Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz katalin888 #27642 üzenetére

    A kijelző panel minden 2012-es Panasonic FullHD modellben ugyan az. Sőt, még 2013-ban is ugyan ez lesz a helyzet (a ZT60-at leszámítva).
    Az itt említett két modellnél (ST<->GT) a tükröződés gátló bevonat is egyezik.

    A körítés viszont más. Eltér például a tápegységük, de az alaplapjuk is. A szoftverük is más.
    Ezekben az UT50 és ST50, illetve a GT50 és a VT50 az egymással közelebbi rokonok.

    Nem égbekiáltó a különbség, de közelebbről vizsgálgatva azért meglátszik, hogy nem alaptalanul mond nagyobb számokat a specifikáció például a szürkeárnyalatok számára. Ez szabad szemmel is megfigyelhető, hogy ebben igaz az UT50<ST50<G/VT50 sorrend. Bár persze nem olyan ugrásszerű mértékben, ahogy a marketinges számok duplázódnak, inkább csak tesztábrákon és tüzetesebb vizsgálódás, mintsem egy véletlenszerű filmjelenet közben bukik ki egyértelműen a dolog. De persze ez az előny folyamatosan jelen van, és néha éles használat közben is éreztetheti kedvező hatását.

    Aztán ott van még a GT oldalán az elvben kicsit tágabb kalibrálhatóság, és olyasmik, mint az YCC 4:4:4 mód (AKA "1080p Pure Direct", ami PC-s használatkor jöhet jól), stb.
    -> ezt azért emeltem ki, hogy elvben, mert egy szoftveres ?bug?/?feature? miatt kerülendő a Professional mód, ami azt jelenti, hogy a gyakorlatban igazából kevésbé kalibrálható, mint az ST50. :(((

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák