- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rayoliviero
veterán
válasz afelaldozhat #76600 üzenetére
Mar alig szoktam jatszani. Volt 650 Ti-om is es megtette siman arra, hogy neha BF4-ezzek.
-
Lazarus911
aktív tag
Üdv Mesterek!
Egyszerű kérdést szeretnék feltenni.
Melyik videokártyát válasszam?
Nvidia 970 gtx
AMD 390 xAmire használom:
Game: most elite dangerous, starcraft 2 és cs:go
Fotó, grafika photoshop, illusrator, és néha cinema4d
Nagyon köszönöm a segítségeteket.
-
Májkii
senior tag
válasz Lazarus911 #76602 üzenetére
A gép többi része?
-
afelaldozhat
tag
válasz Lazarus911 #76602 üzenetére
Így nehéz segíteni.
milyen CPU mellé szeretnéd tenni?Tápegységed milyen?
-
Lazarus911
aktív tag
válasz afelaldozhat #76604 üzenetére
Üdv! Intel2500k és corsair 520-as. Az alaplap proci csere is hamar lesz, de lehet egybe a vga-val...ha valamit hozzá kell venni nem probléma... Az amd most akciós gianni-nál..
[ Szerkesztve ]
-
Májkii
senior tag
válasz Lazarus911 #76605 üzenetére
Ha az AMD MSI Gaming vagy Sapphire Nitro akkor okés.
-
afelaldozhat
tag
válasz Lazarus911 #76605 üzenetére
A legfontosabbat nem kérdeztem.
Mennyi a keret a VGAra?Én ha a tápot megtratanám egy Gtx 960,r9 380,illetve ha a keret engedi egy Gtx 970 mehetne.
R9 390 esetén a tápot én már cserélném.Mond mennyi a keret és jobban tudunk segíteni.
-
Májkii
senior tag
válasz Lazarus911 #76607 üzenetére
Ha 1-2 évre tervezel vele akkor jó választás a 970.
-
Lazarus911
aktív tag
válasz afelaldozhat #76608 üzenetére
- ASUS R9390X-DC2-8GD5 R9 390X 8GB GDDR5 PCIE: 122.990,- 3 év gari
Ezt néztem
Nem a keret az elsődleges, hanem hogy okosan válasszak a két kari közül. Amelyik a jobb. Ha az amd a jobb, de tápcsere kell akkor cserélek tápot...Köszönöm a segítségeteket! királyok vagytok!
-
Májkii
senior tag
válasz Lazarus911 #76610 üzenetére
Az AMD hosszabb távra jobb választás, de Asus-t semmiképp sem vennék mert a hűtése alulméretezett.
Sapphire és MSI hűtése rendben van. Ha AMD-t szeretnél, akkor a Sapphire 390 Nitro-t ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
afelaldozhat
tag
válasz Lazarus911 #76610 üzenetére
Azt a kártyát ne.
Inkább egy 390et az X ért nem éri nem a 20ezer forint felár.csupán 6-10százalékkal lassabb a kistestű az xnél.Eg jó MSI avagy nitro kell neked
Ha jól szellőzik a házad MSI 390 halk és hűvös lesz.Ellenkező esetben is kellően hűs marad viszont megdöbbentő a hangja.
Ha gyengébb a ház hűtése de csendet szeretnél nitro t vegyél.Brutálisan halk és dupla soros golyócsapágyak használ ami garancia a hosszú élettartamhoz
Ha egy évre veszed 970
Ha 2+ évre 390
De a 390x semmiképp sem éri meg a durva felárat a 390hez képest -
Lazarus911
aktív tag
válasz afelaldozhat #76612 üzenetére
Köszönöm... Akkor hosszú idő után AMD kártyám lesz:-)
-
Rivyan
csendes tag
válasz afelaldozhat #76612 üzenetére
Mivel én is 970 vs 390 között vacilálok, esetleg picit bővebben kifejtenéd, hogy miért csak 1 éves intervallumra érdemes 970-et nézni? A DX 12 miatt, vagy azért mert "kevés" rajta a 3.5 Giga vram?
Korábban én is kérdeztem, és egyöntetűen a 970 volt a befutó. Én személy szerint tartanék az AMD-től, de mivel én sem szeretném 1 év múlva ilyenkor a fejemet fogni, hogy már megint medium-ra kell vennem a dolgokat, ha nem szeretnék 30 FPS-sel játszani fHD-ban, akkor ennyivel jobb választás a 390?
Nagyon sok játéknál hallani, hogy míg NV-n pöpecul fut, addig mivel AMD-re nem optimalizáltak, illetve az NV GameWorks-öt erőltették, a piroskán nyekereg minden, hiába erősebb sokkal papíron.
Ha hosszabb távra tervezek, érdemes lenne várni fél évet, amíg elkezdenek befutni a kövi szériás Nvidiák?
(Nem tervezek fHD fölé menni, szóval a 4k gaming távol áll tőlem, legalábbis az elkövetkezendő pár évben)
-
Mark023
tag
Üdv
Eljött az idő, hogy lecseréljem a 260x kártyám így segítséget szeretnék kérni. GTX 960 4gb gondolkozom, viszont fontosnak tartanám a gyári hűtést. Tehát olyat keresek ami halk és nem zörög meg cicereg. Ha van AMD ajánlat a 960 áraihoz képest, azt is meghallgatom! Köszönöm a válaszokat előre is.
Amit te szereztél, csak is te tudod elveszíteni.
-
Májkii
senior tag
válasz Mark023 #76615 üzenetére
Ha csendes hűtést szeretnél akkor a Gigabyte WF2-t ajánlom. AMD oldalról ott van a 380 viszont abból csak MSI Gaming és Sapphire Nitro a jó. 960 VS 380
[ Szerkesztve ]
-
NOKA32
aktív tag
Jó estét!
Gép
phenom x4 965 be 3.8ghz, de mehet feljebb
2x4gb ram
CM elite power 500w
Legalább 8x sütött hd6850Na gondolom tudjátok de vga-t akarok cserélni nagyjából 50e Huf lenne a költségvetésem,nézegettem r9 280-at illetve X-et is,de eléggé felszöktek ami meg 50 vagy jegelt vagy elvitték,közben találtam gtx770-et 50-ért és még garanciális jó 2 évig.(ja elég meglepő)Kevesebb Vram van benne mint az előzőleg említett modellekbe viszont az ár az úr!! Emelett ahogy nézem a gyári 770-is szorongatja a r9 280x et,ja és gainward phantom a kicsike,na szerintetek jó lenne?Nagyjából csak 1-1,5 évig kéne bírnia,FHD-ban játszok mindent és nem gond ha itt ott ezt azt lejjebb kell venni.
Üdv.
-
afelaldozhat
tag
válasz NOKA32 #76617 üzenetére
Akár a Gtx 770 akár a 280x jó lehet.
Ha használatban gondolkodnék mégis talán a 280x et ajánlanám.
+1 giga ram
A 770 erős kártya de a kevés ram sokszor limitálhatArra azonban felhívnám a figyelmed, ha a jelenlegi CPU-val képzeled el a jövőt mindkét kártya csalódás fog okozni.A phenom fogni fogja durván a kártyákat.
Rendben van h full HD ban kisebb a CPU szerepe de kell egy alap.Minimum fx 6300 ajánlott mindkét kártya alá jól megtépve..
Ha a jelenlegi CPU marad inkább ajánlanék egy Gtx 660at Vagy 270x-et
[ Szerkesztve ]
-
gorog00
csendes tag
Először is kellemes ünnepeket mindenkinek!
Jó fórumos módjára visszaolvastam és hasonló kérdésem lenne mint a 76504es hozzászólónak.
Tehát milyen kártyát vegyek az alábbi konfighoz max kb 40k-ig. (Használt nem lenne gond, de kb új árában akarják adni)
Játékra használnám (pl rust) de nagyon keveset így nem költök rá sokat
Asus M5 A99x evo
2x4gb Corsair ram
Amd fx 8150 + komoly hűtő
radeon Hd 5770et váltana
táp beszerzés alatt (coolermaster 600w-osat néztem ki.. a jövőre is gondolva)Tehát nállam is él ebben az árkategóriában hogy
Gtx 750 vagy r7 360? Egyéb alternatíva? -
törölt tag
hi
egy g4400 mellé milyen vgat javasolnátok
-
gorog00
csendes tag
-
csiki_92
aktív tag
válasz gorog00 #76625 üzenetére
Jobbak igen. A 360-as csak egy átnevezett 260-as, csak az órajeleket megemelték. Viszont a 750-ben elég jó tuningpotenciál van, a 360-ban már nincs, mivel abból a gpu-ból már kifacsartak gyárilag mindent.
Gyorsan rákeresve HD7870-ből van jópár hardverapro-n. Az azért már jóval erősebb a 750-től, viszont garancia már nem nagyon lesz rájuk.
[ Szerkesztve ]
-
Mark023
tag
válasz Májkii #76616 üzenetére
Értem, de félek picit a Gigabyte-tol. Jelenleg is olyan van és hol zörög hol nem viszont hangos, bár nem windforcos2 hűtés van rajta. Evga tapasztalatok? Itxes kialakitasok szoba sem jöhetnek? Gondolom kisebb ezért csendesebb? Tehát tényleg azt akarom hallani, hogy halk legyen. A Zalman z3 plusz házban a ventiket illetve a procit elnyomja a mostani.
-
TeChNoRby
tag
Hello!
MSI GeForce GTX 960 4GB GDDR5 128bit PCI-E (GTX 960 4GD5T OC)
Erről a vga-ról vélemény?hűtése?"..The music starts where the end of the words.."
-
gothic20
aktív tag
Sziasztok
Kinéztem egy R7 250-es videó kártyát.
A kérdésem az lenne hogy ez a 7750 átnevetve? Szóval ez Cape Verde magos ? Vagy Oland magos?Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."
-
afelaldozhat
tag
válasz Májkii #76633 üzenetére
Ezek szerint te még nem láttál fogtál a kezedben egy MSI vagy Asus hűtőt....
Ha 960at szeretne és mindenképp fontos a minőségi hűtő MSI vagy AsusPersze elégedett a gigás az aki még nem próbált minőségi hűtéssel szerelt kártyát.
Sokkal inkább azért népszerű a giga mert pár ezer forintal olcsóbb mint a jobb hűtésű kártyák..
És,hát ugye tudjuk milyen a magyar mentalitás pár ezer forintért censored......
A Lényeg h megy,meg az a pár ezres zsebben maradt.Itt a srác kifejezetten minőségi hűtéssel szerelt VGAt szeretne ennek a követelménynek a giga nem felel meg
Wf2 Vagy 3 költséghatékony hűtő.Ide kérdése mikor kezd zörögni..970 topikban van jópár ember aki kipróbált giga után MSI evga 970 utána már ő sem tartotta olyan csöndesnek a wf3 hűtést...
[ Szerkesztve ]
-
gothic20
aktív tag
válasz Májkii #76635 üzenetére
Értem.
De a gyártó weboldalán mért írják, hogy 512 stream srocessor-os? Elírás lenne?[ Szerkesztve ]
Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."
-
csiki_92
aktív tag
válasz afelaldozhat #76636 üzenetére
+1 Én is használtam/láttam Giga hűtést is meg MSI Gaming-et is, ég és föld a különbség az MSI javára.
-
gtamate2
veterán
válasz afelaldozhat #76636 üzenetére
Vagy inkább te nem láttad még az újabb giga hűtőket. Elárulom semmivel sem rosszabb mint az Asus vagy EVGA megoldásai. Korábban voltak különbségek valóban, de a 9-es szériára teljesen felzárkóztak már és nincsenek problémák velük egyáltalán! (de nyugodtan nézz utána a releváns topikokban ha nem hiszed)
#76638) csiki_92 : Az AMD oldalon próbáltad? Ott az a probléma (és ezért sem ajánlott) mivel ugyan azt a hűtőt tették fel amit az Nvidiákra, de ez már az AMD-re kevés, persze a VRM sincs hűtve rendesen, ezért nem is ajánlott. De ott az Asus is ugyan ilyen problémás, egyedül a Sapphire és az MSi tudott normális bordát feltenni az amd-s kártyákra.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!Melyik GTX970 rendelkezik a legjobb tuningpotenciállal?
Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
Mark023
tag
Találtam egy ilyet, eméletileg az Asus a leghangosabb a diagramok szerint. Bár egyik oldalon se találom, hogy fluid csapágyasok e vagy sima!
-
szabolint
csendes tag
Sziasztok!
A rendszerem fejlesztésére adtam a fejem. Beszerzésre kerül használtan vagy egy i5 2400-2500 vagy egy i 5 3570. Az alaplap egy Asrock B75 Pro3, táp: Chieftec CTG-450-80P, ház: Sharkoon Vaya 4044951011728. Eddig egy Sapphire 7770 1GB DDR5 11201-00-20G videokártyát használtam, de sajnos a mostani játékok (witcher 3, gta 5) nem nagyon mennek így olyan kérdésem lenne, hogy nagyjából MAX 70-80.000 Ft-ért mit lehetne optimálisan kihozni az alábbi felállás mellé?
Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket és további kellemes ünnepeket kívánok nektek.
Szabolint
-
gothic20
aktív tag
válasz DR|FTK|NG #76641 üzenetére
Közben olvasgattam a neten. R7 250-es ből van sima és "E" végű is. Az "E" végű megkapta a 7750-es gpu-ját ezért van a leírásban 512 stream srocessor nem pedig 384.
Tehát ez egyenértékű egy 7750-es el.Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."
-
-
djboci
csendes tag
Sziasztok!
configom:
GA-MA785GT-UD3H (rev. 1.0) alaplap
phenom ii 720 black x3 2.8 ghz
chieftec ctg-500-80p 500w táp
ddr3 3*2gb kingmax 1600mhz
Jelenleg egy hd 4850 1gb videókártya van a gépemben, ezt szeretném jobbra cserélni, mit ajánlanátok, mi az amit még a processzorom ki tud hajtani??
Főleg használt kártyára gondoltam, de mindent meghallhatok és nem ragaszkodom az ati-hoz nvidia is jöhet .
Keret 20-25000 Ft.
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
Májkii
senior tag
válasz szabolint #76643 üzenetére
GTX 960 4GB vagy R9 380 4GB (960VS380) a 960 most jó árban van, én azt venném.
-
afelaldozhat
tag
válasz dokee78 #76647 üzenetére
Ez nem egészen ide való.Az AMD mocskolásod...
Együtt érzek veled.szar dolog ünnepekre hibás kártyát kifogni.
Ismerősömnek majd 2 éve adtam el az ultra csendes 7770 vaporom az óta is hibátlanul működik.Selejt mindenütt előfordulása,erről nem feltétlenül Az amd tehet
A kártyát a legelső hibára utaló jelnél szó szerint vissza kellett volna vágnod a boltba.
Így is cserélni fogják,de ez már egy hosszabb folyamat lesz....
[ Szerkesztve ]
-
lacus83
senior tag
válasz dokee78 #76647 üzenetére
Ha kicserélik-beszámolják akkor is nem kevès pénzt kell hozzá tenned, de Kb tér idő ugrás lesz a 7770 hez képest a 960 vagy az R9 380.
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- LEGO klub
- Magától cselekvő AI-rendszerrel kísérletezik az energiaipar
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Elektromos cigaretta 🔞
- Xbox Series X|S
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motoros topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Asus Rogstrix RX570 8Gb BESZÁMÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest