- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
juliensorel
senior tag
Sziasztok!
Szeretnek epiteni egy uj, halkabb, letisztultabb, kisebb gepet, de legszivesebben a procit kihagynam a bulibol viszont az Alaplap valtas miatt (Lga1150rol 1151re) uj procit is kene vennem, ellenben tokeletesen meg vgyok elegedve a jelenlegi i-5 4590-el. Az lenne tehat a kerdesem, hogyha mar valtok, akkor melyik proci az ami szintlepest is jelentene esetemben, amire megeri valtani, viszont max 70-80e Ft kb.? (De inkabb 60-70e ft)
Mert en az i-5 7500 -el szemezgetek, de azt erzem h semmivel se tud majd tobbet mint a 4590, es mindez csak az alaplap valtas miatt kene. Az alaplap tobb mint valoszinu msi mortar arctic B250m lesz. Hasznaltat procit csak garanciaval vallalok be.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
ReyFox
csendes tag
Ryzen 5 1600X vs hasonló árkategóriás intel, melyik lenne jobb?(új alaplapot s ramot vennék még azon felül gépházat meg van bele egy GTX 970 es kártyám illetve egy hütőt még mellé, első sorban játékra.)
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz ReyFox #72752 üzenetére
Azt mondanam ha regebbi jatekokkal jatszol, akkor egy i5 7600K jol felhuzva, mert azok nem hasznalnak sok szalat.
Ha inkabb ujabb multik (BF1, BF4 meg hasonlok), akkor inkabb az R5, mert a tobb szal miatt multiban elonyben van. Illetve ha rogzitesz videokat, streamelsz, vagy csinalsz olyasmit ami tobb szalat kihasznal.
Nagy atlagban ugyanazok az FPS-ek amit nyujt a ket proci, csak az AMD sokkal tob szallal tud dolgozni. Illetve az intelben van IGP, az AMD-ben nincs ha ez szempont.
[ Szerkesztve ]
-
Dumb
senior tag
Sziasztok, meghalt a lapom (Q6600) , szeretnék egy új rendszert. Nem követtem az eseményeket. Hobbi video vágásra kéne. i5 7500 vagy Ryzen 5 1500x, ez a kérdés. Kb 110-120 lenne a keret, lap, proci, ram. Köszi!
"Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Olyan dilemmával fordulnék hozzátok, hogy a jelenlegi konfigurációmat:
LAP: Asus Maximus V Formula
CPU: Intel Core i5-3570KÉrdemes lenne-e fejleszteni az alábbira?
LAP: Asus Maximus VII Formula
CPU: Intel Core i5-4460Tudom a processzor visszalépés, de most nagy pangás van használt piacon azoknál, amik érdekelnének (4670K/4690K). Szóval ideiglenesen gondolkodtam ezt a processzort, később az előbb emlegetettek közül valamelyikre vagy 4770K/4790K-ra váltanék.
Kérdésem az lenne, hogy teljesítményben mennyivel gyengébb a Haswell i5, az Ivy-vel szemben (tuning nélkül nézve)?[ Szerkesztve ]
-
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
Ajánlottak megvételre egy minigépet.
Részleteiből a lényeg, maga a CPU.
Név szerint: i5 4570RNa már most a cpu world öt vizslatva, egy eddig nem látott infót véltem felfedezni, mely nem más mint a "End of Life date...
Mennyire vehető komolyan az adat? Ill. mihez viszonyítva állapítják meg?
Válaszotok előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
iDavy
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!
Egy kedves barátom fordult hozzám segítséget kérni, de sajnos nem tudtam segíteni neki, így gondoltam fel teszem itt a kérdést hátha valaki tud segíteni nekünk!
Asus ROG Maximus VIII Ranger alaplapba érdemes vásárolni egy Intel Core i7-6700K?!
Vagy inkább egy Intel Core i7-7700K?!Érdemes meg vásárolni az i7-6700K, mert úgy tudja, hogy problémás az i7-6700K.
Én erről nem tudok, tényleg problémái vannak a fent említett processzornak?! Gondolok itt feszültség, stabilitás, hő.
Válaszotokat előre is köszönjük szépen!
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
válasz Kingcold #72759 üzenetére
Lassan, vagy egyáltalán nem is gyártják, amit meg is lehet érteni, mert régi gen, de attól még ahol van készlet ott árulják
iDavy: problémái nincsenek, esetleg annyi hogy a 7700k jobban sikerült, használtan 6700k olcsóbb, de újonnan 7700k ajánlott
[ Szerkesztve ]
Xbox One: bandymnc
-
süttyő
tag
Sziasztok.
Erdeklodni szeretnek, hogy az intel processzorok kovetkezo generaciojat tanogatni fogjak a z270/b250-es alaplapokat?Koszonom a segitseget!
-
nagyúr
-
süttyő
tag
Akkor időtállóságban jobb az am4?
-
nagyúr
-
nagyúr
-
Dumb
senior tag
válasz Malibutomi #72756 üzenetére
Köszi a válaszokat, R5 1500+ lesz, megrendeltem. Adobe Premier. Úgy láttam 20-23%-al gyorsabb ott az R5 1500+ a 7500nál.
Régen volt 800as Duronom, Athlon Xp 1600+ , jók voltak Asus B350-es lappal, 8Gb 2400as Corsair Ram-mal 125be állt meg, egy közeli boltban. 71 a proci. Idővel lejjebb megy gondolom, de így is sokat vártam, már lépnem kellett. Pár év múlva jöhet egy R7es"Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"
-
juliensorel
senior tag
Ryzen R5 1600x oem, 85e ftert remek ar/ertek arany, jol sejtem?
Az oem csak annyi, h nem adnak gyari hutot ugye?
Udv! -
veterán
válasz juliensorel #72771 üzenetére
Egy év garit adnak rá, amúgy a nem OEM Ryzen 5 1600X-hez sem jár hűtő, ha minden igaz.
Egy proci ha rossz, az hamar ki szokott derülni, szóval igen, jó vásár ennyiért.solfilo
-
veterán
válasz gyenesmartin #72773 üzenetére
Igen, kb ugyanott van az összes Ryzen vége, modelltől függetlenül. Aki tuningolna, annak mindenképp megéri a hűtős Ryzen 5 1600, még gyorsabb is lesz így, mint az 1600X.
Olvastam én is, hogy a gyári hűtő elég erre a 3,8-4GHz közötti tuningra, ha még értelmes a fesz.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
nagyúr
válasz gyenesmartin #72773 üzenetére
Ha nem zavar a hangja, akkor elég lehet, bár sem hűvös sem csöndes nem lesz.
Ettől független az X-es felára jelenleg nem éri meg semelyik procinál... sőt az 1800 széria úgy ahogy van nem igazán.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
gyenesmartin
őstag
válasz FollowTheORI #72775 üzenetére
Állítólag az ezekhez adott hűtők már elég csendesek. Nem olyanok, mint régen voltak (bár nekem a régi Athlon II x4-es hűtőm sem volt annyira hangos, csak játékok alatt, de ott sem vészesen).
-
veterán
válasz FollowTheORI #72775 üzenetére
Már nem a régi gyenge hűtést adják AMD-nél. Itt is azt mondják, jó csendes.
A kisebb, Kaverikhez járó near silent hűtő is halk már.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
nagyúr
válasz solfilo #72777 üzenetére
Tuning és nagy terhelés esetén nem lesz csendes...
(Persze szubjektív, meg ki mit szokott meg, vagy tart csendesnek/elfogadhatónak... én már majdnem mindenért harapok annyira megszoktam, hogy minden kussba van terhelés alatt is amennyire csak lehet, max minimális szélzaj.)Kolléga meg azt írta, hogy tuningra is elég szerinte... hát nem lesz jó.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Euromail
aktív tag
Do you need a CPU upgrade? | FX 8300 - R5 1600X - i7-2600K - i7-7700K [link]
[ Szerkesztve ]
Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
SP4C3
veterán
válasz Euromail #72780 üzenetére
Gyááááááá hülyegyerek:
CPU tesztelés GPU limites környezetben. Zsenik vagytok.
De nembaj, csak vegyétek az eFiX-et, jó az látod.
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
palfitom
félisten
válasz Euromail #72780 üzenetére
Ez nagy butaság! Ezt a VGA-t kihajtja az összes proci, az igazi különbségeket egy komolyabb VGA-val lehetne látni.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
Euromail
aktív tag
Do you need CPU UPGRADE?
Iskola mellé jártál nem angolra hülye gyerek
Kell-e cpu váltás
Mint látod nagyon NEM ha egy rx 480-ad van ennyi a történet.[ Szerkesztve ]
Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
G_P
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Asztali gép vásárlást tervezek a nyáron, de már nekikezdtem a nézelődésnek.
A felhasználási terület nagyjából ilyesmi lenne:
- mérnöki szoftverek, főleg Solid Edge, Matlab esetleg később AutoCad, Catia, amire szükség lesz majd a munka során
- rengeteg szövegszerkesztés, excel táblák, ppt-k(bár ehhez nem kell erőmű )
- néha-néha játék(nem nonstop gamelni szeretnék, de azért jó lenne, ha később is tudnék játszani élvezhetően az új játékokkal alkalomadtán).Egyelőre odáig jutottam, hogy vagy AMD Ryzen R5 1600, esetleg 1600X illetve Intelből az i5 7600K-t néztem, ehhez normális - akár gamer - alaplap, Asus RX470 8 gb videókártya, 16 giga ddr4 2400/2666 Mhz ram.
Jó lenne megúszni 250 alatt, ez a konfig most nagyjából házzal, táppal 270-300, de 2-3 hónap alatt csak mennek lentebbek az árak
A fő kérdés a processzor, ami meghatározná az irányt, de ha a többi részben is tudtok segíteni, azt nagyon megköszönném!
-
SP4C3
veterán
válasz Euromail #72785 üzenetére
Fordítsd le hülyegyerek (ami egyébként nem neked szólt, hanem az ilyen idiótáknak, akik ilyen félrevezető vérpisti videókat gyártanak, ja meg persze azoknak, akik bedőlnek ezeknek)
A cím helyesen: Do you need CPU UPGRADE? (If you use an RX 480 and play every AAA titles at maximum graphics settings)
Da igazad van, egy FX-8300 jobb, mint a többi, kevesebbet fogyaszt, nem melegszik, magasabb az IPC, egyszálas teljesítményben is agyonveri a többit, az persze nem számít, hogy csak nyócmagos'-nak csúfolják. De ha felpattintasz egy windows task manager-t, vagy egy cinebench-et, akkor már láthatod is mi a helyzet a kis vörös ördöggel.
Neve: AMD FX(tm)-8350 Eight-Core Processor
Foglalatok: 1
Magok: 4!
Logikai magok: 8Cinebench: 4 Cores, 8 Threads.
Nem csak FX-ekről bővebben.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Euromail
aktív tag
Van egy fx-ed vagy egy i7 2660k prockód akkor minek költsél fölöslegesen?
Drága új cpu vásárlás helyett aminek az árából veszel egy rx 480-at. Kb ennyi a történet én le is zárom.
A videó készítője is ezt hangoztatja ha tudnál angolul de igazából az se kell megnézed és látod az eredményt.
Vagy nem látsz? Akkor elmondom:
A vga fontosabb nem a cpu ha valaki játékokra akar gépet összerakni először a videokártyára kell költeni mert hülyeség a cpu-ra ami max 10-20% fps növekedésért felelős*
(persze egy bizonyos szinten most ez a szint 2017-ben minimum egy fx 8300, i7 2xxx, i5 4xxx ezeket addig ne cseréld amíg nem vettél egy erős vga-t gtx 1070 mert csalódni fogsz ha fps-t és játékokat szeretnél )
még szemben egy videókártya váltás max 100%-ot is elérheti.
Hát akkor mi a francért költse el valaki akinek épp hogy annyi pénze van rá az egész keretét egy komponensre aminek semmi köze a játékokhoz és az fps-hez.
Ti vezetitek félre az emberek azzal hogy drága fölösleges processzorokat beszélitek bele az emberekbeSzerencsére egyik kollega se rátok hallgatott hogy váltson processzort meg platformot mert túl régi az a 1366 mert inkább vett az egész büdzséből egy lényegesebb komponenst ez a vga mintha cpu-ra költötte volna és mellé egy gyengébb vga-ra.Ígytöbb fps-e lett.
Bottleneck meg teljesítmény csökkenés a cpu-knál max 20% felsőkategóriás videókártya esetén 1070 1080 középkategória max:10%: rx 480, rx 470, gtx 1060
Ezért nem érdemes cserélni és rááldozni százezreket ha még nincsen egy jó videokártyád se előbb azt vegyél ha játszani akarsz. Videokártyát cserélj mert az akár max 100%-os fps/teljesítmény növekedést is hozhat.Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
bandi0000
nagyúr
válasz Euromail #72788 üzenetére
Nem tudom miért mutogatod a VGA teszteket, ott gyakorlatilag a graphics score ugyan annyi lesz procitól függetlenül, viszont az említett 1080 +i5 el próbálj bf1 multit,és lepődj meg hogy olyan drága vga val nincs stabil fps , + kicsi a min fps, de igen itt mi nem értünk hozzá
-
bandi0000
nagyúr
catia és autocadban intelnek előnye van, többihez nem találtam releváns tesztet, szerény véleményem szerint, legjobban használt i7-el járnál, de az már kiesik a budgetból, itt a teszt, sajnos I5 nincs benne, de ahogy látszik, i7 többet dob mint a 1800x, ezért gondolom hasonló eredmény lehet i5-1700x között is, készpénznek ne vedd amit mondok, de én i5-öt vennék, több szál miatt jó lenne a ryzen, de mivel így is hátrányban van a 16 szálas a 8 szálas i7 ellenében, így az annyira nem számít
-
Euromail
aktív tag
válasz bandi0000 #72789 üzenetére
Firestrikeban gyakorlati eredmény az összpontszám ami a játékoknak számít de ha nem tetszik van ott fps is.
Azzal mi a bajod? Külön is van szerepeltetve.
Több fps-e lett mintha egy középkategóriás vga-t választana új cpu-val.Ha már egy kb 15.000ft-os cpu-val lehet BF1 multizni(G4560 [link] )akkor ezek után miért hinné el valaki is hogy olyan rossz lehet azon.
Ezzel nem ijesztettél még vannak rosszabb konfigok amikkel ellehet lenni BF1 multiban. [link]Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
bandi0000
nagyúr
válasz Euromail #72791 üzenetére
persze lehet itt cerkával is játszani, ha le van lockolva az fps 10-re...
Azt nem értitek meg, hogy nem azért van 1080 mellé i7 ajánlva, mert intel részvényei vannak itt mindenkinek, hanem mert max fps-be nem lesz annyira nagy difi a kettő között, de lehet hogy i5 alatt 120fps ről 50-60 ra esik le az fps néha, míg i7 alatt mondjuk csak 80-90-re ami nem mind1
tök jó erre belinkelsz egy videó tesztet ahol 1366X768-ban játszanak low-on, ennek aztán vna értelme, IGP-vel is lehet ennyi erővel játszani
[ Szerkesztve ]
-
válasz Euromail #72791 üzenetére
Szerintem ez a 3dmark-os pontozásnak pont annyi köze van a játékokhoz mint az euro6(?)os tesztnek a volkssagen dízelek valós co2 kibocsátásához.
De am ott a cikkem az nem számít? Az meg h egy g456 1024es felbontáson viszi a bf1et 40min fpsel azt nem nevezném kihajtásnak főleg h két teljesen más vgaval volt tesztelveGépelés nem az erősségemasdsdk
-
palfitom
félisten
Kiegészíteném bandi0000 (#72790) válaszát azzal, hogy nem kell lemondanod az i7-ről, hisz az aprón találsz egész jó (fél)konfigokat!
Pl. 4770K félkonfig (lap+proci+hűtő+16Gram=160k) vagy 3770K konfig (lap+proci+ram+táp+hdd+ház+vga=100k!)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Euromail
aktív tag
válasz Hannibhál #72793 üzenetére
Szerintem is Bár a firestrike Legtöbbször tükrözi azt az fps-t amit a játékteszteken is látni szemben más unigine, passmark stb... benchmarkolókkal szóval kivételes.
Elvileg a G4560 tesztben az 1920x1080p custom ultra beállítás de nem volt ott Bár ez a srác (Santiago) valami guru3D belső tag csak nem verne át?
Másik videóban teljesen noname ismeretlen feltöltő de látszik low-on játszik laggokkal csak hihető.Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
Euromail
aktív tag
válasz bandi0000 #72796 üzenetére
Jó hát egy 15.000ft-os cpu-tól nem is várnám meg nem is kell ilyet venni csak egy jó példának van felhozva hogy ha ez a "szar" már bocs a kifejezésért elég a játékhoz akkor minek kéne cserélni egy jó i7 2600K 3770K 4770 4790K stb..... jó pocesszort amikor azok meg még jobbak ettől a G4560-tól.
-
Euromail
aktív tag
válasz bandi0000 #72799 üzenetére
Látszik nem érted vagy nem akarod. Nem ezt mondtam ne forgasd ki a szavaimat.
De annak nincs értelme hogy már egy meglévő jó cpu-t akarsz cserélni max kb 10-15%-ért +10fps-értpl:van egy i74790 vagy i7 3770K vagy ezzel megegyező teljesítmény
meg sorry ezek 4mag 8 szálon mennek ha nem tudtál róla felvilágosítalak.
És akkor cseréli valaki ezeket valami új drága processzorra annak reményében hogy fps-t kap cserébe
de rákölt az "okos" 100.000-ft körüli összeget. Miért is? kb +10fps-ért
Ahelyett hogy venne egy 1070 vagy 1080-at ha több fps-re vágyik
de nem
Inkább azt csinálja hogy vesz mellé a nagyon "okos" egy középkategóriás videokártyát mert csak ennyire futja már és ugyan ott van fps-ben hiába az új cpu.
És ahelyett hogy [link] 140 körüli fps-el döngetnéd majd beéred a középkategóriás 80 körüli értékekkel ez aztán a jó üzlet.
Aztán 1év múlva nézegeted megint a vga árakat mert kezd elfogyni a vga
és amint kijön az új a középkategóriás vga-d alulra kerül még a felső kategóriás még mindig jó felső kézkategóriába és még elgondolkozhatsz rajta hogy legalább 1évig nem kell váltanod vagy ha akarod eladod még mindig jó áron és megint felső kategóriába tartozol és felfelé váltasz.Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy topik
- Androidos tablet topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Autós topik
- Spórolós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest