Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz polgcsabi #4541 üzenetére

    Egyrészt a Sony nem gyárt olyan Blu-Ray player-t, ami lejátszaná az mkv-t. A Sony fő zászlóshajója Blu-Ray fronton még mindig a PS3, ugyanis ahhoz havi rendszerességgel (vagy még sűrűbben) töltöm le a firmware frissítéseket, amik többek közt tartalmaznak újdonságokat a Blu-Ray kódolással kapcsolatban, ezért kijelenthető, hogy a Sony egyik leginkább naprakész Blu-Ray lejátszója a PS3.
    Ettől függetlenül még a PS3 is csak úgy tud mkv-fájlokat lejátszani, hogyha előtte átfuttatod PC-n az mkv-t egy konverterprogin, ami átkonvertál benne pár dolgot. Ettől persze kicsit meg is nő a mérete és ha addig kifért egy sima SL, vagy DL-DVD-re, akkor ezek után már nem fog. Ez még nem is lenne gond, mert a gépen megosztod az mkv-t, a PS3 wireless úton eléri a gépedet és lejátssza, csak ekkor már megint megy a PC is, meg a TV is, ami fölösleges pazarlás és plusz macera.
    Azzal kapcsolatban, amit írtál csak azt tudom elképzelni, hogy a Sony valamelyik Blu-Ray lejátszóját maximum csak valami hack-elt, abszolút nem hivatalos forrásból származó firmware-rel lehet képessé tenni mkv-lejátszásra, de valószínű még akkor is konvertálni kell. Biztos vagyok benne, hogy a Sony nem támogat egy olyan formátumot, ami konkurenciát jelentene az általa megalkotott Blu-Ray lemezeknek. Nagyon sokáig DivX-et lejátszani képes Sony DVD-t se lehetett kapni, csak már mikor a legutolsó gyártó is beletette a gépeibe a Sony sem tehette meg, hogy bojkottálja.

    Az, hogy az mkv-rip és Blu-Ray lemez milyen korrelációban áll egymással, az nem jelenthető ki kategorikusan. Erre kiváló példát tudok hozni: annak ellenére, hogy nem nagyon nézek DivX-et, van olyan DivX-em (nevezetesen az Aliens valamilyen brutális HD-nyersanyagáról készített ripje), amely 3 gigás, 1 DVD-re felférő DivX (avi) fájl, sima 720x576-os felbontással. Mezei DivX 6, nem wmv, nem mkv. Simán lejátssza az asztali Pioneer DVD-lejátszóm és ha összehasonlítom a polcon levő Alien-díszdobozomban található gyári eredeti DVD-vel, hát... ég és föld a különbség, igen ám, csakhogy a DivX javára. Szóval egy DivX is lehet nagyon penge, attól függően, hogy hogyan állítják be, ugyanakkor mkv-ból is láttam már nagyon-nagyon gyenge minőséget, amire már-már azt mondtam, hogy alig nyújt többet, mint egy sima DVD. De már Blu-Ray-ből is láttam olyat, ami nem tetszett.

    Az meg, hogy szét lehet csapkodni az mkv-kat, konvertálni, kiírni 2 DVD-re és így lejátszani, hát... nem tudom, de nekem már izzadságszagú egy kicsit. Már itt el is menne a kedvem az egésztől. Akkor már inkább tényleg egy mindenevő Popcorn, vagy valami.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák