-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TGWH
őstag
válasz Dißnäëß #64300 üzenetére
Nagyobb SSD drágább is.
Konkrét adat van, hogy mennyivel lassul be a wifi hálózatról történő másolás lassabb vinyó esetén?Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
zoli62
addikt
A Western Digital HDD-k mennyire megbízhatók manapság? Konkrétan egy ilyenről van szó. [link]
-
Dzsekó
addikt
válasz tpeter77 #64304 üzenetére
Több típus is van régebbitől az újabb TLC-s szériákig, mindre PB-okat lehet írni, újonnan 5 év garanciásak. Itt vannak
A DC S és a D3 S szériák a Sata szériák. -
Dißnäëß
nagyúr
Nincs konkrét adat. Ez egy olyan viselkedés, amit vagy elhiszel "feelingre", vagy nem törődsz a "veszéllyel", kipróbálod és rájössz, hogy annak a hülyének a fórumon igaza volt.
Kvázi lehetetlen olyan adatot mondani erre, hogy 100 reprezentatív felhasználó visszajelzéséből kiindulva a HDD átviteli sebessége X Mb/sec-re csökken átlagban, Y letöltési, Z seed-elési sebesség mellett, miközben n+1 egyéb tevékenységet is folytat, ilyen-olyan-amolyan merevlemez átlagos elérési idő specifikációk mellett.
Érted a komplexitását egy ilyen mérésnek vagy mini-statnak ?
A másik, hogy nem egy életbiztosítás egy HDD-nek, ha a fél életét végigkerregi észnélkül. Desktop vinyók pl. nonstop konstans erőltetett seek-eléstől szépen halnak, NAS vinyók jobban bírják talán, surveillance dettó, de miközben Te komoly gigákat, ma már terákat is rizikózol azzal, hogy az egyetlen alatta lévő HDD-t nyúzod mint állat és közben a sebességed is kretén szar lesz, 10-20 MB/s akár, egy SSD-nek ez meg sem kottyan, max a HD Sentinel jelzi, amikor már a kopás olyan, hogy ideje lecserélni újra. A HDD meg nem jelez (oké, az is tud némileg jelezni), hanem beüt a krach és cső, elszállt.
Persze az adat nem fontos egy ilyen átfolyó forgalmas megoldásban, de akkoris macera + a sebesség ismétcsak kiemelném, halálnemugyanaz. Egy SSD-vel észre sem vennél egy átlag 100Megabájt/sec töltögetést + seed-elést úgy, hogy még egyéb dolgot is tudnál róla csinálni, míg egy HDD hülyére kerregéssel kísérve, masszívan berogyott átviteli sebességgel próbálna kiszolgálni Téged egy sima lejátszásnál is, ami vagy összejön, vagy nem. És már az is megfektetné az egész élményt, amikor véletlenül rosszul lövöd ki a torrent kliensed és következő indításnál elkezdi az X gigás fájlodat "Checking" címszóval beolvasni a HDD-ről.
Szerintem ilyen felhasználás mellé amennyivel olcsóbb, annál SOKKAL nagyobb korlát egy HDD seek-elésből adódó lassulása, míg amikor már csak kimásolsz rá kész anyagot, filmeket, azokat kevés fejmozgással gyakorlatilag szekvenciális írás sebességgel, 160 megákkal / sec kiírja, főleg ha még új HDD, nincs töredezve, mert csak butába telemásolod, vagy ilyesmi.
Én ma már ott tartok, hogy csak statikus, ritkán mozgatott anyagra használok HDD-t, minden egyéb seek-intenzív műveletre SSD. Pláne a mai naplózó fájlrendszerek esetén, ahol még az olvasást is kíséri írás, nemhogy a klasszikus írást, de ez már más téma.
Nyújtóznék a helyedben az olcsó 1 Terás SSD irányába, de természetesen Te tudod, milyen érzés füllel hallani, ahogy szétesni-akar a vinyód és a film megnyitása hosszú másodperceket vesz igénybe, vagy fullkussban tölt a géped ahogy befér-kifér a csövön + pikkpakkra indul a movie lejátszás.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
6 - 8TB os merevlemezt keresek, backup adattárolásra. (4K UHD filmek)
van most valami BestBuy? Sajnos BF-kor annyit vacilláltam, hogy a 6TB-os Ironwolfokról lecsúsztam.
[Seagate Expansion Desktop 6 TB]
[Seagate Desktop Drive GB 8 TB]
Ezek most akciósak, jók is lehetnek, vagy kerülendő?
Ui.: az árkategória ez lenne a cél, 6TB ~30k közelében, 8TB ~40k közelében
az hogy külső vagy belső, oly mindegy. -
NGabi001
lelkes újonc
Sziasztok! Melyik gyártónak vannak a legmegbízhatóbb HDD-i: Western Digital, Seagate vagy van ezektől jobb, minőségibb? Esetleg tudnátok ajánlani 2 TB-os HDD-t, ami hálás, megbízható, minőségi, nem megy tönkre csak jó pár év után, nem kezd el zúgni 1-2 hónap használat alatt?
-
titán
válasz NGabi001 #64310 üzenetére
Szia! Az összefoglalóban megtalálod az ajánlott hdd típusokat. Nem lehet megmondani, hogy tönkre fog-e menni jó pár éven belül. A hdd-k is elromlanak, mindegyik. Van amelyik fél év után, a másik elmegy 10 évet ugyanabból. Attól is függ mik a körülmények, milyen táp és picit szerencse is. Kifogja az ember vagy sem. Talán annyit lehetne ezzel kapcsolatban mondani, hogy amire több garanciát ad a gyártó, abban ők is jobban bíznak. Általában ezek a hdd-k erősebb, strapabíróbb alkatrészekből épülnek fel.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz NGabi001 #64310 üzenetére
Seagate-em ami legutóbb hullott, egy régi 850-es volt (850 Megás). Azóta megettem raklap Seagate-et (anno 20 megával kezdve, mai NAS szériás 2-3-4 Terásokkal együtt. Én nagyon kedvelem a márkát.
WD-bôl jó életem elsô 250 Megás Caviar-ja (múlt héten próbáltam rá, hát LoL), és hullot 2 Green (1T, 2T), 3 Black (vegyes SATA-sok) + 1 Black a havernál. Illetve van még egy 650-es Black-em, amin épp "hullhat nyugodtan" típusú adat van, HD Sentinel jelez 1 bad sectort, azóta nem szaporodik, de azért nem egy életbiztosítás.
Igazából az elôttem szólóval értek egyet (#64311), hogy tök8, mert biztos lesz, akinek meg Seagate hullt sok, de én spec. WD-t vagy csak a Purple szériát.
Black szerintem túlerôltetett hulladék, inkább nézz vmi normált, kevesebb melegedés és zaj, cserébe egy olcsó SSD mellé.
Saját meglátás.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
titán
válasz NGabi001 #64314 üzenetére
Szerintem nem érdemes tovább keresgélni. Esetleg még a wd gold lenne ami ez a szint, azonban arra ahogy látom nem nagyon adják meg a kereskedők az öt év gart. Oké ez végülis részletkérdés, de akkor sem mindegy. A wd red pro ugyanez a helyzet, seagate barracuda pro szintén. Mindent összevetve (minőséget, árat, garanciaidőt) nem nagyon tudnék erre a célra jobbat ajánlani. Másik lehetőség, hogy ssd-re a rendszer+játékok és ami csak filmek, sorozatok, képek stb tárolása, oda venni mellé egy 5400-as fordulatú hdd-t. Ezek kevésbé melegszenek és jóval olcsóbbak. Például a 2tb wd purple 19 ezer forint, wd black 2tb 38 ezer ft. Ha elég lenne egy 500gb körüli ssd, kb ugyanott lennél költségben és azért orbitálisat dobna a sebességen. Az ssd tönkreveri bármelyik vinyót sebességben, hangban (mivel nincs is neki ).
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
2 TB Toshi DT0ACA200 - 2014.juniusi vásárlás
3 TB Toshi DT0ACA300 - 2016 Februári vásárlás
Az első most egy külső rackban van USB3-as mert nem fér el az ITX házamban a második benne a gépben 100/100 mindkettő
Halk gyors már amire nekem kell.
Ha most kellene vennem akkor bármelyik HDD jó tömegtermelés van előfordulhatnak hibák, és rossz meghajtók.
Sőt lehet, hogy egy hibás vagy haldokló PSU kábel port hiba egyéb áll a rejtélyes HDD-SSD hullások bűvkörében.
Nem szelektálnák, hogy most WD Sea Toshi ..... nincs favorit soha nem is volt.A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
NGabi001
lelkes újonc
Tudom SSD-t is szándékozok venni.
Eddig ezeket néztem:
[GIGABYTE Aorus 256GB]
[Samsung 970 EVO Plus 250GB]
Szerintetek melyik lenne jobb?
Ja és akkor tudnátok ajánlani egy konkrét HDD-t (ha lehetséges linkkel)? Ami nem melegszik, nem zajos, valamint tényleg nem olyan gagyi, hogy 2-3 hónap és "sapka neki". -
titán
válasz NGabi001 #64318 üzenetére
Eddig ezeket néztem:
[GIGABYTE Aorus 256GB]
[Samsung 970 EVO Plus 250GB]
Szerintetek melyik lenne jobb?
Ezügyben itt érdeklődj:https://prohardver.hu/tema/milyen_ssd-t_vegyek_2/friss.htmlJa és akkor tudnátok ajánlani egy konkrét HDD-t (ha lehetséges linkkel)? Ami nem melegszik, nem zajos, valamint tényleg nem olyan gagyi, hogy 2-3 hónap és "sapka neki".
Akkor most mire kellene a hdd? Mert ha hdd-ről játszol is például, akkor érdemes gyorsat venni belőle. Ha minden ilyen az ssd-ről menne és csak tárolónak lesz a hdd, akkor elég egy lassabb és csendesebb típus. -
arabus
addikt
válasz Dißnäëß #64315 üzenetére
Jo rég kezdted te is.
Emelkedik a nyugdij?
Also in 1961, Bryant Computer Products introduced its 4000 series disk drives. These massive units stood 52 inches (1.3 m) tall, 70 inches (1.8 m) long, and 70 inches (1.8 m) wide, and had up to 26 platters, each 39 inches (0.99 m) in diameter, rotating at up to 1,200 rpm. Access times were from 50 to 205 milliseconds (ms). The drive's total capacity, depending on the number of platters installed, was up to 205,377,600 bytes (205 MB)
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok.
Ma sajnos a HDS szerint kifog fingani szeretet 1 TB Toshiba DT01ACA200 -as torrentezős,mp3 gyűjtögetős hdd-m. Tudnátok ajánlani egy 2tb -s hdd-t , amíg még tudok adatot menteni?
KöszönömSteam ID: MikaVejneGI , PSN ID: MikaVejneGI mindenhol másutt: MikaVejneGI vagy ATis_HUN
-
titán
válasz MikaVejneGI #64322 üzenetére
Milyen sebességű a neted, illetve mennyire sok torrent szokott futni? Hogy egyáltalán elég-e a hdd neki.
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz MikaVejneGI #64322 üzenetére
Szia, fél óra alatt már nemigen lesz HDD. - és vége a napnak.
De viccet félre, 500-as net mellé 10-15 torrent, uh. Az desktop ligában elég nyúzó, SSD kellene szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Rusher4587
tag
Sziasztok!
Sajat kepek, videok tarolasara keresek 4-8TB megoldast, elso sorban asztali belso HDD-t, es kicsit elvesztem a szamokban, ajanlasokban.
Felhasznalas: 10-100 MB kepekrol, es tobb tiz gigas videokrol beszelunk, nem tul gyakori hozzaferessel, de kiemelten fontos lenne az adatok biztonsaga! (ilyen nagysagrendeknel felho szamomra megfizethetetlen, nem keresek penzt fotozassal, ez csak hobbi)Probaltam a BackBlaze adataira tamaszkodni, de nehez ezek alapjan itthon keresgelni, mert pl. nagyon sok a WD, amit ok ugye nem hasznalnak (HGST-iket meg WD-nek megfeleltetni nem tudom, hogy lehetseges-e, vagy sziszifuszi munka) ill. nem ragaszkodom az ujhoz sem.
Gondoltam 2x4TB-ra redundansan, csak nem lehetek olyan peches, hogy egyszerre menjenek tonkre, ill. olvastam, hogy a Seagate-nek most olyan akcioja van a HDD-ihez, hogy vallalnak adatmentest. Gondolom, csak garancia ideje alatt ervenyes, es nem hosszabithato.
Ezzel az eljarassal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Regota nem foglalkoztam HDD-k mukodesevel, mi most az aktualis helyzet, bekapcsolt gep eseten is allandoan porognek a lemezek akkor is, ha egyaltalan nem igenylunk adatot roluk, vagy egy ido utan kikapcsolnak? Erdemesebb lehet kulso HDD-t venni, es csak akkor csatlakoztatni, amikor szukseg van rajuk?
Munkahelyen nagyon rosszak a tapasztalataim kulso HDD-kkel, mindig rovid idon belul tonkrementek, pedig nem kezeltuk oket allat modjara.Melyik megoldast valasztanatok a helyemben?
Elore is koszi mindenkinek!Si vis pacem, para bellum!
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Rusher4587 #64326 üzenetére
Ahogy en csinalnam:
Ha kell az adatok barmikori elerhetosege, 2x 4T es semmi raid es hasonlo, csak bonyolitja az eletet az atlagember szamara. Mindketton ugyanazok a fajlok legyenek. Ket kulonbozo markajut venni (direkt), mindketto lehet gepben, de akar az is lehet, hogy 1 gepben es 1 kulso usb hazban, a gepben levot hasznalod ad-hoc, a kulso usb-set pedig csak amikor szuletik uj anyag, akkor kotod be, hogy arra is ratedd. A gepben levo lehet sokat meno NAS HDD, power management-ben beallitod Windows alatt (feltetelezem, windows van, de linux kb detto), hogy ne allitgassa le es altassa be a hdd-t. A kulso vinyo lehet atlagos (de nem green!) vagy akar nas (wd red, seagate ironwolf) vagy megfigyelorendszerekhez ajanlott (wd purple, seagate skyhawk) tipus is.
Ha lenne tobb zseton, 4db 4T-set neznek es 1x 8TB-t, elobbiket NAS gepen zfs raid-be, utobbit kulso hazban passziv archivalonak, mert logikai hiba, user hiba vagy virus eseten hiaba a tobb diszkes mokolas, repul minden. Heti 1x atfrissitesz ra, vagy uj anyagot a fenykepezorol instant mentesz a belsore es a kulsore is, majd kulso lecsatol es a belsokkel dolgozol, es mikor kesz a vegso cumo, kiteszed a kulsore is. Vagy butaban tenyleg 1 heten 1x atmentesz a kulsore es jonapot.
Lehetne meg cizellalni, de szvsz nincs ertelme.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz MikaVejneGI #64324 üzenetére
Eléggé határeset ez valóban. Az igazi úgy lenne, hogy bedobni egy 500 gb ssd-t a rendszernek és torrentre, mellé egy 1tb-os 5400 rpm hdd. De ha olcsóbban szeretnéd megúszni, akkor a toshiba p300 ajánlott vinyó, abból találsz 2tb-os méretben is.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Rusher4587 #64326 üzenetére
Szia!
Az ajánlott lemezekből választanék az összefoglalóból. Minimum két lemezre menteném az adatokat és tartaléknak felhőben is tárolhatod őket. Ha ritkábban kellene róla adat/rá mentve adat, akkor célszerű leválasztani a gépről őket addig, mivel bármikor lehet táphiba, hálózati löket stb stb, jobb ha nincsenek folyton rádugva. Na most vagy lehúzkodja az ember a kábeleket, vagy beteszed őket dokkolóba/külső rackbe, így az is plusz pénz. A normálisabbak nem is olcsók. Viszont akkor már ott tartunk, hogy a legolcsóbb 4tb merevlemez ami ajánlott a purple, kb 32 ezer ft, ehhez még dokkoló/rack, majdnem ott vagy, mintha vennél wd mypassport külső vinyókat, ez utóbbiak kerülnek 4tb méretben kb 39 ezer forintba. Meggondolandó. Az adataid mindegyiken ugyanannyira lesznek biztonságban.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz MikaVejneGI #64330 üzenetére
Igen, [itt] jobb az ára. Nincs mit! De rotyogni fog ez is, mivel a felhasználás már egy merevlemez határait feszegeti. Persze arra van, hogy használd, ezzel nincs semmi probléma. Csak amiatt írtam, hogy ne csodálkozz, ha megdolgozza a torrent.
[ Szerkesztve ]
-
MikaVejneGI
aktív tag
-
titán
válasz MikaVejneGI #64332 üzenetére
Arra próbáltunk célozni, hogy a torrent alá is jó lenne egy ssd. A kisebb fordulatú vinyó még hamarabb el fog fogyni torrent alatt. De ha az eddigi toshiba megfelelt, nyugodtan vedd meg a már említett 2tb-os verziót és kész vagy.
szerk:
[ Szerkesztve ]
-
Zsizske
kezdő
Urak!
Megtudná vki mondani h itt a 2 hdd között tömegen kívül van valami különbség? [link]
-
Cry0
őstag
Sziasztok! Jelenleg egy wd blue 1tb 7200rpm-es hddm van, szeretném lecserélni egy wd green 2tb 5400rpm es hdd-re. Játékok terén mennyit számít ez az rpm külömbség ? Vagy érdemesebb inkább 2 1tb os 7200-es hdd?
Előre is köszönöm a válaszokat :)Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
-
titán
Szia! Játékra inkább 7200 rpm-es vinyót vennék, vagy ssd+5400 rpm vinyó tárolásra.
Esetleg: [link] 7200 rpm és 5 év garanciás, nagyon nem tudsz vele melléfogni. Vagy egy goldot [link] , ez is 5 év gyári garos, alamiért a magyar üzletek nem nagyon adják meg rá. Még a black ami gyors vinyó és megfelelő játékra: [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
Lacc
aktív tag
Helló.
A Seagate Barracuda 3.5" 4/6TB-os sorozat mennyire alkalmas adattárolásra (vegyes) NAS-ba? Illetve mennyire hangos, melegszik?
Adott egy 2.5" Seagate Barracude 2TB-os egy külső merevlemeze házban (StarTech műanyag), illetve van egy 3.5" WD Purple 4TB-os.
A 2.5"-s Seagate melegszik rendesen, illetve elég hangos írásnál, de olvasásnál is, azoban az egy 2.5"-os, külső házban van, és meg kell mondjam, elég jól bírja a mostoha körülményeket. (Direkt e célból vettem bevált).
A 3.5" WD Purple pedig masinában mint adattárolás. Halkabb, nem melegszik, de ugye az 3.5"-on képes a hőleadásra. (Az is igaz, hogy a Purple felügyeleti, kamerás rendszerekhez van tervezve) Azonban a kisebb fájlok, kép fájlok esetében <1Mb már eléggé rossz az írási sebessége, igaz inkább videófelvételhez lett tervezve.
A 3.5" WD Red-eknek jó ára van 4TB-on is, de a 6TB-osak már drágábbak mint a Purple sorozat.Adattárolás, de hetente "munka", inkább hobbi miatt, történne, olyan, hogy oda-vissza másolgatva lenne 20 000 <1Mb méretű kép, illetve az abból készített 2Gb*50-es eredmények tárolására kell.
Én simán vennék egy Seagate Barracuda-t, (csak nem tudom mennyire hangos), illetve egy WD Purple/Red-t hogy tükrözze le a Barracuda tartalmát RAID-1ben.
Később (2-4 hónap múlva) ez amúgy is NAS lesz, ahol RAID-1-ben lesz a rendszer, szóval a második biztonsági mentés. Azt nem tudom, hogy mennyire toleralják a NAS-ok RAID vezérlője, hogy két különböző sebességű (5400-5900rpm és cache méretű) HDD-k vannak benne.
#64327-es Hsz tartalma is tetszik. -
titán
Szia! Inkább az összefoglalóból választanék merevlemezt, seagate-ből is van sokféle ajánlott, a barracuda nincs közte, csak a pro verzió. Adattárolásra is tökéletesen megfelel a purple és nem melegszik, kis fájlokkal sincs semmi baja. Nekem van kettő is, na azokon már van/volt minden és sosem volt velük semmilyen probléma. Persze ami neked szimpatikus. Ha a barracuda az, akkor vásárolj abból.
[ Szerkesztve ]
-
dhcodoki
senior tag
Sziasztok!
Filmek (4K UHD is) tárolására, lejátszására szeretnék vásárolni 8tb-os hdd-t. Az alábbiak közül melyik ajánlottabb?:WD Purple 8TB 5400rpm 64MB SATA3 WD80PURZ
WD Red 8TB 5400rpm 256MB SATA3 WD80EFAX
(előbbi kissé olcsóbb)Esetemben számít a cache méret és a fordulat?
Köszönöm! -
dhcodoki
senior tag
Köszönöm Lauda és Dzsekó, meg is rendeltem a Purple-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- További aktív témák...
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
- Eladó bontatlan új 5 db ADATA su650 240gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest