-
PROHARDVER!
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Winner_hun #4751 üzenetére
Visa Classicot hozzá kéne tudni adnia, esetleg a Visa Electron nem játszik.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
TheWich
tag
Hali!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha esetemben össze van társítva a hazai számlám (otp) és a paypal számlám akkor hogyan tudok paypalról egy másik számlaszámra utalni pénzt?
Mert csak sajátra tudok kikérni egy adott bankszámlaszámra fizetni kellene.Egy másik fontos kérdés - tavaly lett összepárosítva az opt-s számlám és a paypal számla, többször bonyolítottam le pénz átutalást, feltöltést, kikérést. Idén nemrég lejárt a bankkártyám és kaptam egy újat - amin ugy-e értelem szerűen más számok vannak. Ezzel újra össze kell társítanom??
Üdv
-
dim dim
tag
Üdv Fórum!
Erre mondjon vki vmi okosat.
Vettem egy terméket az ebay-en. Kifizettem paypal-lal, ahogy mindig, már ezerszer előtte.
Megjött a paypal payment visszaigazolás, ahogy mindig. X USD kifizetésre került X eladónak,. transaction id: xxx stb.Erre látom, az ebay felszólít, hogy mint winner, fizessem ki a tételt-Pay now. Írok az eladónak, ő is azt mondja, nem jött meg a pénz.
Nézem az ebay státuszt: nem fizetettként van ott is. Bár az eladó hazudhat, de ha a pénz beérkezett, az ebay rendszere a paypalon keresztül ezt regisztrálja. Szóval, tényleg nem jött meg.
Nekem viszont ott a hivatalos paypal értesítő, hogy igenis elment a pénz, és meg is érkezett.
Ez vagy egy hetes történet, szóval oda kellett érnie.Ilyenkor mi a helyzet?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
dim dim
tag
válasz Winner_hun #4759 üzenetére
ezen túlvagyok. azt mondja ha fizettem volna, ott lenne az ebay státuszban automatikusan hogy paid item.
és igaza van-tényleg így van. elvileg. -
őstag
Sziasztok!
Ha nekem valaki paypalon keresztül fizet hogy tudnám az OTP-s bankszámlaszámomra juttatni? Az accountomon csak az OTP-s kártya van aktiválva, a számlaszám nem, ugyanis csak E-bayen vásárolni szoktam, pénzt még sose kaptam.
Milyen költségei lennének az átjuttatásnak? -
dim dim
tag
ebay X akták! ILYEN még nem volt, azt garantálom, senkinek!
Ahogy előzőekben írtam, terméket megvettem az ebay-en , fizettem paypal-on, és megjött a paypal visszaigazolás, hogy fizettem (transaction ID-vel persze).
Az eladónak írok, mikor szállít. ő közli: nem fizettem!
És tényleg: az ebay-ben még mindig Pay now-van, (unpaid item). Írok a paypal-nek, jön a válasz: fizettem tényleg, küldenek róla még egy payment certificate-ot.
Elküldöm az eladónak, a válasza: nem fizettem.
Ott a tranzakciós ID, akkor se fizettem.
Elfogy a türelmem, irány az ebay support.
És X akták itt jön: az ebay válasza : nem fizettem.
Miközben ott a transaction id, és maga az ebay is azt mondja nem fizettem. Az eladó persze nem postáz. Az ebay-hez se fordulhatok, hiszen már megtettem, hiába.
????Na erre mondjon vki vmit!
Köszönöm
-
domi007
őstag
A tulaj közös
[link]
and then bought PayPal on October 14, 2002.Nekem annyi lenne a kérdésem, hogy magyar címet tudok-e valahogy confirmed-dé tenni PayPalon?
Beírtam a bankkártyámat, de úgy látom még mindig unconfirmed vok[ Szerkesztve ]
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
Hintalow
senior tag
válasz domi007 #4769 üzenetére
Nem fog menni.
Confirmed címe amerikainak és ha jól emlékszem még angliainak lehet.
Túl sok gondod nem lesz belőle, van pár eladó, aki csak confirmed címre hajlandó küldeni, de egyrészt nagyon ritka(én még nem is láttam ilyet , másrészt meg az ilyen eladó egyébként sem küldene ide Mo-ra, úgyhogy nem nagy veszteség.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
cqr
aktív tag
Üdv,
Milyen gyakori, hogy csak úgy limitálja az accountot a paypal? Néhány napos a reg, mindössze vettem egy steam játékot, és kb másnap limitálta, hogy "szokatlan tranzakciók vannak" mikor nem volt semmilyen más tranzakció..
Fél kilónyi személyes dokumentumot kér, hogy scanneljek neki.. mivel top upot használtam és elég kis összegek ezért kicsit érthetetlen.. Vagy ez csak ilyen rutin? De akkor miért nem a regisztráció után kérte rögtön? Miért vár addig amíg lesz rajta pénz amit zárolhat..
-
cqr
aktív tag
válasz Winner_hun #4772 üzenetére
Köszi a választ. Csak azért kicsit érdekes, hogy a személyes dokumentumok fele amit kérnek teljesen felesleges nekik miután top-upot használtam.
Ha arról akarnának meggyőződni, hogy én utaltam és nem más akkor küldjenek egy sms-t a regisztrációkor megadott számra egy biztonsági kóddal.. Ne kezdjenek már el adathalászosat játszani..
Na meg ezt akkor csinálni amikor már van rajta pénz, hogy legyen mit limitálniuk.. Hát nem fognak pozitív kritikát kapni a most elküldött survey-ben..
Szerk: Kíváncsi lennék, hogy mit mondanának ha úgy küldeném el a dokumentumokat, hogy csak azokat a részeket hagyom meg, amiket a regisztrációkor is megadtam, minden más kisatírozva.
[ Szerkesztve ]
-
Fecogame
veterán
Üdv,
Hogyan lehet visszaigényelni a pénzem? Egy jóembernek elutaltam bizonyos szolgáltatásért paypal-on pénzt, és nem hajlandó azt megcsinálni. Mászóval lelépett a pénzemmel.
Ilyenkor mit lehet tenni? Nem Ebay-n ment a dolog, hanem e-mailban egyeztünk meg.
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
jooker82
nagyúr
Sziasztok
Ha külföldről rendelek paypallal,hogy történik a pénz levonása a kártyámról?? És van ebben kockázat?? Most rendelnék egy 300eurós cuccot...
köszönömLG G2 32 GB 4.4 AOS
-
csab2
veterán
válasz jooker82 #4776 üzenetére
No, akkor itt válaszolok.
Szóval nem bonyolult az internetes kártya. Az Erstesről tudok regélni mert nekem olyanom van.
Szóval ezt a Visa Virtuon (Virtuális) kártyát sima folyószámla mellé lehet kérni. Csak netes vásárlásokra használható, tehát még pénzt sem lehet vele automatából kivenni.
A kártya limitét lehet állítani, ami alapból 1 Ft. Tehát ha valaki pénzt akar leszedni a kártyáról - ne adj isten jogtalanul - akkor csak 1 Ft-ot tud levenni. Többszöri próbálkozás után a bank szól, hogy valami gáz van, valaki próbálkozik (nálam ilyen még nem volt.
Vásárlás előtt telebankon keresztül meg kell emelni a limitet ami azt hiszem minimum 1000 forint lehet (ez nem biztos), a max meg szerintem a számlán rendelkezésre álló összeg.
Ezt a limitet max 48 óráig lehet megadni, utána visszaáll 1 Ft-ra. A tranzakciók számát is lehet módosítani, ami alapból 5db.
Egy példán illusztrálva: neten venni akarsz valamit 10 usa dollárért. Telebankon megadsz limitnek 2 000 forintot (célszerű picit ráhagyni a váltásból adódó eltérések miatt), 48 órás limittel, 5db tranzakcióval. Ebben az esetben 48 óráig 5 tranzakciót enged a bank, de max 2000 ft-ig. Tehát ha (normál esetben) először levonják a 2000 forintot, utána már semmit sem tudnak levonni, mert betelt a limit, tehát nem 5x2000 forintot lehet levonni a számládról.
Szerintem ez tök biztonságos. Az lenne még jó, ha nem kellene hívogatni a telebankot, hanem netbankon is lehetne módosítani a limitet.
Ja, és a kártya éves díja csak 600 forint, ami elég korrekt szerintem.
Ezt csak példának írtam, a többi banknál is hasonlóan működik a dolog szerintem.Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
bcrics
tag
Hello,
ebayről vettem Ezt azt, de az eladó visszaküldte a pénzt, miután elutaltam neki, mivel már nem volt meg neki a rendelt termék,khm mindegyis. Ebayen, paypalon keresztül is kaptam mailt hogy a pénz visszaküldve, de a Számlámon még mindig nincs rajta, ez ma reggel történt, mennyi átfutási ideje van ennek míg újra a számlámon lesz a pénz?
vagy előfordulhat hogy beragadt az összeg a paypalban és manuálisan kell visszairányítanom a számlámra?Talán a következő lehet a probléma..?
Status: Unverified ;Get verified
Már aktiváltam, remélem 1-2 napon belül megérkezik a kód és úgy tudom élesíteni a rendszert, ha pedig nem ez a probléma forrása akkor sejtésem sincs.
Ha megjön a 4 számjegyű kód, akkor pontosan mit is kell vele csinálnom?
Hová kell beütnöm?köszi.
-
csab2
veterán
válasz jooker82 #4778 üzenetére
Nézd, azt nem tudom, hogy a PayPal mennyire megbízható, habár mindenütt azt olvasom, hogy az. Én nem is PayPal-tól tartok, hanem azoktól az eladóktól/boltoktól, akiktől vásárolok. Én azelőtt - amíg nem volt netes bankkártyám - azt csináltam, hogy csak annyit utaltam át a PayPal számlámra, amennyi éppen kellett. Most meg már van netes kártyám, tehát a PayPal-on is az van beregelve.
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
csab2
veterán
Egyébként olyan már volt, hogy Marketplace-ről vásároltam egy programot és nem vonták le egyből a pénzt csak 1-2 nappal később. A limitem meg közben lejárt, és nem tudták levonni a pénzt, küldték is a figyelmeztető mailt. A limitet 48 órára változtattam és végül le tudták vonni a pénzt. Ilyenkor mindig figyelek, hogy ha nem vonják le a zsét, akkor megint limitet kell módosítani.
-
Dare2Live
félisten
Olyan kérdésem lenne, hogy leütöttem egy 10*10cmes padot ami ~400Ftba került, a szállításnál nem szám volt igy gondoltam inygenes, erre most kiderült, hogy a boriték méretű/tömegű dolog szállítási költsége ~5000Ft lenne ami teljesen abszurd.
Hogy tudom törölni a rendelésem, röhely vagy sem, sehol nem találom, hol kéne.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Winner_hun
titán
válasz Dare2Live #4785 üzenetére
Van aki a szállítási díjba rejti a termék árát. Az eladónak kell írni hogy törölje a tranzakciót, aztán azt el kell fogadnod. Már ha belemegy. A hirdetésnél nem volt ott hogy mennyi a szállítási díj? Vagy az volt ott hogy vásárlás előtt meg kell kérdezni az eladót az árért?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
macimeister
aktív tag
Paypalnak kell most a bankkártya? Van kártyám, de ahogy látom nem nyeli be. "This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card." dumával jön nekem. Viszont ha kérek egy request moneyt és befizetem magyar bankjánál akkor gondolom az ott meg fog jelenni. Onnan pedig már lehet bizniszelni igaz? Verifiedelni viszont csak kártyával lehet magam?
-
sss
őstag
válasz macimeister #4787 üzenetére
Nem dombornyomott bankkártya kell hozzá?
Más: Vásároltam volna egy külföldi webáruházból (ami mellesleg teljes mértékben megbízható), de végül nem tudták küldeni a cuccot, ezért visszaadják pénzt. Ennek mennyi lehet az átfutási ideje? 4-5 napja beszéltem velük, de még nincs a pénz az accountomon. Várjak még, vagy vonjam simán vissza az utalást? (Sry a láma kérdésért, azelőtt sosem használtam paypal-t.)
-
Hintalow
senior tag
válasz macimeister #4787 üzenetére
Ahogy írják is, meg kellene kérdezned a bankodat, mert ők utasítják el a kezdeményezett műveletet. Ez lehet kevés szlaegyenleg, esetleg vásárlási limit, blokkolt vagy törölt kártya, vagy esetleg a kártyád simán nem használható online. (ennek a legkisebb az esélye, ugyanis manapság már nem annak kell utánaérdeklődni, hogy melyik bank melyik kártyája használható netes vásárlásra, hanem azt kell kutatni, hogy melyik NEM használható, mivel abból lényegesen kevesebb van már)
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
Ha refundol egy eladó, akkor a pénz mindig oda kerül vissza, ahonnan küldted. ha a paypal számládon volt egyenleg akkor oda (ennek nem nagyon van átfutási ideje) ha bankkártyád van regisztrálva a paypalon, ergó kártyás vásárlás volt, akkor a folyószámládra fog érkezni végül a pénz (ennek van átfutási ideje, ráadásul mivel ez bankot is érintő művelet, hétvégi napok nem számítanak bele)
Tehát a kérdés: hogy fizettél nekik.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
macimeister
aktív tag
Egyébként ahhoz, hogy használható paypal accountom legyen feltétlen szükséges a kártya? Mert ha jól látom csak így tudom verifid re tenni magam.
-
csab2
veterán
válasz macimeister #4794 üzenetére
Amikor én regisztráltam, akkor nem kellett megadni bankkártyát ha jól emlékszem. Átutalással raktam pénzt a számlámra. Most már van netes bankkártyám is. Nem tudom, most mi a helyzet. Lehet, hogy minden képpen kell bankkártya.
-
zoli1922
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék.Maestro kártyával használnám a paypalt,de valószínű elrontottam a confirm-ot.Kérném a resend paypal code-ot,de nem találom a menüpontot.
Csak ennyit ír:"We have disabled the use of this card on PayPal. You can add a different card. If you'd still like to use this card with PayPal,send us some documents."
Megoldható valahogy?Tudok kérni új paypal kódot?Ja a 400Ft-ot levonták a számlámról.
A bankkártyám utolsó 4 számjegyét írtam be.Ez lehetett a gond?
Köszi:Zoli[ Szerkesztve ]
-
zoli1922
csendes tag
-
macimeister
aktív tag
válasz Winner_hun #4799 üzenetére
Én is most csatolnék egy otp kártyát. Érdekes mert a pénz már nincs rajta, de a kódot még nem mutatja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest