Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bluetooth hangszórók
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Canon MILC: EOS R és M topik
Aktív témák
-
csigafej
tag
hello,
szinte 1000% hogy nem a tv miatt an de van egy olyan problémám, hogy a Comedy central és a discovery csatornákon jobbról balra függőlegesen folyamatosan fut két csík a PV80-asomon.
szerintetek mi miatt lehet? hogy lehet esetleg megszűrni?ja és néha, ha túl kontrasztos a kép vagy túl világos, nem jöttem még rá mitől, de furcsa elekromos hangot ad ki, mint a régen a döglődő crt monitorom...
köszi,
üdv:
gyuri -
kpal
nagyúr
A 15000 és 20000 contraszt között van látható külömbség ?
-
jones965
Modder
válasz csigafej #4452 üzenetére
Ez a jelenség nagyon sok minden miatt kialakulhat, de megnyugtatlak hogy nem a tv hibája.
A kábeltv szolgáltatója tud igazán segíteni rajtad, de addig is pár ötlet:a hiba jelenség valamilyen interferálásból adódhat, amit okozhat a tv hálózatra rádugott más készülék.
Pl:másik televízio készülék ami más technolóiával készült, vagy például a készülék közelében lévő más fm modulátorral rendelkező berendezés.
Az sem kizárt, hogy a koax kábel F-csatlakozója nem tökéletesen van illesztve a kábelre, és még sorolhatnám a hiba lehetőségeket.
Legelőször ha több tv készülék van a rendszereteken, csak a pana-t hagyd rajta és nézd meg így.kpal:a 15000 és 20000 kontraszt valójában dinamikus kontraszt.
Persze hogy van közte különbség, de régen rossz ha ez alapján akarsz tv-t venni.
A plazma tv-nek pont az a lényege, hogy minél kisebb dinamikus kontraszt mellet adjon tökéletes színhűséget.
Ha még vásárlás előtt álsz, nem minden esetben higgy annak amit egy bevásárlóközpontban tökéletes képnek látsz, mert ott pontosan ezzel a funkcióval tévesztik meg a vásárlók többségét.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Szia!
Én a helyedben mindenképpen Panasonic-ot vennék. A felsorolt modellekből azt gondolom (tekintve az LG-t), hogy olyan 200 eFt-ot szánsz rá.
Ha ez így van, akkor viszont ebben az esetben nem a 42PV8-t (vagy a 42PX8-at) ajánlanám, hanem a 42PV80-at, vagy a 42PX80-at. Ezek ára azonos az általad elsőként linkelt LG-ével, azonban minőségileg jobb. A PV8 (illetve PX8) is jó készülék, de a 80-as széria (habár drágább vagy 30 eFt-tal) mégis jobban megéri, mert magasabb a kontrasztarány, újabb a képjavító technológia, több csati van rajta, több szolgáltatást kapsz (SD-kártyaolvasó, nagyobb Teletext memória), már ha utóbbiak számítanak valamit. Képminőségre mindenesetre lehet érezni a különbséget a 8-as és a 80-as széria között, úgyhogy én mindenképp az utóbbit ajánlanám és még így is megmaradsz a 200 eFt alatti kategóriában.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz csigafej #4452 üzenetére
Szinte biztos, hogy valamilyen zaj, vagy interferencia okozza a dolgot (gondolom analóg jelről beszélünk egyébként). Már előttem leírták mi hozhat megoldást.
Én még semmiféle zajt nem hallottam a saját TV-ből. Ismerősöm PX8-asának van némi zaja, de az egyértelműen lokalizálható: a trafó tekercse felől jön a halkan búgó hang, de csak a készülék hátlapjához hajolva hallatszik és nem hibajelenség. A PX80-am viszont abszolút 0 dB hangot sem ad ki magából semmilyen beállítás mellett.
Viszont ha már itt tartunk, nem is célszerű 60%-nál magasabb értéket beállítani sem a kontrasztból, sem a fényerőből, mert nem csak zajt fogsz hallani a TV-dből, de még képzaj is meg fog jelenni. Nagyon jól megfigyelhető teljesen fekete képernyőnél (pl. DVD-lejátszó alapképernyője), hogy megjelenik a zizegő szúnyogzaj a képernyőn, ha túl magas a kontraszt, vagy a fényerő. Amúgy is kerülendő a magasra állított kontraszt és fényerő, mert természetellenes képtulajdonságokat kölcsönöz.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Skyhunter #4448 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólókhoz, a 42PV8-at (akár a 42PX80-at is) ajánlom neked. A 7-es szériát felejtsd el, sok volt köztük a hibás darab és ezen felül érezhetően szebb képe is van a 8-as szériának.
Így ugyan lehet, hogy nem 150 eFt lesz a számlán, hanem 160 eFt (mondjuk már láttam 152 eFt-ért is), de megéri az a 10 eFt (se) plusz kiadás azt, hogy utána ne bosszankodj és teljesen elégedett legyél. A PV8-cal teljesen az leszel, TV-re, DVD-re tökéletes, ár/érték viszonyban jelenleg verhetetlen.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Hát, sajnos sokunk dilemmája az, mint ami a tiéd is. A Pana Magyarország érdekes módon szelektálja azt, hogy mit hoz be az országba és mit nem. Épp ezért alakulhatott ki ez a helyzet, hogy az idei modellek közül az 50"-os HD-Ready kategóriában gyakorlatilag az általad is említett 50PV8 az egyedüli versenyző. Tavalyi modellek közül már egész jó áron hozzá lehet jutni mondjuk az 50PV700-hoz is, de mégsem annyira jó üzlet a korábbiakban felvázoltak miatt.
Viszont csak ismételni tudom magam, 4 napja ezt írtam Jasonchan-nek:"Ha valamilyen típust nem találsz a Pana honlapján, az nem azt jelenti, hogy Magyarországon nem is lehet hivatalos Pana garival megvenni. Pl. az én 42PX80-asom sincs a Pana honlapon, hivatalosan a Pana nem forgalmazza, mégis megvettem 9 hónapja egy EW-ben, ahol nyomatékosan rákérdeztem magánál az osztályvezetőnél, aki nyomatékosan azt válaszolta, hogy nyugodjak meg, mert megállapodásuk van a Pana-val és azzal a lendülettel a kezembe is nyomta a magyar vonatkozású pán-európai Pana garilevelet a készülékem bárkódjával. Az abban látható telefonszámot felhívtam, ahol a Pana-s alkalmazott közölte, hogy nyugodjak meg a készülékre ugyanúgy vonatkozik mind a gari, mind a jótállás, csak a Pana Mo. közvetlenül nem teríti a terméket, de ha bármi gond van, természetesen javítják. Úgyhogy szerintem érdemes rákérdezni olyan modellre is náluk, ami nincs a honlapon, mert szerintem igény szerint beszerzik neked."
Szóval így akár más 50"-os HD-Ready modellek igény szerinti beszerzésére is érdemes lehet náluk rákérdezni, egy telefont biztos megér. Legfeljebb nemleges választ kapsz.
Vigaszt jelenthet, hogy 46"-os modellek is vannak (igaz, hogy azok mind fullHD-sek és az áruk is húzósabb, mint mondjuk egy 50"-os HD-Ready-snek). Viszont, ha 4-4,5 méterről néznéd, akkor valóban nem igazán érdemes 50" alá menni. Ebben az esetben viszont ott vagyunk, ahol a part szakad. Szerintem lehet, hogy érdemes lenne várnod 4-5 hónapot, akkorra datálhatók (ha minden jól megy) az új Pana modellek és hátha változik a felhozatal.
Get Moded!
-
pool74
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséget
-
pool74
csendes tag
Na úgy néz ki hogy találtam alternatívát az 50pv8 ra és ez az 50Px80
Jobb kontrasztarány: nem 10.000:1 hanem 15.000:1
Jobb épj. Techn.: nem Vreal2 hanem Vreal3
Szürkeárnyalatok: nem 3000 hanem 4096
2 HDMI helyett 3.A kérdés Már csak az lenne hogy ezek a plussz dolgok mennyit jelentenek árban és megérnek e ezek a szolgáltatások xxx összeget.
Hmmmm jó nagy dilema
[ Szerkesztve ]
-
Firpo
tag
Sziasztok!
Ma láttam az MM-ben a Samsung ps42 a410c típusú plazmáját eléggé olcsón. Infót, tesztet nem nagyon találtam róla. Tud valaki nekem valamit mondani róla? Ha valakinek van ilyen akkor az ossza meg velem a tapasztalatait legyen szíves. Köszi!
csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot...
-
Vangelis
félisten
Most sokat nyomok xboxal
Vajon várható a drága plazmámon, hogy beég vagy ilyenek?
Fogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
King67
csendes tag
Sziasztok! Hosszú fejtörés után elhatároztam, hogy az alábbi két típus közül fogok plazmát venni:
TH-37PX80 vagy
TH-37PV80Segítenétek, hogy melyiket érdemes venni, ha elsősorban TV-zek és DVD-zek rajta. Az árkülönbség nem érdekel.
Előre is köszönöm.
King67
-
bolic
őstag
Egyáltalán létezik firmware frissítése a Panasonic TH-42PZ85E számára? Van egy kis bug a HDMI felőli PC reagálása miatt vagyis nem reagál, csak az AV csatornák között váltás után reagál. Azt hittem, hogy az ati driverben a bug, pedig nem tűnik.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
DM-Fan
nagyúr
Mindenképp megéri az árkülönbséget. Én sem véletlenül vettem a PX80-at a 8-assal szemben. Mondjuk mikor én vettem, akkor még ki sem jött a sima 8-as.
A probléma inkább az, hogy még egy darab 50PX80-ast sem láttam kishazánk boltjainak polcain, de erre írtam azt, hogy érdemes megkérdeni a Pana-tól. A külföldi vásárlást meg el lehet felejteni, mert már pl. Ausztriában, vagy Németországban is minimum másfélszeres szorzóval mennek a TV árak. Két hete voltam Berlinben és egy mezei 42PX8 ára 850 € volt, ami igencsak 225 eFt körüli, holott itthon már 150 eFt plusz-mínusz pár ezerből megvan.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Vangelis #4466 üzenetére
Ha ésszel nyomod, akkor nem. Pár óra játék miatt még nem ég be a HUD, pláne, hogy ugye nem folyamatosan van ott, mert csak kilépsz menübe, vagy töltés alatt is eltűnik ugye. Nem árt figyelni, meg a nélkülözhető HUD-okat kikapcsolni, de amúgy nem vészes.
Nálam a PS3 még nem okozott semmilyen gondot, pedig néha COD4-gyel multiban 2-3 órákat is játszok folyamatosan.
Get Moded!
-
metre1
tag
TH-42PX8ES-nél szerinted mekkora távolság a jó szobában mondjuk torna DVD-vel? Barátnőmet érdekli. És attól fél hogy kicsi lesz a szoba. Ugye nem?
Samsung Syncmaster 740N, Gigabyte EP-35-DS3, Q9505, GSKILL 2*2GB DDR2 1000MHz, Galaxy GF9800GT, WD 320GB Caviar, Razer Diamondback egér és alátét
-
metre1
tag
TH-42PX8E
TH-42PX8ES
között mi lehet a különbség? Majdnem egy árban van.[ Szerkesztve ]
Samsung Syncmaster 740N, Gigabyte EP-35-DS3, Q9505, GSKILL 2*2GB DDR2 1000MHz, Galaxy GF9800GT, WD 320GB Caviar, Razer Diamondback egér és alátét
-
metre1
tag
Köszönöm ez eddig kimerítő válaszokat!!!
-
diegho
nagyúr
sziasztok
hétfőn jártam tv-s üzletben (euronics) és láttam egy 106-os LG Plazmát 140-ért. Nagyon tetszett, de rohadt nagy nekem az a 106 centi. Igazából monitorként is szeretnék használni egy TV-t, a gép mögé akasztanám a falra, de oda kb 66 centis lenne az igazi. A kérdésem az, hogy létezik olyan plazma ami kis méretű tud 100hz-et és normális képe is van? LCD nem jó sajnos bántja nagyon a szememet a legtöbb, persze abból se mindegyik, a kiállított kb 30 lcd közül talán ha 5nek tudtam pár percnél tovább nézni a képét.
-
DEW3yl
tag
Az idei felhozatalban, ha minden igaz nem találsz 37 inch alatti plazmát. Vagy 1-2 éve olvastam talán 32-esről. Csak LCD a jó választás neked.
Személy szerint a 66 centi kicsi, mivel az alig több mint 25 inch. Az inkább egy nagy monitor, mint egy teljes értékű tévé.Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
jones965
Modder
Plazma tv-k közül jelenleg magyarországon a legkisebb a 37" átmérőjű (94cm ).
Ennél kisebbet csak lcd-ben kapsz.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Akkor viszont döntsd el, hogy monitorként szeretnéd használni, vagy TV-ként! A plazmát istenkísértés monitornak használni, ezt már többször kitárgyaltuk e topicban. Monitorként való használatra csakis korlátozottan (filmnézésre, játékra) javasolható plazma kijelző.
Mi az, hogy kifolyik a szemed az LCD-től? Az csak annyit jelent, hogy nincs jól beállítva a szemedhez. A plazmától ugyanúgy kifolyna a szemed, ha nem kalibrálod be rendesen. Ellenben az LCD-t is be tudod úgy állítani, hogy semmi gond ne legyen.
Egyébként a 107 cm képátló másfél méterről nézve egyáltalán nem necces, sőt fullHD-t feltételezve ideális, de még HD-Ready-nél is simán belefér. Én is ennyiről (max. 2 méterről) nézem a 107 cm-es (42") plazmámat. Pont előtted linkeltem valakinek a diagramot:Ha monitorként ilyen nagy méretben gondolkodsz, akkor el kell fogadnod, hogy bizony egy ekkora kijelző alá már vas is kell, meg kell venni a jó VGA-t, ha játszani akarsz. Ha nem játszol, akkor meg gyakorlatilag bármilyen nem ősrégi VGA jó, hisz a felbontásokat és frissítéseket kihajtja még egy alap kártya is.
A plazma 42"-tól fölfelé tudja igazán megmutatni, hogy mit tud, a 32"-ost nem favorizálnám. Én sokkal inkább javasolnám neked, hogy vegyél egy minőségi 24"-os, 16:10-es LCD monitort, ami natívan 1680x1050-es felbontást tud és kalibráld be megfelelően. Az is kijön abból az összegből, amit egy kis plazmára szánnál. Nem fogsz csalódni és ráadásul nem kell odafigyelned, hogy hogyan és mire használod.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
diegho
nagyúr
Hogy miért bántja a szememet az LCD? Bementem euronics-be és 2 perc után fájt a fejem az LCD faltól. Bementem ramirisbe néztem az LCD monitorokat, ki volt állítva vagy 20db samsung, pár perc után vörösre gyulladt a szemem tőlük kb 2m-ről nézve. A 60hz miatt van és amiatt, hogy túl fényesek, a szememet nagyon bántja a fehér fény. Tavasszal megvettem a legjobbnak kikiáltott WTQ-s LG monitort, de borzalmas volt, 2 nap után visszacsomagoltam odaadtam haveromnak, az meg megöntözte 10l vörösborral a dobozát benne a monitorral
Azért gondoltam TV-t, mert beállítom mondjuk 1280*720-ra és másfél méterről az tökéletes lesz 66 centis méretben. VGA-t nem fogok venni nagyobbat, mert nincs rá szükségem és mivel sokat megy a gép nem akarok fogyasztási rekordot dönteni a semmiért, hiszen jelenleg sem tudom 70%-nál jobban leterhelni a GPU-t azokkal amikkel játszok, ez meg idle állapotban fogyaszt 7-8W-ot, mondjuk a TV meg éppen azért gáz, mert rohadt sokat fogyaszt, szóval ördögi kör. Lehet veszek egy LCD monitort amit rendesen be lehet állítani és azt használom netezésre, a CRT-t meg játékra.
-
DM-Fan
nagyúr
A monitor 60 Hz-e nem hinném, hogy bántja a szemed, más technológia, mint a CRT volt, szóval nálad inkább szerintem a túlélesítés, illetve a magasra állított fényerő (esetleg kontraszt) okozhat szembántalmat, amiken kalibrálással tökéletesen lehet segíteni. Ismerősömnek 24"-os fullHD-s Dell LCD monitorja van és olyan kellemes nézni, hogy le sem tudom írni. A 100 Hz-en futó CRT-re rosszabb ránézni.
Nem biztos, hogy az 1280x720-as felbontás fogja a tökéletes képet adni neked a TV-n sem, ez változó. Nem tudom milyen felbontásban játszol jelenleg, de ha most sem terheled 70% fölött a GPU-t, akkor szerintem még (esetleg némi kompromisszummal) simán kihajtaná neked az 1680x1050-es felbontást is, ami kell egy 22" vagy 24"-os monitornak.
Egy ilyen kisméretű TV sem fogyasztana sokat egyébként (a 107 cm-es plazmám eszik átlag 200-250 W/h között), egy 32" fogyasztása meg szerintem már bőven 150 W/h körül mozog. A monitorral mondjuk ilyen téren is jobban jársz, mert az szerintem még ennyit sem eszik (pláne ha csak 24"-os).
Igen végül is az is megoldás, hogy ha dual-head-es a kártyád, akkor meghagyod a CRT-det játszani alacsonyabb felbontásértéken, az LCD-n meg csinálsz minden egyebet. Ez nem rossz elgondolás.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Vangelis
félisten
ÉN nyomtam Carbon 4-5 órán át is....
De eddig nem létok gondot, habár azért kikapcsolás előtt még jártatom hangyaháborúval.
De azé fosok, hogy beég a kilométer óra...
Reméljük a Panasonic TH-50PV70E
nem hagy cserben.De azért féltem
Fogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Vangelis #4488 üzenetére
Szerintem nem kell félned. Én inkább attól tartanék, hogy 7-es szériás modelled van, amik között nagyobb számban volt selejt, de igazából olyan ismerősöm is van, akinek már több, mint másfél éve megy a 42PV70-ese és olyan, mint újkorában. Ehhez némi szerencse is kell, bármelyik gyártónál ki lehet fogni selejtes cuccot. Nekem is meg lassan egy éve a 42PX80 és semmi gáz nincs. (kop-kop-kop).
Get Moded!
-
MoP_FX 57
őstag
Szerintetek egy 81 centis LCD tévénél van látható (átlag felhasználónál) különbség HD-Ready és Full-HD között, ha BD filmet nézünk? Tehát megéri-e a plusz kb 50 e forintot, hogy Full-HD legyen?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz MoP_FX 57 #4490 üzenetére
A fullHD-nek elsődlegesen 42" fölötti méretben van értelme, az alatt gyakorlatilag semmi. Még 42"-nál is gyakorlatilag 1,5 méteren belülről kellene nézned a képernyőt, hogy kijöjjön a fullHD előnye a HD-Ready-hez képest, ilyen közelről meg kevesen nézik. A Blu-Ray gyönyörűen fog kinézni a HD-Ready TV-n is, én a többletpénzből inkább nagyobb képátlóra költenék a helyedben.
Get Moded!
-
tothm
őstag
Üdv mindenkinek! Lenne egy nagy kérdésem!: Jelenleg egy nagy tv-nk van, amit úgy döntöttünk, hogy esetleg lecserélnénk egy vékony tv-re! Nos, ezeket ahogy láttam 90-100 ezer körül már lehet kapni, de egy olyan kérdésem, lenne, hogy egy 22" körüli nagy monitor+ egy alapkonfig+ egy tv-out kártya mennyiben lenne más, mind minőségben, mind méretben, stb..? Tehát melyiket ajánlanátok ti? Köszönöm szépen előre is! Üdv!
-
tothm
őstag
Szia! Előre is köszönöm a segítséget! Hát, tv-t néznék rajta, tehát rtl, tv2, dvd-t csak nagyon ritkán.Most egy ilyenünk van: samsung ws-28w63n, ez nem tudom mekkora (talán 82-es), de ez teljesen megfelel, persze, azért lehet nagyobb, ha muszáj! 2-3, max. 4 méterről nézném! Pénzbe 45 ezrünk lenne+ a mostani tv ára! (Esetleg ha tudsz mondani egy kb. árat, akkor azt megköszönöm!). Addig azt megkérdezem, hogy mi a különbség a plazma, lcd, és a projektoros tv között. Köszi mindent!
-
DM-Fan
nagyúr
A plazma TV gázzal, az LCD folyadékkristállyal töltött, míg a projektoros vetítéses alapon működik.
Az, hogy neked melyik az optimális, azt döntően a TV-nézési szokásaid határozzák meg.Ha zömmel analóg TV-adást, illetve DVD-t nézel és szereted, ha a filmek eredeti színvilágukban, moziszerűen jelennek meg, esetleg konzollal játszol, akkor neked a plazma ajánlható.
Ha elsősorban monitorként szeretnéd használni a TV-t, többet játszol konzollal, illetve meg tudsz békülni az olcsóbb árszegmensben található LCD-k sajátosságaival (a kép szélein bevilágítás, világosabb fekete-szint, kevésbé természetes színek, alacsonyabb kontraszt és esetleges input-lag), akkor az LCD lehet jó választás.
Projektoros TV-t nem ajánlanék, manapság már nem igazán versenyképes kategória, akkor már sokkal inkább sima projektor ajánlható, de az egy magasabb árkategória (pláne, ha fullHD-s házimozi projektorról beszélünk).
Tekintettel a felhasználási szokásaidra, neked jó választás lehet a plazma.
Ha 2-3 (esetleg 4) méterről is nézed, akkor mindenképpen legalább 42"-os (107 cm) TV ajánlható.
A problémát az okozza, hogy a rendelkezésedre álló pénzből nehezen tudok elfogadható plazmát ajánlani, nem hiszem ugyanis, hogy a meglévő TV-det reális áron el tudnád adni. CRT-ket már nem is nagyon lehet kapni (vagy ha lehet is potom pénzért), a használtat meg még kevesebbért tudod eladni. A meglévő 45 eFt-tal sem biztos, hogy összejönne 100 eFt-od, ami ilyen célra még kicsit kevés. A belépő szintű, jó mutatókkal bíró plazmák inkább olyan 140-150 eFt körül indulnak, de LCD-ből sem mernék ajánlani 120 eFt alatt semmit.
Plazmából egyébként a 37"-os Pana 37PV8-at ajánlanám, ennek jelen ára olyan 147 eFt, bár akkor már 154 eFt-ért jobban járnál a 42"-os 42PV8-cal.Get Moded!
-
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest