Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ricsip

    addikt

    válasz ricsip #69481 üzenetére

    Beüzemeltem pár napja.

    "Seachest-lite"-al átállítottam 512e-ről 4Kn-be. Kb 2 perc alatt lefutott a fastformat, ami ezt elvégzi. Sebesség nem változott tőle mérhető mértékben, de "tisztább szárazabb biztonságosabb érzés". Meg mert még sosem csináltam ilyet, és éppen üres is volt. Ha nem lett volna üres, a fastformat akkor is leradírozza az adatokat róla :)

    A sebessége továbbra is eszméletlenül jó (HDD-hez képest). A felpörgés kicsit zajos, kiad mindenféle berregő hangot közben. Mint már írtam kicsit sokáig tart a felpörgés, ezért nem is látja a BIOS ha boot order menüben akarnám kiválasztani. Mivel SSD-ről bootolok, ez nem baj, és mire elindul a windows, már látszik és használható lesz.
    Régi BIOS-okban volt ilyen HDD spinup késleltetés X másodperc a lassan felpörgő lemezeknek. Itt most nem találok már ilyet az én alaplapom BIOS-ban.

    A hangja idle-ben és szekvenciális hozzáféréskor szinte alig hallható. Szakaszos hozzáféréskor viszont már zajos, mintha 1 csapággolyót dobálnék 1 fémlemezhez. Random seek-kor meg főleg.

    -

Új hozzászólás Aktív témák