- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
teratti
senior tag
A Palit 660Ti Jetstream 1189MHz-en ment terhelés alatt csendes volt a tunungot nem próbáltam. A venti lapátok nagy hatékonyságúak nem olyanok mint az MSI-nél ezek a kis lapátok szerintem nem kavarják meg úgy a levegőt vagy csak akkor ha gyorsabban forognak de úgy meg hangosabb. Az Asus-al biztos nem lősz mellé ha hosszú távra tervezek de én simán megvenném a Palit-ot, vagy az MSI-t is.
Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu
-
Superleggera
tag
Sziasztok!
Ezek a kártyák közül melyik a legjobb? Úgy néztem közel egy teljesítményen vannak. 2-3 évre kellene, levaltani a 6870-est. Egy Intel Core 2 quad q9550 mellé lesz. (Majd a későbbiekben lesz új proci is. ) Játékra kell full hd-n high beállítások mellett.
A kártyák amiket kineztem:
Asus Radeon R9 270X
Asus Nvidia gtx 760
Asus Radeon hd 7870 TOP
(Végső esetben 280x vagy 7970)
Esetleg ti mit ajánlotok?Köszönöm!
-
vd1992
tag
Sziasztok!
Milyen videókártyára lenne érdemes cserélnem? Jelenleg egy Sapphire HD5830 -asom van, mellé FX-6300, 8GB ram, 2db 1280x1024 monitor eyefinity-ben. Olyan kártyára szeretnék váltani, ami gyorsabb mint az 5830 és kevesebbet is fogaszt nála. Eladnám a mostanit és használtan vennék egy jobbat, mindössze 5-10ezer forinttal drágábbra váltanék csak.
Mit tudtok ajánlani?
-
VegyesTamás
senior tag
válasz VegyesTamás #39291 üzenetére
Valaki pls
Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli
-
ThodEE
őstag
válasz VegyesTamás #39305 üzenetére
Az a javaslat hogy 5xxx-re már ne költs, 7750alá már inkább ne add, mert csak pénzkidobás, de a leges legjobban 7770-7790el járnál
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
VegyesTamás
senior tag
válasz VegyesTamás #39308 üzenetére
Tévedtem, picit drága az nekem hasonló kategóriában 12-13k-ig mit ajánlotok? 7770-est egyenlőre csak 20k fölött találtam
Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli
-
KAMELOT
titán
válasz VegyesTamás #39309 üzenetére
Akkor gyűjts még hozzá és megveszed azt. Másba áldozni már nem éri meg!
Dirt3 inkább HD7770. Hidd el megéri. Keveset fogyaszt és olcsó. Hosszabb távon is jól jön.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
VegyesTamás
senior tag
válasz KAMELOT #39310 üzenetére
és dirt 3-hoz sem éri meg a vtx hd5750? Azon kívül max ets2 meg simezek amik meg nem igénylik még a mostani hd5450-et se szinte.
-
-
teratti
senior tag
válasz VegyesTamás #39312 üzenetére
Sajnos ilyen a fejlesztés. Sokszor van vonzata egy-egy hardver cseréjének(proci,táp...) ezt bele kell kalkulálni de hosszabb távon mindenképpen jobban jársz egy 7770/7790 valamelyikével.
-
citkar
addikt
Üdv!
A közeljövőben új asztali gép összerakását tervezem, amivel időnként játszani is szoktam.
Nem kell csúcsteljesítményre gondolni, a jelenlegi 4850-es VGA-m is még éppen elegendő, de hát azért már ideje lenne újabbra váltani.
AMD vonalon mennék tovább (CPU/APU és VGA tekintetében) és arra vagyok kíváncsi érdemes egy komolyabb APU-t venni és az integrált GPU-t használni vagy egy integrált GPU nélküli procit (amiből keveset találtam) és külön egy VGA kártyát?Az összefoglalóban úgy láttam az új VGA kártyát nem működnek együtt az APU GPU-jával, amit szomorúan olvastam, így egyelőre a "szimpla" CPU és a VGA kártya párosítás tűnik előnyösnek (egy 7750-es vagy valamivel erősebb VGA-t tervezek). De ha a GPU nélküli AMD-s proci túl gyenge vagy az APU-k GPU-ja többre képes mint gondoltam, akkor átgondolom.
-
VegyesTamás
senior tag
válasz teratti #39313 üzenetére
Azt tudom, de most találtam egy fantasztikus molex átalakítót ami 2molexből csinál 6pint, de annyira sem ismerem a működését mint egy kukoricadarálónak, és arra lennék kíváncsi, hogy elég lesz-e neki ha ezt az átalakítót megkapja?
-
(Bundás)
addikt
válasz bluyoo #39269 üzenetére
Az érdekelne milyen alternatívák léteznek a két típus között abban az árrésben. Áltagban kétmagos (E2xxx, X2 4xxx+, vagy erősebb) konfigokba keresnek ismerősök kártyákat; 4830-at nem mindig lehet kifogni, hd7770-re nem mindenki akar költeni (gyengébbe sok is). Ezért érdekelne mit érdemes vadászni még abban a keretben.
-
AAntii
őstag
válasz VegyesTamás #39316 üzenetére
Ha a táp maga bírja, akkor a kábeldzsungelt és ha nem tudod "eldugni" az átalakítót a rosszabb szellőzési paramétereket leszámítva semmiféle hátrányod nem lesz belőle.
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
teratti
senior tag
Adogatnak tartozékként ilyeneket VGA-hoz direkt azért mert ha a tápon csak pl. egy 4+2 ág van molex-en tudsz plusz kakaót adni....használd.
-
<>jana<>
senior tag
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy egy kétmagos intel proci, ne kérdezzétek a típusát sajnos nem tudom csak távsegítséget nyújtok és 2GB ram mellé milyen video kártyát érdemes venni 20-30 k közötti áron? 1366x800 a monitor max felbontása . 400-as táp van a gépben.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Simán mehet a molex to 6pin. Vedd meg a 7770 kösd rá és kész.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
TGWH
őstag
válasz citkar #39315 üzenetére
Szerintem nem éri meg apu + vga páros, mivel veszel egy normális intel vagy amd procit, és külön mellé egy vga-t, sokkal jobb lesz. Apu-s amd-t csak akkor vegyél, ha nem lesz vga.
Ilyen 20 ezer körüli vga-k már fényévekkel jobbak az apu-nál. A végösszegtől függ, de inkább vga-t vegyél, mint procit.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Milyen vga-t lenne érdemes vennem a következőre: legfőképpen ha játszok akkor az szimulátorozást jelent, a gépen amin szimulátorozok egy 1280x1024-et tudó monitor van, de van egy TV-m is ami FullHD-s tehát nem baj ha azzal is elbír. A jlenelgi játék az Assetto Corsa lenne, ennek minimum 10.1-es VGA kell így a mostani GTX260-al nem megy (csak ha átírom, hogy menjen, de ekkor tud olyan 40 FPS körülit).
Gépem adatai:
alaplap: gigabyte ga-ep45 ds3
memória: 4GB
vga: nvidia gtx260
processzor: intel q9300
táp: Enlight ENS-0246B [link]Olyan 50-60 között szánnék rá maximum, és inkább vennék újat mint használtat, de nem zárkózom el attól sem teljes mértékben.
[ Szerkesztve ]
-
teratti
senior tag
Sokat optimalizáltak az Assetto-n már talán a 3. update-nél addig nekem is csak 70-80fps volt majd full grafikával most 140-170fps. A professzort nem igazán veszi igénybe (40%) de a VGA-val nVidia/AMD fronton minimum 660Ti/7950 v. 280 kell gondolkodni....ne vegyél újat, jókat ki lehet fogni használtan is.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Szia
Erősebb karihoz erősebb táp dukál.
7770-s elegendő lenne a mostani tápod.
ATi:
7770-7790-7850
a 7770 az elegendő is lenne a procidhoz.
Ha bővíted később a gépet akkor a 7870 esetleg a 270/270x szériából
Nvidia:
GTX650-660Még a táp cserén is elgondolkodnék.Nem egy kajak táp.
Ez alapján a tápod elvileg Seasonic belsős a jelölés alapján.[ Szerkesztve ]
-
Kakukktojás2
aktív tag
Egy corsair cx 400 al simán elmegy akármelyik 1 kártyás gép akár 4 magos procival is
-
nagytibi
csendes tag
Van egy kérdésem, remélem nem túl nagy hülyeség...
Minden PCI-Express csatolós videókártyának ugyanazon az oldalán vannak a chipek és a hűtő? Azért kérdezem, mert én csak egyféle elrendezést (ha a VGA/DVI/HDMI csatoló felől nézed, akkor jobbra vannak) láttam eddig és most belefutottam egy Fujitsu-Siemens gépbe, amibe a tulajdonosa vett egy ATI kártyát, hogy az alaplapit kiváltsa, de nem megy bele a foglalatba, mert az alaplap tápkábele és egy-két kondenzátor is útban van. A kártya másik oldalán bőven van hely. -
Sziasztok ismét. Most egy Msi r4870-md1g-t tudnék venni 15k ért. Szerintetek ha a srácnak meg van 3 éve nálam el menne még 2-3 évet. Vagy lassan kezdené magát megadni?
Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.
-
Superleggera
tag
válasz Superleggera #39302 üzenetére
Leszűkítettem a kört.
Asus GTX 760 OC
Vagy
Asus R9 270X TOPMelyik a jobb full hd ban? 2-3 évre kellene.
-
betyarr
veterán
ha jól veszem ki a hsz-ekből,akkor ha jóféle karit akarok megbízható,korrekt és sokáig tartó HALK hűtéssel,akkor mindenképp asust válasszak (270x)?az msi twin frozr meg sem közelíti ezt a minőséget?
illetve,nem tudjátok,hogy a bf4-es akciós kártyák már eltűntek és nem is várható hogy lesz még pl. januárban? -
betyarr
veterán
válasz Pancsermeste #39339 üzenetére
-
válasz Kakukktojás2 #39336 üzenetére
Köszi az infót elgondolkozok rajtuk.
[ Szerkesztve ]
Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
"Régebben" volt egy HD 5770-es OC kártyám, majd most 2 évig nem kellett és még anno eladtam...
Most vennék egyet és a kérdésem, hogy az I3 530-am 3,2 GHz-en kihajt-e egy pl. HD 7770 v 7790-et?
SILVERSTONE SST-SG05B 300W 80+, GIGABYTE GA-H55N-USB3, INTEL Core i3-530 2.93Ghz 1156, KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 XMP KIT, Toshiba DT01ACA100 1TB HDD, SAMSUNG SN-S083C/BEBE Slim DVD, Samsung SyncMaster 2243 SW
Esetleg más javaslat?Előre is köszönöm a segítséget.
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Adott egy régebbi, HP PC-m (3 GHz-es proci, 2 gb ram).
Egy nagyobb plazmatévére szeretném rákötni a gépet, ehhez van VGA-RGB kábel... Viszont megoldható-e, hogy egyidejűleg egy 17"-os monitoron is látszódjon a kép? Akár elosztóval, vagy lehet a videokábelt másik csatlakozóba dugni? Nem tudom, a másik kettő mire való, így néz ki hátulról, HDMI nincs rajta: https://www.dropbox.com/s/12lowuitqr515uo/20131228_165137.jpg
Vagy biztosan nem bírná el a videokártya mindkettőt? Kb. 10 főnek szeretnék kivetíteni időnként képet a plazmatévé nagyobb képernyőjén.... Viszont jó lenne, ha nem kéne mindig dugdosni. Köszi a segítséget!
-
jeni
félisten
válasz kalapacsolok #39344 üzenetére
Üdv
a kék 15 tűs az a D-sub analóg kimenetes monitora kell kötni
a melette levő ugyanannyi tűs de fordítottan az agame játék port(botkormányra lett tervezve
a nagy rózsaszínű csati az parallel port vagyis nyomtató port csati -
Istuge
csendes tag
Sziasztok!
Az "Azonnali VGA-s kérdések órájában" már feltettem ezt a kérdést, válasz nem volt, de átirányítottak ide.
A lényeg:Kaptam egy Sapphire Radeon HD 3650-es videokártyát, ami pont abban a gépben nem működik, ahová szántam. A jelenség: a Win7 logóig eljut, de ott lefagy, majd kékhalál.
A konfig: Asrock 775i65g alaplap, Intel Pentium 3,2-es proci, 2 Gb ram, FSP350-60PLN táp.A két másik amiben simán elindul: NF7-es lap, AMD 2600+ proci, 2 Gb ram, ATX-350PNR (FSP) táp
Ga-8IPE1000-es lap, Intel pentium 2,4-es proci, 1 Gb ramCodegen 350-es táp.Mindegyik konfig működő, a saját kártyájával.
Tudna-e valaki segíteni abban, hogy az Asrock lappal működjön?Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.