- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
Aktív témák
-
TayRol
nagyúr
válasz PRO-peller #40101 üzenetére
igen, ha a D40-ből indulunk ki akkor nem valószínű hogy ekv. 35-re gondolt.
-
MC Pite
veterán
Sefter: Helyes, ezt én is tudom, de a váz áránál másfélszer többe kerülő obik azért nem dobogósok ebben a versenyben 35 pénzért lenne a váz, és 50körül örülnék ha megállna a szett. Egy saját lencsét néznék neki, jó lenne ha 2,8as lenne azért... Worstcase egy 18-55, csak hát az elég karcsú fény és dof terén...
A Zéé: Nem ekvivalens (az eléggé beszűkítené a felhozatalt). Igen, a 17-35 lenne még ami ugyan picit nagy, de olcsón még elmenne (ha nem is túl fényerős).
18-200: Sigma HSM-es változata lehet olyan rossz ahogy a dpreview teszben láttam? Valamit máshogy csinálnak, vagy lehet pl 80mm körnéykén lensbaby minőségű? ephotozine.com-onmeg egész korrekt már a II-es. Alig 2/3 annyi mint a nikon. szerk: A hirdetésben az egyes van...
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Barnes
aktív tag
Mégegy kérdés:
A D3200 miért dràgàbb, mint a D5100?
Tudàsban lemarad a D5100-tól vagy közel azonos? -
Freddy76
addikt
Naszóval, akit érdekel.
Ugyebár a vázam backes volt minden obival, kisebb-nagyobb mértékben. AF fine tuning-gal mínusz 5-9 közötti értéket kellett nekik adni, kivéve a 35, az -13-mal ment, de így sem volt tökéletes.
Elvittem a Nikon Magyarországhoz szerdán, gyorsteszt után közölték, hogy nem látják a hibát, de ez nem jelent semmit, hagyjam ott, beviszgálják. Péntekre ígérték, de már csütörtök reggel láttam az interneten (a munkalap számával lehet ellenőrizni), hogy kész van, és még délelőtt sms-t is küldtek. Közölték, hogy az af rendszer rosszul volt beállítva, ezt egy gyári referenciaobi segítségével beállították a gyári értékekre. Tehát elismerték a hibát. Szervíz nálam pirospont, abszolút pozitív a tapasztalat.
"Rendes" fókusztesztet nem csináltam, részben, mert nincs állvány, részben, mert nem biztos, hogy a fix távolságra lévő rácsokhoz kell igazgatni, miközben a valóságban pont ezt a tárgytávolságot nem használom. Kipróbáltam az obikat a szobában (direkt vaku, iso 200), a fán, a díszeken, majd csináltam egy dominós tesztet is (felállítottam a dominókat egymás mögé átlósan, és mindig figyeltem, hogy hol az élesség).
Nos, a 18-105 és az 50/1.8 éles minden rekeszen és távolságból, bár az 50-essel a szélső af pontok már tévesztenek, de ez lényegtelen. A tipikus júzer error helyzeteket leszámítva pontos, éles mindkettő. Vagyis ez klafa.
Ellenben a 35-ös idióta... Ha közelre fotózok, frontfókuszos (igen, a korábbi backes obim), a dominókkal tesztelve +8 értéket felvesz (valószínűleg ez lenne az eredménye a fókusztesztnek is). Ellenben 1,5-2 méternél nagyobb távolságra már korrekció nélkül pontos, és ami érdekes, 3 méteren felül már nem is látszik a korrekció hatása, vagyis ugyanoda állít élességet alapból és korrekcióval is - éspedig rendszerint jó helyre... Valószínűleg nem 40 cm-re fogok fotózni vele, így elmondhatjuk, hogy a "normál" tárgytávolságra a 35-ös is pontos; 10 képből 7 olyan, amilyennek lennie kell, a maradék sem feltétlenül kuka, csak nem teljesen éles. Ugyanakkor ez az obi érzésem szerint nem teljesen kerek, még próbálgatom pár napig. Egyelőre marad, mert fényerős alapobinak jó, a látószöge is jó, kitapasztalom.
Persze rajzban/élességben/bokehban az 50-es odaveri.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
-
akela91
addikt
válasz forceberg #40108 üzenetére
Nekem az a bajom a fix 35össel, hogy 10 nap után sem hozta meg Pestről a postás elsőbbségi ajánlottal.
De ha valami csoda folytán megjönne még, akkor tesztelem a fókuszt D5100-on majd.(#40110) Barnes: Igen, mivel a 3200 24MP-es, ami nem feltétlen előny belépő szinten. Nem éri meg a felárat a 3200.
[ Szerkesztve ]
-
Larry303
addikt
válasz Freddy76 #40107 üzenetére
na akkor lényegében neked azért csak megcsinálták
én vszeg rosszkor vihettem be, mert majd 3 hetet vártam rá mire azt mondták a hiba nem jelentkezik
nem akartam nekik képek százát küldeni ahol egyértelmű a dolog...így én belőttem magamnak ahol kellett fine tunneal...akkor viszont a 35ös is olyasmi lelkileg mint a 16-85...csak ott még rájön az is, hogy nem fixhttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Barnes
aktív tag
Mégegy kérdés. Érdemes 16Gb-os memoriakartyat venni vagy elég a 8?
-
8nemesis8
veterán
válasz Barnes #40112 üzenetére
Árban, ha minimális a különbség talán érdemes megvenni a nagyobbat, de mindenképpen legyen tartalék.
Illetve, ha fontos amit fényképezel, akkor mindenképpen gyors BackUp szükséges...
Biztonságosabbnak hangzik ugyan a 2*8, de ha adott esetben "lusta" vagy cserélni vagy 1 egységnyi képed ráfér 8GB-ra, akkor úgysem használod ki.Más:
Innen hányan jártak már úgy, hogy teljesen bekrepált a memóriakártyájuk?
Mindig félünk tőle, de azért olyan hű de sok esetről én nem tudok. -
Mikika
aktív tag
Sziasztok
A régi D80as gépem cseréjén gondolkozom.
D3200 a tippem. Megéri cserélni vagy hagyjam meg másodváznak?
Kb mennyit ér mostanában egy D80 váz? kb 10k expó van benne.
Portrémarkolattal de csak egy jó akkuval a másik rossz esetleg egy 18 55ös kitobival.
Természet fotózás a fő profilom.
Köszi[ Szerkesztve ]
Forever Apple
-
aleister
veterán
válasz akela91 #40114 üzenetére
Meg kell még említeni a képek későbbi kezelését.
Jelenleg az a szemlélet, hogy a legegészségesebb az, ha nem törlünk soha semmit a kártyáról, hanem megvárjuk míg fullon lesz, majd a vázzal formázzuk a kártyát. Ez egy 32 GB-s kártya esetén elég sokára fog bekövetkezni.Annyi hátulütője van a dolognak, hogy amikor LR-be importálod a képeket, először a sok felesleges kép jelenik meg, majd csak legvégül a frissek.
Valamint néha kijöhet úgy a lépés, hogy olyan fotózás közben telik be a kártya, ahol nincs lehetőséged a képeket lementeni. Ilyenkor jobb, ha két kisebb áll rendelkezésre, melyek közül az egyik mindig üres.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
8nemesis8
veterán
-
Barnes
aktív tag
Na végül Class10 16 GB-os Kingstont vettem (ilyen volt csak class 10-esben). Remélem nem fog bekrepálni. Élettartam garancia van rá, van mellé egy 2gb-os itthon egy régebbi gépből, ha esetleg tartaléknak kéne.
+ megvettem a D5100-at, épp töltőn az akksija -
aleister
veterán
válasz #40935168 #40130 üzenetére
Ha törölgeti valaki ész nélkül a képeket a kártyáról, akkor előfordulhat, hogy egyazon helyre többször ír a váz. Nem lesz homogén a kártya. Ellenben, ha megvárja a user, amíg teli lesz, és akkor formáz, akkor egész bizonyos, hogy minden memóriacella ugyanannyiszor volt/lesz írva.
A gyors formázásnál hiába csak a fat tábla kerül első körben törlésre, utána ugyanúgy elkezdi a váz képekkel tölteni a kártyát, így garantáltam egységesen lesz használva.
Egyedül az LR-es felhasználást nehezíti meg ez a módszer, mert a kártya beteltéig olyan képeket is kénytelen leszel tárolni a pc-n, amit egyébként törölnél. Ha esetleg törlöd a pc-ről, akkor amikor legközelebb beolvasod a kártyát, mindig új képként detektálná az LR, és ismét importálná.
Barnes:
Isten hozott köztünk! Szép fényeket hozzá![ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
törölt tag
válasz aleister #40133 üzenetére
Én arra gondoltam, ha mindig csak félig fotózza tele a kártyát.
Úgy telik mint egy pohár, amibe csorog a víz, vagy mint egy hdd, azaz tök random ?Ugyanis én a 16-ost általában 1/3-ig, félig lövöm tele, attól függ, mi a téma és mennyit lövök róla. Aztán át gépre, és ha átment, marad a kártya úgy ahogy van és betol vázba.
Következő alkalomkor, indulás előtt formázom a kártyát a vázban, de erről már írtunk ketten is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz aleister #40133 üzenetére
Még annyit, halkan, hogy én szoktam törölgetni vázról is már, ami nagyon szar. De nem feltétlen egy kép megy a helyére, mert ha a következő kép nagyobb méretű, akkor nem fér bele a kitörölt helyére. Ergo, fragmentálódik. Ezt nem nézi, nem ellenőrzi semmi. Ezért gondolom, hogy azt sem, hogy a sok üres hely közül melyikre írja. De lehet tévedek.
-
aleister
veterán
válasz #40935168 #40136 üzenetére
Elméletileg a HDD is sorban ír szvaz, de pár hétnyi üzemidő után annyira fragmentálódik, hogy valós használat közben már össze-vissza pakolgatja a fájlokat. De ez a vinyóknál nem befolyásolja számottevően az élettartamot, csak az elérési sebességet.
Mondjuk kissé túl van ám ez a dolog misztifikálva. Szerintem hamarabb fog egyéb okok miatt gallyra menni a kártyád. Ez a teleírós-formázós megoldás mindössze az optimális módszer. Nem hinném, hogy ettől eltérő alkalmazás esetén szignifikáns élettartam csökkenést tapasztalna bárki is.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
dabgergo
őstag
Nincs valakinek eladó ernyője? Sima fehér 100cm körüli kéne, kb mint ez.
-
Real_Necro
veterán
Látom valakinél nem sokáig tartott a második D90...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
TayRol
nagyúr
Tudtok eladó D7k-ról (megbízható eladótól)? Lecserélem a D90-est...
(#40142) Real_Necro: bazz, de gyors vagy!
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz TayRol #40143 üzenetére
Éppen csak leültem gép elé, nomeg 50/1,8G-re vadászok, így a fontosabb oldalak nálam állandóan szem előtt és frissítve. Mi vezetett rá, hogy már nem elég a D90?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #40144 üzenetére
igazából talán most tudom még eladni az exposzám miatt (sokakat ez is már halálra rémíti), illetve kell az az af fine tune. a szenzor csak hab a tortán, elvoltam ezzel is bőven.
Freddy: jogos, eddig én csak telefonon beszéltem vele (1x).
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz Real_Necro #40144 üzenetére
Szeretné ő is megnézni a recepciós kislányt a Nikon szervízben .
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Real_Necro
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Politika