Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz lócitrom #70562 üzenetére

    HDD probléma (nem adatmentés)
    OpenWRT topic

    Ez a topik belső merevlemezek ajánlásával foglalkozik, nem azok ilyen-olyan problémájával, utóbbira adottak a linkelt topikok, illetve az OpenWRT témának is van külön, azok valamelyikében (nem egyszerre mindkettőben) kellene, kellett volna feltenni a kérdést, meg ha nem az alább említett eltérő logikai-fizikai szektorméret a probléma.

    "óvatlanul inicializáltam a lemezt, ami miatt a GPT fejléc(?) elcsesződött. erre aztán rájöttem és testdisk segítségével visszaállítottam."

    Ja, hát ha 1x már szét lett cseszve a partíciós séma és szerkezet, akkor mondjuk annyira nem meglepő...

    + Az is okozhat problémát 2+ TB | GPT lemezeknél, ha USB-n a régi és új rack eltérő logikai-fizikai szektorméretet használ - Windowson így, Linuxon meg így lehet megnézni - , lásd 512e vs. 4Kn (4Ke), akkor jelenik meg Windowson is ilyen / ilyen formában GPT-védőpartícióként a kötet és nem lehet csatolni a fájlkezelőben. Ahol ilyenkor a megoldás adatmentés után az új USB-s tárolóeszközben törölni + újrainicializálni + újraparticionálni + újraformázni a HDD-t, vagy eleve olyan külső házakat / dokkolókat használni, amelyeknél megegyezik (512e - 512e, vagy 4Ke - 4Ke) a logikai-fizikai szektorméret.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák