- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- SSD kibeszélő
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
-
PROHARDVER!
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
A withdrawnál felkínálja a bank transfert-t és azt írja, hogy nincs fee. (personal accountom van.) Tényleg tönk ingyen kikérhetem magyar bankszámlára a paypal számlám egyenlegét?
Másik kérdés: úgy emlékszem, hogy usd-ben nyitottam a számlámat, mégis ft-ban mutatja az egyenlegét. Az miért van? Akkor most ft-ban kell beírni a kifizetendő összeget?
[ Szerkesztve ]
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz friccces #4400 üzenetére
Resolution Center
-Dispute a transaction
-Item dispute
-Find transaction ID, majd megkeresed az adott tranzakciót. -
Flashcash
Közösségépítő
válasz friccces #4409 üzenetére
Nem tudom, én nem igazán használom a Paypal-nek ezt a pénzküldő szolgáltatását.
Amikor küldesz megkérdezi a paypal, hogy purchase vagy personal lesz a tranzakció. Szerintem ezekből az utóbbi nem kap tranzakciós kódot, és nem is lehet reklamálni utólag, a másik opciónál viszont a Paypal díjat fog felszámítani a pénzfogadásért.
-
ovecs
senior tag
Sziasztok!
Van valahol magyar nyelvű leírás arról, hogy hogyan is működik ez a dolog ? Teljesen új vagyok benne, regisztrálnom azért már sikerült
Előre is köszönömAquincumi Football Kedvelők - FC Panelprolik
-
friccces
csendes tag
válasz Flashcash #4410 üzenetére
bocs h csak most válaszolok.
köszi a segítséget.
ennek utánanézek majd.
nem tudod egészen véletlen mennyit kell az illetőnek fizetnie? van valahol paypalon díjtáblázat? vagy h hány százalék?
köszi az eddigi segítséged!!!!!- Kevesebb smiley is elég lesz.
[ Módosította: Ndruu ]
-
raven12
senior tag
Hali!
Van lehetőség arra valamilyen úton-módon, hogy bankszámláról (OTP, akármi) paypalra utalhassak összeget? Felszámít ezért díjat, ha igen, mennyit?
Ha nem: csak úgy lehet ezt megoldani, hogyha összecsatolom a paypal számlát és a bankszámlát? -
Ricco_hun
senior tag
Helló!
Szeretnék én is létrehozni egy Paypal számlát, de kiderült, ahhoz hogy bármit is csinálhassak vele, mindenképpen rendelkezni kell egy folyószámlával és egy hozzá tartozó dombornyomott (pl mastercard) kártyával. Úgy olvastam, hogy még ahhoz is kell egy regisztrált számla/bankkártya, hogy egyáltalán más paypal számlákról fogadni tudjam a dollárt.
Oké, akkor nosza, nyissunk folyószámlát mondjuk az otp-nél, kérjünk hozzá mastercard-ot. Csakhát gondolom hiába hirdetik, hogy ingyenes a számlanyitás és kezdőbefizetés sem szükséges, biztos van valami turpisság a dologban. Pl mi van akkor ha 0Ft az egyenlegem és nem is használom jó ideig a számlát? Mit csinál a bank? Mínuszba ver a számlavezetési díj miatt? Vagy csak akkor van számlavezetési díj, ha van is pénz a folyószámlán? Meghát gondolom az se úgyvan, hogy reggel bemegyek a bankba és egy friss ropogós mastercard-dal a kezemben sétálok ki.Előre is kösz a segítséget mindenkinek!
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
friccces
csendes tag
válasz Flashcash #4414 üzenetére
Olyan kérdésem lenne még, hogy most rájöttem , hogy hogy tudom az illetőnek elküldeni a pénzt, úgy, hogy legyen tracking number ( köszönhetően neked!!! ) , de paypal mi alapján tud utánanézni, hogy tényleg megkaptam e a csomagot, és hogy nekem tényleg elküldték e?
mert ugye nem ebayen keresztül rendelem. -
Ricco_hun
senior tag
Kérdezek egyszerűbbeket (is).
1. Milyen paypal accountot regisztráljak? Personal vagy Premier. A magyar paypal regisztrációt segítő oldalak általában a premiert ajánlják, mert hogy az teljeskörűbb. Akkor minek van a personal?
2. Muszáj bankkártyát regisztrálnom a paypal accountomhoz, ahhoz, hogy pénzt tudjak fogadni a számlámra? Pár dollár csurogna pay-per-download-ból. Most csak ezért folyószámlát nyitni meg végigjárni az akár több hetes procedúrát?
(ez nem olyan fontos)3. Vezetéknév - keresztnév megadása. Na erről össze vissza írnak a különféle oldalak. Ugye angolul a firstname a keresztnév, lastname a vezetéknév. Tehát elméletileg így kéne megadni a nevem, hogy Pista Kis. Mégis pár helyen azt olvasom, hogy ezeket fel kell cserélni, tehát a magyar sorrendben kell megadni, különben gond lehet a banki folyószámlára való átutaláskor.
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
Ricco_hun
senior tag
Na, ne ilyen sokan!
-
dudi6
senior tag
Sziasztok! Ma regisztráltam a Paypal-ra, viszont tőlem 600 Ft-t szippantott le, ez miért lehet?
Ricco_hun: én nem nagyon értek még hozzá, mivel ma reggeltem, de én personal-t csináltam, tudtommal a többi fizetős. A vezeték, keresztnevem meg úgy írtam ahogy kell angolul, én is olvastam erről de azok 2008-as hozzászólások voltak, friss fórumokon (2010) már azt írták, hogy mindegy...Mégegyszer mondom, hogy ma reggeltem, lehet nem jól tudom a dolgokat, majd az okosabbak megmondják...
-
Ricco_hun
senior tag
Azt hogy érted, hogy fizetős? Havidíj egyiknél sincs, max a tranzakcióknál többet vonnak le premier esetén. A personal-al az a baj, hogy nagyon le van korlátozva pénzforgalmilag. Pl havonta csak valami huszonezret lehet kivenni, meg az egyszerre fogadható összeg is limitálva van. Úgyhogy én premiert fogok regelni.
A 600Ft úgy jön ki, hogy 1 dollárt zárol, amikor beregeled a bankkártyádat, plusz 400Ft amikor megcsinálod az expand use-t.
-
wiggen123
senior tag
Sziasztok, a kérdésem az, hogy a Raiffeisen visa electron kártyája használható-e paypalhoz?
Sometimes you win, sometimes you learn.
-
balpeter04
tag
Sziasztok!
Tudok úgy egyenleget feltölteni, hogy besétálok az Unicredit Bankba és befizetéssel rakom be a pénzt? -
Hintalow
senior tag
válasz balpeter04 #4425 üzenetére
Hát hivatalosan csak utalással lehet rá pénzt tenni, olyan számláról, ami ugyanazon a néven van. Ennek ellenére halottam pár sztorit az elmúlt időkben, ahol a kp befizetés is működott, de csak saját felelősségre, ha más lehetőség nincs (és persze ott is csak a számla tulaja fizethet be)
Valószinűleg befizetésnél még így is számolni kell azzal, hogy 3-5 munkanapig elszüttyögnek, mire rákerül...Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
mexel
veterán
Végre elkészült a paypal accountom, kártya regisztrálva. gyorsan csináltam is egy próbavásárlást, de valami nem úgy történt ahogyképzeltem. Mintha valahol olyasmit olvastam volna, hogy vásárláskor megkérdi, hogy a forintot hogyan váltsa át dollárra. Az otp árfolyamán vagy a paypal árfolyamán. Nekem semmit sem kérdezett. Valamit be kellett volna állítanom a paypal felületén? Honnan tudom mennyiért váltott?
-
mexel
veterán
Ja, és annak van jelentősége hogy a "Manage Currencies" oldalon melyik pénznem van beállítva elsődlegesnek? HUF vag $?
-
mexel
veterán
válasz Winner_hun #4432 üzenetére
Nem találok ilyen opciót, pedig próbaképpen több oldalról is rendeltem. Azt látom amit küldtél képet, hogy hol van a "change" lehetőség, de nekem nem ajánl fel ilyet. Ezért is a kérdés, hogy be kell-e valamit állítani a paypal -on belül hogy legyen ilyen? Sok leírást találtam erről, de általában régebbieket és azok a funkciók amiket ott leírnak nem található már a beállítások között. (vagy valmit nagyon rosszul csinálok)
-
DemonDani
addikt
Hello!
Ti ebayes vásárlás esetén amúgy melyik opciót használjátok, a bank vagy a paypal váltósat?
Néztem már mind a kettővel de nagy különbséget nem igazán vettem észre, mindenképpen többel vált mint a bank honlapján megadott napi árfolyam. mjuk nem sokkal, de vmi különbség csak vanNEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
-
Winner_hun
titán
válasz DemonDani #4434 üzenetére
Én PayPal-lel. A banki mindig változik, az egy dolog hogy a fizetéskor zárol egy összeget, de amikor a tényleges levonásra sor kerül akkor nem a zárolt összeget vonja le hanem az aznapi árfolyamon újraszámolja a tranzakciót. A legtöbb esetben még pluszba levontak a zároláson kívül, így nem vacakolok vele ha magamnak vásárolok. De a legtöbbet nem magamnak veszem, így nem is lehetne eljátszanom a saját bankot.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
DemonDani
addikt
válasz Winner_hun #4437 üzenetére
hát igen, ezt tudom
pont legutóbb mínuszba lökte az egyenleget, de mínuszba nem mehetne amúgy csak pont így jött kicsak érdekelt volna, hogy mennyi a különbség
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
mexel
veterán
Egyébként kis tételnél szerintem teljesen mindegy lehet, mert ha jól látom a bank és paypal közötti különbség 1$-nál max 5-6 ft lehet, de van amikor ennyi sem. Ennek ellenére nekem nem is engedi bankos váltást, csak a paypal vált. A 400ft-ot pedig engedte levásárolni, az elsődleges pénznemet áttettem dollárra és a következő vásárlásnál le is vonta. Amíg ft volt az elsődleges addig nem nyúlt hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Hintalow
senior tag
Annak hogy a bankod váltson, akkor van értelme, ha nagy összegben vásárolsz, akkor már fontos lehet az a pár Ft amivel jobb a bank. (de ennek tényleg párszáz dollár/euro/font felett van értelme)
Ahogy már írták is, ha a bankod vált, akkor azzal is számolni kell, hogy más lesz a ténylegesen terhelt összeg, mint a vásárláskori. (mivel vásárláskor a kártyatársaság árfolyamán zárolnak, terheléskor pedig a bank aznapi árfolyamán könyvelnek)
Én is egyszer kipróbáltam, hogy lássam működés közben, azóta a paypal váltogat, sokkal kényelmesebbHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
szaszayanou
aktív tag
Jól gondolom, hogy a paypal cirrus-maestro kártyával is használható úgy, hogy a saját számlámról átutalom a pénzt a paypal számlájára, majd ott jóváírják azt nekem?
Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
imi1024
csendes tag
Sziasztok!
Lenne 1 nagyon buta kérdésem. Régen használtam a paypal accountomat, és egyszerűen nem tudok belépni. Nem emlékszem a jelszóra. Próbáltam az emlékeztetőt, de nem emlékszem a kérdésekre adott válaszokra (nem vagyok hülye 1 dekát se :S). Arra lennék kíváncsi, hogy a bankszámlából milyen számokra kíváncsi a jelszó emlékeztető?Mert én már nagyon sok mindennel próbálkoztam, de egyik sem jó.
Lécci segítsetek!!! -
mexel
veterán
Annak van-e jelentősége hogy milyen pénznem van beállítva elsődlegesnek? Ft vagy dollár?
-
Nudlika
csendes tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy ha én szeretnék vásárolni valamit a neten, és lehetséges a paypalos fizetés, de az, ahol csak megadom a kártyaszámot, és a CSC-t, és úgy húzza le a pénzt, tehát nincs se beregisztrálás, se az egyenleggel való bajlódás, érhet-e bármi féle probléma? Tehát nem húznak-e le többet mint amennyit kellene? Válaszotokat várom. Köszi.
-
TazLeacher
nagyúr
Viszonylag sürgős segítség kellene.
Elég régóta használom a PayPal-t, de tegnap akadt vele egy "kis" gondom. Megváltoztattam az e-mailcímem, ami nem is volt gond, mert berakta az új e-mailcímet másodiknak. Megpróbáltam fő e-mail-t csinálni belőle, de kidobta ezt az ablakot:
Ha jól értelmeztem, be kellene írni a teljes számlaszámomat. Kettő is van a PayPal-hoz rendezve, de nem fogadja el egyiket sem. Tuti, hogy jó, nap, mint nap használom őket.
Ílyen formátumokban próbáltam beírni:
12345678-12345678-12345678
123456781234567812345678
12345678 (hátha csak az utolsó blokk kell)
5678 (hátha csak az utolsó 4 számjegy kell)Kipróbáltam mind2 számlaszámmal, semmi. Most odáig jutottam, hogy lényegében letiltották az accountomat, és ha belépek, semmi mást nem tudok csinálni, mindig ez az oldal jön be.
Valamit én bénáztam?
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz TazLeacher #4445 üzenetére
123456781234567812345678 ebben a formátumban kell beírnod a 05-ös végű számlaszámodat.
-Ha régen írtad be a paypalba az adatokat, akkor a számlaszámod is változhat esetleg, ha időközben átminősítették a számládat valamiért a CIB-nél. (de erről gondolom tudnál)
-Ami még előfordulhat, hogy elírtad a számlaszámot, amikor beadtad a paypalnél.Ha egyik sem megy akkor bejelentkezel, contact us alul, /email us......
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz Nudlika #4444 üzenetére
Még a kérdést sem értem.
Ha a Paypal-en keresztül fizetsz, akkor a kártyaszámodat és a CSC-t csak a Paypal-nek adod meg. A boltnál nem fognak tőled kártyaadatokat kérni, hanem elirányítanak egy Paypal áttekintő oldalra (paypal bejelentkezés), ahol megnézed mennyi pénzt fogsz küldeni nekik és miért, majd ha rányomsz a "pay now" gombra, akkor pontosan ennyi pénzt küldesz, nem többet és nem kevesebbet.
-
jcvd
tag
válasz TazLeacher #4448 üzenetére
Sziasztok!
Kéne gyors help!
Az egyik apróhirdetős oldalon megtalálták egy hirdetésemet, és ilyen szöveggel jött egy nőci, hogy ő hajón dolgozik Angliában és meg akarja venni a fiának a cuccomat, de Nigériába kéne küldenem. Azt mondta kalkuláljam ki az árat szállítással, ezt megtettem, elmondtam neki az árat, azt mondta oké, és hogy ő kész át is utalni ezt az összeget Paypal-on azonnal.
Nekem ez gyanús... fél óra ismeretség után a csaj képes lenne előre fizetni egy hatalmas összeget... mi lehet ebben a bukta? Neten általában ki akarnak csikarni pénzt... ez meg arra menne, hogy utána beperel vagy valami? Hol a buktató?
Ha át is küldi a pénzt, nem szívesen adom postára a cuccomat Nigériába. Ki tudja, ha utána valami gond van, ha kiderül a csaj valami csaló, akkor nem tudni viszont látom e a cuccomat.
Mit gondoltok erről?
-
mexel
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest