-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz t72killer #23200 üzenetére
hát a kellett volna sajnos nem opció. Így is meg vették a 12 nm FFN-t hatalmas összegért. Majd talán a Samsung node elérhetőbb árakat hoz, ha az lesz.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
t72killer
titán
Nem tudom, mennyibe fájna a mostani GPU-k 7nanón gyártása, viszont az kétségtelen előny, hogy több chip jönne ki egy waferből, ami valamelyest kompenzálná a magasabb árat. Tekintve, hogy lassan 1500$-t kérnek egy csúcskariért és a nép viszi mint a cukrot, azért valszleg a finanszírozással se lenne gond. Persze egy gyártó nem így gondolkodik, a Turing tökéletesen jó arra, hogy egy új, érdemileg fejlettebb generáció pillanatok alatt leváltsa: 1 lényegesen javítanak az energiahatékonyságon, 2 komolyabb RT kapacitást pakolnak bele, így a raytracing a játékos mindennapok része lesz/a melós progik is sokat profitálnak majd belőle.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
félisten
válasz t72killer #23202 üzenetére
erősen kétséges az eladási mennyiség.. Szerintem sokkal kevesebb/ rosszabb a kihozatali arány, mint a pascaloknál, hisz a Volta is ezen a készült és akkora méretben, amire volt úgy , hogy fél évet kellett várni, de 3 hónap volt az átlag. és gyakorlatilag azt lehet mondani , hogy ez sem különb Arhitekt, ugyan azon a soron készítve.Csak míg egy Volta 3000 dollár volt és kitermelte a FFN árát, addig Turingból a legdrágább is csak harmadába kerül.
Szerintem sokkal kevesebb megy el nekik tippre , mint a csúcs Pascalokból, de nem tudják gyártani ilyen minőségben és mennyiségben. Szerintem 2060 is azért csúszik át jövőre, mert addigra összejön elég selejt GPU.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
t72killer
titán
Amit legyártanak, nemhogy azonnal megveszik, több hónapra előrendelik, erre értettem a "viszik mint a cukrot" részt.
7nanón is valószínűleg elvinnék, de akkor meg nem lehetne 1év múlva a 12->7nm átálláson kaszálni. Márpedig a random előforduló bányászszezonok miatt az sincs kizárva, hogy 1-2év múlva túlélési kérdés lesz a VGA/GPU gyártóknak, hogy egy "szenzációs" újítással rukkoljanak elő, ami fogyasztás/teljesítmény arányban 30+%-al veri az elődöket.
-
Drizzt
nagyúr
Alakulnak a 2070 árak. De persze a legolcsóbbat nem venném meg. Az ára szerintem teljesen jó, de ez a hűtés vicces.
I am having fun staying poor.
-
félisten
válasz Drizzt #23206 üzenetére
nem olyan rossz ám az, persze elmarad a nem mókuskerekes megoldásoktól.[link].
OC val elég szépen megközelíti az 1080 Ti-t [link]
t72killer: szerintem olvasd el azért a cikket ....
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Ez ugye a GPU, kérdés mennyire fő a NYÁK többi része/mennyire fogja ez vissza az órajelet? Gondolom az ilyen karik az alapkövetelményeket hozzák, de tuningban ne nagyon gondolkozzon az ember...
[ Szerkesztve ]
-
-
- = Zk = -
félisten
nekem a legjobb.. kérdés, mennyi időre lesz elegendő...
mert ugye a 1070 is belépő 4K-ra írták... ma már a 1440p-re sem elég... csak kompromisszumokkal" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
félisten
válasz - = Zk = - #23211 üzenetére
1070 re szerintem sosem írtak ilyen dolgot...1080 Ti sem való mindenhol arra, fmax grafikán nem,de pár beállítás és élsimítás elhagyásával rengeteg FPS-t lehet nyerni. talán a 2080 TI ami már nevezhető annak.
Egyébként 4 K ra egy 1060 is elég kérdőjel mennyire vagy kompromisszumképes
1070 inkább egy kompromisszummentes FHD kártya.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz - = Zk = - #23211 üzenetére
Azert ez enyhe tulzas hogy a 1070 nem eleg 1440p-re.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
pohár
félisten
válasz t72killer #23193 üzenetére
na, megnéztem a rendszert, van 1 készleten, ami vihető (DUAL-RTX2080TI-O11G), és 3 hét múlva jön még vagy 4 darab másféléből
de ennek is 457k-s ára van (MSI 2070-ből lesz ma raktáron olyan 10-15 darab, ahogy látom, a nagy áruházak az ASUS-ra lecsaptak, az lesz kapható majd)
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
- = Zk = -
félisten
kiderül, black fridaykor mit veszek.... de jó lenne kompromisszumok nélkül játszani...
(#23213) Raymond
Destiny 2, The Division... 55 FPS... full ultrán.. DX11!!![ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
félisten
válasz - = Zk = - #23215 üzenetére
Ah igen.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz - = Zk = - #23215 üzenetére
Destiny 2-vel nem jatszok, de nem ugy nez ki mintha problema lenne meg az FE-nek se alapon:
A The Division mar nincs fent, de ott se emlekszek hogy problema lett volna az 1440p. Egyebkent meg ha 55FPS van azt a jatekban latod vagy a benchmarkban? Mert nem mindegy. A benchmarkban van egy resz ahol egy glitch miatt leesik egy masodperc toredekere az FPS (rogton azutan atmegy a kamera fuston ott a parkolonal es kezd jobbra fordulni).
-
t72killer
titán
Köszi az infókat Mivel verekednek érte, akár még egy százast is hozzá lehetne írni az árához, akkoris elvinnék...
Amit megfigyeltem, hogy a bénább hűtésű modelleket is azonnal elkapkodják, mivel egy TRIO-ra vagy pláne a még meg sem jelent FTW3-ra reménytelen várni
-
- = Zk = -
félisten
válasz Raymond #23217 üzenetére
hát akkor nem tudom, hol a hiba a konfigommal... de érdekes, ez a teszt...nekem is megvan a 88+ néha... de javarészt ink az 55-60...
Division
játékban, városban barangolva... éjszaka ugye ez hatványozódik...
igen, a bench közbeni bugról tudtam... nem is nagyon értem, az miért mire minek" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Raymond
félisten
válasz - = Zk = - #23219 üzenetére
A Division-nel ket dolgot tudsz csinalni ha ejszaka van problemad:
Volumetric Fog: Ultra -> High
Particle Detail: Ultra -> HighVizualisan nem lesz semmi kulonbseg, de ha mindkettot megleped akkor nyersz kb. 20%+ FPS-t. Ha akarod akkor hivhatod ezt "kompromisszum"-nak, de kb. olyan szinten van hogy a 96% minosegu JPG is jobb mint a 94%-os csak epp nem tudod megmondani melyik melyik ha megnezed ezeket jelzes nelkul.
Ez a ket beallitas (de foleg VFog) kb olyan mint most az AC Odyssey-nel a Volumetric Clouds. A High vagy az Ultra nem ad semmi lathato javulast, de legalabb lenyomja az FPS-t par 10%-al.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz t72killer #23200 üzenetére
Szerintem 7nm még nem tart ott, hogy ekkora kiterjedésű high-power csippeket gyártsanak rajta gazdaságosan, még a kompromisszumként bevállalt 12nm is erőssen küszködik a kihozatallal és binneléssel/QC-val problémák vannak, pedig az 2017Q2 óta elérhető a TMSC-nél. A 10K USD-s RTX quadro miatt, amit két hónapja jelentettek be Min. fél de inkább egy éve hajtani kellett az optimalizációt a 12nm FFN-re, és még legalább ennyi idő, mire felfut a gyártás és mennyiséget is tudnak produkálni vele.
7nm-re, ilyen órajelekkel, ~2x-es W/mm2-re még aludni kell egy párat.
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz t72killer #23218 üzenetére
adhatom annyiért is, ha szeretnéd
nekünk most ráadásul nincs is listázva más, csak 4 féle ASUS, meg egy Gigabyte OC, semmi MSI, semmi EVGA (csak sima 2080-ból van MSI Ventus, meg Trio)
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
félisten
Mindenben ez van sajnos. Most vettem kintről egy Projektort, itthon 212 K lett volna a legolcsóbb, most hozta a testvérem München mellöl egy kis boltból 165 K volt átszámolva.igaza garit nehezen tudom érvényesíteni, de szerintem / remélem /a 2 év alatt nem lesz gondja ami van rá.
Pár hét talán mirte beáll az ára.[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz voodoo98 #23231 üzenetére
azok november utolsó hete környékén, ha jól emlékszem... ma már nem dolgoztam, legközelebb november 5-én megyek, akkor megnézem neked pontosan, ha kéred
-
Markizmark
addikt
Sziasztok!
Nem tudom igazából melyik topicba való a gondom, de hátha...
Laptopra kötve használok egy monitort, ami az elsődleges is egyben, ha felnyitom a lapost akkor a laposé lesz a másodlagos amire kiterjesztődik az elsődleges, tehát nem másolva van a kép.
A probléma az, ami újabban előjön, hogy ha le van csukva a lapos akkor szaggat a külső monitor. Az egér mozgáson nem látom de egy videón pl nagyon látványos, vagy ha csak simán benyitok egy böngészőt akkor darabos minden mozgás. Ha felnyitom a lapost (és ezzel aktiválódik annak a kijelzője) akkor minden vaj sima lesz ahogy azt kell. Ami még érdekesebbé teszi, hogy ha így elindítok egy játékot akkor az nem szaggat.
Azért zavaró ez a dolog, mert legtöbb esetben fel sem nyitom a lapost (bekapcsoláskor se), teljesen asztali módban használom.
A gépben gtx 1050 van, driver és geforce experience is mindig napra kész, a monitor egy FHD Samsung, 22".
A dolgot még fűszerezi, hogy csak a napi első indulás után szaggat, ha kap egy restartot akkor minden rendben. Mi a pék lehet a gond?Pár napja eltűnt a hiba, de ha előjön megint akkor jó lenne tudni mitől lehet...
Előre is köszi!
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
t72killer
titán
válasz Markizmark #23234 üzenetére
-
CptAdamica
veterán
Megjött az új szerelmem. <3 Mehetne még kicsit lentebb az ára.
Megyen!
-
Dtomka
veterán
válasz CptAdamica #23236 üzenetére
Nekem ez tetszik
-
csaba951
veterán
És nincs is indokolatlanul (értsd: kereskedő) túlárazva. DE-ben is 640-650 € körül lehet elvinni.
#23237 Dtomka
Szerintem ennyiért inkább ne! DE-ben a 2080 már most 820-850 €-ért elvihető. Drágább egy kicsit, de ennyit simán megér rádobni a jobb teljesítményért cserébe. -
pohár
félisten
173k-ért az Alzánál van mókuskerekes ASUS is, ha valaki nagyon spórolna rajta (vagy van vize hozzá)
-
veterán
Nemsokára lehet nem mokuskereket is annyiért venni, de hát aki 220-250 akar egy 2070-ért adni az rohanjon Teszteket olvasva alapvetően a 2070 egy nyugodt kártya bőven jó pl az MSI Armor vagy a Palit Dual is (ezek olcsók 170 körül kaphatok külföldön) mivel nem melegszik túlzottan. 2080/Ti persze már más tészta, a az Armorrol meg a Dualról is van teszt se nem melegszenek se nem hangosak tuning meg kb ugyan az mind.
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
igen, ennél a generációnál az MSI Armor jó lett, sokkal jobb, mint eggyel ezelőtt
-
Drizzt
nagyúr
Engem meg az Asus dual mozgat leginkább most. De ha nem megy lejjebb az ára a 2070-nek, akkor abból is most kb. a 2080 jobban meg is éri. Viszont még csak egy tesztet láttam róla, egy németet, ahol azt írták, hogy csendes, de egy teszt nem teszt. Nekem azért érdekes a dual, mert igaz 2,7 slotos a hűtés, de csak ~26cm hosszú. Nekem meg 30 centis kártya csak kb. kalapáccsal fér be a házba, azt meg nem kéne.
I am having fun staying poor.
-
Jack@l
veterán
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
t72killer
titán
válasz Jack@l #23247 üzenetére
A magyar közlöny után talán majd a PH! is lehozza a hírt.
Fantasztikus: vársz hónapokat, hogy egyáltalán bejelentsék a karit, megrendeled - majd kiderül, hogy a kifizetett kártyát csak jövőre szállítják le, és a végén meg belefutsz egy gyári hibás darabba.
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz Jack@l #23247 üzenetére
Ennek mi értelme... még le is irja, hogy fórum posztokból próbál statisztikai következtetést levonni, ami sosem működhet, mert többségében olyan fog oda irni akinél gond van, akinél meg nincs az nem. De azért csak lehozta a cikket. Ennyire uborka szezon van?
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest