- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DBAtti
aktív tag
válasz Vasinger! #9750 üzenetére
Remélem nem lesz hosszú a flame...
Hülyének lenni és nem hallani valamit két külön dolog. Van még néhány érzékszerv az ember tarsolyában.
"...jobbra nézek, balra nézek, ha nem jön semmi, átmegyek..." - dúdolom az ifjúsági slágert.Ez inkább természetes szelekció, de nem valami vicces, így Darvin díjat nem érdemel.
Megelőlegezve a továbbiakat:
- Mindenki döntse el magában milyen körülmények közt képes biztonságosan közlekedni zenét hallgatva
- Én személy szerint ellenzem a kerékpározás/ autóvezetés/ motorozás közbeni fej- és fülhallgatózást, gyalog rendben van
Nagyjából ennyi. Már párszor vitáztunk erről, lehet mindent csinálni ésszel és eszetlenül, például az autórádiót is lehet úgy bömböltetni, hogy semmit ne hallj, de eltereli a figyelmet a dohányzás és telefonálás is... meg a nyűgös gyerekek a hátsó sorban, stb.Közlekedni tudni kell.
[ Szerkesztve ]
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
lacy86
addikt
Hello!
Nem vagyok jartas fejhallgato temaban , ezert szeretnem a segitsegetek kerni!
Idesapam latasserult , ezert a hallasa elegge kifinomult! Probalt mar regebben "nezni" vezetek nelkuli fulest , de nem jart szerencsevel. / mert mindig hall ilyen alap zugasokat /Tudnatok segiteni/tanacsot adni/ajanlani hogy milyen markakat nezzunk?!
Elore is koszonom/koszonjuk!
Udv.
-
vodkaboy22
addikt
Ne vezetéknélkülit nézzetek!
Hanem egy jó vezetékest egy tényleg jó felszereléssel és meg lesz az élvezet ! No meg persze jóval olcsóbb mint hasonló minőségű vezetéknélküli...Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
ntomka
nagyúr
Ismét tapasztalom, hogy a sör milyen jó hatással van a fejhallgatók hangjára. Bár lehet az almapálinka volt a turbó.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
jzola
tag
válasz baluka26 #9763 üzenetére
Nem csak most ez jutott eszembe sörről, egy neke is folyamatban volt mikor olvastam. 40km bicó után már jár üres gyomorba jó az de pálinka nem lesz.. közbe meg fülesen psychedelic zene szól, arról jutott eszembe ahhoz mást is szokás egyeseknek tolni...
[ Szerkesztve ]
"De nyelvelnek, zsibongnak, ûznek S nekihajtanak önvesztükre Mindig új hitnek, dalnak, tûznek."
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Úgy nagy általánosságban szeretnék érdeklődni, információt kapni arról, hogy a bluetoothos, vezeték nélküli fejhallgatók manapság hogy szuperálnak? Személy szerint nekem kezd elegem lenni a vezetékekből, meg a leeső gumiharangokból. Még semmi konkrétum nincsen, csak kacérkodom a gondolattal, hogy beruházok egy kékfogas fejesbe. De mégis, mire számíthatok?
Itt van pl a Philips egyik modellje, ami kékfogas, de semmit nem tudok róla. Nyilvánvalóan annyira nem zavar a vezeték, hogy erre a dologra 29 000 Ft-ot csak úgy elköltsek (na meg nincs is ), csak példaként hoztam. Érdemes egyáltalán ezen törni a fejem, hogy vezeték nélkül legyek? Zenehallgatásra használnám csupán az utcán, mobilról, illetve itthon PC-ről. Vagy az irreális árak és a vezeték nélküliségből adódó korlátok miatt sosem lesznek "Tetszett" vagy épp "Ajánlott" plecsnivel sütve? -
DBAtti
aktív tag
Általában nem szoktuk itt ajánlani, jellemzően nem valami fényes a hangjuk. Egy headset ugye más, ha beszélgetésre használja az ember, nem kell nagy sávszél.
Most kicsit utánaolvastam, kíváncsi voltam mit tud, és elvileg 2.0ás 2,1Mbps-ra képes, és vannak még mindenféle újabb változatok.DE!
- Már maga az adatközlés igényel valamilyen csomagellenőrzést, hogy a külső zajok (zavarjelek) ne jelenjenek meg, ami sokat elfoglal ebből a sávszélességből
- Ha a sávszélesség nem is korlátoz "zavaró" mértékben, ahogy a többi vezeték nélküli technológiánál is, a fejhallgató egységbe kell egy saját áramforrás (akku), egy jelvevő- és feldolgozóegység, és egy a digitális jelet analóggá konvertáló DAC. Ezt mind hozzá kell adni egy épkézláb fejeshez elfogadható méretben és tömegben--> sok hibalehetőség, akku javítása kérdéses (cserélhető legyen!), és ha minőséget akar az ember, akkor mélyen a zsebébe kell nyúlnia.
Amelyik gyártó komolyabban foglalkozik wireless zeneátvitellel, az szerintem nem Bluetooth technológiával kezd.szerk.:
Mondjuk a linkelt darab egész bizalomgerjesztő kívülről, szívesen kipróbálnám mit tud vajon BT-n és vezetéken. gondolom utóbbi esetben kiiktatódik nagyjából a teljes áramkör a fejesben. Az ár-érték aránya bizonyosan nem lesz jó, a kérdés, hogy alkalmas-e elfogadható minőségben zenehallgatásra.[ Szerkesztve ]
-
fi:zi'k
nagyúr
Senki nem volt Veletechen Zolin kíül?
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
desigo
senior tag
válasz fi:zi'k #9769 üzenetére
Én voltam kint de nem is gondoltam,hogy te leszel a pavilonban.
Egy Htcvel hallgattam meg pár fejhallgatót teljesen amatőrként.
M50-essel kezdtem ami egyből elnyerte a tetszésemet.Kényelmes,dinamikus,pro
Ezután mentem be kicsit hátra időzni.Következőnek egy Shure 840-est próbáltam ki vagy fél percig de egyáltalán nem tetszett ezért a mellette lévő 1840 (?)-est vettem fel.Méltattam,hogy ebben nincs olyan sok anyag,nem tűnt olyan masszívnak elsőre.Egyből kaptam a választ,hogy pedig ez fém.A hangja viszont nagyon szimpatikus volt.
Aztán a bőr-velúr párnáról volt szó pár mondatban majd az asztalon lévő Beyerdynamicot próbáltam fel.
Ezt meg is kértem,hogy hagy hallgassam meg normális forrásról.
Itt éreztem azt,hogy alkalmatlan a zajos környezet és a nézelődő emberek tömege arra,hogy lehessen hallgatózni.
Inkább adtam lehetőséget másnak és elköszöntem.Köszönöm a lehetőséget,hogy élőben is láthattam/hallhattam a topikban gyakran emlegetett fejeseket!
Ha megjön az Evom majd megyek érte -
ntomka
nagyúr
Egyszerű de nagyszerű. Amúgy ha jól gondolom, az az 1440 volt (tudtommal fiziknek az van csak). Az 1840 meg aztán repülőfém meg ilyenek, nem egyszerű az.
Egyelőre igényfelmérés szintjén: a K551-em (K601 kábelezett) érdekelne valakit?
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
Chandler
senior tag
hello,
fejhalgatót szeretnék venni, utcai használatra. szeretném ha kompakt lenne, és a legfontosabb (amellett hogy jó hangja legyen) hogy kényelmes legyen. asszem a fülem elég érzékeny mert még a régebbi sennheiser px100-as fejhallgatómtól is 1 óra után már fájt a fülem.
volt alkalmam kipróbálni egy bose oe2-t, és eléggé levoltam nyűgözve tőle. baromi kényelmes, és nekem a hangja is nagyon tetszett, habár olvastam hogy az árát nem éri meg.
szóval melyik fejhallgatót ajánljátok maximum 45000-ért (de nem baj ha kevesebb), azt figyelembe véve hogy a kényelem elég fontos szempont volna? -
Vasinger!
nagyúr
Na meggyütt a 840, kb. 10 percet hallgattam, kényelemben jobb mint az M50, hangban általánosságban is jobb szvsz, de mélyben érezhetően kevesebb. E10 hardveres BASS ON-nal ad olyan basszust ami nekem jó. Nagyon elvetemült lenne így használni a cuccot? Este ha hazaérek írok még róla.
-
vodkaboy22
addikt
válasz Vasinger! #9784 üzenetére
Az elvetemültet te döntsd el. Az, hogy ennyire sok basszus kell neked dt770-et nem próbáltad? Abba van böven és mégse (SZERINTEM!) annyira vacak és hallgathatlan mint az m50. De azt azért tartsd szem előtt, hogy egy fejesben sose lesz olyan és annyi basszus mint egy nagy hifiben.
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
DBAtti
aktív tag
válasz Vasinger! #9784 üzenetére
Adsz neki egy kis időt, és a végén még azt is szeretni fogod. Vagy tényleg a 770, az részletezőbb hangú az M50-nél, és a mélye is nagy, de az is tagoltabb. A triumvirátusból nekem a 840 a favorit.
És hát az E10 néhányszor már leírtam róla, hogy nincs vele bajom, de inkább csak hordozható/ szükségmegoldásnak használnám. Laptop mellé mondjuk jó megoldás. PC-be az áráért kapsz Prodigy HD2-t, ami szerintem jobban muzsikál. Írom ezt úgy, hogy egy audigy ZS erősítetlen kimenetéről hallgattam sokáig a Lineart. , de most is csak egy STX van alatta gyári műveleti erősítőkkel (egyszer talán ráveszem magam a cseréjükre).
-
jel1
aktív tag
Sziasztok
10k-ért milyen fejhallgatót vegyek?
Természetesen zenehallgatásra...Köszi!
-
krichd1
addikt
A témához hozzátenném, hogy M50, Dt770 Pro árából lehet kapni Digitech Pro Monitort és Invertoryt. Ennek a párosnak a hangja és ár/érték aránya sokkal jobb,
szinte értelmetlenné teszi az előző két fejes létezését is.
A kérdés, hogy a Dt770 Pro vagy M50 közül melyik a hallgathatatlan(abb), lassan örök vita tárgyát képezi. Szerintem mindkettő az.Invertoryról napokban írok a DAC-os topikba.
(#9790) jel1: Olvasd el a téma összefoglalót. Köszi.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
jel1
aktív tag
válasz krichd1 #9791 üzenetére
oké...
zárt, circumauralt szeretnék. pcx-ről szeretnék rendelni, mert most veszek onnan még néhány dolgot. De ha itt nincs semmi értelmes, akkor megveszem külön a fejhallgatót máshol. -
DBAtti
aktív tag
válasz krichd1 #9791 üzenetére
Azért gyanús vagy te nekem ezzel a Digitech-el...
Nem lehet hogy az M50 és dt770 karaktere ellenszenves annyira, hogy a technikai különbségeket már kevéssé vagy hajlandó észrevenni?
Csak kérdés, a Digitech-et továbbra sem hallottam, de nem hiszek a csodákban.Szerk: álljon itt a saját példám az alsóházból, a DT231-et szívesebben hallgatom mondjuk a Denon 1100-nál, vagy a mint kiderült a Sony ZX600-nál, mert bár ezek technikailag szerintem felette állnak (Denon főleg), van a karakterükben egy olyan rész, ami rohadtul nem szimpatikus. A D1100-at nagyon soksor írtam már, a ZX600 meg nem lenne rossz, "Sony színes" hangja van, de a mélyei olyan szinten tudnak búgni, hogy az borzalom. Még az XB600-at is hasonlítottam hozzá, annak meg luk van a közepén, de a mélye a ZX600-nál feszesebb, és nem éreztem többnek, mert nem búg-zúg annyira.
Re (#9792) Tamoo
Akkor szerintem neked is érdemes lenne majd meghallgatni egy T70-et, min továbblépési opció, ha zártat nézel. Nyitottakat nem igazán ismerem.[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
Csak azért, hogy spórolj a szállítási költséggel nem érdemes elhamarkodni. BTW, 7054HUF náluk a Senn HD201
Kb egy éve nyáron 3500 volt.Ha nagyon muszáj, akkor az AKG K511-et mondanám a jelenlevők közül, de nem biztos, hogy tetszene. Ezen felül egy E-digitalban is megkapod 9k-ért 11 helyett, és máris ott vagy a szállítási költségnél, ha épp nem ingyenes. Én nem rendelnék tőlük. Ha tényleg szeretnél egy jó fejest inkább gondold át, vannak ajánlások az első HSZ-ben.
-
krichd1
addikt
Alapvetően karaktere, igen. Viszont nálam a karakter illetve technika tudás is összefügg bizonyos dolgokban. Például ha egy fejesben eltúlzott a mély vagy a magas tartomány olyan mértékben, hogy zavar, illetve nem hallom tőle a középhangokat, az nálam ugyanúgy technikai hibának számít, mégpedig elég súlyosnak. Az hogy mennyire részletes, transzparens, jó felbontású, gyors, milyen a tere stb., így külön-külön nem szoktam nagyon vizsgálni, hanem úgy összességében értékelek egy fejest, mennyire tudok vele zenét hallgatni. Végül eldöntöm a legfontosabbat, tudom-e sokáig hallgatni vagy nem. Ilyen az egyéni preferenciám, értékrendszerem.
A Fischerem technikai hibáit már leírtam korábban, ami engem zavar benne. Jóval drágább zárt fejesekben még több dolog zavar, tehát még marad egy kis ideig.[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
dave182
senior tag
Sziasztok,most szeretnék venni fejhallgatót és a kérdésem az lenn ,hogy melyik éri meg jobban?
JBL j55 vagy SONY xb600?
a zenei ízlésem változatos,és mind utcára mind beltérre használnám
köszi -
fraba
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszodat!
Ezek szerint értelmetlen dolog egy ilyenen gondolkodni/beruházni, mert hogy vagy bazi drága, vagy rossz minőségű (a hang)?? Csak akkor azt nem értem, hogy azok az emberek, akiket nagyritkán látok mondjuk a körúton a városban vezeték nélküli fejessel a fejükön/nyakukon lógva, azok vagy kompromisszumot kötöttek, vagy nem törődtek egyáltalán az árral, és kifizették az 30 000-50 000-70 000 Ft-ot érte? -
gege64
csendes tag
Sziasztok!
Fejhallgatót szeretnék venni:
-Utcai, és itthoni használatra egyaránt
-Divatos
-Fejen támaszt a párna
-Zenehallgatásra használnám (electro, dubstep, house, ezért fontos lenne a jó basszus)
-10 és 20 ezer forint között legyenKöszi előre is!
-
anderledani
őstag
Végül egy Sony V150-et vettem, a Retro DJ nagyon jó volt de nem illeszkedik a fejre, nem is értem, miért gyártanak ilyet. Az MDR-XB200 is jó volt de a magasai rosszak, és sokkal drágább, így a V150 mellett döntöttem. Utólag kicsit zavar a 2m-es kábel, de eltűröm
A 200-nak nem is ment be rendesen a dugója a telefonomba.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest