- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior11
veterán
Panasonic My home screen 2.0 2017 bemutató, tippek, trükkök angolul [link]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
junior11
veterán
Szia, azt nem tudom, hogy konkrétan nálunk melyik modellben milyen panel lesz, a videóban talán az FX740 tájékán hallottam az IPS panelről, de az FX700 sorozatnak ahogy nézem több variánsa is lesz, meglátjuk majd a tesztek után, hogy is állunk.
Amúgy az is lehetséges, hogy a Panasonic más panelgyártót is választott az LG IPS mellett, mivel egy kicsit idén változtak egyes méretek (pl. tavaly 50"-58" volt, idén 49"-55"), VA esetén pár éve a Pana kínai Chi-Mei Innolux paneleket használt, de az is lehet, hogy az említett méretek szintén az Innolux gyártmánya, egyelőre nem tudni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ex780-hoz tud valaki mondani egy jó ifc custom beállítást? 1080p 23.976 filmekhez.
Nekem ifc nélkül a mozgás túl mosott. A minimum kevés, a közepes meg már darabos, ha gyors mozgásról van szó.
Nem egyértelmű számomra, hogy az egyedi beállítás alatt a két csúszka mit csinál...
Köszönöm! -
junior11
veterán
Meg nem erősített pletykák szerint az idei 4K LCD tv-k új generációs IPS panelt fognak használni (FX600-tól felfelé), állítólag kivétel csak az FX780 lesz 75" méretben. Kérdés, mi igaz belőle...
-
se000
tag
Ez milyen vétel 180 e ért szerintetek?
PANASONIC TX-58DXM710 4K UHD Smart LED televízió -
mano
csendes tag
Sziasztok!
Hosszas gondolkodás után végre meghoztam a döntést, ma rendeltem egy 50EX780 készüléket az MM-ban. (Remélem nem csalódok benne, sokáig vacilláltam. Sony 49xe9005 volt a másik jelölt, de most szerintem ez jó árban van. Még LG 55B7-ben gondolkoztam, de várok még az oled tv-vel.)Kérdésem, hogy a régi tv-t el lehet vitetni a szállítóval, amikor hozzák az újat? Úgy emlékszem, mintha azt mondták volna az eladók a Media Markt-ban hogy igen, csak jelezni kell szállítás előtt. (a régi egy 62 kg-os Sony )
Galaxy Note 10+ DEX - Panasonic 50EX780 - Zidoo X9S - Galaxy s6 - Galaxy Tab 2 10.1
-
wierra
senior tag
FYI
58" nem fért volna be? Mert csak 30k-val drágább az a +8".Nem hiszem, hogy csalódnál benne...feltéve ha nincsenek irreális elvárásaid.
Arra készülj fel, hogy igazán szép színeket csak ~szemből fog adni, a technológia sajátosságaiból adódóan oldalról nézve fakulnak a színek.Btw...üdv a klubban.
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
mano
csendes tag
Zidoo X9s külső lejátszóval fogom használni az EX780-at. Az lenne kérdésem, hogy milyen HDMI kábelt érdemes venni, hogy a 4K HDR tökéletes legyen rajta?.
Ha tudtok esetleg linkeket, megköszönném.
Vannak otthon kábelek, de azok már nagyon régiek, azok biztos nem tökéletesek ezekhez az "újabb készülékekhez"[ Szerkesztve ]
Galaxy Note 10+ DEX - Panasonic 50EX780 - Zidoo X9S - Galaxy s6 - Galaxy Tab 2 10.1
-
wierra
senior tag
High Speed HDMi kábel kell hozzá, lehetőleg aranyozott. Semmi extra.
[ Szerkesztve ]
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
mano
csendes tag
Kösz
-
AL
addikt
Szia ! Kicsit kiegészítem az előző tanácsot, mert a High-Speed felirat már 1,4 - es kábeleken is rajta van, ami tudtommal csak a 3D és a 4K jelek átvitelére alkalmas, de HDR jelet nem továbbit .
A HDR - hez 18 Gbps sebességátvitel kell és a legtöbbször rá van írva az is, hogy HDR- hez alkalmas . Üdv. -
NomadND1
senior tag
Sziasztok!
Törött TX-AS640E készüléket keresek.
PM-et írjatok légyszi.Köszi!
-
wierra
senior tag
To be more specific, HDMI 2.0a kell a HDR-hez.
Ahogy olvastam, a HDMI kábel vagy továbbít vagy nem. Arra kíváncsi lennék, hogy a "HDR infóval" mit kezd az 1.4-es kábel.[ Szerkesztve ]
-
-
mano
csendes tag
válasz trophylaci #6570 üzenetére
Köszi
Akkor nem rohanok kábelt venni, kipróbálom majd azzal amit a Zidoo-hoz adtak.Galaxy Note 10+ DEX - Panasonic 50EX780 - Zidoo X9S - Galaxy s6 - Galaxy Tab 2 10.1
-
kezo0
addikt
Hát én nem tudom, a displayspecifications.com oldal pl. az 55FX780-ra és az 55FX750-re is MVA panelt ír, és az egy eléggé megbízható oldal szokott lenni... Persze lehet, hogy a 2018-as modellek esetében még ők is csak találgatnak. Ezt most csak azért írom, mert páran már nagyon elkönyveltétek, hogy az idei LCD-k mind IPS panellal jönnek ki. Remélem, nem így lesz.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
tothjani81
senior tag
Irtam már de van egy 50Ds630E 3D eladóm 1 éves a tv még 4 évig garis makulátlan.
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
Winne
nagyúr
Üdv Hölgyek Urak!
Egy TV cserén gondolkodom, kérlek írjátok le véleményeteket ezzel kapcsolatban, itt van kifejtve, hogy mire gondolok: [link]
Összehasonlítás a két modell közötti különbségekkel
A 800-as van most otthon és gondolkodom rajta, hogy eladjam és vegyek helyette egy nagyobbat (58") a 700-asból. A hangot nem használom rajta, TV-t nem nézek, még előfizetésem sincs, gyk megjelenítőnek van használva.
Köszi, ha szántok rá pár percet!
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Piftuka
veterán
El is fogyott náluk az 50 colos és 58 colos modell is!
Kezdem azt hinni, hogy egyes vásárlók olvassák ezt a fórumot.
Az viszont kár, hogy a 65 és 75 colos modellt nem akciózzák! Mindenesetre furcsa, hogy mennyivel előbb kifogyott az EX780, mint tavaly a DX sorozat megfelelő tagjai.
A 800-ast és 900-ast még év végén is lehetett kapni (igaz, azok baromi drágák voltak, így nem csoda), de a 780-asok csak nyár közepén-végén fogytak el a Media Markt-ban teljesen.
Hát most gyorsan kipörgették az EX-eket...
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz junior11 #6573 üzenetére
A felvételen 3:41-nél a fekete szint vagy rosszul lett beállítva, vagy ez egy IPS panel.
A betekintési szöge is túl jónak tűnik... utoljára Toshiba tévében láttam széles betekintési szöget adó VA panelt, immár 5-6 éve.
Mindenesetre nagy kár, ha tényleg - akár milyen jó - IPS panelt kaptak az új 780-asok! Azok alapján, amit az új elektronikáról és a technológiákról tudni lehet, azokat vétek egy IPS panel "etetésére" használni.
Hogy a 3D-t is elhagyták, az pedig egyenesen megbocsáthatatlan!
Nincs mese... túl jók voltak a tavalyi 780-asok. A Panasonic nem akar ennyire erős konkurenciát a saját OLED készülékeinek. (A 75 colos FX780 pedig úgyis egy árban lesz azokkal.)
Nem lennék meglepve, ha idén már a DX900 is a "discontinued" státuszba kerülne...
-
kezo0
addikt
Nem tudom, ez egyéni érzékenységtől/igényektől is függ, szóval még az is lehet, hogy semmit. De az biztos, hogy az EX700-asnak kisebb a fényereje, és csak 60 Hz-es panel van benne, szemben az AX800-as 120 Hz-es paneljával. Az az igazság, hogy az AX800-as egy nagyon eltalált képminőségű sorozat volt a maga Innolux gyártotta „super MVA” paneljaival (jelentsen bármit is a „super” jelző a névben), ezért a mostani LCD-knek igencsak fel kell kötniük az alsóneműt, ha versenyezni akarnak vele. Nekem is AX800-as van, bajban is lennék, ha le kéne cserélnem...
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Piftuka
veterán
Ha olyan szerencsés vagy, hogy nem érzékeny a szemed a jelenségre, akkor talán semmit, vagy nem sokat...
De én biztos nem cserélnék, mert mozgásmegjelenítésben (BFI + Backlight Scanning, 120 Hz) az egyébként a kategóriájában remek kis EX700 a fasorban sincsen az AX800-hoz képest.
Azért persze a színpaletta is szignifikánsan jobb, és biztos lehetsz benne, hogy az általános képminőség is. Az AX800 egy felső-közép kategóriás/prémium készülék volt, az akkori legjobb technológiákkal teleaggatva, az EX700 pedig csak egy közép kategóriás modell.
-
wierra
senior tag
válasz Piftuka #6580 üzenetére
Gondolom az EX780-ból kevesebbet rendeltek a tavalyi tendenciák véget. (Lehet kellett a hely a Samsung-hegemónia fenntartásához ).
Mint tudjuk, a tett halála a tökölés, de aki észnél volt, az lecsaphatott rá időben, ennyiért best buy volt sztem az 58"-os.[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
válasz Piftuka #6583 üzenetére
+ @(#6582) kezo0:
Köszi a válaszokat. Sajnos a szemem nagyon érzékeny főleg egy jelenségre, mégpedig ha lassan halad a kép valamelyik irányba és főleg, ha valamilyen recés, több vonalas cucc van (pl kerítés, téglás házak, ilyesmi) és ha eközben darabossá válik a kép.
A másik topicban azt kérdeztem is, hogy ugyan a 3D-t nem használom, de a nagyobb frissítés jelenthet-e bármi előnyt 2D-ben?
A 780 már pariban lehet vele?
-
törölt tag
Van egy szinte új ex780 eladó a hardverapro-n.
-
Winne
nagyúr
Vannak azért különbségek azt látom.
Kérdés nyilván az is, hogy a mostani AX800-at vajon mennyiért lehet eladni használtan, tehát mennyit kell rádobni az új TV-re.. Hmm.
-
szinimini
senior tag
Halo,
végre meg van a tv,ami egy 58EX780E lett.
Azt szeretném kérdezni,h mit kellene beállítanom,h a lehető legjobb képet kapjam?
Egyenlőre nagyon ismerkedünk csak egymással.
köszi -
wierra
senior tag
válasz szinimini #6588 üzenetére
Nyelvtannáci ON
"Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs (tehát épp szünet van), vagy egyenlőre áll a meccs (tehát egyenlő az eredmény).”
Nyelvtannáci OFF
Itt egy videó javasolt beállításokról. Az egyes bemenetekhez és a HDR forráshoz is külön-külön lehet beállításokat eszközölni.
Sportközvetítésekhez be szoktam kapcsolni az Intelligent Frame Creation-t és a Tiszta mozgást.
-
wierra
senior tag
válasz szinimini #6590 üzenetére
A "Beállítások" menüben ne felejtsd el bekapcsolni a HDR-t; ahhoz hogy ez a menüpont megjelenjen, kínáld meg YT-ról HDR tartalommal.
[ Szerkesztve ]
-
-
wierra
senior tag
Értő olvasás, pls. Azt írtam, hogy a HDR bekapcsolásához elég a YT...mert az kvázi kéznél van bármikor. Nem azt, hogy azokat nézze.
[ Szerkesztve ]
-
szinimini
senior tag
Nyugalom nyugalom
Blue planet ii lesz, már lent is van és több más is már és Zidoo-n keresztül nézzük majd.
Amúgy 150 giga lett :p -
wierra
senior tag
-
szinimini
senior tag
Beállítások án nekem nincs olyan, h hdd be kell kapcsolni vhol.
De a Kép-egyéni beállítások (hdr) van.... 4k adás során
De viszont fhd estén a hdr eltunik szóval szerintem nem kell kapcsolati semmit.De viszont ha hdmi-n nézek 4k-t akkor ott van és be van kapcsolva
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
Nem hiszem, hogy kevesebbet rendeltek. A konkurens üzletekben még hamarabb elfogyott. (Igaz... folyamatosan követve a piaci kínálatot, nekem úgy tűnt, hogy kevesebb forgalmazónál volt kapható az EX sorozat, mint a 2016-os modellek.)
Szerintem inkább jobban felpörögtek az eladások. Az egész tévés piacon. (Elég csak megnézni itt a fórumon a "Milyen tévét vegyek?" téma aktivitását.)
És ne feledjük, hogy aki mindenképpen 3D tévét szeretett volna vásárolni, annak sok lehetősége nem volt. Most már az alternatíva, a 2016-os LG OLED-ek is elfogytak mindenhol, így ez az egyetlen modell ezzel a képességgel.
(A SONY féle ZD9-et az ára, és a gyalázatosan pocsék 3D képe miatt szándékosan nem említem.)
-
Piftuka
veterán
"A 780 már pariban lehet vele?"
Abszolút partiban lehet vele, viszont úgy lecserélni, ahogyan te szeretnéd, nem érdemes.
Sajnos a használt tévé az egyik legrosszabb befektetés! Amikor a gyártók minden évben új modellekkel jönnek ki, nem ritkán újabb, modernebb fejlesztéseket eszközölnek az egyes modelleken... amikor a legtöbb nagyáruházban pár hónappal a megjelenést követően már folyamatosan különféle akciós árakon lehet megvásárolni az új tévéket, akár részletre, 3-5 év jótállással...
Akkor épeszű ember nem ad sok százezer forintot egy 4-5 éves, használt felső-közép kategóriás, vagy prémium tévéért.
(De az alsó kategóriában is megvan mindez. Miért fizetne valaki ~60-80.000-et egy 3-4 éves 32-40 colos tévéért - ami egyébként új korában 120.000 forint volt -, amikor abból a pénzből hasonló képességű és méretű új tévét kap.)
Ha jó az AX800-ad, kedveled, és nincsen pénzed arra, hogy annak eladása nélkül egy újat vegyél, akkor szerintem ne add el.
[ Szerkesztve ]
-
sting2
addikt
Még mindig elbeszélünk egymás mellett.
A Youtube videók bármennyire is minőségi, szép, " jóvanazúgy" kategória,nem teszteli le neked, hogy most valóban HDR vagy nem HDR tartalmat nézel a tévén mert az nem egy 4K HDR képes Player, hanem egy alkalmazás...Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs