-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
válasz fattyu #12642 üzenetére
Azért autóban is hallom, ha dudálnak, csikorog a kerék vagy ne adj Isten szirénázik valaki és el kell engedni... Plusz autón/motoron van tükör... A bringádon?
Szóval inkább adok igazat a másik kollégának, lehetőség szerint senki se zárja el magát a közlekedés zajától, mert sokkal körültekintőbben kell közlekednie... De ugye a zenére fog figyelni, ha már überjólszól.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
fattyu
veterán
válasz Polllen #12651 üzenetére
Elviszlek egy körre motorral. Majd mondd meg mit hallottál miből.
Mindenki csinálja ahogy neki tetszik. csak tartsuk be a kreszt. Index tükör és a következőt aki azért veszélyeztet mert minden kevésbé volt fontos a volán mögött ülve mint a kibaszott telefont nyomkodni azt kitépem a kocsiból és letömöm a törkán a telefonját.
rant off
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
baluka26
nagyúr
válasz fattyu #12652 üzenetére
Én sem emlékszem, hogy valaha az oktatóm olyat mondott volna, hogy füleljek, vagy hogy halljam, hogy jön-e valaki. A szem pontosabb érzékszerv távolságok felmérésére, mint a fül, főleg, ha dinamikusan változik a figyelt tárgy helyzete. A hallásnak én sem tulajdonítok nagy jelentőséget. Egyedől a megkülönböztető jelzést használó járműveknél használsz hallást.
[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Polllen
nagyúr
válasz fattyu #12652 üzenetére
Kár, hogy bicikliről beszéltem
Meg igazából városi környezetben van ennek értelme, ahol 50 km/h általában a limit, ha már szóba került a KRESZ. És igen, kiemelten fontos hallani ha valaki rád dudál vagy megkülönböztető hangjelzést használ valaki, akit éppen nem látsz.
Ofc nekem is mindegy ki mit csinál, csak ne nekem okozzon kellemetlenséget az utakon.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
fattyu
veterán
válasz Polllen #12654 üzenetére
Csak mondom hogy még soha nem mulasztottam el egy megkül jelzéses jószágot se. Azért lehet mert használom a nyakam, és a tükreim.
Bicajon sem. Azért a zárt fejes sem egy süketszoba.... a sziréne behallatszik.
A segességkorlát hogy jön ide? 50nél se hallasz semmit a kipufogóm mellett sisakban leeresztett plexivel.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Flashback
addikt
válasz #71562240 #12656 üzenetére
-Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? - otthon
-Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? - zenehallgatás, beszéd
-Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? - tíz körül
-Vezetékes vagy vezeték nélküli? - vezetékes
-Circumaural vagy supraaural? - mindegy, csak hosszú távon kényelmes
-Zárt vagy nyitott? - zárt
-Mikrofonos vagy mikrofon nélküli? - kell mikrofonKöszönöm!
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
törölt tag
válasz Flashback #12658 üzenetére
No igen, csakhogy a témaösszefoglalóból az is kiderül, hogy nem tudunk az általad kért szempontok szerint ajánlani, mert mi hangminőséges, zenehallgatásos célzatú fejhallgatókkal foglalkozunk, és azokon nincs mikrofon, hacsak nem vezetékbe beépített távvezérlős típusú, ám azok közül a jóhangúak ennél magasabb árkategóriában vannak. Tehát tízezer körül legfeljebb azt szoktuk tudni javasolni, hogy (meghallgatás után!!!) az ízlésedhez képest vegyél például egy Maxell Retro DJ-t vagy Pioneer M-290-et vagy... és mellé egy csiptetős mikrofont. A kifejezetten mikrofonos, "nem kell hogy audiofil legyen" filozófiájú fejhallgatókat a gamer fejhallgatós topikban találod.
-
fattyu
veterán
válasz baluka26 #12664 üzenetére
vázolom.
tegnap dózsa pirosnál csordogál a sor. én motoron motorossávon.
Előttem zöld hatchback. Sodródik sréhen a vonal felé. meghúzom a gázt. semmi. duda mepöccint semmi. tenyerelek a dudán meg leszabályzásig üvölt a kipufogó SEMMI.
Helyet ad a másik sávban az ember benézek az ablakon.fülhallgató a fejében. bal kézzel tartja az ÖLÉBEN lent levő telefont jobbal nyomkodja. Az autó meg haladt. miközben nézte az ölét. Ha nem siettem volna abból tettlegesség lesz.... A vezetés közben telefonálásra kéne rámenni nem a gyorshajtásra 12 miliárdért....
-
baluka26
nagyúr
válasz fattyu #12665 üzenetére
Oké, de a hülyéket nem lehet dudával kikerülni. A duda se nem fogja megvédeni az autód/motorod, se nem a te testi épséged.
De a megoldás megint csak a tükör lett volna. Kár, hogy, a legtöbben csak reggel öltözködésnél és sminkelésnél használják...
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
-
fattyu
veterán
válasz baluka26 #12666 üzenetére
én nem várok sokat senkitől. Már az indexelésen sem akadok fent annyira.
De hogy fogalma sincs róla mi a fenét csinál mert az ölében nyomkodja a telefont az vérlázító. Meg az ha azért nem indexel mert abban a kezében a telefon van.
Síok tőlük. A jobbra tartás pedig egy olyan elvont idea lett mint a kommunizmus.Vodkaboy: Pedig iszonyuan ezt kéne.
Ha a fegyvertartásra az a válasz hogy mert nem alkalmas rá az ember hogy felelősséggel használja/nehasználja akkor a telefonra ez hatványozottan igaz.
[ Szerkesztve ]
-
realmadrid92
tag
sziasztok
legfőképp filmezéshez keresnék fejhallgatót, kb 40-50k környékén.
zárt legyen, kényelmes-(ez fontos szempont, mivel ugye filmhez kell)
köszi -
Ati1979
veterán
válasz realmadrid92 #12670 üzenetére
A témaösszefoglalót olvasd el szerintem.
Filmhez nem túl sok a 40-50k? Azért már nagyon jó, zenehallgatásra is alkalmas fejest is kaphatsz...
-
chrisnagy13
senior tag
Használt Shure SRH940. Zárt, kényelmes és jól szól.
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok!
Szerintetek a fülem rossz, hogy jobbnak találtam a MM-ban egy AKG K518LE-t mint a jelenlegi SONY MDR-XB700-asom, a vicc az hogy mély tartományról beszélünk...
Komolyan olyat szólt az a kis AKG hogy öröm volt hallgatni, szabályosan ütögette a dobhártyámat, pedig millió volt bekötve egyszerre!
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Én is Denon AH-D1100-at ajánlok erre a célra. Sokat filmezek vele, és sokkal jobb a hangélmény, mint bármilyen multiplex moziban. Párszor már előfordult, hogy forgolódtam, mert azt hittem, hogy valaki bejött a szobámba, meg hasonlók. Mélyben meg felveszi a versenyt a komolyabb mélyládákkal.
Nagyon kényelmes, memóriahabos párnája van, és selymes, puha bőr borítja. A fejpántot sem lehet észrevenni. Filmezéshez és elektronikus zenéhez valószínűleg meg fog tartani akkor is, ha sikerül beszerválnom egy audiofil, nyitott fejest.Media Markt-ban ki tudod próbálni. A hangja nem lesz túl combos, mert rohadt szar a forrás. Még a telefonom (Lumia 610) is körbehugyozza az MM-s cuccot, de a kényelméről meggyőződhetsz. Első felhelyezésnél fura lesz, hogy szorít, de pár perc után észre se fogod venni. Órákig észrevétlen marad a fejen a memóriahabnak köszönhetően, ami hő (testhő) hatására felveszi a fej formáját.
Hasonló kategóriában a DT-s Beyerdynamic-okra szokták mondani, hogy nagyon kényelmesek. Ez igaz, de a DT 990 PRO plüss párnás változata is elbújhat a D1100-hoz képest. Persze ezt embere válogatja. Mindenképp próba, próba és próba!
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
baluka26
nagyúr
Gyerekek, beszarok. Megy háttérben az RTL Klub, meg egyébként is szeretem ezt az éjjel-nappal Budapestet. Erre egy FLASHBULB nóta ment háttérzenének.
-
realmadrid92
tag
válasz vzsryl #12681 üzenetére
Szia,
köszi a tanácsot, én is ezt néztem ki egyébként, vagy a beyer dt 770 pro-t, de mindenképp ki fogom próbálni.
ahogy nézem itthoni boltokban 55-60k körül mozog az ára, de korábban olvastam hogy Ebay-en is meg lehet venni? az nem kockázatos? ill. ott milyen áron lenne?pc-ről filmeznék, xbmc-vel, gondolkozom 5.1-es hangfalszettben is, de ha alszanak, akkor kéne egy fejes is.
Ehhez gondolom ajánlott erősítő is. a hangfalszetthez denon avr 1311-et néztem ki, ez jó lesz a denonhoz is? -
vzsryl
nagyúr
válasz realmadrid92 #12683 üzenetére
Szia!
Ebay-ről majdnem harmad áron hozzá lehet jutni. Megbízható eladótól kell vásárolni, és akkor kisebb a kockázat.
Jól meghajtja egy alaplapi hangvezérlő is, de egy FiO E10-el már szépen meglenne. Így kijönnél DAC+AMP+fejes kombóval 40-50k-ból.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Phvhun #12587 üzenetére
Az emberi hallás (de megjegyzem: az digitális zenelejátszás is) nem úgy működik, hogy van egy 100%-os jeled, átmegy egy vevőn, lesz 90%, átmegy mégegyen lesz 70% és végül eljut az agyba. Illetve ha valami matematikai metrika szerint nézzük (pl. jelerősség), akkor jó eséllyel igaz lesz ez, viszont a gyakorlatban ez nem ilyen egyszerű.
Hogy kicsit példázzam amit írsz, kb. olyan ez, mint ha a vonali jelre közvetlenül rákötnénk a fejhallgatót, és azt várnánk, hogy jól szóljon. Nem fog, kell oda egy erősítő, ami mindenképp torzítja a jelet, megváltoztatja, "rontja", de mégis jobban fog szólni végeredményben. A hallás (illetve az összes emberi érzékelés) egy borzasztóan szubjektív dolog, nem feltétlenül az a jobb, ami méréstechnikai értelemben jobb. Tehát lehet, hogy pl. a hallójárat torzítja a hallott dolgokat, viszont az agyi feldolgozás, illetve a sok tízéves megszokás lehet pont ez a torzítás szükséges, hogy jónak halld (lásd még csöves erősítő, van akinek jobban tetszik az a hangzás, pedig paraméterileg rosszabb a digitális erősítőknél).
Illetve halláshoz annyira nem értek, de pl. látásnál tudom, hogy a retina szintjén is történik már jelfeldolgozás, jeljavítás. Amennyiben a hallásnál is van ilyen, akkor 1-1 lépcső kihagyása, drasztikus romlást is eredményezhet. Az emberi szem felbontóképessége, torzítása meglehetősen borzalmas egy átlagos fényképezőgéphez képest is... a jelfeldolgozás, a "szoftver" teszi egy nagyon erős és jól használható eszközzé (megjegyzem emiatt működnek az optikai csalódások / illúziúk: nem a "fizikai" jel a meghatározó, hanem az amit abból feldolgoz az idegrendszer). Nem lepne meg, ha hang esetén hasonló lenne a helyzet.Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
mikk2000
őstag
válasz #71562240 #12644 üzenetére
Sajnos ha teljesen felfekszik a fejre a fül helyett akkor már túl sok a mélye ha a zene amúgy is sok mélyet tartalmaz. Viszont ezzel lehet játszani, ha az adott zene úgy kívánja, tehát olyan mintha két fejhallgatóm lenne
A vezetéknélküli megoldásokat annyira nem kell lenézni, egy rádiós meg egy infrás nem hiszem hogy egy kategória... ha az átvitel digitális lenne, akkor meg szó se érhetné a ház elejét...
-
törölt tag
válasz mikk2000 #12686 üzenetére
Szerintem, ha hallgatod egy darabig úgy, hogy teljesen felfekszik ("circum"), és eközben hozzászoksz a sötétebb tónushoz, akkor meg azután a supra felfekvés tűnhet túl ványadtnak, magastónusúnak - miközben persze továbbra elismerem, hogy supraként lett hangolva. Az tényleg nem lehet rossz, hogy így tudsz játszani vele a hangfelvétel jellege szerint.
"Le kell nézni" a vezetéknélküli fejhallgató megoldásokat, no persze igaz, hogy a rádiósokat nem annyira. És akkor is "érhetné szó a ház elejét", ha az átvitel digitális lenne, merthogy a vezetéknélküliség miatt akkor is lenne egy pluszban beiktatott oda-vissza konverzió a "vezetéknélkülisítő" interfész miatt. A plusz manipuláció mindenképpen rontja a hangot, erre jó példa a lejátszókészülékek digitális kimenetei esetében a koax és az optikai közötti alapvető különbség. Az optikai interfész eleve hátrányban van a hangminőség szempontjából, hiszen ahhoz el kell végezni egy plusz oda-vissza átalakítást. Emiatt a plusz (dupla) konverzió miatt a vezetéknélküli interfész hangminősége mindig is hátrányból indul a vezetékeshez képest, akármilyen jó minőségű, esetleg digitális is az az interfész. (No persze az se mindegy, milyen hosszú a vezeték...) -
vzsryl
nagyúr
válasz ntomka #12688 üzenetére
Sok értelmes ember kedveli az ilyesmit. Magam sem értem, miért, de van aki így is ki tud kapcsolódni. Nincs ebben semmi rossz, viszont fő műsoridőről levenném, mert a fejlődésben lévő szervezetet nem kellene károsítsa.
Persze az ilyen szennyeket nagyrészt a félkegyelműek kedvelik, de bőven akad normális nézőjük is.
Nem tudom, hogy baluka26 melyik csoportba tartozik, de mivel nem szereti a beyereket, ezért nem 100-as, az biztos.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
törölt tag
válasz Flashback #12692 üzenetére
Vagy megérthetted volna a témaösszefoglalót, és akkor nekem nem kellett volna kedvesen újra leírnom ugyanazt, ami ott benne van.
(#12690) vzsryl "Sok értelmes ember kedveli az ilyesmit." No, ez biztos hogy nem igaz. Nagyon-nagyon kevés értelmes ember kedveli az ilyesmit, ha egyáltalán. "Nincs ebben semmi rossz,..." Ezzel pedig nem értek egyet, ugyanis nem csak a "fejlődésben lévő" szervezetet károsítja, hanem a "kifejlett szervezet" is. Aki nézi (vagy olvassa) az ilyesmit, az visszafejlődik tőle, elbutul, átveszi a kimódolt, életidegen, agresszív, ostoba viselkedési és gondolkodási mintákat. Az ilyesminek a fogyasztása viszonylag törvényszerűen öl, butít, nyomorba dönt. Mivelhogy (közhely) az emberek döntő többségének a gondolkodás- és viselkedésmódjára nagymértékben hatnak a minták, amit a környezetében másoktól lát. Ha tévében azt látja a nép, hogy úgy gondolkodnak és viselkednek azok a zárványosagyú és érzelmű szereplők ahogy, akkor a nézők 80-90 %-a elkezd ugyanolyan minták mentén gondolkodni viselkedni. Amint azt láthatjuk is a mindennapi életben.
[ Szerkesztve ]
-
balyiwick
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni fejhallgató vásárlással kapcsolatban. Utazáshoz keresnék egy kényelmes fejhallgatót. Jó lenne, ha minél jobban szűri a külső zajokat és jól lehetne tárolni. Általában 3-4 órákat utazok. Hangzásban olyasmit keresek, aminek minél semlegesebbek, minél kiegyensúlyozottabbak a hangtartományai. Max. 10e forintot szánok rá, így biztosan kell kompromisszumokat kötni, de légyszi ajánljatok valamit, amiért érdemes pénzt kiadni!
[ Szerkesztve ]
-
Totheground
addikt
Tervezek fejhallgatót venni, és nagyon szimpatizálok az AKG k701-el. Az előző topikban már nézelődtem, de azért megkérdezem, hátha jön valami újabb gondolat: mik róla a vélemények?
Viszont egyelőre azt a gyalázatot követném el, hogy erősítő nélkül dugom a gépre, azt majd később veszek.Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
jzola
tag
válasz Totheground #12697 üzenetére
attól függ milyen zenéről beszélünk. Q701 -m van.
"De nyelvelnek, zsibongnak, ûznek S nekihajtanak önvesztükre Mindig új hitnek, dalnak, tûznek."
-
titán
válasz Totheground #12697 üzenetére
Nagyon hamar átgondolod az életed egy K701+alaplapi zajongót hallgatva.
evDirect villanyautós töltőhálózat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Phoenix Contact ipari hálózati switch, nem konfigurálható, Portok száma: 8x 10/100 Mbit/s RJ45, DIN-
- Kingston A400 240GB SATA3 2,5" SSD
- Phoenix Contact ipari hálózati switch, nem konfigurálható, Portok száma: 8x 10/100 MBit/s RJ45,
- BenQ GL GL 2780 gamer monitor 27"/1ms/75 Hz/hdmi/LCD
- Phoenix Contact ipari hálózati switch 16x 10/100 MBit/s RJ45, DIN-sínre, IP30 1085255
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest