- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
-
Denyiro
tag
Jelenleg a Panasonic C3 vagy CX3 belépő szintű HD-Ready plazmája 100.000 Ft körül (lefelé kerekedő végösszeggel) kijön 42"-ban de az azt követő U30 vagy UX30 Full HD plazma -hivatalos forgalmazótól- 5 év garanciával kicsivel többért szintén játékos lehet nálad ha érdekel a plazma. LCD televíziókat nem nagyon figyelem már, talán a többiek.
Denyiro
-
m3ss
veterán
válasz Denyiro #49702 üzenetére
koszi. lehet azert hull hd-t kellene. hd tv adasok 1080i, vagy miben jonnek? nem is tudom hany csatorna foghato egyaltalan hd-ben, de gondolom egyre tobb lesz. amugy 90%-ban m1, duna tv menne rajta, lehet utana kellene neznem ezek jonnek-e hd-ben bizonyos szolgaltatonal, mert ha nem, akkor tenyleg a hdready lenne az esszerubb valasztas.
ez az U30E latatlanban egesz szimpi, majd holnap megnezem vhol a kepet. de ez 3d?https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
junkpod
veterán
diablo cam, jolly cam + underworld firmware mond nektek valamit? ezek DVB-C esetén és itthon is működőképes dolgok? merre olvasgassak?
Box's don't touch!
-
Denyiro
tag
A csatorna minősége hely és szolgáltatófüggő ezért érdemes erre is külön odafigyelni. Ingyenesen fogható hd televíziós csatorna viszonylag kevés van jelenleg a többségre inkább a rosszabb képminőség jellemző persze megfelelő kábelcsomag esetén már más a helyzet de azért meg is kérik az árat.
Az U30 nem 3D hanem normál full hd plazma. Élőben mindenképpen meg kell nézni szabad szemmel, hogy milyen és ha van rá lehetőség akkor kipróbálgatni a beállítási lehetőségeket rajta megfelelnek -e az elvárásainknak.
(Az 1. hozzászólást feltétlenül érdemes elolvasni, hogy lcd vagy plazma, mert sok általános információt meg lehet tudni, aminek ismerete nélkülözhetetlen lehet a végső döntéskor.)[ Szerkesztve ]
Denyiro
-
CSorBA
őstag
Sziasztok!
Én is szeretném megköszönni a segítséget, noha legtöbbször passzívan olvasgattam és figyeltem. Nekem is az elképzelésem az S30-as lett volna, sajnos anyagi megfontolásból 120-ért lett MM-ből U30-as. Nagyon tetszik és nagyon jó rajta filmezni, egyedüli hátrányt tényleg a tükröződést tudom felhozni, de ez megoldható a besötítéssel és a lámpák lekapcsolásával. Meglepődtem a sima DVD filmek minőségén, nagyon szép minden, játszani pedig isteni (PS3).
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Integra #49680 üzenetére
"A megvásárolt terméket legkésőbb 2012. január 15-ig regisztrálhatja a www.panasonic.hu/termekregisztracio oldalon, az online regisztrációs felületen.
Amennyiben nem tölti fel a számla másolatát akkor nem jogosult az 5 év garanciára."Ők maguk írják. Szóval nem értem, miről beszélnek, de rohadtul nincs igazuk! Mégis, mire kellett volna figyelned és hol van ezzel ellentétes dolog leírva? Semmi gondnak nem szabad lennie, semmilyen regisztrációs időből nem csúsztál - nem csúszhattál ki, meg kell kapnod a kiterjesztést. Tényleg ne hagyd magad!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Denyiro #49696 üzenetére
"Két éves garancia esetén is be kell regisztrálnom a Panasonic honlapon vagy itt már elegendő csak a számla és a hozzá kitöltött pán-európai jótállássi jegy?"
A 2 éves garancia alap, ahhoz nem kell regisztrálnod, csak meg kell őrizned a számlát és a kitöltött pán-európai garanciajegyet. Regisztrálni csak a kiterjesztés miatt kell, de az meg ugye a C3-ra sajnos nem jár.
Get Moded!
-
Janó1999
tag
Sziasztok!
Ma megjött a gép. (46GT30) Sajnos csak holnapig marad, ugyanis a képernyő jobb felén a sötét színeken vékony kék csíkok háborúznak.
Viszont azt szeretném kérdezni, hogy mivel a UPC DVR beltéri HDMI csatlakozóján nem jön hang, hogyan tudnám RCA-n átküldeni a hangot. Úgy érzem az összes logikus variációt kipróbáltam, de semmi.
A kép egyébként tetszik.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Janó1999 #49709 üzenetére
Cseréltetni kell, ez egyértelmű.
Sajnos a UPC beltérik szarok és több TV-vel is gondok vannak a HDMI-n keresztüli hangtovábbítással, így tényleg az RCA marad. Azzal nem szabadna gondnak lennie, más is így oldotta meg: a STB RCA out-jából a TV RCA-in-jébe dugod a kábelt és a STB-on beállítod, hogy analóg RCA-n menjen ki a hang.
Get Moded!
-
Abrion
senior tag
Hali ismét itt
Ha lenne több pénzem 150nél, ajánlanátok jobbat?
Panasonic TX-P42S30Mondjuk azok a 3d tévék, megéri megvenni?
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Abrion #49713 üzenetére
Ha 150 eFt-nál több pénzed lenne (mondjuk 180 eFt), akkor a 42G30-at ajánlanám, ami lényegesen jobb TV, mint az S30, mind képminőséget, mind funkciókat tekintve. A 3D-ről én speciel lebeszélnélek, olvass bele a topicba rákeresve és meglátod az okát! Ettől még neked tetszhet, de én egy fillér pluszt nem áldoznék rá.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Abrion #49717 üzenetére
Első körben olvasd el az #1. HSZ-t, ahogy a topic címében is kérjük! Ott megtalálod a részletes adatokat a két modellről a megfelelő táblázatban, a gyártói honlapon látható adatokról már nem is beszélve. Mindemellett rengetegszer kitárgyaltuk az S30 és a G30 közötti különbséget, heti rendszerességgel. A fő kulcsszó egyébként: NeoPDP panel. Olvasd is a topicot!
A képet a különbségről ugye nem gondoltad komolyan? Egyébként az #1. HSZ-ben ott van számos link az egyes modellek tesztjeihez, ott még akár képet is láthatsz a képükről, bár nem tudom, hogy azok alapján hogyan tudsz bármit is megítélni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
hoffman_
nagyúr
Üdv!
Na, hazajött végre az S30! Hatalmas ebbe a szobába, még én is meglepődtem. Viszont nagyon félek, hogy vihetem vissza. Még nem kapcsoltam be, az dönt majd el mindent, de semmi kedvem hozzá
A képernyő tetején(a kávánál) van egy 1 cm vastag feket csík, elüt a panel többi részétől. Alul ez nincs. Létezik, hogy "el van csúszva" a panel? Ha vakuval csinálok róla képet, akkor nincs ott a csík, akkor rendes színű lesz a képen a panel, és a széleken is annyi hely van, amennyinek lennie kell. Még melegítem, 8 körül bekapcsolom, de nagyon félek
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
whappela
csendes tag
Na még egy kérdés, hátha valaki tudja:
Egy jó darabig (amíg nem lesz házimozi) a HIFI sztereó erősítőmbe vezetném a tévé hangját (csak analóg RCA bemenetek vannak rajta). Azt tudom, hogy Samsungoknál csak a TV-tuner hangját adja ki a scart, de mi a helyzet a Panával, vagyis konkrétan a C3-mal, ha esetleg azt venném? Merthogy abból szintén csak scarton tudnám kinyerni a hangot, mivel nincs más analóg hangkimenete (csak a fülhallgató, de azzal gondolom semmit sem érek, mivel az nem vonalkimenet, azt nem vezethetem az erősítőbe). Szóval a C3 scarton kiadja a tévébe HDMI-vel és komponenssel bevezetett cuccok hangját is (STB, médialejátszó, DVD)?[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz junkpod #49704 üzenetére
Még sohasem hallottam, de sejtem mi lehet.
Ha utánaéztél átdobhatnád a nyerő limket privátban, most véletlenül fullos a hozzáférésem, lenne miből építkezni.Vagy ez mégsem az amire én gondoltam?
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
nagyúr
válasz whappela #49720 üzenetére
nekem az S20-ason van hátul RCA analóg hang-kimenet, onnan vezetem a régi sztereó hifi-mbe, és tök jól működik.
szerintem kell lennie ilyen rca - kimenetnek a c3-on is, csak nem sprórolták már ezt a 100 ft-os csatlakozót...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Denyiro
tag
Tudom nem idevágó kérdés viszont visszaolvasgatva láttam, hogy sok idejáró fórumtárs rendelkezik vele. Adott lenne egy Yamada DVD-6500X DVD lejátszó (nincs rajta USB csatlakozás) és valószínűleg adva lesz egy Popcorn Hour A-210 médialejátszó. Össze tudnám őket párosítani úgy, hogy a DVD lejátszó előnyére váljék? (A Popcorn általi felskálázásra gondolok.)
Denyiro
-
Hsanyika1
senior tag
-
hoffman_
nagyúr
3 napig tartott, míg egyáltalán el tudtuk hozni ezt a nyavalyás tévét, magától értetődő, hogy ezek után egy gyári hibás darabot fogok ki. A jó büdös p***a. Holnap reggel vezethet az első utam az Auchanban(amúgy 3 napos pixelhiba gari is van rá, ez jó).
A tévével nem lőttem mellé, próbáltam mindent, SD egész jó, HD anyag PC-ről fenomális, SD anyag PC-ről a leggyatrább, de hát ezt el kell fogadni, azért bőven nézhető.
Szóval nagy lesz a boldogság, de a tököm tele az egésszel, hogy egy TV vásárlás 4 naposra nyúlik. Visszacsomaglni, megint elhozni a céges autót, megint beszuszakolni, köröket futn a garancián. Baaah
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Idéznék az #1. HSZ-ből:
"A 2011-es modellekkel kapcsolatban megjegyzem, hogy Magyarországon is kaphatók a C- és U- sorozat CX és UX nevű variánsai, amelyek gyakorlatilag mindenben megegyeznek a C- és U-sorozat darabjaival, csak a gyártó ígérete szerint ezen X-szel kiegészített modellek hangszórói valamivel jobban szólnak. A gyakorlatban nemigen észlelhető ez a különbség, igazából ezen modellek árban sem nagyon térnek el."
Könyörgöm, olvassátok már el, ha már összepakoltam és a topic címében is kérjük!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
atitm
csendes tag
Sziasztok!
Elég régóta olvasgatom már a fórumot, ezért remélem, hogy megfelelő mértékben képbe kerültem tv vásárlás szempontjából. A kiszemelt készülék egy 46G30-as Pana lenne. A tesztek mellett "sajnos" sikerült a neten rátalálnom néhány foszforlaggal kapcsolatos videóra is. Ma kipróbáltam mennyire vagyok rá érzékeny. Tesztvideónak lerántottam néhány Sin City jelenetet (avi-mkv, jobb-rosszab minőség), mert erről állították a legtöbben, hogy megfelelő katalizátor. Környezet (és minden bizonnyal a beállítások is) a szokásos kiállítótermi volt.
A tapasztalat az, hogy láttam, amit nem szerettem volna. Természetesen nem volt olyan komoly, mint a neten látottak, de egyértelműen volt ott valami. Nem csak gyors mozgásoknál, hanem akkor is, mikor lassan mozgott a szemem és épp pislogtam. Nem rettentett el a vásárlástól, de azért néhány kérdés megfogalmazódott bennem:
1. A Sin City-nél még a "vak" is látja? Ha igen, akkor mennyire észrevehetően? Számomra még nézhető maradt a film, bár mindenképpen idegesítene itthon egy picit.
2. Olvastam, hogy bejáratás után javul a helyzet. Ez mennyire igaz?
3. Itthoni környezet/beállítás javít vagy ront a helyzeten?
4. Egyéb, átlagosnak mondható tesztanyagokon nem sikerült kiszúrni, pedig nagyon koncentráltam (kivétel, ha kontrasztos, viszonylag statikus képnél erősen rángatom a fejem jobbra-balra). Ez alapján akkor én az érzékenyek táborát gazdagítom?Tápzaj Mennyire felel meg egy régi CRT zajának? A CRT mellé hajolva hallom az elektronika hangját, de ez engem bőven nem zavar nézési távolságból.
Villogás Ha a CRT-t nem látom villogni, akkor a Plazmát sem fogom?
Képzaj Ha viszonylag közelről néztem a panelt (kb. 1-1.5m), akkor "morzsásnak" láttam a képet (nem találok jobb szót rá). Hasonló, mint amikor a fényképek zajosak. Ez lenne a dither-zaj? Ez is a vevőcsalogató beállítás hatása? Vagy ez más, mint a "zöld pontocskák"?
Gari Ha néhány napon belül rendelek, még beleférek az 5 évbe. De mi van akkor ha vissza kell küldenem, mert kiállított, vagy pixelhibás darabot kapok? Az új készüléknek más lesz a Serialja...
Boltok, amik szimpatikusak: panashop, panaclub, edigital. Első lenne a legszimpatikusabb, de a másik kettő kicsit olcsóbb és ingyen hozza (arányaiban semmiség, tudom). A panashop tényleg megéri a töbletet?Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikerültem...
Válaszaitokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz DM-Fan #49736 üzenetére
Van egy durván egy centis sáv a panel legtetején, ami kikapcsolt esetben a szürkésbarna helyett fekete, és amikor tartalom kerül rá, akkor sok árnyalatattal sötétebb, mint a kép többi része. A filmeim 80%-ánál nem zavarna, de ez így nem járja, legyen 100%-os a tévém. Nameg, ha épp a 20%-ot nézem, akkor zavar. Csináltam képet, de csak telefon van, szóval túl használható nem lett.
-
Pityke78
őstag
Hi Skacok!
Egyik kollégám most akar írni a jézuskának és nem tudja, hogy Panasonic 50G20-at, vagy 50G30-at kérjen.
A G30 hogy-hogy ennyivel olcsóbb mint a G20? Mi a különbség a két TV között?
Tényleg csak néhány infó kellene.Köszi
-
OrLiX
tag
Sziasztok!
Akik most akar Panasonic terméket venni:
A PanaShop is csatlakozott az ingyen szállítási naphoz , így a 15-én webshopban leadott, 40.000.- forintot meghaladó rendeléseket ingyen szállítják házhoz.
Az Aréna Plazaban azt mondták 3-4 munkanap a szállítási idő és igen, segíteni kell a futárnak egy 46"-os TV-nél például, mert magában szállít.
Egy kérdés:
Gyereket várunk és még idén veszünk egy TV-t.
Van valakinek tapasztalata a kisgyerek vs. plazma tv terén?
Most beszéltük a párommal, hogy hogy kell szállítani stb, és megkérdezte, hogy hogy
viseli a TV a felé repülő labdát, és egyéb játékokat...ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ.
-
< CyberBob >
őstag
Én nagyon láttam a sárgás zöldes "sávokat" forrástól és napszaktól függetlenül pl.: feliratot olvastam majd fölé néztem, de pislogás közben is. Nem volt olyan sokáig nálam a tv hogy megszokjam, de volt aki itt azt írta neki sikerült. A vibrálás egy 50 Hz-es crt után is látszott, de csak a világos részeken. Tápzaj szerintem túl van lihegve. Képzajról annyit, hogy nem kell közelről nézni (10 cm) inkább zöld pöttyök vannak mint rizsa, nem kell vele foglalkozni. Mindegy hányszor viszed vissza a tv-t a vásárlás napja számít.
Mint kiderült azon kevesek közé tartozom akik látják a fenti plazma hibákat ezért nem kell túl komolyan venni mindenképpen nézd meg többször személyesen több féle forrással és ne szándékosan hibákat keresve.[ Szerkesztve ]
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
atitm
csendes tag
válasz salapp #49738 üzenetére
Nem véletlenül plazmában gondolkodom
Sosem tudtam LCD-n mozgóképet nézni. Ezért ragaszkodom a csodás képcsövesemhez legközelebb álló képhez. Mellesleg nézegettem egy közel 600k-s samut is a pana mellett. Nem tudom, hogyan írjam le mit láttam. Talán a művi/mesterkélt a legjobb szó. Ugyanaz az animációs film ment rajta, de olyan hatása volt, mint....talán a Setlers7, vagy hasonló játékok átvezető videói ugranak be. (bár lehet szegény samun is maxra húztak mindent "a szakértők") -
DM-Fan
nagyúr
1. Valamennyire látni, különösen, ha érzékeny vagy rá, de szerintem sokat javult az elmúlt években. Van, aki egyáltalán nem észleli.
2. Nem gondolnám, hogy szignifikáns javulás lenne jellemző, bár tény, hogy a panel karakterisztikája módosul, így valamelyest tényleg enyhül a mértéke. Egyes példányok között is lehet szórás azonos típuson belül, sajnos a panelek minősége változó.
3. Szerintem nem, nem környezetfüggő.
4. Valószínű csak kiélezett helyzetben látod, ami pozitív. Sok esetben egyébként máskor nem is észlelhető.A tápzaj más jellegű, mint a CRT nagy frekvenciás sípolása, inkább cicergő hangot képzelj el.
A villódzás nagy, világos, homogén felületeknél feltűnő, vagy ha a perifériás látómeződbe esik a TV. Ha ezen helyzetekben nem észleled, akkor erre sem vagy érzékeny.
Valószínű a ditherzajt láttad, aminek mértéke normalizálható a megfelelő beállítások eszközölésével.
Garancia tekintetében: december 31. előtti vásárlás, majd 2012. január 15-ig történt regisztráció esetében megkapod az 5 éves kiterjesztést.
A boltok közül mindhárom korrekt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Pityke78 #49740 üzenetére
A G20 már rég kifutott, 2010-es modell. Kvázi sehol nem kapni, vagy ahol igen, az véletlenül sem hivatalos kereskedő, elfekvő készletek lehetnek ilyen-olyan szükreforrásból. Az 5 év garancia sem érvényesíthető rá. Egyértelműen a G30-at kell venni, márcsak az 5 év garancia miatt is. A két készülék közötti különbséget egy-két napja írtam le itt a topicban, sokadszorra.
Get Moded!
Aktív témák
Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs