Új hozzászólás Aktív témák
-
Neck
veterán
válasz NoOne1976 #7099 üzenetére
3-4 hely esetében él csak. Media Markt, euronics, meg még vagy kettő. A gari aktiváló Weblapon meg lehet nézni.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
NoOne1976
őstag
Sajnos, ha normális forrást akarok, akkor csak a Panasonic TX-32ES400E jöhet szóba nekem,mert ettől nagyobb nem fér el az adott helyen.
2,5 m lenne a nézési távolság, gyakorlatilag csak tv adás, ott is hd, sd vegyesen. Ha hihetetlen is, de tv adásra kellene a tv
Van valakinek ilyen tv-je? Tapasztalat? 85-ért van jobb vétel akár más márkában? (Az az 5 év elég megnyugtató volna.)
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Arról van valahol információ, hogy mik lesznek a 2018 Panasonic TV szériák specifikációi?
Különösen az érdekes, hogy melyikben milyen panel lesz. (melyik nem IPS-es.)[ Szerkesztve ]
-
T1 Galaxy
csendes újonc
"Hollywood az otthonodban"....Tehát ennyire jól adja vissza a filmeket iletve ennyire jól jeleníti meg a filmet a Panasonic ex780? legszívesebben ilyent vennék csak nagyon drága.
-
-
salapp
addikt
Ha 40" körül keresgélsz, akkor én jó szívvel ajánlom a 40EX600E-t, nálunk hálóban (ez fért el) és nagybátyámék nappalijában is (nekik is ez fért el) jól teljesít. MVA panel nagyon jó natív kontraszttal, homogén megvilágítás direct ledekkel, jól finomhangolható mozgásmegjelenítés IFC-vel, nagyon jó input lag (ha ez érdekes), nekem nagyon tetsző oprendszer és jól használható DLNA/tükrözés funkciók, korrekt usb csatik.
És talán még most is lehet edigitalnál 130-ért, 5 év regisztrálható garival kapni.Ha fontos a SAT tuner, akkor a 633, ha több a della, akkor a 700-as az ajánlott.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
T1 Galaxy
csendes újonc
Tehát ha vennék egy ilyen 65 coll ex780-ast akkor egész Hollywood az én lakásomba költözne?
-
kopf89
csendes tag
Szevasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy e között a két TV között: Panasonic TX-40EX700E, Panasonic TX-40EX600E átlag felhasználásra (TV, film/sorozat) milyen lényegi különbségek vannak? Érdemes-e arra várnom, hogy a 700 széria ismét kapható legyen, vagy erre a használatra a kisebb széria megfelel?
Köszi a segítséget.
-
salapp
addikt
Nálunk ugyan hálóban, de nagybátyámnál nappaliban van 40EX600, és ő durván jól be tudta állítani, 3 méterről nézik. Mutatott 1080p Apocalypto filmet Sony BD játszóról, pazar volt.
Telekom iptv hd adások és MinDigTV is elég jó rajta.
Szerintem ilyen áron nyugodtan megveheted általános felhasználásra. (130e 5 év gari edigital)Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
AL
addikt
Szia ! Eszerint a márkaboltban kapható : https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/panasonic/viera-tx-40ex700e-p365987095/ Van az Extremben is, de az már 50 - es .https://edigital.hu/led-televizio/panasonic-tx-50ex700e-uhd-smart-led-televizio-p489886?product[search]=autoc_prod-panasonic+tx-50ex700e+uhd+smart+led+telev%C3%ADzi%C3%B3 Ez drágább, de nagyobb . Ha méretileg és árban jó Neked, akkor megéri . Az MM - ben is ugyanennyiért van . Üdv.
-
gr.bence
aktív tag
sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni, van egy panasonic ex780 tv-m és a laptopot szeretném tükrözni a tv-re, de valamiért bár felismeri a laptop a tv-t(csatlakozás is elkezdődik aztán tv kiírja hogy nem sikerült ezért a tükrözést leállítja), de nem működik a mutatvány...találkozott valaki ilyennel? esetleg valaki tudna nekem ebben segíteni?
előre is köszönöm.
-
T1 Galaxy
csendes újonc
65 col ex780 igen drága.. de Panasonic TX-65EX703E most 400 e....Megéri-e?
-
Piftuka
veterán
-
Piftuka
veterán
"Ebben gondolkodom még. (6102/6122)
Jól meg kéne nézni egyet élőben. Elvileg rosszabb a betekintési szög, de jobb a kontraszt."Nem jobb az semmiben! A Samsung évek óta szégyent hoz az egyszer volt, remek "6-os sorozatra".
Jelenleg 7xxx alatt nem szabad Samsung tévét venni.
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz T1 Galaxy #7133 üzenetére
"Panasonic TX-65EX703E most 400 e....Megéri-e?"
Nem éri meg. Hol láttad 400.000 forintért? Igaz, hogy a 65 colos képátló meglehetősen nagy képernyőt eredményez, de ennyi pénz nagyon sok azért a televízióért.
Kevesebb pénzért méretben ugyan kisebb, de egy klasszissal jobb tévét kapsz, ha az 58EX780-at választod helyette.
Ebben a méretben pedig a konkurencia palettájáról találsz jobb tévét is ebben az árkategóriában.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Piftuka #7135 üzenetére
Én is a 6-ost nézem még Samsungból, főleg, hogy elfogytak az akciós készletek.
Ill. 600-asból még van, de arról azóta olvastam rosszakat is, inkább a 700-as felé húznék.
Mire gondolsz, miben rosszabb a Samsung 6-os széria? Színtér, mozgás, kontraszt, stb... ezekben nem tűnik rosszabbnak. 24p hiánya fájó ill a PWM, de erről meg Pana oldalon sem látok tuti infókat. -
Piftuka
veterán
Már az általános minősége is rosszabb.
A Samsung az elmúlt években (évtizedben?) szisztematikusan alacsonyabb kategóriába sorolta az egykor tényleg "legendás" 6xxx szériáját.
A még aktív 3D-s 6xxx modellek nagyon jó ár/érték/minőség arányt képviseltek mindent figyelembe véve. Aztán a sorozatból előbb kikerült a 3D, a 120 Hz-es panel, a jobb elektronika, majd jöttek a "trükközések" a leggyengébb IPS panelekkel, végül tavaly oda jutott, hogy ami most 6xxx szériában megvásárolsz, az pár éve maximum az 5xxx-es, belépő modelleknek illett volna be a soraiba.
Ha tőlük jó tévét szeretnél, akkor a 7000-es szériától felfelé kell keresgélned.
Egyébként az interpoláció miatt mozgásmegjelenítésben soha nem fogják felvenni a versenyt a Panasonic jobb készülékeivel.
Minden más tekintetben, főleg a prémium vonalon most azért remek készülékeket gyártanak. A QLED-es sorozatuk tényleg jól sikerült, remek képességű tévéket rejt az LCD kategóriában. (Viszont nézd meg, mennyibe kerülnek!)
-
szigpet8283
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy nem szokványos kérdésem. Ha valaki tud benne segíteni akkor megköszönném.
A tv-k hátulján vannak a rácsozott szellőzők. Ez nem is kérdéses, hogy szükség van rájuk, hogy a termelt
hő el tudjon távozni. Viszont nekem már 2x is bementek bogarak a kijelzőbe és feltételezhetően ott jutottak be, mivel máshol nem igazán férnek be. (Képernyő kávájánál nincs rés, ezért ott nem tudnak bejutni.)
Kérdésem a következő: Vajon nagy probléma ha a rácsokra szúnyoghálót vagy annál sűrűbb muslica hálót teszek, hogy ne férjenek be rajta a bogarak. Így a szellőzés megmarad, bár valamennyire lehet hogy kicsit lecsökken az átáramlás.Vajon ez gond lehet?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Piftuka #7141 üzenetére
Hát ez nekem túl általános... én nem látom azt a minőségromlást. Ill. amit látok az általános.
Én is visszasírom (meg is tettem régebben másik topicban) a régi 6-os 3D, 120Hz szériát. 150k-ért lehetett venni egy jó TV-t. Ma meg 50", de inkább 55" alatt nem is létezik 100Hz-es gyors paneles TV, semmilyen áron. Felette meg jóval drágábban... és a kedvenc példám, hogy ugyan drágább volt, 230k(+infláció), de a 10+ éves A656-om is 120Hz-es volt. gyakorlatilag nem is volt még 120Hz alatti TV-m... ez lesz az első, Welcome 2018.Viszont ez minden gyártónál így van, Pana sincs olcsó és kisebb modell sem 100Hz-cel. Minőség: EX600-at néztem először, VA panel az is, gondoltam minőségben, képminőségben egy Panaval nem lehet gond, de aztán olvastam róla, hogy gyenge az összeszerelés, a felhősödés pedig gyakori és látványos.
A Panel meg inkább méret kérdése, ott szintén keveset számít a TV gyártó. 43 és 49"-ban kb. mindegyik IPS (Pana 49EX600 is), 40" és 50" meg Samsungnál is VA minden típusnál kb. Legalábbis az utóbbi években... idén épp változik a helyzet ahogy látom, de ez meg pozitív: a 7100-as sorozatban VA a 43" és 49" is. (Az se zavarjon, hogy 7-es sorozat, mert az MU6400 is 7000-esként fut pl. az USA-ban, szóval van átfedés )
Philips, Sony szinte nem is látok VA panelt. De idén kb. az összes Pana is IPS lesz. LG meg nyilván az idők kezdetétől a végéig mint IPS gyártó. Lehet, hogy idén pont a Samsungnál lesz a kevesebb IPS panel.Aztán ha nézem a többit: Az SW Pana oldalon elég kőkorszaki, BT nincs még a 700-asban sem, PIP nuku, DVB-S2 tunerest csak jóval drágábban látok (600-asból ugyanannyiba kerül). DTS-t nem tud (Samsung tudja). Itt is spórolnak rendesen...
A mozgásinterpolációról nem érte mit akartál írni. Rossz a Samsungnál? Erről még nem hallottam, nem tudom. Én használom 10+ éve.
Na mindegy, még rugózot rajta kicsit, az EX700 biztos nem rossz képminőségre, egyebekben kicsit elmaradott, több feature-t tud a Samsung szvsz... és nekem az 50" is kicsit nagy a hálóba. Az 5 év gar nagyon vonzó. Samuból a 2017 fordítva: olcsóbb, többet tud, képre kb. hasonló, kicsit gyengébb, de csak 2 év gar és most kipróbálnék szívesen vmi újat. Az idei NU7100 meg 43"+VA ez jó kombó lenne, de ezt kicsit tovább butították és ha nem is nagyon, de gyengébb. Inkább kiegyensúlyozottabbnak tűnik de valahogy a papíron való visszalépés vagy toporgás (MU->NU) sem olyan szimpatikus, még ha nagy hatása nincs is.
szerk: Egyébként kiderítettem, hogy a 700-as 250Hz-es PWM-mel megy. MU61xx 120Hz, MU64xx 240Hz, NU71xx 240Hz. EX600 ?
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz szigpet8283 #7142 üzenetére
Szia ! Ha még garanciális a készüléked jelentsed be, mert garanciálisan javítaniuk kell. Korábban többen is jelezték ezt a hibát a Panasonic, Sony és a Samsung tévéknél is . A bejentőknél panelt cseréltek, mert kiderült, hogy oldalról rossz a szigetelése . Lehet, hogy ugyanaz a panel van mindegyik típusban ? A Pana és a Sony topickban az elmúlt hetekben is írtak róla . Ha még garanciális ne kísérletezz, de ha közelmúltban járt le a garancia akkor is meg lehet próbálni ingyen javíttatni, mert a Szavatossági igény ilyen esetekre vonatkozik !
( Bizonyított gyártási Hiba.) Üdv. -
Gaben01
őstag
Sziasztok!
Édesapám szeretném meglepni a foci vb-re egy tv-vel, a focin kívül mást nem is néz tv-n. A nézési táv miatt egy 55"-os lenne ideális, de a rászánt 180-190 körüli összegből LG és Samsung jönne csak ki. A jelenlegi 70cm-es hagyományos sony tv után egy 50"-os is óriási váltás lesz, úgyhogy egy TX-50EX700E-re gondoltam, most 170 edigitalban és 5 év gari is van. A TX-55EX600E 190-ért mennyire lenne jó választás, ha elsődlegesen tv nézésre, azon belül is inkább focimeccsek nézésére lenne használva?
Jelenleg számítógépen nézi a spíler tv-t (DIGI-nél nincs), ehhez emlékeim szerint vmi telenoros mytv előfizuja van. Ez vajon telepíthető, illetve a smart része milyen a panáknak?
Előre is köszönöm.http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
salapp
addikt
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Szüleimnek tervezek tv-t vásárolni, a kiszemelt tipus egy 50 EX700
Apu sok sportot néz, úgy olvastam ebben elég jó a tv, viszont ami még aggaszt az a betekintési szöh.
Mennyire ajánlott ez a készülék?"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
pkaresz
őstag
válasz Digital #7147 üzenetére
Lányom pont ilyen tv-t vett!
Az igazság, hogy sportot nem néztem rajta, NETFLIX ezik.
Csak ajánlani tudom!A betekintési szöggel semmi gond nincs.
Én nem találtam problémát.
Jó kis tv![ Szerkesztve ]
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
AL
addikt
válasz Gaben01 #7145 üzenetére
Szia ! Az IPS panel ( 600 - as ) kontrasztja, színei gyengébbek, de ha oldalról nézed akkor tisztább a képe, mint a VA ( 700 - as ) panelesnek . A VA panel élesebb, kontrasztosabb kép szebb fekete ( valódibb színek ), de minél jobban sarokról nézed annál jobban mosódnak el a színek . 50 - es méretű TV nézési ideális távja 2m köröl van . Többen is írtak ezekről ebben és a milyen TV - t vegyek topickban és az áruházak oldalain is van vélemény . itt egy összehasonlítás : https://www.displayspecifications.com/en/comparison/3276222f4 A 700 - as igényesebb jobb készülék. A típusszámok minőségi osztályokat ( besorolást ) jelentenek. Itt van vélemény a 700- asról : https://edigital.hu/led-televizio/panasonic-tx-50ex700e-uhd-smart-led-televizio-p489886?product[search]=autoc_prod-panasonic+tx-50ex700e+uhd+smart+led+telev%C3%ADzi%C3%B3
és a 600 - asról is : https://edigital.hu/led-televizio/panasonic-tx-55ex600e-uhd-smart-led-televizio-p489883?product[search]=autoc_prod-panasonic+tx-55ex600e+uhd+smart+led+telev%C3%ADzi%C3%B3 Üdv.
-
AL
addikt
válasz Digital #7147 üzenetére
Szia ! A betekintési szög ellenőrzése legjobb személyesen . Ha nagyon oldalról nézed akkor az AV panel ( 700 - as ) színei torzulnak, mattabb lesz . Nem tudom mennyire akarod oldalról nézni, hogy aggaszt a betekintési szög, mert azért legtöbben többnyire szemből nézik . Egy ekkora Tv ideális nézési távolsága 2m körül van .
Minőségben a 700 - as a jobb. Szebb, élesebb képe van . Olvasd el a véleményeket róluk, mostanában többen is vásárolták . Ez a 600 - as : https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/panasonic/viera-tx-55ex600e-p365987205/Ez pedig a 700 - as : https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/panasonic/viera-tx-50ex700e-p365987049/
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest