- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazska92
senior tag
Sziasztok! Asus m3n78se, régi lap, ebbe szeretnék procit venni, ami passzol bele, mert valszeg a mostani meghalt. Mi a legolcsóbb megoldás bele? Csak netezésre, filmezésre van használva a gép. Előre is köszi
-
balazska92
senior tag
válasz balazska92 #67201 üzenetére
Bocs hogy magamra válaszolok, de ha már írtam, eszembe jutott hogy lassan a saját játékra használt gépemben is procit akarok cserélni. Jelenlegi konfigom az adatlapomon le van írva. Intelben gondolkodok, de nem vagyok otthon a témában. Szóval olyan kéne, ami intel,m belemegy a mostani lapomba, és kicsit lehet húzni is, meg persze erősebb a mostaninál. Játékra, főleg multiplayer játékokra.
-
válasz balazska92 #67202 üzenetére
A mostani lapodba semmilyen intel nem megy bele
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
válasz balazska92 #67204 üzenetére
apróról bármely h61es lap+ i5-2400 megvan kb 40ből s akkor egész jó konfigod van
-
bolygo85
tag
Sziasztok
Új gépet szeretnék összerakni,alaplap,cpu, ram.
A két kiszemelt: i5 4690 1150 socket DDR3
i5 6500 DDR4
Én személy szerint az i5 6500 venném hosszútávra csak egy félelmem van a cpu meghajlása.
http://m.prohardver.hu/hir/vegzetesen_meghajolhatnak_intel_skylake_cpu.htmlNekem a hütést egy ALPENFÖHN Matterhorn Pure Edition lenne.
Kérdésem az lenne can érteleme ettől tartani?
Vive cum honore, mori cum gloria!
-
bolygo85
tag
válasz FollowTheORI #67207 üzenetére
Nem a kompatibilitással van a gond.
Hanem a skylake cpu meghajlása zavar/félek inkabb.
-
nagyúr
válasz bolygo85 #67208 üzenetére
Ha ennyire követted ezt a problémát, akkor tudhatnád hogy a Skylake compatible azt jelenti hogy garantálják ez a hiba nem jön elő, ezért van kiemelve külön (és nem csak a foglalat, ami evidens amugy).
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
bolygo85
tag
válasz FollowTheORI #67209 üzenetére
Rendben köszönöm a segítséget
-
balazska92
senior tag
válasz Hannibhál #67205 üzenetére
Köszi. Ahogy olvastam ez a fajta proci nem húzható. Esetleg a 2400k vagy a 2500k lenne ami a húzható, azokról vélemény? Az általad ajánlott lap illetve proci, vagy ezek a procik, jelentős teljesítmény növekedést eredményeznének? Illetve a mostanit procimat a rá külön vásárolt hűtővel, illetve lapommal együtt mennyiért tudnám eladni? A hűtőt gondolom nem lehetne felrakni az intel procira, akkor meg eladnám együtt a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
válasz balazska92 #67211 üzenetére
Lehet h feltudnád rakni ha megvan az inteles lefogato. 2400asból nincs k csak a 2500asból viszont ott már csak maga a proci 35-40 alá való lap pedig 20-30 viszont 4,5et a legtöbb megy s akkor már akár egy 980ti t is mellérakhatsz, a 6100hoz képest pedig óriási lesz az előrelépés. A te lapod nem tom mennyibe kerül.
-
őstag
Na Szereztem egy i5 3570k procit 2x8gb Kingston hyperx furyt
Meglátom mit muzsikálnak Asrock z77 pro4 be mennek.
Remélem Elég ez a 4gb 960gtx nek
Mert ha nem rà vizelek😊 -
-
Riko88
csendes tag
Sziasztok!
Az elavult gépembe keresek egy két dolgot ugyanis a videokártyám meghalt és kinéztem a helyére egy Gigabyte nVidia GeForce GTX 750 2 gb OC-t de valószínűsítem a procim nem tudja meghajtani.
Jelenlegi setup:
Alaplap: Asus p5k 775 socket
Ram:4 gb ddr2
A tápom pedig lc600h-12
Igy keresek egy olyan cput ami 775 sockettes(tudom elavult mar) es megtudja hajtani a kinézett VGA-t.A gépet egyébként csak csgora használnám.
Max ar 25kElőre is köszönöm!
-
balazska92
senior tag
válasz Hannibhál #67212 üzenetére
Értem, köszi. És van értelme játékok alá egy ilyen erős procit venni? Játékok alatt multiplayer játékokat értek, úgy tudom ide erősebb procik kellenek. Szerintem a lapomat meg a procimat ilyen 30 ért el lehetne adni összesen, ha pedig még egy 30-ast kéne rá költenem a lap és proci cserére, akkor lehet belevágnák.
-
válasz balazska92 #67216 üzenetére
Nem kellenek sokkal erősebbek de am bf3-4 ill sw battlefronton kìvűl nem is ismerek oan aaa mp játékot ami kihasználja a 4+ szálat szvsz az i5-2500k 4,5ghzre húzva minden egy gpus rendszer alá(na jó lehet egy 980/980ti alá kevés lenne...) szóval bőven jó lenne neked de nézegessél még teszteket azért aztán meglátod h megéri e
-
etele1.0
aktív tag
üdv
2500k vs 3470fullHDultra
-
-
VirsLee
Topikgazda
válasz Hannibhál #67225 üzenetére
Miután a 3.3 helyett 3.1-en megy a i5-2400, Ő pedig 3.3 helyett 4-en használja az FX-t, az általad linkeltek alapján is úgy gondolom, hogy nincs olyan különbség, ami miatt érdemes lenne pénzt költeni rá
Ha már pénzt költ, akkor azt érdemesebb újabb architektúrába.[ Szerkesztve ]
-
balazska92
senior tag
Köszönöm nektek a segítséget. A kérdés továbbra is adott, mi lenne az ami a mostani procim után érezhető javulást hozna? Ha esetleg amd az se baj, de inkább intelt szeretnék. Lapcsere meg megoldható, minden pénz kérdése
-
VirsLee
Topikgazda
válasz balazska92 #67227 üzenetére
i5-4690 van 45e, i5-2500k pedig 34e forintért az aprón. Utóbbit húzhatod is bőven. Hannibhál is 4.5-ön használja. Azt már jó eséllyel éreznéd.
-
őstag
összeraktam a konfigot :
a régi:
xeon Q5450@ 3,6ghz
Geil drr2 800mhz cl4 4x2gb
gtx960 4gb oc
Gigabyte ep45 ds3Az új:
i5 3570k@ 4,2ghz
kingston ddr3 2x8gb 1866mhz cl10
gtx960 4gb oc
asrock z77 pro4a win10 gyorsabban tölt be kb 5sec (ssd)
gyorsabb a rendszer maga.
a Crysis3 jobban fut sokkalsokkal jobban. nem esik le az fps és very highon megy 55-90 fps között
igazatok volt hogy cpu limitem voltkösznöm mindenkinek a segitséget
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz szucsinka #67231 üzenetére
Persze hogy jobb a mostanid, de azért ha belegondolsz, hogy mondjuk az előző konfigodban a proci mondjuk ugyan annyin ment volna DDR3-as rammal és SSD támogatással, esetleg nem lett volna akkora limited.
Hogy is szokták mondani? Az almát a körtéhez, vagy valami ilyesmi.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
zeee
senior tag
Sziasztok!
4570-em megéri lecserélni szerintetek 40 ráfizetéssel egy 4770K-ra? A onfigom az adatlapomon. Véleményeket előre is köszönöm.
-
-
zeee
senior tag
Köszönöm a gyors választ. Már csak egy kérdésem lenne. A proci adalapján van egy ilyen sor hogy
Max # of Memory Channels 2
Ez most azt jelenti hogy 2 memóriamodult támogat? Mert nekem 4 x 4Gb van. Bocs a láma kérdésért, ha teljesen mást jelent. Nem vagyok otthon az ilyenekben. Nekem csak annyi hogy beteszem a gépbe és használom. Így nem igazán érdekel a továbbiakban hogy mi hajtja miért hogyan, stb stb...
-
zeee
senior tag
válasz B.Á.L.!.N.T #67238 üzenetére
Igggen! Ezzza beszéd!!! Köszönöm uraim. Akkor indítom az üzletelést
-
szenesember
aktív tag
Helló!
Van egy Asus M5A78L-M LX alaplapom, benne egy AMD Athlon II X2 250 3000 MHz processzorral. Photoshop cc, illetve Lightroom cc programokra használnám, de az említett processzor elég gyönge. Mire tudnám cserélni? Esetleg az AM3+ foglalatba sFM2+ processzor is használható? Minél olcsóbban szeretném megoldani, használt is játszik.Köszönöm!
-
VirsLee
Topikgazda
válasz szenesember #67240 üzenetére
Mennyi a keret?
-
szenesember
aktív tag
válasz VirsLee #67241 üzenetére
Abszolút nem vagyok képben az árakkal. Akkor mondjuk úgy, h. az ár nem számít, a lényeg csak annyi, h. valamivel erősebb legyen a mostaninál. (Nem nagyon értek az ilyesmihez Egy ismerősöm azt is mondta, h. a Photoshop-hoz inkább egy SSD-t kellene venni, mint processzort újítani.)
[ Szerkesztve ]
-
VirsLee
Topikgazda
válasz szenesember #67242 üzenetére
Miután nem segítesz, így csak annyit lehet rá mondani, hogy a photoshop szereti az i5 + sok memória párosítást. 8Gb legyen mellé. SSD az általános gyorsuláson felül akkor lehet ide hasznos, ha sokszor végzel batch feldolgozást. Pl. adott szűrőcsomagot ráindítod 200 raw képre, majd automaikusan méretezed és exportálod ezeket.
Amúgy a lapod támogatja a Phenom2 és FX procikat is 95W-ig, azok közül is választhatsz egy 4-6 magos megoldást használtan. -
mateo91
tag
Hali srácok az lenne a kérdésem hogy szeretnék egy gépet összerakni, viszont jelenleg úgy állok hogy nincs túl sok de a gép kellene mindenképpen. A lényeg hogy vga-t később tennék bele így marad az apu.
Szerintetek AMD A10 7850 Kaveri amiben van egy r7 250 talán vagy egy I3 6100 amiben HD530 ketyeg. Válaszokat előre is köszönöm -
mateo91
tag
válasz tranceplanet #67245 üzenetére
Rendben köszönöm, gondolom érdemes lesz majd Nvidiát tenni mellé, 750Gti-n gondolkodtam
Ha megtennéd vetnél erre egy pillantást ?
Közben korrigáltam Asus H110M-A D3 lenne mert van HDMI csatija
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz mateo91 #67247 üzenetére
Nem valami jó összeállítás, gyere át ide: [link]
Ez pl megteszi:
-i3 6100 ~ 36k
-ASRock B150M Pro4, Gigabyte B150M-D3H, MSI B150M Mortar, esetleg ASRock B150M-HDS, ASRock B150M-HDV, ASRock B150M Pro4S ~ 20-28k > DDR4-es legyen
-1×4GB/1×8GB/2×4GB DDR4 RAM, pl HyperX Fury ~ 10-16k > DDR4-es legyen
-WD Blue 1TB(WD10EZEX, EZEX) ~ 14k
-Be Quiet! Pure Power L8 300W, 350W, Be Quiet! System Power S7 300W, 350W, FSP Hexa+ 400W ~ 11-13k
Összesen: 96[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel