- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
-
PROHARDVER!
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
válasz Bogyó bá' #105592 üzenetére
Őszintén szólva szerintem jobban jártam, hogy ez volt rajtam, és nem a Sixgear Trail gatyám, aminek a zsebében tudott mocorogni minden irányba a protektor.
A nyílt combcsonttörés meg valószínűleg így is, úgy is bekövetkezett volna, max. nem szúrta volna át a csont a cordurát.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz z123456789 #105573 üzenetére
Amúgy ha bizonytalanul érzed magad a motoron, szerintem is inkább vezetéstechnikai képzésre lenne érdemes költeni.
Én pl. a Safety Hungary 2 szintjét csináltam végig, és igencsak hasznos volt, bőven megérte az árát. Ráadásul náluk az ő bukócsöves motorjaikkal mész, így ha eldőlsz vele se zúzod le, se magad, se a motorod.
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
Nekem van egy mugen farmerem, esdig kétszer háromszor voltam benne nem rossz de marad a bőr kombi, a farmer meg majd kijön a szekrényből júliusra a városba aztán megy is vissza a kánikula végével.
Eséssel nem tesztelném szívesen annyira nem hat masszívnak az anyag.
A térdproti szépen a helyén van és a valaga meg a derék csípő környéke van erősítve.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
whYz
őstag
Na ugy tunik holnap nezem meg ezt.
CBR500R, 2015-os 1050 km van benne, masodik tulaj, 930k penz. Mennyit kellene alkudnom? Vagy oruljek, ha odaadja ennyiert? Kicsit tobb mint amennyit akartam kolteni, de ha kis veszteseggel el tudom adni 1 ev mulva akkor orulnek neki. -
whYz
őstag
válasz dellfanboy #105606 üzenetére
Ejha igazad lehet. Van pirosba meg van ezustbe. Akkor ez valoszinuleg eleg durvan tort. Meg is talaltam az elozo hirdetest, ami azt irja, hogy a panel serult es ki lett cserelve teljesen. Kellene aggodnom vagy a torestol meg lehet okes a motor?
-
dellfanboy
őstag
en elvinnem egy szervizbe ahol pontosan raneznek a vazra+elso villa fek.
kizart dolognak tartom hogy csak a panel tort ezert adja (ha jol latom) a piacon a legolcsobbanhahu-n a kulf rendszamos gepek indulnak 1.2milliotol
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
whYz
őstag
válasz dellfanboy #105608 üzenetére
Megprobalok 750-et ajanlani erte, mert gondolom nehezen szabadul tole. 930-at tuti nem adom akkor meg, akkor se ha tokeletes az allapot.
-
etnies
senior tag
válasz vlevi #105569 üzenetére
(#105569) vlevi
Az a kemény skót akcentus(#105573) z123456789
Én nem tudok erre mit mondani, betartottam a fokozatosságot, de! Alig mentél még motorral, szerintem 50.000 km körül van az, amire megtanulsz motorozni rendesen. Adj még időt magadnak, viszont a többiekkel egyet kell értsek, a tréning nem kidobott pénz. Én a Hondát preferálom, mert ott aztán tényleg el lehet menni a határig, nem a te motorod dobod el, a többiek meg a saját motorost..(#105574) baboss
Ha elszakad a lánc, akkor simán előfordulhat bármi a simán ledobjától a szétveri a blokkig minden. Én pont ma cseréltem a gyári láncot, mert ezen a télen sok volt az eső és a só, tiszta rozsda lett. Még nem volt veszélyes, de nem akartam megvárni, aranyszínű Did VX2 525 ment fel + jt lánckerekek.(#105607) whYz
Dobjál linket, megszakértjük. Az biztos, hogy olcsójános a tulaj, ilyen gusztustalan idomot rárakni.. Le kell szedni az idomokat, megnézni a rögzítőfüleket, vázat, stb. Menjetek el közösen egy szervizbe, ahol rászánnak egy órát és átnézik neked, ha nem értesz hozzá. 5000 Ft, de százezreket spórolhatsz rajta.(#105596) Mentolka
Bőr pályára való, utcára csak önszopatás.(#105602) Bogyó bá'
Jogod van egyet nem érteni"önmagam hite vagyok magamban"
-
vlevi
nagyúr
-
Geresics
addikt
válasz z123456789 #105615 üzenetére
a Honda képzésén eddig csak a terepesen voltam, de mivel ők adják a vasat, kezdésnek hibátlannak hangzik a többiek által javasolt is!
Voltam viszont a Drivex alap, valamint intenzív tréningjén is, és azok nagyon jók! Az alapon voltak kezdők is, de szerintem inkább az a javasolt, hogy már van rutinod a saját motoroddal, különben nem engednek tovább a nagyobb tréningekre - ezt ők elég komolyan veszik! Az intenzív már mindenképp rutint igényel! A többijükre (még) nem mentem el, de azok még keményebbek...Azonban most kezdődik a szezon, ilyenkor lassú bólyakerülgetést sok helyen lehet csinálni ingyen is (volt is erről nemrég valahol egy cikk), és bármilyen hihetetlenül hangzik, sokkal hasznosabbak, mint azt az ember gondolná!
Szerk.:
továbbra is azt mondom, irány egy jó tereptréning, ott az ember a legfontosabb alapdolgokat megtanulja!
(Elsőnek a Hungaroring Dirt-et javaslom általában mindenkinek, a Honda annál intenzívebb egy fokkal!)[ Szerkesztve ]
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
HSM
félisten
válasz z123456789 #105615 üzenetére
Akkor meg gond egy szál sem.
Az esetek 90%-ában (óvatos becslés ) én sem motorozom ki, amit az SV650 tud, nekem fontosabb, hogy egyben haza érkezzek motorozás után. Viszont azért a maradék 10%-ban bizony igen jól tud jönni, ha van benne kis erő tartalék, pl. előzésnél. Egy 250-300-as motorral ehhez képest pl. autóúton előzni... Kb. kifutópálya kell neki....
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Édesapám egy hosszú motoros túrára készül, és kért, hogy érdeklődjek utána egy-két dolognak, ami foglalkoztatja. Csak hát én sem igazán mozgok otthonosan ebben a témában, ezért hozzátok fordulok a kérdésekkel.
- Szeretne egy sisakkamerát rögzíteni az utat. Milyet érdemes? Van valami tuti vétel akár Kínából?
- Szeretne csizmára illetve egyáltalán valami esőálló motoros ruhát, rossz idő esetére. Kabát illetve csizma felé. Ebből milyet lenne célszerű? Konkrét linkeket is szívesen veszek.Előre is köszönöm a segítőkészségeteket!
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
etnies
senior tag
válasz pocokxx #105618 üzenetére
Nincs tuti vétel, annyit tudnak amennyit kérnek értük. Goproval és Sonyval nem nagyon lehet mellényúlni.
Fontos, hogy a kamera olyan helyen legyen rögzítve, ahol nem rezeg.Csizmából vízálló a Sidi, vegyen valami akciósat. Esőálló ruhák a drága gore-tex-ek, olcsóbb vennie egy márkás, két részes esőruhát.
"önmagam hite vagyok magamban"
-
Geresics
addikt
válasz pocokxx #105618 üzenetére
létezik esőruhához esőcsizma
Kamerát már ajánlottak, rögzítést viszont én mindig előre rakom, hogy ne lógjon bele a sisak a képbe.
Beszélgettem már egy-két emberrel, és sok-sok morfondírozás után már mindenképp előre raknám, ugyanis ez a sisaknak csak kis felületén érintkezik a bukóval, ami esésnél nagyon fontos, mert olyankor egy "pontszerű" terhelést kap a sisak, és nem tudja úgy eloszlatni az energiákat! (Úgy tudom, Schumacher fejsérülésének is ez az egyik fő oka, pedig Ő nem Lidl sisakban volt!)
Szóval, ha esésnél a kamera rögzítésére esel, és az mondjuk az álladnál van, akkor az fájdalmas, de legalább érezni fogom! Ha az állkapcsom helyett az agyam töri, akkor meg...*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
vlevi
nagyúr
válasz etnies #105620 üzenetére
"Goproval és Sonyval nem nagyon lehet mellényúlni."
Csak a pénztárcába kell nagyon mélyen belenyúlni
Nekem Firefly 8SE van, fogjuk rá, hogy egynek elmegy. 4K-s felbontásra képes, de attól, hogy 12millió kockából áll a kép, az a 4K azért nem az a 4K. 1080p-ben használom, a képstabilizátor miatt. Az, hogy "használom", erős túlzás, néhányszor be volt már kapcsolva.
Tavaly ősszel felraktam a biciklire.
[link]
Ha bele akar valaki nézni a videóba, töltse le (1.5Giga), mert böngészőből nézve a Onedrive erősen lerontott minőségben mutatja. -
pocokxx
Közösségépítő
válasz Geresics #105622 üzenetére
Aha esőcsizma... szóval ez a neve... Esetleg valami konkrét beszerzési hely, vagy márka, amit keresni kellene?
Rögzítésnél mire gondolsz? Hevederrel mellkasra?
Kamerából nem szeretnénk elmenni árban a Go pro-ig. Kuponnal most aliról elhoztam egy Thieye-t, 70 dollárért. Sokszor nem fog kelleni, a célnak megfelel.Mindig másnak válaszolok, de köszi neked is vlevi.
[ Szerkesztve ]
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Geresics
addikt
válasz pocokxx #105624 üzenetére
Google első találat nekem az esőcsizma varázsszóra: Shox, második a Parilla, a többit Rád bízom!
Mellkaspántot én nem szeretem, mert nem a kormány és a kijelző az érdekes számomra, hanem az, amit amúgy is nézek, ezért sisakra rögzítem a kamerám.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz pocokxx #105624 üzenetére
Nem ajánlom a lentebb linkelt esőcsizma kottonokat, mert nagyon rossz benne menni, lóg jobbra balra, beleakad a fékpedálba meg a váltópedálba, hozzáér véletlen a kipuffhoz (mert bő mint atom) és ki is égett, nem praktikus.
Azonban van ilyesmi változata ami full kotonszerűen passzol a csizmára, sokkal nyúlékonyabb, még egyszerűbb is fel és levenni, ráadásul nekem a sportcsizmára is tök jól felmegy.
nem lóg túl, ide-oda, jó passzentos, lehet megfelelően kelezlni a pedálokat és gyalogláskor sem slattyogsz benne mint a másikban.
nem találom a pontos típust mint ami nekünk van de valami ilyesmi...
Ahogy most elnézem ez inkább valami biciklis cucc, de nagyon elégedett vagyok vele..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
törölt tag
válasz runner 125 #105568 üzenetére
(#105568) runner 125
Az a baj, hogy manapság a konkurensek is annyiba kerülnek, mint az SH300... Érdekes amúgy a magyar piac, Olaszországban az SH-sorozat gyakorlatilag agyonveri a piacot, az első három helyen az SH különböző lökettérfogatú változatai állnak. Ehhez képest a belvárosi irodám környékén a ránézésre bizonytalan nemi identitású metroszexuális hímek szinte kötelező jelleggel Vespával trendiznek be a munkahelyükre... Van is egy "kötelező" szett: Vespa, iPhone és a manapság elegánsnak számító bokavillantó gatya...
(#105583) gergobaby
"Ti hogy oldjátok meg ilyen tavaszi/őszi időszakban, hogy ne fagyjon le a térdetek? "
Ha nagyobb a hideg, a tempó, a táv, akkor kell egy szélálló felső réteg is (pl. esőnadrág, ebből akár bélelt is). Amúgy szélálló thermo aláöltöző, nadrágban levő lágyprotektor, vagy a már ajánlott Asesso tépőzáras térdvédő. Ez mínuszokban is elég volt.
(#105595) Xero
Én egy Modeka Glenn farmert vettem, érdemes felpróbálni azt is, de úgy, hogy beleteszed a viselésre szánt protektorokat is és guggolsz benne néhányat, elmozdul-e a térdprotektor. Kényelmes viselet, kis mértékben még nyúlik is az anyaga, a térdprotektor magassága tépőzárral állítható. Utcára ez a típus nagyon jó, teljesen civil kinézete van.
[ Szerkesztve ]
-
etnies
senior tag
válasz pocokxx #105621 üzenetére
Kamáslit ne vegyél, rettentően rontja a motorozási élményt. Szűk lesz a hely a váltókarnál, csúszni fog, stb-stb. Egyszerűbb venni egy vízálló Sidi csizmát és az tényleg vízálló és biztonságos is.
Ezt az esőruha kabátot és nadrágot használom 5 éve, elég gyakran itt Angliában ugye, még mindig tökéletesen vízálló mind a kettő.
Kamerából Sony AS-50 van, motoron és tengerben is bevált, pedig agyonvágtam a sok ide-oda kódolással a minőséget + yt is rontott rajta.
Régen egy olcsó SCJ4000-em volt, az ezt tudja. Elmegy kategória, a mostaniak már jobbak, de nem is annyival olcsóbbak.
-
etnies
senior tag
válasz #31733248 #105629 üzenetére
Egyetértek, már spórolunk, idén télen visszamegyünk.
(#105583) gergobaby
Nekem ebből van egy teljes szettem, (nadrág, felső, nyakmelegítő) nem fázom a nulla fokban sem.
Visszatérve a kalucsnira, ha nincs pénz esőcsizmára, akkor érdemes venni egy gumicsizmát és vastag zoknit, azzal csapatni esőben. Sok futár használja.
A kézről nem esett szó, pedig az is kritikus pont esőben, ha beázik a kesztyű, elfagy a kezed, veszélyes.
Vagy venni kell drága gore-tex kesztyűt hidegre és esőre, van fel kell dobni kézvédőt vagy kézmuffot.
Vészhelyzeti szituban egy-egy műanyag zacskó is megteszi.[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
-
-
beci
őstag
Sziasztok.
Max 8mm kengyel vastagsággal keresnék megbizható lakatot. És egy riasztós féktárcsa zárat.Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
törölt tag
válasz etnies #105630 üzenetére
(#105630) etnies
Nemrég néztem, milyen döbbenetesen nagy a különbség a motoros futárok között... A futárcégeknél sokkal jellemzőbb a normális motoros ruha, de a 2-3-4 kilométer után a belterekbe történő berohangálás miatt sokszor erősen könnyített kivitelben, kisebb védelemmel. A pizzafutároknál viszont elborzadok sokszor, hulladék állapotban levő, belüket húzó 50-esekkel nyomják, a bukón és a kesztyűn kívül sokszor nincs is rajtuk semmilyen védőruházat. Mackónadrág (igen, a régi, két csíkos, klasszikus), menetszélre felfújódó orkándzseki, ilyenek...
(#105633) Ferdzsoo
"A töménytelen mennyiségű szemétről beszélek a parton meg a vízben, nem a 3. világról..."
Abban teljesen igazad van, a helyiek gyakorlatilag nem is ismerik a hulladékkezelés fogalmát és döbbenetes tempóban szennyezik el a saját környezetüket. Fogyasztani már fogyasztanak, de a következményeivel még nem tudnak mit kezdeni.
-
etnies
senior tag
válasz #31733248 #105636 üzenetére
Ez volt a cégnél is, ahol dolgoztam. Motoromon Tucano Urbano muff volt fent, ezért soha nem ázott be a kesztyűm, télen FF aláöltözőm volt, nem fáztam, Sidi csizmám bírta az esőt, ők meg gumicsizmában fagyasztották a lábukat. Volt amelyiknek megtudtam a fején tekerni a bukósisakot 360 fokban...
Vajon milyen betegségeik lesznek ebből később, ki tudja?
-
Geresics
addikt
Odass HSM!
-
runner 125
nagyúr
válasz vendingo #105645 üzenetére
Mondjuk ezt már tavaly dec. 27-én is mondtam, h nekem
gyanús a generátor, az akkor írt jelenségeid alapján, de ezek szerint nem mértél rá, csak vettél egy új akksit..mod.
Ismerős nem volt futóval vagy mikorbusszal? A trailer-esek iszonyú lehúzósak.. sőt, konkrétan más nyomorúságán és tehetetlenségén nyerészkednek, nem is akárhogy.
Tavaly egy side by side-ot akartunk elhozni, és benyögtek 350ft-os km költséget (WTF?!)...[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest