- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Bemutatkozott a Galaxy Tab S7 FE és A7 Lite
- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
Igen CMR a ST4000VX016-os is! Bár DarthSun kollégának bejött az SMR!
#75248 cocka: A késleltetés idegesít. OK, az pedig tuti a parkolás! Például a Toshiba 16TB-os MG-mnél is van egy minimális várakozás, mikor rákattintok, és az épp már leállt. Mondjuk ez nagyon rövid, pár tized sec, csak onnan látni, hogy nem egyből ugrik a TC ablaka, illetve nem is sűrűn teszi, csak ha vagy fél óráig nem nyúltam ahhoz a HDD-hez. A mai modern HDD-k esetében a HDS-el "kikapcsolható" ez.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
mellenyes
csendes tag
Sokszor megnéztem ezeket a videókat, de azért köszi.
#75250 DarthSun: Akkor ST8000DM004 visszakerült a listára. Igazából azért nem (ill. sem) akartam SMR-eset, mert drágább róla az adatmentés... Hülyeség, belátom, inkább backupoljak kettő SMR-esre, mint adatmentsek egy CMR-esről. (És nyolc terra 52ezerért, nem rossz!)
#754289 Cocka: Szerintem sem korfüggő, tapasztalatfüggő. Én meg igencsak kezdő vagyok itt a gőzfürdőben . (boccs a hasonlatért, nem jutott eszembe jobb.)
Szerintem a legegyszerűbb közlekedési eszköz a vitorlázó repülő.
-
tibaimp
nagyúr
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
Így van, állandóan fut a HDS!
Én nagyon szeretem, mert például annó ez figyelmeztetett, hogy a HDD-m kezd megrottyanni, gyors adatmentés (nagyjából sikerült is) és ment vissza garba (3TB-so Hitachi volt, kaptam helyette az egyik 3TB-so Toshiba-t)A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Dorien
veterán
Milyen vinyó az, ami kattog nálad?
Nálam van Toshiba MG08ACA16TE 16TB és Toshiba MD04ACA500 5TB és ezeknek csak akkor van hangjuk, ha lemezművelet (olvasás / írás) van. Azt meg minden vinyó csinálja, csak az SSD nem... Parkolnak is, de ez számomra szinte észre sem vehető, nem úgy, mint a régi Seagate / WD vinyóknál, ahol hosszú másodpercekig várni kellett, amíg újra felpörgött a lemez.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó újszerű Shure SRH1540 prémium zárt fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Lokii
aktív tag
válasz mellenyes #75245 üzenetére
Egyelőre nem teszteltem illetve tapasztaltam nagyon, 2 hete idleben van benne. Kis fájlt másoljak rá , nagyobbakat? Esetleg 3dmark storage teszt ha HDDre is működik e, Crystal disk mark , HDSben nem tudom van e steammel , battle.nettel lehetne még, mert telepítés az Pl írás space engineers, Minecraft lehetne még érdekes de az %appdata%-ban ír amikor fedezi fel az ember a világot
Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
tibaimp
nagyúr
-
amargo
addikt
Sziasztok,
Otthoni felhasználásra egy gépbe, ami 7/24 megy, melyiket érdemes venni?
WD purple pro vagy wd red plus/pro?Lennének rajta statikus tarlom tárolva: képek, videók, nagyobb méretű fájlok (100GB) ezek csak backup-ok lennének.
és lenne rá 3 kamera is kötve.Fontos lenne a fogyasztás és az élettartam is, én a purple pro-t gondolom megfelelőnek (csak kicsit sokat fogyaszt) esetleg más megbízható márka? Seagate?
Köszönöm a segítséget.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Jim74
nagyúr
válasz amargo #75264 üzenetére
Szia!
Szerintem fogyasztásban nagy különbségek nem igazán lehetnek.
A WD PurplePro-t személy szerint túlárazottnak tartom.
7/24 használatra valami enterprise HDD-t vennék. Seagate Exos X20, vagy Toshiba MG sorozat. A Toshiba állítólag halkabb.
Olyan helyen venném, ahol megadják az 5 év garit rá. -
amargo
addikt
válasz tibaimp #75265 üzenetére
Köszönöm neked és Jim74-nek is.
Csak 8TB körül nézek, feleslegesnek érzek többet (mellette veszek pár nagyobb ssd-t (2-4TB), bár aztán lehet jobb lenne nagyobb. Én amennyire számolgattam a TB árakat, a purple pro 8TB környéken még pont jó áron van és utána 10-16TB -ig kvázi drágább a hdd, majd 16TB környéken kezdi újra megérni.
A hang nem szempont, a gép olyan helyen van, hogy nem lehet hallani.
A Seagate Exos (enterprise) nagyon jó áron van , utána nézek
ui: most is többnyire seagate van a gépben, de 1-2 éve az ironwolf (pro) -ról olvastam, hogy nem is bírják annyira. Blackblaze listáját is érdemes megnézni? [link]
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Jim74
nagyúr
A HDD olyan, mint a TV, vagy a női mell: sosem lehet elég nagy...
Sry, nem tudtam kihagyni .Komolyra fordítva a szót. Ha a gariidőre vetítjük a +25k-t, akkor az évi 5k, havi ~420,-Ft. Kb. egy BKK jegy ára. Én biztos a nagyobb HDD-t venném.
A plusz tárhely bármikor jól jöhet. Pl. egy bedögleni készülő HDD-ről adatot menteni, stb., stb.
[ Szerkesztve ]
-
Lokii
aktív tag
Ez így van! Én csak "kezdésnek" veszek 4 TBos méretben HDDt még , aztán 6-8 TB szerintem , 4 TBra olcsóbb a redundancia (még egy ilyet tervezek, harmadik lehet már 6 TB lesz, SSDben 2 TBosat veszek csak), Skyhawk le is ment 32-34.000re én meg 37.000ert vettem
Ugye e méretben csak consumer vonal éri meg nekem
Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
amargo
addikt
Mit érek a nagyobb tárhellyel, ha hamarabb megy tönkre? Tényleg komolyan kérdezem, számomra fontosabb, hogy stabilan menjenek 4-6 évet, mint legyen +10TB üres helyem.
Jelenleg is kb 12TB lemez van a gépben és kb max a felét használom ki + 4TB ssd, ehhez képest hdd lenne 14TB, ha kicserélem a 2 és 4TB hdd egy 8-ra. Plusz mint írtam ssd-k is cserélve lesznek nagyobbra, ott is fontosabb a megbízhatóság mint a gyorsaság.
-
amargo
addikt
-
tibaimp
nagyúr
válasz amargo #75277 üzenetére
A ~8TB-os kategória után a He töltet miatt emelkednek az árak ugrás szerűen. Ebben a méretben jó lehet a WD Purple PRO, WD Red PRO, Seagate Ironwolf PRO, Toshiba MGxx is van ebben a méretben is! Ezek is 5 év garos nagy írástűrésű, 7200-as HDD-k, csak eléggé drágák! Így, ahogy fentebb írták a többiek is, megfontolandó a 18-20TB!
Azt döntsd el, hogy mennyit akarsz rászánni, megéri-e neked az a plusz 25e Ft azt a +10TB-ot. Amúgy a Toshiba MGxx széria bőven az ajánlott szint, 5 év gar, nagy írástűrés, He töltet miatt miatt halk és hűvös is, Enterprise HDD.
-
Dorien
veterán
válasz amargo #75277 üzenetére
Tipp: [link]
Nekem már van egy 16TB-s MG08ACA16TE, de valami ilyesmire nevezek majd be, ha elfogy a kb 4TB-nyi szabad tárhely... Nem sietem el, csak hozzák be az új technológiákat. Talán addig még a lokális összeomlások nem nyomják fel az árakat...
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó újszerű Shure SRH1540 prémium zárt fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
amargo
addikt
válasz tibaimp #75279 üzenetére
Igen, ez volt a hiánypótló hsz, amiért nem értettem miért is jobb a nagyobb méretben venni és mi értelme akkor a purple pro, gold, ironwolf pro (amúgy ilyenem van egy 4 és 6TB-os) lemezeknek.
Ezek alapján a MG09ACA18TE lesz a befutóDorien: köszi a linket.
-
-
Dorien
veterán
Seagate Exos-t használ itt valaki?
Mennyire zajos? (Exos X20, 18TB, ST18000NM003D)Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
Dorien
veterán
Nem ez volt a kérdés.
Keveset futott recertified drive. Kb. 2 év Amazonos gari van rá, ami nekem elfogadható a jó ár miatt.
-
huan
őstag
Sziasztok
Szükségem van a Nas-ban tárhelybővítésre, amire torrentezni szeretnék. Ezt néztem ki: Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004)
Ez a legolcsóbb 8Tb-os HDD. Mennyire "híg a leve az olcsó húsnak"?
Köszi -
Lokii
aktív tag
Ránéztem, sejtettem hogy SMR , ilyenek inkább cold backupnak/olvasásra jók (mint a QLC SSD PL olvasára és játék tárolásra), van itt egy kolléga akinek sok tapasztalata van SMRel. Szerintem az ilyesmiket 65 százalékig érdemes megtölteni max, míg CMRt 80-90?
De NAS felhasználásra nem ideális, de ha , PL arról hideg mentésnek jó szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
Ja, te egy másikra válaszoltál... Sorry, akkor vedd semmisnek.
cocka: Ehhez nem tudok hozzászólni, engem még sosem zavart egy laptopvinyó hangja sem. Mondjuk 500GB volt a legnagyobb méret...
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz roseA580 #75287 üzenetére
A toshibánál korábban a végfelhasználó nem tudott közvetlen garanciális ügyintézést indítani az MG sorozatú lemezeknél, csak cégek. 2023-ban változtatott ezen a gyakorlaton és már a végfelhasználó is tudja közvetlenül intézni.
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
NAS-ban nem ajánlott, mivel SMR-es rögzítést használ, nem CMR!
Akkor már inkább: Seagate Ironwolf, WD Purple, WD Red Plus , ezek CMR-ek, 3 év gar! Talán az Ironwolf mostanában, mintha jobb áron lenne!
-
Dorien
veterán
válasz tibaimp #75297 üzenetére
Köszi, hogy kikerested!
Bekockáztatom. Majd írok róla, hogy milyen...Szerk.
Amúgy ez a hirdetés: [link] Még elvileg van neki 4db.
Mindegyik hasonló futásteljesítményű, 2 év Amazonos gari, amit rajta keresztül lehet érvényesíteni.[ Szerkesztve ]
-
Lokii
aktív tag
válasz tibaimp #75298 üzenetére
Igen Ironwolf pro is jó lehet , abból van ami kifutó azt hallottam nem tudom hogy 256 MBs gyorsítótárral rendelkező verzió vagy a 128as, mondjuk ez kicsit számít csak, talán fejnek kevesebbet kell mozognia? vagy csak mip mapping célra van
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Formula-1
- PlayStation 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Építő/felújító topik
- Hardcore café
- Bemutatkozott a Galaxy Tab S7 FE és A7 Lite
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest