása után az AI1-en lévő jellel arányos idő múlva bekapcsolja Q1-et.
Ha AI1 0-10V-os és 0V van rajta, akkor a késleltetési idő is nulla. Ha az AI1-en 5V van, akkor a késleltetés 5 másodperc, ha 10V van akkor 10 másodperc...

(#3746) Csorosz válasza Szirty (#3745) üzenetére


Csorosz
(fanatikus tag)

Szeretném egyszer ezt a szakmát úgy űzni 25%-on mint Te. :R
Az a gond, hogy mezei elektroműszerész a végzettségem, és családi vállalkozásban illetve kisvállalkozásoknak dolgozok.
Nem élvezem sem tapasztaltabb kollégák, sem innovatív technológiák társaságát...
Magyarul Doityourself menedzsment van folyamatosan. És igy nem a legegyszerűbb.
Épp nézegettem a Siemens oktatási rendszerét, azt hiszem be fogok fizetni 1-2 kurzusra.
Van szerintetek értelme?

[ Szerkesztve ]

"Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."

(#3747) rsf válasza Csorosz (#3746) üzenetére


rsf
(senior tag)

Milyen verziójú a Logo-d?
Üdv.

“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“

(#3748) Csorosz válasza rsf (#3747) üzenetére


Csorosz
(fanatikus tag)

Szia, bocsi 6-os, most lett véve legújabb.
Üdv.

"Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."

(#3749) rsf válasza Csorosz (#3748) üzenetére


rsf
(senior tag)

Van már 7-es is, de a 6-ossal már meg tudod csinálni azt amit Szirty beillesztett.
Üdv.

“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“

(#3750) nemezis06


nemezis06
(újonc)

Szevasztok!
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy honnan tudnám letölteni a Siemens S7-200-hoz a PC_SIMU progit?
Köszi!!!!

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  PLC programozás
Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.