- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kNG
senior tag
válasz Dorien #58351 üzenetére
Felveszem vele a kapcsolatot, köszi!
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
Nyugis
senior tag
üdv!
olyan fej halgatót keresek (mindegy miylen fejata), ahol a vevő egység maga a fejhalgató, és van egy ADÓ- része amit usb-n kersztül lehet a tv-hez sz.géphez lehet csatlakoztatni.
Létezik még iylensmi?
ha igen mi a neve?
ESETLEg tudsz Nekem egy vagy két normálisabb tipust mondatni, ami azért, 20k alatt van?
a Normális értékes választ tisztelettel előre is megköszönöm! -
plukacs7
aktív tag
Mayday, mayday, we are sinking!
Megpróbálom teljesen kitölteni a házi feladatotElöljáróban: 10+ éve "hifizek" bár hozzá nem nyúlnék belül semmihez, amiben kondenzátor, dióda, tranzisztor, meg füst van amivel működik és ha kijön belőle akkor már nem. Egy hegesztőpisztollyal több kárt tudnék okozni, mint száz fegyveres (courtesy of Keresztapa).
Lehet legyilkolni, de az elmúlt 3 évben a setup: laptopról USBn meghajtott Edirol UA101 külső "hangkártya" (annál jóval több, de zenész SEM vagyok) - utánépített HEED Obelisk dual mono végfok - CAV DP880 3 utas 35 kilós fatönkök (kínai, meglepően jó hangzás, Fülelek mester megtuningolta a kábeleit - ha valaki ilyet vesz, tegye tüskére vagy még inkább márványlapra...).
Na ezek most a pincetárolóban vannak, nem részletezném, miért. De igényeim, azok vannak.
Viszont gépem lesz (van, de cserés) és kéne egy füles hogy ne terrorizáljam a családot és ne süketüljek meg és..és...és...mindig szóljon a zene, mint Twin Pealsben.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Allrounder. Ha van ilyen. Tudom hogy nincs, de hiszek a silver lining kompromisszumokban.
- Otthon, géphez, sima jacken egyelőre.
- Utazás közben - ez a legkevésbé jellemző - szifon
- Sport (fut, görkorizik, biciklizik - nem úszik, mert utál, tehát vízálló ne legyen ) - szifon2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Minden. Zene (30%) film (40%) játék (30%). Az arányok kedvem és a bipoláris hajlam ciklusa szerint változhatnak. Értsd: nemrég 4 nap alatt lenyomtam a Wire mind az öt évadát. Nem tudtam aludni, na.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Mennyi? Harminc. De az tényleg nagyon max. Most nem ugrálunk.
4.) Új vagy használt?
Használt, de főleg a "beleugrott, nem tetszik a hangja, eladja" de nekem meg pont jó vonalon. Totál leütött, halálhörgést intenzíven hallató példány inkább nem
Ha van valami csiszolatlan gyémánt amibe belezúgok és belefér a keretbe, akkor lehet új is. Egyébként inkább típus, és megvárom míg beesik egy használtan. Nem sürgős, addig elvagyok a Sennheiser MM70-nel. Meg a szifon fülesével, ami zörög
5.) Circumaural vagy supraaural?
Na ez jó kérdés, mert supra még a fejemen se volt soha. Circum kényelem és hangzás szempontból jobb lenne, de ha jól sejtem a sporthoz a kisebb suprák lennének jók?
6.) Zárt vagy nyitott?
Visszakérd: az, hogy a nyitott kifele is hallatszik, mit jelent? Diszkrét sziszegés, vagy a család az Alienek hisszegésétől Leonard Cohen basszbaritonján át a Rammestein riffekig mindent arcba kap? Asszem talán zárt, ha nem megy nagyon a hangminőség rovására.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Naturál, alapvetően. Magasak nem baj, ha kicsit lágyak (sírjon az a hegedű, ne vonyítson). Basszus lehetőleg krémes, de nem úszós, megfogott. Nehéz ezt szavakkal leírni waze...
8.) Honnan vásárolnál?
Az öreg ördögtől is, ha fasza és olcsón adja. De ha neadjisten új, akkor a korrekt garancia (használt esetén a korrekt maradék garancia) előny.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Laptop (várhatóan Asus G751JY, sima Realtek alaplapi kártyával), Iphone 6 plus.
Köszi...
''Legközelebb hozok puskát'', gondolta Stirlitz. ''Legközelebb???'', gondolta a medve.
-
Cs1csó
félisten
válasz plukacs7 #58358 üzenetére
Szia, nem gondolkodtál esetleg azon, hogy több fülesbe beruházni? Sportra lehet kényelmesebb az agybadugós füles, utcára szifon alá - nem tudom azzal mi és hogyan kompatibilis - de esetleg valami amin akár a veztéknél mikrofon is van híváskezelő stb. és mondjuk a mérete is kisebb az utcán ne nézzél ki úgy mit Leia hercegnő. Otthonra pedig végülis lehet valami testesebb verzió hosszabb kábellel, valami igazi hifi cucc.
Nem vagyok nagy tudora ennek a műfajnak de olvasgattam már egy kevesett és a multi dolgok nem kimondottan nyerők.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
Na megjött a yh100 9.5/10es állapot Eléggé happy vagyok. Működik is. Hangjáról nem nyilatkozok. sztereó erősíő fejeskimenete picit méltatlan. majd hazahozom a dacot melóból és összerakom a lábascsövessel.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
plukacs7
aktív tag
válasz Cs1csó #58359 üzenetére
Van egy sennheiser MM70 és egy fehér almás füles még az előző 5s-ről. Csak utálom mindkettőt, kiesik a fülemből. Sennheisernél végigpróbálom még 1X az összes dugaszt, de vsz gnómra gyártott a Tepertő Atyánk
''Legközelebb hozok puskát'', gondolta Stirlitz. ''Legközelebb???'', gondolta a medve.
-
pengwin
addikt
Az Audio-Technica ATH-M40X-em eltörése ürügyén volt alkalmam engedni kicsit az upgrade-itisemnek...
Használtan kb. mennyiért reális vétel egy-egy szép állapotú Sennheiser Momentum Over-Ear és Beyerdynamic T70p?
Üdv, pengwin
-
Spíler
őstag
válasz plukacs7 #58366 üzenetére
Jól érzed,nem véletlen gyártják ennyi ideje.Létezik kezelőgombos változatban is.Koss Porta Pro KTC néven.
Bodz
Nagy melegben ezek a legpraktikusabbak szerintem,én szeretem őket,télen viszont a nagy plüss párnás az igazi.(ha nincs fűtés a lakásba)
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
CoroStar86
aktív tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek, Angliából nemsokára érkezik az Oppo PM-3, postával együtt 400 öjróért sikerült megcsípni. Kérdésem az lenne, hogy emberi áron tudtok hozzá ajánlani "balanced" kábelt (Teac UD-301-el lenne házasítva)? És ha jól értem, ebből kettőt kellene vásárolni? Javítana számottevően a hangminőségen? Előre is köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
PodMAN
senior tag
válasz CoroStar86 #58370 üzenetére
Szívesen összevetném a DT1770Pro-val. A következő fejhallgatós talira elhozhatnád, mert többek közt engem érdekelne a hangzása. Már ha nem vagy távoli világba szakadt (szerencsés) hazánk fia.
-
scabi78
senior tag
JBL J55a fejhallgatóról mi a vélemény? Érdemes lenne egy AKG K55-öt lecserélni a JBL-re?
Tiszta Windows, rendes ház!
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
10 ezer forint alatti kategóriában zárt fejesek közül Takstar HD2000-t vagy Superlux HD662-öt érdemesebb választani?
Magas többlet eléggé zavar, ha jól olvastam abból sajnos mindkettő érintett..
Középtartománynak örülnék ha hangsúlyosabb lenne, fontos a jó izoláció, illetve a zártsághoz képest minél nagyobb tér is jó lenne..[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Akos1994 #58375 üzenetére
Izolációban a HD662 a nyerő (szorít is rendesen), minden másban a HD2000. Utóbbinak nincs magas többlete, ezt nem tudom, hol olvastad. Szerintem inkább kicsit mélybe húz a hangképe, de szép a közép- és a magastartománya is. Ebben az árkategóriában ez az egyik legkiegyenlítettebb fejes. A HD662 sokkal inkább "V" karakterű - sok mély, sok magas.
Wherever you go - go with all your heart.
-
-
Spíler
őstag
válasz Akos1994 #58375 üzenetére
Egyértelműen az Invotone HD2000 a jobb fejes,ahogy Dorien is írta a szigetelése nem tökéletes,ez annyit jelent,hogy ha normál hangerőn hallgatod,a tőled 1m-re ülőt nem fogod zavarni vele és a normál hangokat sem fogod behallani a fejesbe,ha bömbölteted vagy extrém zaj van körülötted az valóban be illetve kihallatszik egy kicsit.
-
fattyu
veterán
gondolom rajtam kívül senkit nem érdekel de csak leírom az utókornak.
yamaha hp1 vs yh100
hp1 a fekete dobozos ritkább verzió. mindkettő mókolatlan remek állapot közel NOS, párnáik sem hámlanak.
tények. frequency sweepen az yh100on a 20hz is egyértelműen megvan. hp1 24től van meg. magasakról nem tudok nyilatkozni sajnos a sok sok lőtéren töltött idő eredményeképp 13.5 khznél nekem sajna vége a hallásnak.
Rendszer impact twin firewire-en etetve vodkaboy féle lábascsöves. ( itt talán a történeti hűséghez tartozik hogy Vodka elég sokat hangolt az erősítőn a hp1el szóval eléggé arra van szabva. )
Összehasonlítva a kettő hangja
yh100al kezdtem. nagyon akartam nagyon lelkes voltam. rég akartam egyet a gyűjteménybe. elvégre csúcsmodell ( yh1000 nem számít olyan ritka hogy nincs is. ). iszonyat királyul néz ki. kényelmes. remekül fekszik. pihepuha párna. Szóval nagyon akartam szeretni a hangját. és csak váltogatom a zenéket és várom a csodát a libabőrt de nem jön. próbálom london grammar hey now, adele, road, szokásos tesztzenék sora de valahogy nem adja ki. jó jó korrekt de picit nem erre számítottam.Agyalok mi lehet korán keltem hosszú nap fáradt vagyok csak ez lehet. el is szoktam már a lábascsöves hangjától ( lassan egy éve be sem volt kapcsolva. ) melóban ugye fostex 40 szól. biztos ezektől van. na jó akkor kontroll hp1 kicsomagol bedug london grammar be áll leesik libabőr és BAAAZMEG ez még mindig EGY ISTEN és odarakom bármi mellé.
tiszta kerek zenei gördül iszonyat középpel feszes pontos kerek meleg mélyekkel hangszerek ének szól ahogy annak kell hogy orgazmus legyen. az yh100 ehhez képest egy ködös brokátfüggöny mögül szóló unalmaska kelletlen előadó. nem értem. nem kéne ilyennek lennie. annak ellenére hogy mélyebbre megy frekiben a mélye sem hozza azt amit a hp1. de ezzel kiesett a szar nap,a már nem ezt szereti a fülem, a kialvatlanság minden.
a hp1 sajnos egy endgame füles nekem. az yh100 pedig jól mutat de sajna ennyi.
évekkel ezelőtt hallgattam egy elvileg tökéletesre moddolt példányt. nem emlékszem a hangjára annyira csak azt tudom hogy ott is az volt hogy a hp1 mellé semmi értelme mert a hp1 jobb.
Hát ennyi. néha bánom hogy eladtam a sansui ss100 mert hangban nagyon ott volt de fél óra után fájt a fülem tőle annyira szorított. ezek a yamahák 8-10 órán át is kényelmesek. a hp1 hangja valami nirvana. ez a fejes velem temetődik akkor is ha az elmult két évben alig hallgattam mert nyitottat melóban nem tudok már itthon meg alig van időm zenét hallgatni.
Tanulság az nincs. hacsak az nem hogy nem minden planar jó de a JÓ vintage planar az NAGYON.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
törölt tag
válasz scabi78 #58373 üzenetére
Nosztalgia miatt - miután felhívtam a figyelmet a kereső használatának kötelezőségére.
A K55 és a J55 nem egy kategória, nem említhetőek egy lapon, A J55 mintegy (bő) kétszeres (ár)kategóriájú, ami a minőségre is érvényes. A K55 v2 mutatja magát a J55-höt hasonló (ár)kategóriájúnak, fene tudja, hogy milyen alapon. Nyilván nem mindegy, hogy a K55-höz vagy a K55 v2-höz kérdeznéd, de valószínűleg sok vizet a v2 se zavar, legalábbis nem a mostanában mutatott áráért. Nem forgolódtak itt a K44/55/66 sorozatok v2-es verziói, de az első verziók használhatóak voltak - a 4-8ezres árkategóriában, de nem a 20ezresben, és az első verziók se forogtak itt különösebben, mert nem volt mit beszélni róluk. A J55-ről meg láthatod az akkori véleményeket a linken, érdemes észbe venni, hogy sokminden változott azóta a fejhallgatópiacon.
(#58379) fattyu:
Köszike!
A hálás utókor.[ Szerkesztve ]
-
Bence3111
tag
Sziasztok!!!!!
Én nem a füles választásban szeretnék segitséget kérni mert már megvan a kiszemelt füles ami nem más ,mint a Kingston HyperX Cloud.
Szóval én csak annyit szeretnék kérni ,hogyha valakinek esetleg ilyen fülese van akkor letudná e irní róla a tapasztalatait?(Itt van egy link a füleshez: https://www.konzolvilag.hu/multi/hyperx-cloud-gaming-headset-black-khx-h3cl/wr )
[ Szerkesztve ]
-
Akos1994
aktív tag
-
Sinesol
veterán
Üdv.
Tapasztalatszerzés céljából egy Sennheiser Hd 600/650-et szerettem volna meghallgatni, viszont üzletben csak 598 volt a Sennheiserből. Bármilyen zenével hallgattam, egész egyszerűen szörnyű volt, Sony XB szériákhoz hasonló mosott hang, mintha dobozból szólt volna + mintha a teljes felső oktáv hiányzott volna, egyszerűen értékelhetetlen volt.
Még egy AKG Q701-et is hallgattam, bár az sem volt nagy durranás az Ipad-ről, de ott azért egész tűrhető volt a hang, ha maga a fejes egyáltalán nem is jött beAnnyi lenne a kérdésem, hogy ez a tipusszám szerint elvileg közel álló fejes hasonló a korábban emlitett szériákhoz? Mert ha igen, akkor azt hiszem kár is meghallgatásra vadászni és inkább másra forditom az időmet.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz Sinesol #58387 üzenetére
kiállítva hiába lenne. nagyon nem mindegy miről szól egy hd600/650. szar forrásról mocsár takony ócska hang. normálisan kiszolgálva meg homlokodra csapsz hogy ja hogy jé tényleg éri az árát.
-
Sinesol
veterán
válasz Sinesol #58387 üzenetére
Bár így utólag nézve szerintem hülyeséget kérdeztem, hiszen lehetetlen, hogy egy olyan elismert fejespáros, mint 600/650 bármiben is hasonlítson a HD598 nevű krealmanyra.
Fattyu: Azert csak nem lehet olyan szörnyű kiallitva sem, mint az 598.
Pl. az a q701 érezhetően alig tudott megszólalni, de mégis képes volt kvázi felismerhetően átadni a zenét, pedig oda is elvileg jó erősítő kell.[ Szerkesztve ]
-
crowgun
tag
Sziasztok!
Egy Shure SRH840-es fejest használok. Néhány hete elkezdett érzékenyebb lenni a fülem, a jobboldali fül külső része néhány óra zenehallgatás után bedagad és le kell vennem a fülest. Pár óra pihentetés után megnyugszik. Elmentem a fülészetre, ahol kimosták a fülem, azt állították, hogy semmi probléma a fülemmel, de azért beutaltak hallásvizsgálatra. A hallásvizsgálaton közölték, hogy a referencia 0db-es érzékenységhez képest valamivel rosszabb a hallásom. Amikor a fejem közepére rakott készülék rezgését kellett hallgatni, akkor főleg a bal oldali fül hallotta hangosabban. Azóta megfigyeltem, hogy sok zenében az énekes mintha inkább bal oldalra állna a színpad közepéhez képest. Nem tudom, hogy ez normális-e vagy a hallásom térlokalizációja van-e eltolva, a hallásommal lehet-e a baj. Nem vagyok kibékülve a dologgal, mert a fülem még mindig érzékenyebb, hidegre, huzatra kifejezetten kellemetlen érzés támad a fülemben még akkor is, ha nem hallgattam zenét jó ideje, annak ellenére, hogy azt mondták, hogy nincs semmi gond. Valahogy a végére szeretnék járni a dolognak.
Az lenne a kérdésem, hogy fejhallgatóval nektek is kicsit balra van eltolva a színpadkép, főleg az énekesek? Nyilván felvétele válogatja, de van egy általános tapasztalat, erre lennék kíváncsi. Volt valakinek hasonló problémája?
[ Szerkesztve ]
-
-
Samtya
senior tag
válasz crowgun #58394 üzenetére
Volt ilyen, de olyankor mindig tudtam, hogy meg vagyok fázva. Olyan is előfordult, hogy alapból nem voltam influenzás, de pl hidegben biciklizéstől megfázott a fülem. Vagy egyéb kültéren, hidegben végzett tevékenységnél is. Ilyekor -ha el nem felejtem- fel szoktam venni fülvédőnek egy Sennheiser HD435-öt, a vezetéke nélkül.
(#58383) Karmko: a listából nem említetted a Pioneert. Ez nem tetszik? Sajnos tartóssági tapasztalat még nincs vele és a vezetéke csak 1,2m, de lehet olcsón kapni jack hosszabbítót.
-
Spíler
őstag
válasz #69059072 #58383 üzenetére
Ahhoz képest,hogy zártat keresel jól felsoroltál nyitottakat is,a Slx HD681 EVO,a Beyer DTX710 is nyitott.
Ezzel az erővel megveheted a Slx HD330-at aminek szerintem jobb hangja van a HD660-nál(dinamikusabb,pontosabb mélyek),vagy a Beyer DTX 910-et.Valószínű,hogy kihajtja a Logilink a HD330-at a FiioE10K is kihajtja(épphogy).Ha maradnál a zártnál,én is a Pioneer SE MS5T-t ajánlanám.csicso82
Ebben a topikban is erősen ajánlott a Kingston HyperX Cloud,ha olvasod a topikot akkor tudod,kár elhajtani az embert.
[ Szerkesztve ]
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
Kicsit off kérdésem lenne, a fejhallgatók párnáit mivel szokás takarítani ? [ATH-M40x]-et használok pár éve, zárt fülesként szellőzni kb soha sincs lehetősége, vagy a fejemre zár rá, vagy a két párnát szorítja egymáshoz, ennek következtében az évek alatt ki is alakult rajta egy kellemesen gusztustalan zsíros tapintás, amit sehogyan sem tudok leszedni róla.
Nagyon óvatosan alig vizes törölközővel próbáltam a párnákat törölgetni, durvább módszereket nem mertem bevetni, de nem sokat javított a helyzeten.
-
pengwin
addikt
válasz Zsiráfnyál #58399 üzenetére
Nekem is M40X-em volt, két év alatt előjött ugyanez a gusztustalan tapintás és elkezdtek lefoszlani a párnák borításai.
Az ok az, hogy a párnák borítása műbőr, gyakorlatilag az anyag használódik el, nem fogod tudni kitakarítani. Inkább vegyél új párnákat, meg egy fejhallgató állványt.
Meg ha nagyon beleizzadsz a fejhallgatóba, akkor pedig megérheti úgy letenni, hogy kifordítod a kagylóit.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- BestBuy ruhás topik
- OpenWRT topic
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- SörcsaPH!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest