Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz herpodon #39889 üzenetére

    "Én pl. a 42"-os Full HD tévé képét olyan másfél méterről már egyértelműen pixelesnek érzem."

    Kevered a szezont a fazonnal! Attól, hogy valamit pixelesnek érzel, az még nem azt jelenti, hogy látod a fizikai felbontást és a képpontokat. Ez abszolút forrásfüggő. Másfél méterről a 42"-os képernyőn nem látsz már képpontokat, ez biztos, 50"-nál is nehezen, pedig ott jóval nagyobbak.

    "Pl. ha a 42"-es Full HD tévémből és a nekem megfelelő nézési távból arányosítok (ez persze lehet, hogy hülyeség), akkor én egy 50"-os HD Readyt már biztos nem néznék 2,7 méternél közelebbről."

    Az a baj, hogy látszik, hogy nem használtál még ilyen készüléket és KTTech fórumtársnak sem hiszel, aki nap mint nap ezt a technológiát használja. Ezt nem tudod így arányosítani. A felbontás teljes érzékelése meg hogy a viharba ne lenne jó. Pont annak nincs értelme, amikor valaki megvesz egy 42"-os fullHD TV-t és 2 méterről nézi, aztán semmit nem érzékel abból a többletből, amit a HD-Ready-hez képest nyújtana a készülék. Pontosan azt mutatja meg az említett grafikon, hogy hol vannak ezek a határok.

    Te arról beszélsz, amikor szar minőségű forrást nézel, adott esetben nagyobb felbontású TV-n. Na ott persze, hogy nem előny a teljes felbontás érzékelése, de az már user error és nem a készülék hibája, hogy olyan anyaggal eteted, amit nem rá készítettek.

    Get Moded!

Aktív témák