Hirdetés

Aktív témák

  • zippofcy

    senior tag

    Beégés: haverom 4 éves Phillipsén (SD) semmi beégés nincs, 2 éves LGjén (1366x768, 50 col) viszont a TV csatornák logója már meglátszik.

    Távolság: ahogy a moziban se szívesen ül az ember se az első se a leghátsó (már persze csak ha a filmre kíváncsi :D ) sorba, a TVtől való távolsága ideális esetben akkora hogy a képernyő még beleérjen a periférikus látómezőbe, de még ne kelljen a szemet mozgatni ahhoz hogy az egész képernyőt belássa. Játéknál lehet kicsit messzebb kell menni, mert pl. FPSeknél könnyen elszédül az ember ha a periférikus látómezőt is kitölti a kép.

    Én a 40-es TVmet másfél méterről nézem ... 1 méterről még túl közel van, de 2 méternél távolabbról már nagyobb képernyő kéne a "moziélmény" eléréséhez.

    Persze be lehet rendezni úgy is egy szobát hogy a kanapé az egyik fal, a TV a másik fal(ra) mellé ... szabadon eldöntheti mindenki hogy mi neki a fontosabb: a lakás szépsége vagy a moziélmény.

    Az olcsó LCD TVket meg érdemes 10 méterről nézni, akkor nem látszik a TV adás blokkosodása rajtuk ;] De ha vki az 1080p-s (vagy ahogy mostanában hívják: full HDs) TVjét 5 méterről nézi, annak elég lett volna egy 720p-s (HD ready) is, a megspórolt pénzt pedig költhette volna nagyobb képernyőre.

    De ez persze csak az én véleményem. :U

    Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.

Aktív témák