- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
Santiagain
őstag
Köszönet TayRolnak a jóárasított 35-ösért! Ígérem, hamarosan következik egy alapos fókuszt teszt a kedélyek megnyugtatására/felborzolására. Addig is a "ferde saga" újabb fejezete.
Bizonyára emlékeztek rá, hogy korábban írtam, ferde a D7000 segédrácsa. A Fóti úton ültek a gépemen újabb két hetet. Ezt a szakvéleményt kaptam:
"A készülék hosszas tesztelése során sem tapasztalható hiba. Az eszköz a gyári előírásoknak megfelelően működik. Javasoljuk a LiveView használatát. Több készülékkel (D7000) összehasonlítva."Ez újfent elbizonytalanított. Hazaérve újabb tesztet csináltam. Szándékosan nem rajzoltam be az elkészült képre a középvonalat, rátok bízom a kérdés eldöntését; ferde vagy nem. Ha veszitek a fáradságot és megnézitek a képeket, kérem egy/két szóban válaszoljatok: Ferde avagy nem ferde.
Ezt látom, ha belenézek a keresőbe (Bocs a minőségért, Canonnal készült. ):
Ez pedig az elkészült kép:
A második egy 3 vízszintmérővel szerelt állvánnyal, MF-el, expózsinórral és a javasolt LV használatával készült. A kép elkészülte után újra ellenőriztem a keresőt, nem mozdult-e el a gép. Mivel mindent dokumentáltam ezért kérésre további werk fotókat tudok küldeni.
[ Szerkesztve ]
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
Eagl3
veterán
válasz Santiagain #40654 üzenetére
"Bocs a minőségért, Canonnal készült."
-
akela91
addikt
Ez durván jobbra dől. Ez nem is kis dőlés, nem tudom, hogy nem vették észre. Verd ki a balhét nikonéknál.
[ Szerkesztve ]
-
gab.m
senior tag
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
akela91
addikt
Segédrács hiba, fókuszhiba, egyre jobban ássa el magát a D7000 a szememben, pedig ez az etalon DX-ben sok embernek.
-
t_a_m_a_s
addikt
Fast stone-ben 0,3 fokot forgattam rajta, úgy lett kb jó...
Elég gáz, hogy az elmúlt 2-3 lapon csak D7000 hibákról olvastam... Sebaj, legalább megerősített a meggyőződésemben, hogy még egy darabig marad a D5000
szerk.: nem tudom, szervizben mit-hogyan tesztelnek, de ez az általad készített kis teszt nem okozhatna gondot nekik sem, nem kell hozzá többmillás felszerelés. Szvsz küld el nekik a képeket, meg őket a p*csába...
[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
törölt tag
válasz akela91 #40658 üzenetére
Úgy kell venni, hogy az ember már induláskor bekalukál 1-2-3 hét szerviz időt, addig meg lehet nézni otthon a Dr. House összes évadot meg hasonlókat, hogy kellemesebben teljen az idő és kész, esetleg átmenni 1-2 Canonos haverhoz nyálcsorgatni, hogy jééé, jó a gép, jó az obi, jó a váz.. a Tied is nemsokára..
@ Santiagain: jobbra dől. Jelentkezz be német Nikon szervizbe.
-
TayRol
nagyúr
nincsmit. a japán nikon központ elérhetőségét meg mindenképpen szerezd meg.
amugy tenyleg ferde, ehh...
-
Horbal
őstag
válasz t_a_m_a_s #40659 üzenetére
Azért abból ne vonj le messzemenő következtetést, hogy 2 embernek hibái vannak.
Az enyém teljesen jó 35-tel és 18-105-tel is. És nem is ferde bár ennyire alaposan nem néztem meg de nem tűnt fel.
Ez a nagy baja minden fórumnak, hogy akinek nincs valamivel baja az nem is írja le sehova. Akinek meg van az nyilván keresi rá a megoldást - megjegyzem jogosan - és tele van a fórum hibákkal. Az már más kérdés, hogy egy ennyire drága műszaki cikknél ez megengedhető-e. (tudom nem mindenkinek drága de nekem ez már a drága kategória)
Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
forceberg
veterán
Én meg jókor léptem be a d7k klubba...
Csak rosszat olvasok róla, de még megvan a D90 is, úgyhogy még akár visszaút is van! De remélem, nem lesz, holnap átnézem rendesen.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Horbal #40663 üzenetére
Nem ez fog befolyásolni a döntésemben, ha vennék, előtte úgyis kipróbálnám rendesen. Komolyabb döntéselőkészítő az, hogy egyszerűen nincs rá pénzem
Egyébként meg az a helyzet, hogy ezek a D7000 kategóriás vázak csak nekünk balkáni népeknek drágák, havi 3-4000 eurós fizuval azért mi is máshogy látnánk ezeket a hibákat... Valszeg mindannyiónknak akik itt dumálgatunk 3 számjegyes gépünk lenne...
Holnap majd jól beletépünk...
-
Santiagain
őstag
Őszintén reménykedtem benne, hogy én vagyok a béna. Sokkal jobb lett volna nyilvánosan bocsánatot kérni amiért balfék voltam, mint újabb köröket futni. Remélem, jelenleg japánban élő cimborám meg tudja szerezni a kinti support e-mail címét, mert a neten nem leltem. Jelzem, a magyar szervizé sincs fönt.
Kaptam egy levelet ezzel a címmel: "Elégedett a Nikon javítási szolgáltatásával? (Nikon felmérés)". A feladó itt is no_replay@nikonrepair.eu.
Azt hiszem, ki fogom tölteni a linkelt kérdőívet.http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
forceberg
veterán
válasz t_a_m_a_s #40665 üzenetére
"Valszeg mindannyiónknak akik itt dumálgatunk 3 számjegyes gépünk lenne..."
A D200 után a D90-et én nem éreztem érdemben visszalépésnek Főleg, hogy egy obim se szigetelt. A 3 jegyűek már elég nagyok ám, persze, akik marcsával használják a kisebb vázakat, azoknak nem lenne nagy egy 3 jegyű sem.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
akela91
addikt
válasz forceberg #40668 üzenetére
Igazából, ha már táska kell a váznak, felőlem lehet 3szor akkora is a 3jegyű. Elbírja a "csöpp" kezem, sőt D5100 nekem űber pici. Egy D700 pont jó lenne Múltkor kocsmába találkoztam egy fotóssal, épp D700-al lőtte a képeket koncertről, igen kellem fogása volt a gépnek. Ha jól emlékszem 70-200, és egy fix 35-ös vagy fix 50-es volt nála.
[ Szerkesztve ]
-
Santiagain
őstag
válasz Santiagain #40666 üzenetére
Nem replay, reply.
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
Real_Necro
veterán
válasz forceberg #40664 üzenetére
Grat hozzá.
Érdekes, hogy korábban többen nyálcsorgattak itt D600 és társaira, meg rá volt mindenki izgulva, hogy most aztán a fél házat eladja és FF lesz mert az világmegváltás stb...
És mit látok 1-2 hónappal később? Egy DX váz lesz a legkeresettebb...
(Ne vedd célzásnak általánosságban írom )Engem megnyugtatott ez a sok rémhír. D7k-ra nem fogok cserélni a jövőben. Vagy ha igen, akkor állvány mellé 6 napi hideg élelem meg vízmérték, domino darabkák stb...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
forceberg
veterán
válasz Real_Necro #40671 üzenetére
Én is arra gondoltam, hogy D600 lesz a következő vázám, de hozzá képest kb. 1/3 áron lett egy d7k.
Holnap tudom alaposabb teszt alá vetni, remélem, én nem xart fogtam ki, bár a 35-ös engem nem fenyeget, mert még sose éreztem, hogy kellene nekem egy olyan sajátnak. Egy jó kis DX-es 20-24mm körüli 1,8-asnak viszont örülnék, bár a 2,8 is elég fényerő általában.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
gab.m
senior tag
válasz Real_Necro #40674 üzenetére
Jaja, ez egy jó állapotú példány, az ára is korrekt. Én is ennyiért vettem, szűrő nélkül. Bár lehet, hogy képminőségileg nem lesz túl jó d7k-n, mert akitől az enyémet vettem d90en használta, nem túl nagy megelégedettséggel, a d7k meg ugye mégigényesebb az optika képminőségét illetően. Egy próbát szvsz megér.
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
8nemesis8
veterán
Ez valóban ferde.
Biztosan nem te döntötted meg?
Gáz amúgy ez tényleg, hogy vagy nem ismerik be ezt vagy nem akarják beismerni, hogy gáz van a D7k körül... -
Larry303
addikt
válasz forceberg #40672 üzenetére
üdv a klubban
remélem nem lesz gondod vele...az biztos, hogy azt a sensort érdems azért minőségi üveggel etetni...
sztem először real life-módban teszteld és ha nem vagy elégedett CSAK AKKOR végezz rajt teszteket...
a pláne, hogy amikor megvettem elég sok mindent bíztam a gépre..10-8 jó lett a 16-85 el (akkor még csak az volt) aztán ahogy egyre jobban átvettem az uralmat, úgy baszódott el minden azzal az üveggel..szal érdekes dolog az egyszer biztos
én mostanában már szinte biztosra veszem, hogy az életlen képeim nagy része nem fókuszhibás hanem bemozdult kicsit...elég sűrűk azok a pixelek a szenzoron na
a lényeg egy ilyen masinával sztem könnyebb azért hibázni
ezzel nem azt akarom mondani, hogy az összes üveg halál pontosan be van mérve a vázhoz eleve, de meg kell tanulni bánni vele..
emlékszek amikor eperkutyus először linketle a tesztképeitm, ott is azt láttam, hogy be volt mozdulva...
lehet ezt már csak magamnak magyarázom be mind1
érdekelnek az eredményeid, majd oszd meg![ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
TayRol
nagyúr
nézem ezt a fránya d600-ast de még mindig rohadt drága... bármelyik országból véve.
-
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #40680 üzenetére
te csak ne szólj semmit.
gab.m: én 504e alatt nem találtam. bár a 450e is 2x annyi mint amennyit most vázra szánok.
[ Szerkesztve ]
-
gab.m
senior tag
-
MC Pite
veterán
(#40642) Real_Necro: Kb semennyire. Hogy egy kézzel fogtam a gépet és nyújtózkoda tartottam a derítőt, az sokkal többet játszott, nehezebb is így koncentrálni.
(#40643) aleister: Lassú víz partot most... eleinte menekült a gép elől mint kutya a bolhaspré elől. Kellett némi pszichológia, meg türelem. Hát igen, a környezetemben kevesebb van, illetve nem is túl ügyesek - ami kezdő fotóssal kombinálva nem hoz acélos eredményt
D7K meg D600at is megnyúznék egyszer - de már összeszoktam tűrhetően az 5000esekel, alig lassabb a használata, méretben pedig tetszik az 5,1K. Majd fotóstalira már el kéne gurulnom...
Ja, nem tudom írtam-e, a 18-200 front lencséjének belső tisztítása meglepően gyorsan és könnyen megy, hasonló obiknál ne féljetek, egy (akár műanyag) tolómérő/erős köröm kell oszt joccakát.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
hp1950
tag
Melyikkel is van baj??? (bocs)
-
mimike
tag
Köszönöm a sok tanácsot, azt hiszem első körben olvasgatok egy kicsit, meg nézelődök. Most 3 obi maradt, amin gondolkozok, vagy a fix 50mm-s, vagy tamronok közül a 17-50, 28-75... Ezek között van valami sorrend, képminőségben, rajzolatban, autófókusz gyorsaságában? vagy esetleg valami oldal tesztképekkel, összehasonlítással? bár ha lesz egy kis időm úgyis rágooglezok.
-
forceberg
veterán
válasz Larry303 #40677 üzenetére
Valós élet AF tesztre pedig állítsatok falhoz valakit, vagy fához, vagy akármihez, amin kitámasztja a fejét.
Majd állványról több távolságról katt-katt.Szerintem jelenleg nem rosszak az obijaim... Így, hogy Pite elvitte a 18-200-at, már megint csak EX-es Sigmáim vannak
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
törölt tag
válasz forceberg #40690 üzenetére
Még annyit hozzátennék, hogy nem mindegy, az AF hogy húz rá. Lenyomod félig a gombot, AF rááll, á mégsem, biccentsd kicsit a fejed másfele, oké, köszi, most jó (gomb újra lenyom, AF már nem messziről ugrik rá hanem finomodik) ..
Én AF tesztet mindig úgy csinálok, hogy magam elé fókuszálok 2-3 méterre, majd a valamennyire homályos messzebbi tárgyra egyetlen gombnyomással fókuszáltatom és egyből exponálok is. Ez életszerűbb, mint az először rááll (vagy jól, vagy nem) és utána második-harmadik gombnyomásra már csak azon finomít.
Az eredmény is más, a Tamron pl. pontosabb a 2-3. ráálláskor, "finomhangol" ? ..
A Nikkornak tökmindegy, talál azonnal és jól. -
Santiagain
őstag
Ma reggel agyvérzés közeli állapotba kerültem. Kíváncsi voltam, mit jelent a Nikon szervizben a munkalapon szereplő "alapos tesztelés". A géppel a 2 hét alatt 0 azaz NULLA darab expó készült. (Folyamatos sorszámozásra van állítva a gép.) Ezen idő alatt háromszor adta ki a
szerelőfarok. Az első "javítás" 10 percig tartott, a második 3 órát, utána vették vissza alapos tesztelésre.
Majd Freddy megmondja, ez kimerít-e valamilyen törvényi tényállást.http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
akela91
addikt
válasz Santiagain #40692 üzenetére
Sajnos ezt bizonyítani nem fogod tudni szerintem. De ez f@szság a javából. Ne hagyd magad.
-
Real_Necro
veterán
Gondolom ez már lassan megér egy levelet fogyasztóvédelem felé is. Durva, hogy ilyen szolgáltatást kapunk...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Throme
veterán
válasz Real_Necro #40671 üzenetére
"Vagy ha igen, akkor állvány mellé 6 napi hideg élelem meg vízmérték, domino darabkák stb"
Nem mész vele semmire.
Ha gondod van és beviszed a nikon szervizbe, ott egy sztenderd tesztkötrnyezetbe rakják a géped, amit a nikon központilag meghatározott. Minden rendszernek van tűrése. Ha az eredmény ebben benne foglaltatik, akkor kapod ezeket a válaszokat, hogy náluk minden rendben van a kütyüddel.
Vihetsz Te oda mintaképeket, mutogathatod. Akkor is ebbe a tesztkörnyezetbe (műszer, referencia obi, stb....) teszik és robot módjára lefuttatják azt.Itt lépne be az a vevőbarát hozzáállás, hogy az ilyen eseteket a japókkal megtárgyalják.
Csak erre vagy nincs lehetőségük, vagy szarnak rá nagy ívben (vagy el se tudják magyarázni). A fizu ettől nekik nem lesz több.
A márka meg elég népszerű, hogy az eladások megmaradjanak....szvsz természetesen
#40694) Real_Necro: fogy véd: ők összehoznak egy békéltetőt és ha ott nem jutnak eredményre akkor jön a szakértő. A szakértő nemtom mi alapján fogja bevizsgálni a gépet. Ha nem tud eredményt felmutatni, akkor Te fizeted ennek a költségét (ami ugye nem nikon gari, tehát zsebbenyúlós játék...).
Kvázi bizonyíthatod, hoyg a szakszerviz tesztje nem megfelelő... hát....Ilyenkor szokták eladni az adott kütyüt a csalódott tulajok.....
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz Throme #40695 üzenetére
Lejárt az idő....
Lehet itt 3-4 fórumtársnak gondja van a D7k-val , de ebből levonni olyan következtetést, hogy szar a D7k nem lehet.
Akinek nincs gondja jellemzően nem ír ílyen fórumokra, nem jelzi, hogy minden ok.
Ki tudja a D7k milyen ppm-el fut. Globálisan elképzelhető, hogy elenyésző a csalódott tulajok száma. A nikon meg boldog, csak Ti nem. -
TayRol
nagyúr
uhh, naezanemmindegy...
biztos visszamennék és rájukdönteném az asztalt. csakazértis. -
m3ss
veterán
ehh nem egyszeru tortenet. viszont nem a forumon kell pampogni, hanem naluk...sajnos kishazankban ez van kb minden teren...ha nem kersz azonnal panaszkonyvet, nem kezdesz el nemzetkozi nikonnal fenyegetozni leszarnak...sztem felhivod oket vagy irsz egy mailt a kepekkel, 0 expos tortenettel, nemzetkozi nikonnal orommel fogjak visszahivni a geped...remeljuk...esetleg megemlited hogy par fotos blogra, oldalra is irsz par szosszenetet a nikon magyarorszagrol, szervizrol, d7k-rol sztem meg el is jonnek a gepedert
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Real_Necro
veterán
válasz Throme #40696 üzenetére
Ez igazából ugyanolyan feltételezés, mint hogy azt mondod, hogy többség meg jó. Egyikről sincs számszerű adatunk, csak amit látunk. Be kell linkelni Nikon szervíznek, vagy központnak a sok negatívumot, melyek itt le vannak írva és hátha...
Szerk.: persze központnak nem árt egy fordítás.
[ Szerkesztve ]
-
subidu
tag
Sziasztok!
4 éve (lassan 5) van meg a D90-esem 18-105-ös objektívvel. Én meg vagyok a géppel elégedve, de nagyon úgy érzem, hogy szükségem volna egy jobb objektívre.
A következőre gondoltam:
17-55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX NIKKOR
[link]Mi a véleményetek róla?
FX gépet szerintem nem fogok venni soha, mert számomra túlzás lenne, ezzel a D90-essel is elégedett vagyok. Ezért venném ezt az obit, mégha a 24-70-es, csak 70.000 -errel kerülne is többe.
[ Szerkesztve ]
ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- ZIDOO médialejátszók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá