-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokee78
félisten
válasz Thunderzolee #76292 üzenetére
Ventilátor zaj,belátás egy fekvő gépbe ott nem volt hang.
Ott kellett hagyni,mert mondtam normális pozícióban csinálja a hangot.
Délutánra megnézik.Nos mi a teendő ha nem javítják?
Mert mondtam,hogy zsarolás olajozás segíthet,de azt mondta új VGA nem kell zsírozni.Tehát mivel cserélni nem tudják,mert kifutott termék.
Pénzt gondolom nem lehet vissza kérni? -
veterán
-
silencee
csendes újonc
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni, mit gondoltok erről?
GIGABYTE GeForce GT 630 2GB GDDR3 128bit PCI-E
Előre is köszi a válaszokat!
-
silencee
csendes újonc
Vagyis, elnézést :Gigabyte NVIDIA GeForce GT 730 videokártya, 2048MB, DDR3, 128bit
ez lenne az
-
afelaldozhat
tag
válasz Hunork #76294 üzenetére
Üdv!
Feltétlen ragaszkodsz a 380X-hez???
Ha magamból indulok ki abban az esetben erősen elgondolkodnék a sima 380on.
Ipoonál 75ezer forintért kapható egy kiváló 380 4 gigás nitro.A 380pedig majd 90.000-ft.
Annyival azért nem gyorsabb a 380X amennyivel többe kerül.A kártya topikjába beleolvasva jellemzően jól tuningolható asima 380 is.Órajel emeléssel tudja hozni a 380X szintjét.
Ém őt választanám:
-
Smithy87
senior tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget, jelenleg egy sapphire r9 270X 2Bg-s karim van épp cserét tervezek megéri egy r9 380-ra váltani? Jelent annyi előre lépést? valamint a 2 vagy 4GB-s változat éri meg jobban FHD-ra monitor csere a belátható jövőben nincs tervben. Egy i5 4570 van mellette de ez marad is. .
-
SDani12
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni egy kicsit komplex problémában. 200-230 ezer Ft céges keretből gépújításban gondolkodok, játékra használnám.
A mostani gépem: Asus P8Z68-M Pro, i5 2500k, 8GB RAM, HD 7970 GHz, EVGA Supernova G1 650W.
De valami hibás (alaplap?), mert a biosban az asus rendszerre optimalizált max. teljesítmény beállításánál üdvözlőképernyőnél kékhalált dob, tuning sem működik (normál és energiatakarékos módban minden rendesen működik).
Két opcióban gondolkodok:
-platformváltás:
-i7 4790k, 40-50 ezer Ft alaplap (még nincs konkrét), SSD
-i5 6600k, 40-50 ezer Ft alaplap (még nincs konkrét), DDR4 RAM, M2 foglalatú SSD
-új videokártya: GTX 980 vagy GTX 980 Ti, csak nem tudom, hogy lenne-e cpu limit (bár nem hiszem)A mostani konfiggal elégedett vagyok, csak nem tudom az alaplap meddig bírja és tudok-e helyette venni hasonlót (6 db SATA csatlakozó kéne). Ha nem újítok semmit, a pénz nem maradna meg nekem.
Melyiket lenne érdemes választanom?Köszi!
-
bobalazs
nagyúr
válasz Depression #76283 üzenetére
Nem tudom te és még nagyon sokan mások honnan veszik hogy a 370 egy 7870es szintjének felel meg.
Nagyon zavaró hogy tévesen ajánlgattok egy vga ajánló topikban.
370-es 1024 shaderrel teljesítményben nem lehet eleve a közelében sem a 7870-es 1280 shaderének. A 7870 2.56 TFLOP teljesítményű a 370 2 TFLOPos...
Ettől még ajánlott jó kártya a 370, csak légyszí ne hasonlítgassátok hozzá. -
Chrystall
senior tag
Sziasztok!
Alkalmi videóvágási célra kellene nekem egy kártya. Nem vagyok profi videós. Van egy 2011-es jobbfajta Canon FullHD kamerám, annak a videóit vágom néha. Az egyetlen szempont, hogy Sony Vegas 10-ben ne szaggasson a preview. Erre kellene egy GPU. Valamit tudtok ajánlani? Lehet régebbi használt darab is.
-
Bjørgersson
félisten
MSI R9 280 Gaming mennyire ajánlott?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
-
kiezTe90
senior tag
Sziasztok!
Egy haveromnak asrock h61M-GS alaplapja van. Szeretne bele venni egy videókártyát max 23 ezerért. Alapvetően játékokra lenne
Mit ajánlanátok neki?Köszi a válaszokat
Egyre többször egyetértek Thanosal...
-
4264adam
veterán
válasz Bjørgersson #76322 üzenetére
Eléggé ajánlott a Gaming széria. VRM táprész és memória chipeken is van hőelvezető fém lemez.
Kölyök1990: Milyen proci ram, táp mellé kerül, mekkora felbontásra?
Használt piac felé kell fordulnia pl: HD7770
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
-
4264adam
veterán
válasz Bjørgersson #76325 üzenetére
280 jól sikerült. a 280X-el voltak Artifac problémák a túlhúzott de nem hűtött memória chipek miatt. Főként az ASUS-nál jelentkeztek.
[ Szerkesztve ]
-
DonThomasino
veterán
r9 270x ről mire érdemes most váltani ami kb egy súlycsoport?
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
-
4264adam
veterán
válasz DonThomasino #76330 üzenetére
Váltani szeretnél ami ugyanazt a teljesítményt nyújtja? Vagy hogy érted pontosan?
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz DonThomasino #76333 üzenetére
Komolyan nem tudom érteni, mit is szeretnél Elnézést.
Szóval egy 270X-el megegyező teljesitményt szeretnél vásárolni a 300-as családból?
Ennek mi értelme lenne?
-
laceb
tag
Sziasztok!
Nemrég jártam itt tanácsért de azóta változott a helyzet, lemondtam a nyolcmagos fx-ről,így több pénz maradt videokártyára.A következő konfighoz keresek használtan kártyát.Én az R9 280 v. 280X felé hajlok..
FSP Raider 550W
Asrock 970 Extreme3
FX 6300
8GB DDR3 1866MHz
keret 50kNa és most miért jött Boborján? -Miért jöttem?Hát azért mert ha nem jövök, hanem megyek, akkor nem itt lennék, hanem ott!
-
d34f
csendes tag
Sziasztok,
A következő konfighoz szeretnék vásárolni egy GTX970-et: i5-6600; 16GB DDR4 2400MHz; alaplap és táp még kérdéses, ehhez még jön 1TB HDD + 120GB SSD, amihez 600W-os tápot vennék. Elsősorban játékra kell, FHD felbontás, high/ultra beállítással.
Alapvetően nem szeretném húzni a kártyát, ahogy a procit sem, ezért a nem szorzózármentes i5-6600-ra esett a választásom. Az i5-6600 proci elegendő ehhez a kártyához vagy érdemesebb 6600k-ra beruháznom? 600W-os táp elegendő lehet a konfighoz?
Melyik VGA gyártó melyik konkrét típusát ajánlanátok (és miért? )
Köszönöm.
-
gtamate2
veterán
A 270x egy
majdnem3 éves kártya már, miért vennél 3 éves architectúrát amikor ott a friss ropogós pár hónapos gtx 950 alacsonyabb fogyasztással, magasabb teljesítménnyel, halkabb etc..
De te tudod ott a 270x is mint alternatíva.Mod. Bocsi, már nemsokára 4 éves.
(#76339) d34f: Ha minőségi a 600w-os táp akkor még sok is.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
laceb
tag
válasz gtamate2 #76341 üzenetére
Azért akartam, mert AMD a gépem,de jól hangzik amit írsz..rákerestem, ez újan 50k körül van,az nem rossz
Újak közül melyik a legjobb?
[ Szerkesztve ]
Na és most miért jött Boborján? -Miért jöttem?Hát azért mert ha nem jövök, hanem megyek, akkor nem itt lennék, hanem ott!
-
Chrystall
senior tag
válasz Grafirka #76331 üzenetére
Hát most lehet ki leszek átkozva, de nekem igazából egy eGPU konstrukcióba kellene a kártya, és ha lehet Nvidia optimus-os, mert akkor nem kellene külső monitor, bár ha más márka lenne végül, az se nagy baj, megoldható lenne a plusz LCD a laptop mellé.
Szóval Intel GL40 Chipseten lenne Intel X9000 CPU vagy Intel PM45 Chipseten Q9000 CPU, és ehhez kellene az eGPU, amit ExpressCardon keresztül gondoltam a géphez kötni.
A lényeg, hogy Radeon HD 7450M teljeseítményénél nagyobbat kellene ebből a konfigból kihozni, ha ilyen összeállítással ezt nem lehet, akkor sztornó az egész. De arra még kiváncsi volnék, hogy videó vágásra ez az említett Radeon milyen lenne, mert volna most ilyennel szerelt laptop, és nekem is elérhető az ára.
Egyébként a videók 1920x1080 25fps 24mbps-esek, tehát ezzel kellene elbírnia a kártyának Sony Vegas Preview-ban, valamint 1280x720 50fps 24mbps-sel. De ha épp el tudná vinni a FullHD 50 fps-t, az sem lenne baj. A sima videó lejátszás szerkesztésen kívül nem téma, egyedül ez a szerkesztési funkció lenne nekem érdekes. És amint említettem amatőr szerkesztő vagyok, tehát nem baj, ha épp nem bika a cucc, csak azért legyen a videószerkesztési átlag szintben a teljesítmény. Évente csak 2-3x volna ilyen munkám.
-
Grafirka
őstag
-
Hunork
veterán
Üdv Urak!
Mindenkinek köszönöm a napokban nyújtott segítséget! Sok hezitálás után, majd mivel elfogyott a másik oldalról a kiszemelt darab, amit amúgy nem is ajánlottak (Gigabyte G1), maradtam az NV oldalon, egy ASUS GTX960 4GB Strix személyében.
Hogy jó-e, arra a fiam mutatott rá, az ominózus utolsó Batman játékban 30 fps alatt nyomott a korábbi VGA, itt meg vegyesen Ultra-High beállításokon stabil 55-62 fps. Remélem jó lesz egy darabig, hangja nincs, ha nincs játék, fogyasztása meg kellemes, így tápegység felől sem kell gondolkodnom.
Még egyszer köszönök mindent, alább mellékelek egy képet pár gyors tesztről, de semmi matatás nem volt a Asus Tweak programmal!
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest