- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oszama666
újonc
Vegyen már fel pls aki tudna segiteni nekem gyorsan msn: wazzzeg88@hotmail.com
a GOND: ezer éve keresek egy limp bizkites vagy hasonlo piros baseball sapkát... és most láttma ebayen hát regeltem....ránypmtam a megvevésre meg minden... ki kéne fizetnem paypallal... mondom semmi gond beregelem magam meg a bankkártyám (igaz hogy nem dombornyomásos, hanem otp-s junior de aztolvaastam valahol ezzel is lehet) kértem a tranzakciot, ami levon 400at és beregeli a kártyát, itt az oldalon azt irta elkedzte de utána való nap az otpbe bemenve nem volt ilyen cucc a számlán...) de nekem nem lenne fontos beregelni a kártyám csak most akarok vásárolni és olvastam hogy lehet feltölteni rá összeget és úgy kifizetni... ezzel kapcsolatba 2 kérdés.. paypal oldalán belépve nemlátok a paypalos számlaszámom amire tudnám utalni a pénzt a bankkártyámról ILLETVE hogy ugyebár usd-be kell fizetni nekem huf van a kártyán.... papyalon egyszerre irja ki a 2 adatot.... forintba küldjem akkor vagy lehet dollárba is??? abszolut semmi tapasztalatom...ide is felnézek de ha valaki felvenne minnél hamarabb az jólenne KÖSZ (mertkapom az eailt hogy megvettem fizessem és akkor küldik)
-
fLeSs
nagyúr
Hi emberek!
Paypal téren új vagyok, eddig mással intéztettem a külföldi vásárlásaimat, de most gondoltam megcsinálom magam.
Szal, regisztráltam a Paypalra. Nincs bankkártyám, sőt, még csak kifizetésekre használt bankszámlám sincs, ezért a Top Up módot akarom használni, Angliából szeretnék rendelni vmit.
kérdések
1. bemegyek egy Unicredit bankba, asszondom a pultosnak hogy itt van xy forint, ezt rá akarom tenni erre a Paypal számlára (a Transfer ID a lényeg). Ez így működik?
2. ha igen, és ha egy Unicredit bankban intézem ezt a dolgot, akkor mennyi idő múlva jelenik meg a lóvé a Paypal egyenlegemen? Sejtésem szerint szinte azonnal meg kéne hogy jelenjen (elvégre az Unicreditben fizetem be a pénzt egy Unicredites számlára), vagy tévedek?
3. a cucc amit rendelni szeretnék drágább, mint 126 000 forint. A "Send money" részleg alatt található 126 000 forintos éves limit csak a szimpla pénzküldésre vonatkozik vagy a vásárlásra is?
4. bankkártya nélkül nem tudok limitet emelni pedig sztem így nem tudom majd kifizetni a cuccot amit meg szeretnék venni. Ilyenkor mivan?
5. a bolt ahol vásárolni szeretnék azt írta nekem, hogy ha meg akarom rendelni a cuccot, akkor adjam meg nekik a Paypal email-címemet, erre elküldenek egy kifizetési kérést. A kérdés az, hogy ez ennyire szimpla hogy emailcímen keresztül működik? Hol lesz annak vmi kézzelfogható nyoma hogy én odaadtam ezt a pénzt a boltnak? Létezik olyan, hogy elküldöm nekik a pénzt, aztán pá, így jártam?
Most nem jut más az eszembe, előre is köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Winner_hun
titán
1. [KLIKK]
2. 2-3 nap
3. Én már több milliót költöttem el vásárlással (nem magamnak), eddig nem volt korlátozás. Pénzt küldeni nem küldtem még ilyen nagy összeget.
4. Mással kell megvetetni a dolgot. Ha aki eddig segített PayPal-lel fizetett akkor őt megkérni, ha már nem akarod fárasztani akkor fáraszthatsz engem is [KLIKK]
5. E-mail címen keresztül történik. Létezhet. Kártya nélküli hátrányok
[ Szerkesztve ]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
fLeSs
nagyúr
válasz Winner_hun #3803 üzenetére
OK, szal a limit megvan. Ennek nem látom sok értelmét, mert ha a paypal számlára rákerül egy bizonyos összeg akkor azt miért nem költhetem el úgy ahogy akarom?
Egyébként nem az ebayről fogok rendelni de azért köszi.
Akkor tovább várat magára első paypalos vásárlásom."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
válasz Winner_hun #3805 üzenetére
írtam privit.
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
pacorro
aktív tag
Sziasztok!
Szintén kezdő vagyok Paypalben.
Ahogy utánaolvastam, nincsen arra lehetőség, hogy a külföldről USD-ben utalt pénzemet devizaszámlára, USD-ben is kapjam. Viszont a Paypal rosszabbul vált, mint a bank.
Tényleg nincsen semmilyen lehetőség? Tehát az USD-ben kapott pénzemet csak forintban tetethetem rá a bankszámlára a Paypal árfolyamjaival váltva?
Reménykedjek, vagy felesleges?"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner
-
facsi2945
csendes tag
Sziasztok!
Paypal accom van OTP VISA kártyával összekötve. Tulajdonképpen milyen árfolyamot számol ha vásárolok Ebayen és így fizetek?
Deviza közép? Valuta eladási?[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
Kaptam ma egy levelet a paypal-tól, hogy lehet, hogy harmadik félhez kikerültek az adataim, és addig amíg ki nem derül mivan, korlátozzák a hozzáférésemet. rá egy órára próbáltam fizetni, és tudtam is, de itt jött a csavar. Látom, hogy írja, hogy van két reklamációm. Megnézve látom, hogy két kifizetésemet átmenetileg leállították. Megnyitva ezt az üzenetet látom, az állapot sorban, hogy rám vár a dolog, és hogy az eladó küldött nekem egy levelet. Persze én előtte néztem a mailjeimet, és az összes levelet ami nem számla kitöröltem, mert azt hittem egy auto mail gratulációval.
Írtam az eladónak, hogy küldje el megint a levelet, de még nem történt meg. Mondjuk alig telt el egy-két óra.
A légyeg. Járt már így valaki? Mi ilyenkor a teendő? -
robertinno
csendes tag
Sziasztok.
Lenne egy pár gyors kérdésem. Regiztem apaypal-on ,de nem rendeltem hozzá sem kártyát sem számlát. í
Így is tudom használni majd, fogadni és küldeni? Azt olvastam valahol itt, hogy egy éves limit van rajta, vagyis évente csak 100 dolcsi forgalom lehet rajta? Ez összesen ennyi, vagy ennyi a maximálisan küldhető összeg alkalmanként. És ha túl lépem a limitet, akkor zárolják a számlámat és a rajta lévő pénzt is? -
Winner_hun
titán
válasz robertinno #3815 üzenetére
Pénzt tudsz fogadni. Kártya nélküli költekezés nem ajánlott: [KLIKK]
A 100 dollárra úgy emlékszek hogy a kártya megerősítéséig él és havi szintre vonatkozik.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
robertinno
csendes tag
válasz Winner_hun #3816 üzenetére
A célom fogadni a pénzt és továbbküldeni, költekezni nem szándékozom. Ha csak havi szinten nem lehet túllépni a 100 dolcsit, akkor az még belefér. Csak nehogy az legyen majd, hogy leblokkolják, amikor a legtöbb zsé van rajta, valami mondvacsinált ok miatt.
Köszi a választ.[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz robertinno #3817 üzenetére
Most lefordítom mit írtál:
A célom fogadni a pénzt és továbbküldeni, költekezni nem szándékozom.
Tehát célod a paypalt pénzelni kétszer is.
Fogadsz x összeget az már eleve paypal jutalék levonásával érkezik a számládra, utána meg továbbküldöd tehát akinek küldöd az már annyit se kap.
Hülye példa: A személy küld neked 15 dollárt, ebből megkapsz 10-et, (te mint B személy) és a továbbküldés után C csak 5 dollárt kap. Marha jó.
-
cocka
veterán
válasz robertinno #3819 üzenetére
Á ez csak példa volt, hasraütésszerűen ment, de a 3.9% nem kevés, sőt!
A lényeg az hogy a paypal folyamatosan felzabálja a pénzed, ahányszor az tovább lesz küldve.
-
cocka
veterán
válasz robertinno #3821 üzenetére
Nem vont le semmit?
Azt inkább a 6 dolcsit küldőtől kéne megkérdezni, hogy eredetileg is 6 dolcsit akart küldeni vagy már belekalkulálta a jutalékot is és így kaptál 6 dollárt.
Küldtem 5-öt: a fogadó fél mennyit kapott az 5-ből?
-
pacorro
aktív tag
Oliverda, Cocka, köszi!
Sajnos amerikai bankszámlám nincsen, így marad a hazai.
"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner
-
pacorro
aktív tag
És hogy ne legyen egyszerű az élet...
Kaptunk az accountunkra egy nagyobb összeget, erre limitálták az accountot. A gond az, hogy nem a teljes összeg jött át, hanem több invoice-ot küldtünk, amik közül nem mindegyiket fizették ki. A vásárló arra hivatkozik, hogy nem tud nekünk fizetni, mert limitált az accountunk (elvileg tudnunk kellene pénzt fogadnunk így is), így viszont nem tudjuk neki elküldeni, amit megvett. Már napok óta áll az egész, feltöltöttünk egy csomó dokumentumot, de egyelőre semmi változás, a Paypal meg teljesen fafejű, mintha droidok ülnének ott (a tippem, hogy azok is ülnek az ügyfélszolgálatnál...).
Mit lehet ilyenkor tenni, hogy meg lehessen őket sürgetni? Fax, telefon, mail? Vagy nettó szívás az egész?"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz pacorro #3824 üzenetére
Ha valamilyen friss paypal számla, ami esetleg még ingyenes státusban is van, akkor simán elképzelhető, hogy egy automata biztonsági rendszer megfogja az accountot a sok egymás utáni invoice miatt. Ha a több számla ugyanannak szól akkor meg főleg, hiszen csalásnál pénzlimit kikerülésére is lehet használni ezt a módszert.
Paypal-be be kell jelentkezni, alul contact us, utánna a telefonhívást kell választani, ekkor a rendszer generál egy 60 percig érvényes webpint, ezt kell majd bepötyögni automatába, így az ügyintéző tudja milyen számlát kell néznie, az ügyfélszolgálat angol, a nyitvatartási idő GMT-ben van megadva.
[ Szerkesztve ]
-
robertinno
csendes tag
Amount received: $6.00 USD
Fee amount: -$0.50 USD
Net amount: $5.50 USD
Innen a "fee amount" mit jelent? miért vette la a zsét? Eddig nem vette le, amennyit küldtek nekem, annyit is kaptam, és amennyit küldtem, annyit is kaptak meg. -
cocka
veterán
válasz robertinno #3828 üzenetére
Innen a "fee amount" mit jelent? miért vette la a zsét? Eddig nem vette le, amennyit küldtek nekem, annyit is kaptam, és amennyit küldtem, annyit is kaptak meg.
Mert a paypal a fogadott összeg után vonja a jutalékot.
Ha refundot küldenek neked az nem jutalékköteles.
Honnan tudod, hogy annyit kaptak amennyit küldtél?
Ajánlom figyelmedbe a díjszabást:
Nagyon tanulságos mindkét táblázat. Esetedben mivel országok közti, ezért 3.9%+0.3 USD
-
-
cocka
veterán
válasz robertinno #3830 üzenetére
Igen csak bizonyos vásárlásoknál pl. kikötik, hogy refund csak egyszeri egyösszegű kifizetésre vonatkozik. Tehát ha te 12 dollárt szeretnél küldeni és 4*3 dollárt küldesz 1*12 helyett, akkor egy esetleges visszatérítés esetén nem kapsz semmit.
Amúgy még szép, hogy 5 alatt nem von, hiszen a 3.9%+0.3 USD képlet szerint ekkor nem éri el a 0.5 dollárt és valószínűleg 0.5 dollár alatt nem számítják fel.
-
Winner_hun
titán
válasz robertinno #3830 üzenetére
1,8 dollárt küldtem és felszámolták a tranzakciós díjat.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
cocka
veterán
válasz Winner_hun #3832 üzenetére
Azt a kemény 0.37 dollárt?
Akkor már csak egy kérdésem maradt. Milyen accountod van? personal, premier, business?
Robertinnotól is ugyanezt kérdezném: Milyen accountod van? (lásd fent)
-
chungee
addikt
Akárhányszor kártyát cserélek, annyiszor 400HUF vonnak le
-
cocka
veterán
válasz chungee #3835 üzenetére
Pontosítok 1 dollár vagy forint + 400 forint és nem vonnak le semmit, mert az előbbit csupán hozzájárulásod nélkül fű alatt zárolják (aztán feloldják) a másik levonását pedig te hagyod jóvá egy gombra kattintva. Sajnos ezt minden új kártya hozzáadásakor el kell játszani, függetlenül attól, hogy az accountod verified-e vagy sem.
Ezt csak azért írom, mert a 400 Ft az expanded use díja, magyarul ezáltal válik az accountod verifieddá, de egy már verified státuszú accountnál okafogyottá válik a díj terhelése. Mellesleg visszakapod a 400 Ft-ot miután beírtad a közleményben szereplő kódot, de akkor se értem minek ezt kártyánként újra és újra eljátszatni.
Bőven elég lenne a zárolás is, hiszen ha az sikeres, akkor nyilván nem kamukártyát adtál meg, ha sikertelen, akkor meg úgy is mindegy.
-
gban
Közösségépítő
Sziasztok, lenne 22,68$ Paypalon, kellene valakinek aki Moneybookersre tudna küldeni ugyanennyit?
Postázást nem vállalok.
-
veterán
van a paypal-nak valami chat vagy email help-je mint az ebay-nek?
-
veterán
válasz Winner_hun #3841 üzenetére
köszi, logikus, de már mindegy...
valamiért visszaküldték nekem a pénzt -
Melorin
addikt
Most igazoltam vissza a 4számjegyű kódot a paypalnak. Azt írja, hogy mostantól vásárolhatok.
Mivel nem csináltam még ilyet, megszeretném kérdezni, hogy nekem kell kézzel "leszívni" a szükséges összeget a számlámról és áttenni a Paypal-omra,
vagy innentől semmi dolgom nincs az ég világon, csak valami gombra kattintani eBayon belül vásárláskor?Köszi
-
tjb007
nagyúr
Lenne egy kérdésem.
Szerdán rendeltem az eBay -ről egy TV tunert, ki is fizettem. Ma kaptam egy mailt az eladótól, hogy sajnos Mo -n nem működik (ez nem volt feltüntetve) ezért refundolta az összeget amit a részletes tranzakciós leírásban látok is.
Ezt látom:Az a kérdésem, hogy nekem kell még valamit tennem a várakozáson kívül ? Mennyi ideig tart míg visszakapom a bankszámlámra az összeget ?
[ Szerkesztve ]
-
CollectoR
aktív tag
Volt most egy case-m egy török eladóval. A lényeg: nem küldte a cuccot, jelentettem a resolution centerben, majd megszületett a végső döntés, visszaítélte nekem a customer support a teljes összeget, amit kifizettem.
"Good news! eBay Customer Support has reviewed the case and made a final decision. We issued you a full refund of $84.00 on Jul 29, 2010 through PayPal. The refund includes the purchase price plus original shipping. Please log in to PayPal to get your refund."
Namost a 'log in to PayPal' egy link, ami nem simán a paypal oldalra vinne, viszont nem működik. Mindig más hibaüzenetet ír ki, ha rámegyek. Paypal számlán nem látok változást, lehetséges, hogy csak várnom kell? Vagy ennek a linknek azonnal működnie kéne? -
félisten
Mit kell tenni akkor, ha a paypal-ben nem tudom hozzáregelni a kártyát a pp acchoz?
Ma aktiválták a kártyát."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest