Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lacc

    aktív tag

    Helló.

    A Seagate Barracuda 3.5" 4/6TB-os sorozat mennyire alkalmas adattárolásra (vegyes) NAS-ba? Illetve mennyire hangos, melegszik?

    Adott egy 2.5" Seagate Barracude 2TB-os egy külső merevlemeze házban (StarTech műanyag), illetve van egy 3.5" WD Purple 4TB-os.
    A 2.5"-s Seagate melegszik rendesen, illetve elég hangos írásnál, de olvasásnál is, azoban az egy 2.5"-os, külső házban van, és meg kell mondjam, elég jól bírja a mostoha körülményeket. (Direkt e célból vettem bevált).
    A 3.5" WD Purple pedig masinában mint adattárolás. Halkabb, nem melegszik, de ugye az 3.5"-on képes a hőleadásra. (Az is igaz, hogy a Purple felügyeleti, kamerás rendszerekhez van tervezve) Azonban a kisebb fájlok, kép fájlok esetében <1Mb már eléggé rossz az írási sebessége, igaz inkább videófelvételhez lett tervezve.
    A 3.5" WD Red-eknek jó ára van 4TB-on is, de a 6TB-osak már drágábbak mint a Purple sorozat.

    Adattárolás, de hetente "munka", inkább hobbi miatt, történne, olyan, hogy oda-vissza másolgatva lenne 20 000 <1Mb méretű kép, illetve az abból készített 2Gb*50-es eredmények tárolására kell.

    Én simán vennék egy Seagate Barracuda-t, (csak nem tudom mennyire hangos), illetve egy WD Purple/Red-t hogy tükrözze le a Barracuda tartalmát RAID-1ben.

    Később (2-4 hónap múlva) ez amúgy is NAS lesz, ahol RAID-1-ben lesz a rendszer, szóval a második biztonsági mentés. Azt nem tudom, hogy mennyire toleralják a NAS-ok RAID vezérlője, hogy két különböző sebességű (5400-5900rpm és cache méretű) HDD-k vannak benne.
    #64327-es Hsz tartalma is tetszik.

Új hozzászólás Aktív témák