- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spíler
őstag
válasz fericske #58951 üzenetére
Bár számomra úgy néz ki mint egy 200Ft-os gyerekjáték,még a műanyag sorjákat is látni vélem a csészéken.(Tudom nem az számít,hogy néz ki,na de azért mégis). Gondolom most kicsit felkavartam az állóvizet. Ez az én véleményem,ne essetek nekem.
[ Szerkesztve ]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
Joacoking
tag
Sziasztok!
Van olyan fejhallgató, ami olyan hangzást biztosít, mint egy SoundMagic E50 fülhallgató?
Előre is kösziHonor Magic5 Pro 5G 512GB+12GB - Xiaomi Mi 9T Pro 64GB+6GB
-
-
törölt tag
válasz fericske #58951 üzenetére
Haverom lehet berendeli. Én két beyert hallottam hoszabban, asszem a T1, meg a héten 880. Lesújtó a véleményem róluk. Ezért is terelném el a beyer vonalról. A Meze-mért oda van, de ennyit nem költene, 990-et szeretne, ezt viszont jó érzésű emberként, nem engedhetem.
[ Szerkesztve ]
-
Bobrooney
senior tag
válasz ThePatriot #58947 üzenetére
Néztem egy dobot,
Kimeneti csatlakozók: MIDI OUT, USB, L & R / MONO, AUX, telefon
Így rá tudod kötni gépre, csak ésszel lődd be a hangerőt, zongorám is megy USB-ről, meg Midi-ről is nem volt vele gond.
Ha közvetlen kötöd rá a fejest sem szabad h gond legyen, finoman próbáld ki ne mindjárt bumm bele. De ha a dobon van fejhallgató kimenet akkor meg semmi gond. -
brs91
újonc
Helló, megköszönném, ha valaki tudna tapasztalat alapján bátran ajánlani egy fejhallgatót, ezekkel a paraméterekkel.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
- 90%-ban itthon, ritkán utazáshoz (busz, metró).2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
- Leginkább zene (ritkán film, de az lényegtelen): pop, rock, rap, de mindenevő vagyok, klasszikus zenét leszámítva szinte mindent hallgatok. (ma például: Pink Floyd, Arctic Monkeys, Quimby, Kanye West) Nagyrészt Spotify, esetleg MP3 és FLAC.3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
- 60-70 ezer forint, extrém esetben kicsit mehet feljebb is, ha annyival többet tud egy picit drágább fejes, amihez még nem kell erősítő.4.) Új vagy használt?
- Új. Használt csak valami brutálisan jó ajánlat esetén.5.) Circumaural vagy supraaural?
- Circumaural.6.) Zárt vagy nyitott?
- Mindegy, mivel leginkább itthon használnám nyugiban.7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
- Egy átlagos, messziről sem audiofil zenebarátként a lehető leginkább élvezhető minőségben szeretnék zenét hallgatni ennyi pénzből.
- Amit nem szeretek, ha a mély elnyom minden mást, illetve ha kellemetlenül visítanak a magas hangok.8.) Honnan vásárolnál?
- Hazai webshopok, apró esetleg.9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
- Sajnos csak egy üzleti Dell Latitude laptopom van. Ennek az integrált hangkártyája viszont nem rossz szerintem, a jelenlegi Beyer DT-235-öt faszán hajtja. Illetve egy LG G3 telefon, ez viszont egy rakás szar, de lassan le lesz váltva egy Samsung S7-re.Eddig egy fejest néztem ki: Sennheiser 569, de nagyon örülnék, ha valaki tapasztalatból merne mondani más típusokat is gyártótól függetlenül. Nagyon szépen köszönöm annak, aki időt szán erre a hsz-re. Pacsi!
-
Joacoking
tag
válasz Spíler #58954 üzenetére
Bocsi, csak azt hittem h aki benne van a füles témában is, az majd úgyis válaszol, és annak nem túl fontosak majd az infók, mert ismeri az E50-et
De azért leírom:
1. Otthon használnám leginkább
2. Zene, inkább elektronikus-szerűségekhez xd
3. Max 15 000 HUF
4. Új
5. Circum
6. Amelyik jobb hangzást nyújt
7. V-karakter, erős basszus preferálva, ami azért nem nyomja el a többi tartományt; tiszta középpel; legyen meg a magas tartomány is (a lényeg a basszus )
8. Magyarországi bolt/webshop.
9. Egyszerű mezei PC-ről hallgatnám (van rajta Viper4Windows )[ Szerkesztve ]
Honor Magic5 Pro 5G 512GB+12GB - Xiaomi Mi 9T Pro 64GB+6GB
-
Spíler
őstag
Szia!
"3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
- 60-70 ezer forint, extrém esetben kicsit mehet feljebb is, ha annyival többet tud egy picit drágább fejes, amihez még nem kell erősítő."Miért zavarna egy + kis kütyü? DAC/AMP-ra gondolok otthonra,ami kitudja hozni a fejesből a tartalékot,amit a "Jó" alaplapi hangkarid benne hagy?Sokkal célszerűbb lenne kb.elfelezni az összeget egy fejhallgató és egy erősítő közt,hidd el sokkal jobb hangot kapnál egy 40 ezres fejhallgatóval DAC/AMP-al,mint egy 70 ezressel anélkül.Ennek ellenére ha maradsz az eredeti elképzelésednél,semmi baj,a te füled és a te pénzed.
És mielőtt megkérdezitek,igen,megint térítek.Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
brs91
újonc
válasz Spíler #58959 üzenetére
Szia, köszönöm a választ.
Nem, egyáltalán nem zavarna egy DAC/AMP, de teljesen hülye vagyok a témához, sosem volt HiFi rendszerem itthon. Próbáltam tegnap utánaolvasni ennek a témának, de valószínűleg hónapokat kellene rászánnom, hogy megértsem mi, hogyan működik, és milyen eszközöket lenne érdemes megvenni.
Van esetleg egy javaslat egy ilyen rendszerre (DAC/AMP+fejhallgató), ami mondjuk megvan nagyon maximum 80 ezer forintból? Ha már volna valami konkrétum, szívesen rászánom az időt az olvasásra. Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
válasz Joacoking #58958 üzenetére
Most nehogy bedurcizzál itt nekünk
"Sziasztok!
Van olyan fejhallgató, ami olyan hangzást biztosít, mint egy SoundMagic E50 fülhallgató?
Előre is köszi"Mennyiért???
Circum vagy Supra???
Honnan vennéd???
Mi a forrásod???
stb.Érted már???
Bocs,hogy segíteni akartam.
-
Spíler
őstag
válasz Dorien #58962 üzenetére
Erről nincs valami tapasztalat?Hallottatok már ilyen dupla membránost?Azt olvasom,hogy 2 membrános,külön-külön a mélynek és közép-magasnak.
Lehet,hogy jól szól,ki kéne próbálni#58960) brs91
Kezdésnek itthonról ÉNlehet,hogy megpróbálnám a Presenter 3-at Dac kártyával(40e.Ft)és egy ATH M40X-et,ezzel nem lőhetsz nagyon mellé,persze sok variáció lehet még.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz #01758976 #58949 üzenetére
Igen. De nem árt hozzá egy normális forrás, nem az alaplapra dugom oszt jó lesz kategória.
Nem is értem mi bajotok vele. Anyaghasználat olyasmi, mint a régi Beyereken, erős műanyag, kb. az örökkévalóságnak készül. Mikor pl. a mostani 990 már nyekereg, darabjaira hullik, ez még akkor is fejhallgató lesz.
Meg a cardamatic felfüggesztés nagyon jó megoldás, igen kényelmes.[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz Spíler #58965 üzenetére
Nekem megvolt, meg az öccse is az 1000-es.
Basszus imádóknak EDM zenéhez kiváló.
A basszusa az erőssége, de szerintem nem elég feszes és részletes annyira mint ahogy a tesztben írja.
A közepében nincs elég test és részlet, és a magasa is cicergős, amit esetleg részletesnek lehet érezni, de nem nagyon tesz különbséget különböző cintányérok között.
Ezekkel együtt viszont nem túlárazott, bár túl nagy hájpja nincs ezeknek a fejeseknek, mint ellenben pl. a füleseinek; HA-FX750, 850, 1100. -
Spíler
őstag
válasz fericske #58968 üzenetére
Köszi.
Most nézem 110e.Ft- ról indult az ára,most 38e.Ft.Viszont a kényelmére panaszkodnak(alacsony párna),neked nem kellett párnát cserélni?#58960) brs91
Ami jó lehet még,az a Shure SRH 840,erre se volt még sok panasz,olcsóbban a Pioneer SE MS5T
[ Szerkesztve ]
-
parodero
csendes tag
válasz Spíler #58964 üzenetére
Köszönöm a választ. Kaptam jó pár ajánlatot pü-ben is, de egyelőre hajlok afelé, hogy megemeljem a keretet.
Utánaolvastam kicsit a DAC/AMP témának, és amit én szimpatikusnak találtam, az a FIIO Q1 DAC/AMP, ami 30 ezer forint, és lehet használni telefonnal is (nem kellene leváltanom a G3-at). Elég pozitív visszajelzéseket láttam.Milyen választás volna emellé egy Audio-Technica ATH-MSR7GM? Ez a kombó 105 ezer forintba kerülne.Mit várhatok egy ilyen párosítástól? Vagy felesleges ennyit ráköltenem a hobbi Spotify-MP3-FLAC zenehallgatáshoz laikusként?
KÖSZÖNÖM!
(Megtaláltam a jelszavamat az eredeti felhasználómhoz)[ Szerkesztve ]
-
kNG
senior tag
Sziasztok!
Nemrég kértem tőletek tanácsot, ugyanis az AKG K512 MKII-met sikerült leharcolni kb. 5-6 év alatt.
Helyzetjelentés: egy Audio-Technica AD700X tulajdonosa lettem (zsír új).
Valakinek van tapasztalata ezzel a fejhallgatóval? Burn-in szükséges? Ha igen, kb. mennyi idő?
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
hitman,
őstag
Sziasztok
Egy ad500x-et megéri cserélni egy 900asra?
10-20k körül kell ráfizetnem, attól függ hogy elkapják e a vamon...
Musi 03al hajtom majd.[ Szerkesztve ]
Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
törölt tag
Az Xduoo 05 lesz alatta. Nem az én kincsem kategóriája,de az igények sem.
Helyzetjelentés.
Úgy néz ki a stock droid bevállik, nexuson hallgattam (munkahelyen) és semmi pattogás. Lehet a miui nem komázza ezt a dacot.Legalább is a developer verziója. Win: Totál siker, két ócska thinkpad driver szívatott, de törlés után, csak a sikerélmény. Imádom ezt dacot, a rabja vagyok a Meze párossal. -
meszeske
tag
Sziasztok !
Nem igazán kaptam iránymutatást a kérdésemre, miszerint a meglévő kis rendszerem mellé / Oppo ha2 SE+ iphone vagy notebook / milyen nyitott fejhallgatót javasoltok . Jelenleg egy ATH msr 7-tel használom .
Amit néztem az AKG Q7 és ATH AD900x .Vélemény..?
Köszönöm
-
Dorien
veterán
válasz meszeske #58981 üzenetére
Kényelem szempontjából szerintem az AD900X a nyerő. A Q701 bordázott fejpántja sok embernek nyomja a fejét. Az AD900X sokkal könnyebben is hajtható, kb. minden meghajtja kellő hangerővel. Hangban eléggé hasonlóak, bár az AKG-re inkább a hidegebb, sterilebb, kimértebb prezentáció a jellemző, míg az ATH előadásmódja melegebb, könnyedebb, "ösztönösebb".
Wherever you go - go with all your heart.
-
kaloz
újonc
Sziasztok!
Tegnap sikerült elejtenem az ötödik éve nyúzott M50-esem, és a jobb csuklójából letört a csukló mozgását lezáró pöcök. Gyors macgyver után használható még, de egyre inkább zavar a fejpánt kopása és a kábelmerevedés (fix spirálkábeles), úgyhogy úgy döntöttem, ideje továbblépni.
Ez volt az első komoly fülesem és a hibái ellenére laikusként nagyon szerettem. Kibírt nálam 4+ évet napi átlag 5-6, néha 8-9 óra használattal (tudom, get a life) úgy, hogy mindenhova elhurcoltam magammal. A költségkeretem most is hasonló, szóval adja magát utódként egy M50X, de nem szeretek tájékozódás nélkül vásárolni, és ahogy látom, a bőr ezekről is kopik. Hasonló kategóriában (40-50k, zárt, hordozható circumaural) van olyan konkurens, ami számításba jöhet, és a mélynehéz elektronikától és metáltól a jazzen át a klasszikusig mindent elbír? Az én tapasztalatlan fülem szerint az M50-es ezekkel hajtás nélkül is szépen megbirkózott (bár tervben van egy kisebb DAC, de telefonról is rendszeresen hallgatózom), ugyan a soundstage néha nagyon hiányzott, de kollégium miatt sajnos kényszer a zárt kialakítás. Nem tudom, hogy soundstage terén pl. van-e jobb zárt ilyen áron.
Ha jól sejtem, és van élet az M50-en kívül, BP-n van olyan hely, ahol ezeket az "olcsóbb" darabokat is meg lehet hallgatni?
Bármilyen útbaigazítást köszönök.
-
törölt tag
válasz meszeske #58981 üzenetére
Összeghatárig, [ha bevállalós vagy], meghallgatnám a Meze 99 neo-t, és az Ath, mit írtál. Ez lenne a sorrendem is kb.
-
Dorien
veterán
Tipp:
ATH-M40x, M50x
Beyerdynamic DT770 Proutóbbiból 3 verzió van:
32 ohm - műbőr párna, 1,6m egyenes kábel
80 ohm - plüss párna, 3m egyenes kábel
250 ohm - plüss párna, 3m csavart kábelHallgatózás: Nomono
Én leginkább a 80 ohmos DT770-re mozdulnék rá, a plüss Beyer párna nagyon-nagyon kellemes dolog. Tér szempontjából és részletességre, hanghűségre is jobbak szerintem az ATH-knál.
[ Szerkesztve ]
-
strynox
tag
válasz Dorien #58986 üzenetére
DT770-et én nem biztos, hogy hurcolásznék, de semmiképp se hallgatnám telefonról.
Külön érdekesség, hogy állítólag a 32 Ohmos variánsnak nagyobb erősítés kell az érzékenysége miatt, mint a 250 Ohmosnak (3. bejegyzés).
-
Dorien
veterán
Megunhatatlan:
Joe Satriani - God Is Crying - 2010 [Live] HD 720p
Zsocy: Nekem a DT990 Pro is nagyon tetszett kialakításra és részletességre, csak a hangképe túl erős V volt. A DT880 Edition 250 ohm-mal meg sokáig együtt tudtam volna élni, de volt mellette 2 hasonló kaliberű nyitott fejesem, ezért adtam el. A DT770 Edition 32 ohm egy kis tisztítás után meg szinte újszerű lett és nem kapnék érte annyit, mint amennyit számomra ér, szóval egyelőre megmarad.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz strynox #58987 üzenetére
Sok hüleség össze van hordva azon a linken...
A DT770 Edition 32 ohm hangerő szempontjából kifogástalanul megy egy bóvli MyAudio Pop MP3 lejátszóról. A driver meg ugyanaz a DT770 Pro 32 ohm-ban is. A 250 ohm DT880 Edition jóval nehezebben volt hajtható nála.Wherever you go - go with all your heart.
-
Dorien
veterán
Én csak a 2002-es Strange Beautiful Music utáni albumait szeretem, a régieket képtelen vagyok élvezni.
-
Dorien
veterán
válasz strynox #58993 üzenetére
Beyerdynamic DT770 Edition 32 ohm
Szerintem ez a legjobb karakterű Beyer fejes. A mélyek a zártság miatt ütnek, testessé teszik a zenét, de nincsenek túltolva. Magaskiemelés is van valamennyi, de nagyon egészséges, kellemes, enyhe V karakter az összkép. Nálam a Sense V1-ről megy, ami még emel valamennyit a mélyeken, nekem így kb. tökéletes a hangzás. A finom plüss párnák, a Pro-nál kisebb szorítóerő és a 3m egyenes kábel pedig még rátesz egy jó lapáttal a komfortérzethez. Negatívumot nem igazán tudok róla mondani, főleg hogy bagóért (20k) jutottam hozzá... A dupláját is megéri, bőven.
-
Gempas 70
aktív tag
Üdv. Döntenem kéne. Srh 840 vs ath mx40
[ Szerkesztve ]
-
megema
őstag
-
emiki6
veterán
válasz Gempas 70 #58996 üzenetére
Az srh-nak igen szórakoztató a hangja, a pengetős hangszerek nagyon jók rajta. Hátránya, hogy hiányzik a mély alja, ami nem tudom fenáll e az m40x-nél.
Próbáld meg meghallgatni őket, hátha segít."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Tyrel
őstag
Grafén membrános fejhallgató - erről mi a vélemény?...
Turenkarn
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- BMW topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Hardcore café
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest