- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Heroes fan #22849 üzenetére
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
- = Zk = -
félisten
oké...
dobj még rá pár "Deákigazolványt" és akkor figyelekkezdetnek viszek haza egy 6600K-át, dobozzal, 35k FT-ért..
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
félisten
válasz Heroes fan #22853 üzenetére
Passz.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
csaba951
veterán
válasz - = Zk = - #22835 üzenetére
2070 kb. a 1080+10%-ot fogja hozni. Többet nem, pláne nem 1080 TI szintet. Ha kb. 213000 Ft a kezdő UK ár, akkor mi bátran számíthatunk legalább 230000 Ft-os árra.
[ Szerkesztve ]
-
Pipó
őstag
válasz voodoo98 #22862 üzenetére
Sőt, ha a linkelt kép valós, úgy közel kétszer akkora a különbség a Titán és a Ti között, mint Ti és a sima 2080 között.
"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
Archttila
veterán
Ez tipukusan az a VGA amire mar erdemes lehet felvenni egy combos Cetelem hitelt.
Beteg egy vilag van na...
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Raymond
félisten
Kelleni nem kell, mert ha nincs ra penz akkor veszel olcsobbat amire van. Vagy varsz. Ez egyebkent mindenre ervenyes ami fell lett sorolva. Szoval ez szemelyes dontes kerdesre. Nem lesz 65" TV csak 55" vagy kisebb. Nem lesz S9+ vagy iPhone X hanem S8 vagy elozo gen iPhone vagy olcsobb Samsung sorozat vagy Xiaomi/Honor stb. Es ugyanugy nem lesz RTX 2080Ti hanem csak 1080 vagy 1070 vagy 1060 vagy amire penz van.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
- = Zk = -
félisten
válasz Raymond #22867 üzenetére
igen, ez velem is így volt anno...
havonta vettem az alkatrészeket... alaplap, cpu, ram...
emlékszem, az FX8150 és a Giga 990FXA lap ott pihent, mert fizura vártam, hogy vehessek ramot bele... 5 éve kb?! szerk: fityfenét.. lassan 7[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
t72killer
titán
Erre azért nagyon kíváncsi leszek, ha hinni lehet a speckóknak, akkor a VRAM-mal még ennél a drágaságnál is spórolósan bántak
Egyre inkább fogalmazódik bennem a gondolat, hogy meg kéne várni a 7nm-es generációt, mert ez a mostani csak félgeneráció... Se VRAM ugrás (mennyiségben, 4k alá alkalmasint kéne), se komoly fogyasztás/teljesítmény-előrelépés, se HDMI 2.1 - nincs kizárva, hogy kevesebb, mint egy éven belül mindezt hozza egy "RTX 3080" (nem-Ti).
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
"This is why Samsung Electronics is forecast to receive an order to produce a 7-nm to 8-nm GPU for Nvidia’s next series after giving its 10-nm GPU a miss."
Kérdés, mikor lesz ebből valami, illetve mennyi előnye lesz a 8nm-es Samu node-nak a 12-es TSMC-hez képest? A 7nanós TSMC processzre úgy rémlik 10% fogyasztás/teljesítmény előrelépést igértek.
-
félisten
válasz t72killer #22871 üzenetére
ha jól emlékkszem a TSMC 12 nm közelebb áll a 16 nm hez mint a 10 hez, ( igazából ha az Intel jelöléséhez ragaszkodunk, akkor 16nm++ a TSMC 12 nm, a 16nm gyártás legfejlettebb változata,) amin már pár részében elérte a 12nm eljárásnak megfelelő értékeket, ezért ráakaszthatták ezt a jelzőt, marketing szempontjából előnyösnek ítélve meg.
A Samsung 8 nm a 10 nm eljárásának a halfnode ja, tehát ha ezt választják a TSMC 7 nm hez képest valamelyest gyengébb, de a mostani 12 nm( 16nm) hez képest nagyon szép előrelépést tesznek.
pesszimistán becsülve 30 % perf vagy tranyó mennyiség azonos méretben vagy kisebb méretben / olcsóbban tudják ugyan ezt legyártani.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Kíváncsi leszek, mennyiazannyi. Az EUV-s eljárás is hoz egy kicsit a konyhára:
"Factual information on the improvements from N7 to N7+ are rather limited: the new tech will offer a 20% higher transistor density (because of tighter metal pitch) and ~8% lower power consumption at the same complexity and frequency (between 6% and 12% to be more precise)."
A cikkben a 16nanós CLN16FF-hez hasonlítják az N7/N7+ eljárást, amin tudtommal nem készült VGA, szóval nemigazán lehet semmilyen következtetést levonni...
#22872: ez ugye erősen játékfüggő, mintha rémlene játék, ami már most bekajál 10.5GB VRAM-ot (keresem-keresem).
Egyébként a Titan RTX-re visszatérve: persze kérdés az árazás, de ha ultradrágára árazzák, akkor miért nem HBM2, mint a Titan V?? Sőt, ha teljesítménylépcsőt akarnak, akkor tényleg a GV100-ra kéne alapozni, lévén annak kb 10%-al több feldolgozóegysége van. Kell hozzá egy játszós drivertámogatás és valamilyen szegmentáció a Titan V-től (bár ha ezt is 3k$-ért adják, akkor mindegy, akár simán Titan V-t is árulhatnak új, játékbarát driverekkel).
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz t72killer #22871 üzenetére
Én próbáltam GTA 5 -el és 24GB VRAM lett volna a max. amit grafikailag be lehet állítani és 10.8 -ra be is lőttem (próbaként), de sok FPS nem volt 4K -ba
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nubyy
aktív tag
válasz t72killer #22869 üzenetére
Nem tunt meg fel, h barmikor is kifogytam volna a VRAM-bol pedig december ota 4k-ban tolom a gameket. Parszor mikor random raneztem meg a 6GB-ot sem erte el 1 jatekot leszamitva, de melo utan ranezek az epp fentlevo jatekokkal ill. megnezem latok-e barmifele valtozast ha minimumra leveszem a texturakat - azzal mar csak nem kene kifutnia 8GB-bol sosem
Talan Horizon 3 volt ami legtobb VRAM-ot kerte eddig, de az is megallt v.mi 7GB-nal.
Ha van konkret jatek amit szeretned, h teszteljek akkor szolj hatha megvan. Siman lehet, h csak en vagyok full erzeketlen az elfogyo VRAM hatasara, legalabb kiderulne. Stutterre nagyon erzekeny vagyok szval azt ugy kilonem, de ki tudja. Lehet csak nem toltam olyan jatekot meg aminel keves lett volna.
Hm, nah mostmar kezdek kivancsi lenni en is[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
westlake
félisten
#22885: Szerintem ő bruttó árakat írt.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
- = Zk = -
félisten
válasz westlake #22880 üzenetére
akkor ezt az nVtől fogom megvenni...
jó nekem az FE is... sőt...
( UK ban lélek, teszem hozzá )" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
nubyy
aktív tag
válasz t72killer #22879 üzenetére
Nah 4k-ban mar keri a VRAM-ot Minden max volt kiveve motion blur es TAA - utalom mind2ot. Akadast csak loading ill videok kozben lattam, de olyankor 4-5GB VRAM korul mozgott szval nem sok koze lehet hozza. Mikor nalam volt a kontrol akkor semmi gondot nem vettem eszre, lassan betolto textura sem tunt fel sehol.
Horizon 4-et neztem meg most, az olyan 6,5 korul megall. Most jott le az uj AC, az lesz a kovetkezo aminel nezem majd.
Nekem eddig nem ugy tunik, hogy gondot okozna a csak 8GB VRAM meg akkor sem ha maxra pakolja a jatek. Takaritani csak akkor szoktak maguk utan a jatekok ha valoban keves lenne mar, amugy ottmarad a nem hasznalt textura is pl - en ugy tudom legalabbis.[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz sakal83 #22893 üzenetére
Én a sor elején lévő Zotac RTX 2070 Blower 150.682 Ft-os értékével számoltam amikor 200-210k Ft-ot írtam bruttónak (#22886 ).
Ha megnézem az RTX 2080 árait, akkor simán 190-270k Ft közé várom az összes gyártó összes típusát.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
westlake
félisten
-
Ren Hoek
veterán
válasz westlake #22897 üzenetére
Arra jó kb, hogy még a használt árakat is felpimpelje... azóta se találok nagyon 1080 Ti-t jó áron. Volt egy pánik, akkor lehetett párat elcsípni. Turingot gyakorlatilag rendre fölé árazták a Pascalnak.
Ilyen azért még nem volt szerintem a VGA-k történetében - hogy még vissza is drágítja a használt Pascalokat... Annak fényében durva ez, hogy elvileg rogyásig kéne lennie bányászkártyákkal a piacnak. 196 ETH/USD mellett... Magával szívva a gamer használtpiacot
A 800 ETH/USD bányászláz idejéről valahogy beragadtak az árak... cserébe még drágábbá vált a Turing, mint amennyit érne.
Mi a franc folyik itt?
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Ren Hoek #22898 üzenetére
Az a helyzet, hogy a zászlóshajó 2080Ti startja féligmeddig paper-launch* lett, a minőségibb darabokra már kb egy hónapot(!!) kell várni, valszleg gyengusz a GPU-kihozatal. Így természetesen a típusonként 5-10 várakozó megrendelésen ülő kiskerek/50-100-1000en ülő nagykerek eszébe se jut a Touring karik árát csökkenteni. Ez meglepte a piacot, így sokan, akik a megváltóra vártak, feladva a végtelen várakozást inkább vesznek 1080Ti-t.
Bányászat: a meglévő bányák még mindíg többet termelnek, mint az elfogyasztott áram, ergo nem éri meg megbontani őket. Más kérdés, hogy új bányát építeni sem, mert egy új kari amortizációja viszont már gajravágná a ktg-vetést, azaz bányászkereslet már nincs. Bányaomlás akkor lesz, ha a BTC bebukik 5000 alá és meg sem áll 2-3000-ig, magával rántva az összes nonameCoin-t.
*hogy mennyire paper-launch, az is jelzi, hogy kevés az igazi flagship-kivitel: FTW3, Aorus egyelőre csak bejelentve, nem is lehet rendelni. A szintén csúcs MSI 2080ti trio pedig csak többhetes várakozással kapható, valszleg nagyon alacsony darabszámban tudják gyártani.
[ Szerkesztve ]
-
Heroes fan
őstag
Még nincsen sehol sem a 2070 ára a magyar boltokban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest