- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcarc
senior tag
Sziasztok!
5-10K között milyen fülest ajánlotok?
-
overclockerr
tag
Első körben nem is lenne igazán pénzem 5.1-re, tényleg ha valami ütős szettet szeretne az ember akkor az anyagiak közbe szólnak, minőségi 2.1 többet ér, mint egy 5.1-es olcsó rendszer. Nézem majd az eladó cuccokat hátha valami jó erősítőt találok. Hangfalat inkább boltban vennék.
-
thesound
addikt
HD202-t kaptam kölcsön mára, hát ez miez?
Nincs benne más csak mély, kb. kinyomja az agyamat, térérzet nulla, ilyen egybe buffogás az egész. Nem nekem találták ki.ui: nem volt célom ebben a kategóriában nézegetni, de csak megerősített azt hiszem...
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
Deadzone41
őstag
válasz overclockerr #9245 üzenetére
ha nem gond hogy zavarsz vele másokat, megfelelő méretű szobád van, és hajlandó vagy a lakberendezést alárendelni a szobaakusztikának, akkor egyértelműen hangfal. persze 100-ból az 5.1 felejtő, még használtan is, csak sztereó jön szóba.
fejhallgatóban 100k-ból eléggé sok irányba el lehet indulni.
-
Funthomi
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap írtam, h vacilálok pár füles között, azóta kibővült a lista:
Sennheiser HD 201, 202, 203 és 407Melyiket lenne érdemesebb venni átlagos (de persze nem gagyi) felhasználásra? A 202 a legdrágább, bár azt előttem éppen kicsit leoltották
Kérném szépen véleményeteket!
Köszi!
YOLOska
-
overclockerr
tag
válasz Deadzone41 #9254 üzenetére
ahogy nézem az árakat használtan elég szűk a 100-as határ, erősítővel egy pár hangfallal 250-300k-t veri a rendszer, idővel jól jönne még egy aktív láda, simán még 100k-val fel mehet az ár, utána meg már azon van az ember 5.1-re fejlesszen, ismét nem kevés pénzbe kerülne. agyalok rajta még, igaz régóta álmom egy komolyabb hifi rendszer, utána azon bánkódok mennyi pénzt csesztem el...
-
thesound
addikt
válasz Funthomi #9255 üzenetére
Mindenképpen hallgatni kell (és csak ezek után olvasni sztem) ezt biztosan állítom, és az ember meghozza a saját kompromisszumát a felhasználás/ár/érték kategóriában.
Kinek a pap... ez itt nagyon igaz.[ Szerkesztve ]
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
törölt tag
válasz overclockerr #9256 üzenetére
A fejhallgató nem a hangdobozos rendszer kiváltására való, hanem legfeljebb kiegészítésére - kivéve, akinek semmi pénze nincsen, az vesz egy fejhallgatót, oszt jónapot. De a hangdoboz teljesen más világ, ahhoz képest (és egyébként is) a fejhallgató csak játékszer, nem tudja helyettesíteni, kiváltani, pótolni.
(#9244) turbobusa Természetesen vannak olyan elszánt emberek, akik utcán is fejhallgatót használnak, erre a célra mindenképpen a zárt, jól szigetelőek közül érdemes választani - aztán még sok szempont lehetséges, például a könnyű hordozhatóság.
[ Szerkesztve ]
-
Laonyr
csendes tag
válasz szakibá... #9243 üzenetére
Ebben a felvételben nincs zene, csak sima rádióba lévő beszélgetés, azért nem hallani semmit. Úgy vettem fel hogy a micet odaraktam a hangszórójához, amúgy a típus Sennheiser HD418.
De amúgy igazad van, nem sok derül ki ebből, de nem tudok olyat mutatni ami így visszaadná azt a hangzást amilyen :S Egyébként valószínűleg az a helyzet amit mondtál, legalábbis a zene része megvan, bár jóval halkabb, szöveg meg ének szinte egyáltalán nem hallható. -
Abrion
senior tag
hú, elég gyorsan megszoktam a hangállító nélküli hallgatást
-
ntomka
nagyúr
Még mindig a HF2 a legjobb fejes. Pont.
ツ Headphones on - World off
-
csƵ
addikt
AKG K612 PRO és AKG K712 PRO volt-e már?
-
DBAtti
aktív tag
válasz overclockerr #9256 üzenetére
VIGYÁZAT! MAGÁNVÉLEMÉNY
Ha van lehetőséged, szerintem is maradj inkább a hangfalas részlegen használt cuccokkal.
Messze nem egyforma az élmény. Mindkettő a maga nemében jó, és vannak nagy szintkülönbségek (nyilván), de fejhallgatóból soha nem lesz hangfal és fordítva sem.
Pl. AVX-en eléggé gyakran mennek régi Canton, Tannoy, Wharfedale, stb. sztereók, az áruk nagyon szór, és ismerni kell a típust is, mit érdemes, mit nem. Ha veszed rá a fáradságot, utánaolvasol, még akár 50-60k-ból is kihozol egy olyan kezdő szettet, ami mosolyt csal az arcodra.
(én kb 2 éve mondtam búcsút a kényszerűségből hallgatott PC hangfalaknak, és sum 23k-ból vettem egy Canton LE500-s párt és egy kis Sharp erősítőt. A mai napig köszönik jól vannak -ha nem is 100%-osak-, de köze nincs PC hangfalhoz, vagy bármilyen fejhallgatóhoz. Utóbbi nem azt jelenti, hogy ne lehetne egy fejhallgató részletezőbb, nagyobb felbontású, stb, ez nem a fejeden van, és itt vége is a történetnek -szerintem. Persze én is simán el tudnám verni a világ minden pénzét jobb sztereo cuccokra, de nem nagyon van felesleg)"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
törölt tag
Azért terjedt el itt ennyire a Canton. Az egyébként német?
Múltkor hallgattam egy régi Quadral-t (talán phonologue wotan), az is német. Annak tényleg németes hangja volt, engem nem győzött meg.
Jó kis angol hangfalak inkább, na meg az amerikaiból az east coast, betyárul tudnak zenélni! -
lorcsi
veterán
válasz thesound #9253 üzenetére
huha...akkor ezért érzem én , hogy kellene valami előrelépés...
jó, megnézem a superluxokat..
van ezek között olyan aminek egy számmal nagyobb a szivacsa, mint a hd202?fi:zi'k: lesz mostanában rendelés?
esetleg több fajtából eladód ?[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
SOAD19
addikt
Mi lett vele... Ami majd Veled is lesz... Szépen lassan, egyre feljebb kacsingat az ember. Lecseréltem egy használt Sennheiser HD600-asra, majd csere Beyer DT-880-asra, és idén januárban csere a mostani Audio Technica AD1000-re.
Régen volt már, nem emlékszem, hogy pontosan mennyiért is vettem. Bár, megnézem a privát levelek között, mennyi is volt, anno én isfizikfi:zi'k közreműködésével jutottam hozzá a thomannról.
10k volt, úgy, hogy lepostázta nekem fi:zi'k, maga a fejes 8700 Ft volt. -
-
DBAtti
aktív tag
válasz #56474624 #9275 üzenetére
Igazán sok tapasztalatom nincs hangfalak területén (pár demozás, és egy zeneszeretettel fertőzött volt lakótárs igényesen kivitelezett Dynaudio replikákkal), de ezek után mikor meghallgattam őket, még erről a gyenge kis erősítőről is szépen zenél. Vannak olyan felvételek, ahol kicsit szétesik a 3 csatorna, nem tudom hibának kell-e betudni, szerintem a hangváltón megtalálja a köztes frekvenciát, és "ugrál" a membránok közt. Amúgy igazán szép oldschool cucc, igazi fából (szerk.: ami nem feltétlen előny, de megnyugtató ), darabja 9kg kb. A mélye nem túl feszes, de ez az ami például simán lehet az erősítő sara is. Engem meggyőzött, szívesen kipróbálnék egy nagyobb márkatársat is, mondjuk 30k-ért van fenn egy Karat40-es most is...
Nem ismerem, de biztosan elmennék meghallgatni, és tán meg is venném, ha olcsón szeretnék most valamit keresni. Használt árat ugye mindig a kereslet határozza meg, de ha azt nézed milyen élményt ad - van-e olyan új és ilyen szép doboz, és az mennyibe kerül - akkor szerintem kis pénz érte az a 30k.
Persze megint kilyukadunk oda, hogy az újat ne hasonlítsuk a használthoz, mert botorság, bennem mégis mindig valami ilyesmi lakozik. A fejhallgatókkal ellentétben ráadásul nem dörgölőzik hozzá más, csak áll az asztalon/ állványon.[ Szerkesztve ]
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
Roliiii
aktív tag
Sziasztok.
Mi a véleményetek a Brainwavz HM3-ról? tapasztalat? Vagy tudtok ajánlani valami mást esetleg ami jobb, ez 12e lenne, szóval ekörül gondolkozok árban.
Lehet nyitott zárt, csak szépen körbefogja a fülem, játékra, mindenféle zenére használnám csak itthon, csendben.
Válaszokat előre is köszi annak aki ír.
http://www.ted.com/talks/shawn_achor_the_happy_secret_to_better_work
-
addikt
válasz Roliiii #9289 üzenetére
Pont most kérdeztem kicsit feljebb. HM3-at olcsóbban megkapod Maxell Retro DJ néven 4-5e között. Én jelenleg mindenhol csak fehéret találok. Én közben szereztem egy Audio-Technica ATH-FC700-at 8e-ért és nagyon bejön. De kíváncsi lennék a Maxell-re is.
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
Roliiii
aktív tag
Itt egy head-fi-s hozzászolás, hogy van neki egy HM3-a és már úton van neki egy Maxell Retro Dj, nos ez egy 2012-es írás, azóta ha az adatlapját megnézem 2 hete volt fent és az adatlapja alapján a HM3 at tartotta meg, de írtam neki levelet is, remélem hamarosan felnéz és válaszol.
http://www.ted.com/talks/shawn_achor_the_happy_secret_to_better_work
-
krichd1
addikt
válasz Roliiii #9293 üzenetére
Mindkét fejes alapja a Yoga CD-68-as terméke. Ezt árulják különböző márkanév alatt eltérő kiegészítőkkel, kicsit más kinézettel és elég nagy árbeli eltéréssel. Ugyanez igaz a Yoga CD-880-ra is. Talán ez a két legelterjedtebb Yoga fejhallgató.
Egyébként van még több változata ennek a CD-68-nak, a teljesség igénye nélkül, a két említetten kívül:
Fischer Audio FA-004, Edenwood, Ace MP-68, Incipo f38.[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Vasinger!
nagyúr
Kér kérdés:
Shure SRH 840 menyire tartós fizikailag? Párna, pánt stb.
Másik. A kábele a többségének csavart. ami sokszor elég jó, mert nem gubancolódik nagyon össze, M50-nél néha kicsit zavaró mindig kicsomózni. De a kérdés, hogy ha kell a hosszúság akkor mennyire nyúlik meg könnyen? Mert ha ágyból szeretnék filmet nézni fejessel akkor jó lenne ha ugyanúgy elérne mint egy M50.
-
Ununqatrium
aktív tag
Hali emberek. Lenne egy olyan kérdésem, hogy...
A fejhallgatón keresztül hallgatott zeneszámok egy része enyhén recseg, ami kissé eltorzítja a hangot. Az 5.1-es szetten és autóhifin keresztül viszont nem lehet hallani. Szerintetek a hangfájlok hibája lesz, és ennyire kivenné a fejes a hibákat?
Köszi.
[ Szerkesztve ]
Choose your destiny • http://africancichlids.webnode.hu
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest