- Házimozi belépő szinten
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen házat vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Gabor970 #72847 üzenetére
Ez nyilván így van és igen, nyilván változnak is az emberek. Csak én nem vagyok annyira naív, hogy azt gondoljam, hogy az emberek tömegesen fognak majd áttérni egy fizetős szolgáltatásra annak érdekében, hogy megkapják ugyanazt, ráadásul gyengébb minőségben, amihez eddig is hozzájutottak félig legálisan, ingyen és ez a lehetőségük meg is marad. Amennyiben pedig a szándék még meg is volna a honpolgárban (nyilván ők vannak egyébként is kisebbségben), még akkor sem látom a megvalósulását biztosítottnak, mert:
ad1.: a mögöttes infrastruktúra hazai szinten még nem alkalmas erre
ad2.: nyilván maga a szolgáltatás - ahogy kis hazánkban szinte minden más is - túlárazott lesz a kinti megfelelőjéhez képest és legfőképp a hazai kereseti viszonyok figyelembevételével.De sajnos eleve kevesen jutnak el arra a tudati szintre, ahová Te és nincs is igényük arra, hogy eredetit, vagy legálisat fogyasszanak. Meg ha volna is igényük: először élelmiszert fognak venni és a számláikat fizetik be és bizony sokuknak nem is nagyon marad semmi másra, mert dübörög az életszínvonal. Ilyenkor érezhetjük, hogy mi azért kivételes helyzetben vagyunk, mé akkor is, ha sokan így is messze elmaradunk életszínvonalat tekintve a nyugati sorstársainktól. Pedig nekem sem ritka, hogy 12-14 órákat dolgozok aktívan egy nap.
BBéci: ilyen szempontból technikai berendezéseket (különösen a fejlett, felső kategóriás modelleket) a legésszerűtlenebb és a leginkább kevésbé gazdaságos megvenni, mert hihetetlen értékvesztésrn mennek keresztül. Csak azokat ugye nem lehet letölteni. De azért jó érzés, amikor használod őket. Egy szép filmgyűjteményt ugyanilyen élvezet böngészni, belelapozgatni az artwork-ökbe, megfogdosni a steelbook-ot, teljesen más élmény, mint egy HDD-t vizslatni, tele adathalmazokkal. Nyilván el lehet szórni a pénzt másra is, de azt gondolom, hogy sokkal értelmetlenebb dolgokra is. Ahogy írtad: ez egy hobbi, másnak meg más a hobbija, ami meg lehet, hogy nekünk, gyűjtőknek fog értelmetlennek hatni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
BBéci
legenda
válasz Gyulus76 #72852 üzenetére
Biztonsági másolat és tévéből felvett filmek, fele-fele arányban. A maradék 10 % eredeti, de csakis erősen leárazottak, 200 és 999 forint közöttiek. Anyámék sem szórják a pénzt feleslegesen és ez tőlem teljesen független.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Sirandrish
legenda
válasz DM-Fan #72853 üzenetére
Vonalzóval TV-zel vagy csak 10centis csíkokban fel van festve a padló?
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
DM-Fan
Topikgazda
-
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz M_AND_Ms #72858 üzenetére
Úgy-úgy, meg a kilogrammét is. De utóbbit csak 5 évente, mert minden utaztatással, fogdosással kopik és picit mindig hozzá kell tenni az újrahitelesítésnél. De megnyugtatok mindenkit: az élelmiszerek kiszerelése nem emiatt zsugorodik évről-évre.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
anonym1s
őstag
válasz DM-Fan #72816 üzenetére
Az "E" betu a tipusjel vegen van, a "W" meg kozben, es valoszinuleg europat jelent az "E", mert angoleknal "B" van ott.
Ez itt egy belga oldal, "E" betu a tipusjel vegen, ez itt svajci, szinten "E" betus a vegen es "W"-vel kozben, ezen a dan oldalon is "E" van a vegen, itt a panasonic francia oldalan is "E" betus.
Tovabba van meg "T" es "Y" jeloles is a tipusjel vegen.
Brillians gondolatmenetedet kovetve, a "T" jelentese lehet Terminator, az "Y" meg egy rokkant tyuk labnyoma. -
DM-Fan
Topikgazda
válasz anonym1s #72862 üzenetére
Az eredeti kérdésedre válaszoltam, mint mondtam: a VTW60 a németeknek szánt példány és ez így is van, náluk csak az van. Az, hogy egy svájci oldalon találsz egy kutyult típusjelet, semmit nem jelent. Az E végűt pedig nem csak mi kapjuk, nem is mondtam ilyet, az M_AND_Ms kollégával folytatott további beszélgetésünk pedig - ha nem tűnt volna fel - vicc volt.
De ugye látod, hogy kérdezned is kár volt, mert meg tudtad te ezt szépen keresni magad is. Amúgy szívesen!
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Én meg azon röhögtem hangosan, hogy a gépparkja (médialejátszó + HDD-k + switch + router), amivel itt villogott, jelen értéken számolva is alsó hangon 200-250 eFt. 10-15 év múlva darabja nem lesz a hardvernek se, nemhogy a rajta levő adatnak. Ha az őseid tényleg 15 év alatt gyűjtötték volna össze azt a mennyiségű DVD-t, akkor átlag havi 10 eFt-os kiadással számolva simán abszolválni tudták volna. Jelen árakon számolva még ennyit se kellene rákölteni és 15 év múlva is lazán működni fognak. Nem tudom, melyik a kínosabb.
anonym1s: "Én valaszoltam neki, amit egy kedves forumozo szandekosan felre ertelmezett, a teljes mondatombol kiemelt egy reszt ami onmagaban felre ertheto, es ez alapjan belekotott a mondandomba, amit te tovabb spanoltal nas-os, warezos, meg egyeb hulyesegeiddel."
Persze, ebben a topicban hirtelen mindenki hülye, akárhányszor is betérsz ide. Már megszoktuk tőled. A többit nem kommentálom, majd a moderátorok megteszik helyettem, már többedik alkalommal!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
A durva plazmás feketeszint és az Alien-széria szerelmeseinek: október 7-én jelenik meg az Alien Isolation, ami az eddigi legautentikusabb hangulatú Alien játék lesz. Aki látta az első filmet, annak ismerősek lehetnek a folyosók, a sok ambient- és eszközzaj és sok-sok berendezési tárgy. Nem szokványos FPS lesz, nincsenek fegyverek, túlélő horror, sok loot & craft lehetőséggel. Nem mellesleg Ellen Ripley lányát, Amanda Ripley-t alakítjuk a játékban. Baromi részletesen kidolgozott szoftver és a teszterek eddigi fogadtatása is inkább pozitív. Állítólag közel 20 óra játékidőt ígér. Reméljük végre kapunk egy újabb príma Alien-játékot, mert az előző azért nem volt túl erős. De ennek a hangulata az eddig látott videók alapján nagyon beszippant.
Ha valamely játék, hát ez plazmáért kiált!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
gorbep
senior tag
Tegnap néztem a Lone Survivor-t....... ajánlom, mind kép, mind hang szempontjából...... a képminőség kiváló, és már szinte művésziek a beállítások..... a film fele elmenne a Bolygónk a Föld-ben.....
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
gorbep
senior tag
válasz DM-Fan #72878 üzenetére
...és nyoma sincs semmiféle grain-nek...tűéles végtelen kontrasztú kép...... remélem ez a tendencia marad..... és nálam 60 Hz-en folyt mint a víz..... érdekes, mert artifact-ot is alig láttam, és a proci terhelés is alacsonyabb volt az interpolációnál, mint a szokásos 23.97 fps forrásoknál.... ..... lehet hogy a master itt már 60Hz-es volt?
Szerk: a film közben néha durván megsajdultak a csontjaim..... traumatológusok ne nézzék meg....
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz gorbep #72879 üzenetére
Nem csoda, főként a Red egyik kamerájával forgott.
Anno a Fertőzés c. film is hasonlóan penge, steril képi világú volt, csak ott a színek jobban ki voltak mosva. Az is Red kamerákkal forgott.
Egyébként ezek azok a filmek, amiknek 4k-ban is lesz értelmük, előbbi ugyanis 5k-ban forgott, utóbbi 4,5k-ban. Bár hozzáteszem, hogy ezek fullHD-re "butított" képénél sokkal jobbat én már nem is igen igénylek otthonra 65"-ra, sőt! Gwyneth Paltrow arcán olyan részletek látszanak a film elején, hogy döbbenet. De végig, az egész film, a távol-keleti utcajelenetek, minden olyan penge, hogy az valami eszméletlen. Talán annyi hozadéka lehet majd a 4k-nak, hogy a mozgóképfelbontás is emelkedik, de azt se bánnám, ha minden maradna a mostaniban, csak jöjjenek az ilyen minőségű anyagok, mint az említett filmek!
Mondjuk azt a 60 Hz-et ne erőltesd, 24p anyag ez!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Qbász
aktív tag
Üdv!
Olyan problémám akadt hogy: adott egy Gt60 laptop rá van kötve. Laptopról megy a film és a kimenet 24 hz-re van állítva. A TV szépen mutatja is 1080p 24hz. Azonban akármit is nézek ami 24 fps,ha pl. egy ilyen jelenet van akkor a kép nem folytonos, inkább akadozó. Lejátszók közül a XMBC-t és a MPHC-t próbáltam. Mit ronthattam el?
Future Gadget #8 'Phone Microwave (name subject to change)'
-
gorbep
senior tag
válasz DM-Fan #72880 üzenetére
Sajnos erőltetnem kell.... a 24p-s stutter-től megfájdul a fejem, ha sok a mozgás, pl kézikamerás filmek, és egyre több van..... másrészt meg amióta vállalható minőségben ( és a TV IFC-je nem az!!! ) sikerült megoldanom az interpolációt, annyira megszoktam, mint a narkós a drogot,...... az artifact alig zavar ( ebben a filmben meg alig volt, annyira, hogy fel is tűnt.....), a szappanopera nekem meg tökéletes...... majd ti is megszokjátok a szappanoperát, ha jönnek a natív 60 fps filmek.....
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz gorbep #72884 üzenetére
Értem, nos, akkor nincs mit tenni. A TV IFC-je tényleg csak alacsony fokozatban vállalható, bár személy szerint ott sem tűröm meg.
Az a baj a jelenlegi natív 48 FPS-es mozikkal is (pl. Hobbit eddigi részei), hogy ott is érezni, hogy mintha gyorsított felvételt nézne az ember és néha még mintha ingadozna is a sebesség. Mindkét részt HFR3D-ben néztem meg és mindkét résznél ugyanez volt a benyomásom: egyes jelenetekben nagyon jól működik és tényleg, mintha a valóságot nézné az ember egy ablakon át, más jeleneteknél viszont olyan, mintha az IFC-t maximumra tolnám a Panán. De én is kíváncsi leszek, hogy mit alkot majd Cameron az Avatar 2-3-4-ben, amihez megint teljesen új, egyedi kamerákat készít, amelyek 60 FPS-sel fognak forogni. Na, abban szinte biztos leszek, hogy ütni fog, ahogy 3D mozi se volt az Avatar óta, ami hozta volna azt a szintet.
Qbász: de akkor így már megoldódott?
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
DM-Fan
Topikgazda
-
Norbi 72
veterán
Az év végén befejeződik a plazma tv-k gyártása.
És mi a plazma? Hugo Shin, termék kommunikációs igazgatója az otthoni szórakozás LG, megerősítette, hogy a termelés is a végéhez közeledik az év végén -, és azt is lehet állítani már a jövő hónapban.
LG azt mondja, hogy döntés született motiválta elsősorban a csökkenő rendelkezésre álló alkatrészek, hanem csökken a kereslet. Ennek eredményeként, az LG lesz hozzá magát a gyártók felsorolása elhagyó plazma termelési utat ebben az évben.
Ebben a cikkben
olvasható.Lesz külön Oled topik?Egy korszak véget ért...
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Norbi 72 #72891 üzenetére
Kár ezen őrlődni, egy már egy éve tudjuk, sejtettük, hogy ez lesz. Ennyi volt, sajnos most is elhagyunk egy olyan technológiát, ami életképesebb, mint ami fennmarad, nem az első eset, lásd az adathordozókat: orsós magnó vs. MC; Betamax vs. VHS; vinyl vs. CD; HD DVD vs. BD, stb. Általában ezen adathordozóknál is elmondható (talán az utolsót leszámítva), hogy a kompaktabb, kényelmesebb megoldások voltak a nyerők és maradtak életben (valahol jogosan és jobban érhető módon, mint most a plazma esetében), nem pedig a minőségibbek, ahol adott esetben a lejátszó készülékhez is kicsit jobban kellett érteni és molyolósabb az egész folyamat. Mennyivel egyszerűbb csak belökni egy MC-t a deck-be/walkman-be, mennyivel könnyebb a CD-t a lemeztálcába tenni és nem bajlódni a lejátszó finomhangolásával, lemezportalanítással, stb. Hasonló most a helyzet a plazma és az LCD viszonylatában. A sok korai sztereotípián nem igazán tudott túllépni a plazmatechnológia (bár a korai gyermekbetegségeit talán egy-két kivételtől eltekintve mind leküzdötte) és a marketing ezt szépen ki is használta és lenyomta az emberek torkán a kevésbé jól működő technológiát. Az LCD nem ég be, nem fogyaszt semmit, baromi vékony, most már hajlított is, nem kell vele finomkodni - mi kell még? Mondjuk normális, nézhető képe kéne hogy legyen, de ez a többségnek sajnos nem annyira fontos, pedig ugye ez volna az alapfunkció. A legtöbb ember a külsőségekre ad és nem a belbecsre, ez nemcsak az AV-iparágban figyelhető meg, hanem az élet legtöbb területén.
Pár évig piaci űr lesz a plazma helyén, az biztos. Nem tudom, hogy az OLED-ből lesz-e végül valami, 10 éve ígérik és csak most látom az első olyan készülékeket, amelyekre azt merem mondani, hogy már van bennük potenciál. Hogy képesek lesznek-e a nagy gyártók kezdeni valamit a helyzettel és eldöntik-e végre a sok oda-visszatáncolás után, hogy most akkor ebbe az irányba mozdulnak-e, talány. Remélem 3-4 év múlva lesz értelmes és elérhető alternatívája a mostani utolsó plazmáknak, mert LCD-ből nagyon nehéz olyat találni (pláne elérhető áron), ami felveszi velük a versenyt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Norbi 72
veterán
válasz DM-Fan #72892 üzenetére
Én bízom az Oledben,amit eddig láttam elég meggyőző.Csak az ár még magas.1-2 éven belül szvsz elérhető lesz,és megoldják a kisebb mozgásproblémát,és az élettartamot is növelik.
A bakelitot én is szeretem, a következő vasam megint tudja majd fogadni a jó öreg Technics SL 7-est.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Ezt akartam írni, megelőztél. Akkor már inkább az eredeti angol szöveget kellett volna bemásolni, mert így "űbergáz".
(#72898) lemmy9
Úgy bizony.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Házimozi belépő szinten
- Eredeti játékok OFF topik
- Robotporszívók
- Minden ami hőszivattyú
- Politika
- Gumi és felni topik
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest