Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Timer

    veterán

    válasz Dzsuri89 #130738 üzenetére

    Én 1080-ról váltok most 2070 Superre. Lassan másfél hónapja olvasgatom párhuzamosan az nvidia és a radeon topikokat, itthon és külföldön is, de nekem úgy tűnik, hogy messze több a cumizás AMD oldalon. Nagyon sajnálom, mert az 5700XT Nitro+-nál már csak Vad Katiba voltam szerelmesebb annó, de a józan észérvek eltántorítottak tőle. Mármint Katitól, a Nitróba még sokáig azon túl is bele voltam esve. De, végső soron győztek a tények, pláne az itteni topikban olvasott beszámolók. Persze, akinek van, az már csak elvből sem szidja, és biztosan akad sok elégedett user is, de azért azt látni kell, hogy most az nvidia a stabilabb megoldás. A hangsúly kifejezetten a "most" szócskán van, mert maga a chip szerintem fantasztikus lett, pariban van a harmaddal többe kerülő 2070 Superrel, de akinek nincs kedve várni a javításra - ha egyáltalán lesz olyan állapot, amikor minden stimmel - szerintem a felár ellenére is jobban jár egy nvidia termékkel. A nyers erő nem minden. Nagyon sokszor látszik az IT világában, hogy a célzott optimalizáció (khmm... fizetett partnerprogramok ugyebár...) végső soron azt az eredményt hozza felhasználói oldalán, hogy egy eredendően gyengébb hardveren is jobban fut a szoftverek zöme. Mondom ezt úgy, hogy az elmúlt 10 évben volt AMD-Intel, nvidia - radeon brandekből egyaránt a gépemben. Most is szerettem volna egy vegytiszta AMD kombót, de a 3600-zal cumiztam eleget, mire rendesen beállt minden, VGA vonalon inkább meghagyom a fiatalságnak a legváratlanabb pillanatokban felbukkanó troubleshoot örömeit.

    Hogy ON is legyek: végül lemondtam a Gigabyte 2070 Super Windforce Gaming OC-ről, annyi rosszat olvastam a ventilátorával kapcsolatban. Visszatértem a régi szerelmemhez, az EVGA-hoz, egy 2070 Super XC Ultra Gaming képében. Mivel ez a típus elég gyakorta érintett a coil whine problémakörében, csak remélni tudom, hogy mákom lesz, Seasonic táp mellett talán van rá esély. Ha kézhez kapom, természetesen beszámolok róla, nekem úgy bejött a kártya a képeken és a leírásokban, mint lónak a zab.

    Create: úgy mondanám, hogy nvidia oldalon is van cumi, de kevésbé kritikus részeken, mint az AMD esetében. Például, az látszik,, hogy a G-Sync / Freesync témaköre a zöld sarokban sem leányregény, de olyan alap dolgok azért nincsenek, hogy kapcsold ki a hardveres videó gyorsítást chrome alatt, mert kidől az egész. Plusz, az állandó fekete képernyős fagyások. Sync nélkül még simán élhető egy játék, de az állandó csontra fagyások, black screen halálok azért az átlag usert kihozzák a sodrából, pláne egy 150k környéki kártya esetében. Mondom, mindig is irigy leszek egy kicsit a Nitrósokra, mert egy design bravúr az a kártya, de végső soron azért mégis csak használná az ember gond nélkül, és nem olyan dolgokkal szenvedne, amit nvidián nem is tudom, mikor láttam utoljára. Sőt, a kiváló 6870-em sem dobott semmi hasonlót, pedig az 10 éve (!) volt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák