- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple notebookok
- Steam Deck
- Projektor topic
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
klepto
addikt
Még egy végső kérdés, amiben a segítségeteket kérem.
Fél órán belül döntenem kell...
A8-7600: 25.000.-Ft
A10-6800: 31.000.-Ft
A10-7850: 38.000.-Ft
A 7850 megéri a felárat a 7600-hoz képest?
A 6800 hol helyezkedik el a másik kettőhöz képest sebességileg?
Szerintetek melyik legyen inkább, melyik a legjobb ár / értek arányú APU a háromból?Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
Shaza
senior tag
Bocs félrenéztem az egyik hozzászólást
-
jocomen
aktív tag
válasz klepto #67152 üzenetére
Pentium 1 szálon erősebb mint az amd-k (Youtube, WOT) néhány játék viszont lehet nem fog elindulni vele. AMD filmhez jobb, erősebb igp miatt.
Általánosságban egy SSD-től gyorsulna többet.
Pentium mellett az szólhat, h kevesebbet fogyaszt és lehet uabba a lapba feljebb fejleszteni. AMD-nél 7850k (úgy tudom) a teteje (~i3 szint).
Játékhoz i3 / i5 + dvga jobb kombó. Árakat most nem néztem.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz klepto #67148 üzenetére
Gépindulás, programok megnyitása inkább SSD függő. Amúgy egy szálas teljesítménye kb hasonló lehet az A8-7600-nak és az FX-8120-nak (előbbi c2c erősebb elvileg, L3 hiánya ellenére is, utóbbinak magasabb a turbó órajele) Sok feladatnál gondolom előjönne azért a 8 mag előnye, meg sok szálat használó szoftverek és játékok futtatásakor, de itt ilyen kis mindenes gépről lenne szó, szóval ez talán nem annyira lényeges.
Esetleg kérdezz be az A8-7600 topikjába.Ha nem sürgős, akkor lehet megvárnám már a helyedben a hamarosan debütáló AM4 foglalatot, jön bele a max 65W TDP-s Bristol Ridge. Teljesítmény hasonló lesz várhatóan Kaverihez képest, energiahatékonyság elvileg javul, később Zen bővíthetőség, meg DDR4 szólhat mellette.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
klepto
addikt
válasz solfilo #67155 üzenetére
Az a baj, hogy sürgős...
Szombaton halálozott el az alaplap, és mikor közöltem, hogy pár nap., nem arattam sikert...
De köszönöm a véleményed, viszont közben már megrendeltem a 7600-as procit
Ami az AM4-et illeti, a saját gépemnél mindenképp megváromHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
veterán
válasz klepto #67156 üzenetére
Szerintem jól döntöttetek, én elégedett vagyok az A8-7600 APU-mmal, amolyan mindenesnek használom, netezni, filmezni bőven elég, ha rám jön, akkor egy kis Skyrim 1080p-ben, med-low beállításokon 30+ fps stabilan.
SSD-t tegyetek alá, ha nincs és futja, sokat lendít a sebességérzeten.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
klepto
addikt
válasz solfilo #67157 üzenetére
Náluk, ahova kerül, a Játékok csúcsa a Zuma, és ezen kívül az internetezés még a fő felhasználási terület.
A játékoktól kevésbbé félek, jobban tartok attól, hogy elég gyors lesz-e az alapműveletekhez.
A kettővel ezelőtti gép egy A64 procis gép volt, azért kellett lecserélni, mert akadtak a golyók a Zumában
Ha az FX8120 után nem lesz érezhetően lassabb, akkor mindenki boldog lesz (én is)[ Szerkesztve ]
Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
törölt tag
Sziasztok!
Néhány kérdésem lenne Core i3 4160-nal papcsolatban. Főként játékra használnám, de nem szempont a kimaxolt grafika. Witcher 3, Mad Max, Arkham Knight lenne ami első körben érdekel és nem megy a mostani gépemen.
- Hány évig szolgálna ki szerintetek?
- Kihajtana egy R7 370-et? (ez is csak tervben van, ha jobb ár/érték arányú kártyát ajánlotok az is jöhet)
- Egyelőre egy ASRock Z97 Anniversary alaplapot néztem hozzá, van esetleg olcsóbb ajánlott kategória?Előre is köszi!
-
válasz #42308056 #67160 üzenetére
Jó az i3, kihajtja simán a 370et de mondjuk tuninglap alá felesleges sztem meg a játékok amiket mobdtál a leginkább proci igényesek szvsz én azt csinálnám helyedbe h egy i5-2400at vennék apróról meg hozzá egy használt h-s vagy b-s lapot s aztán lehet csapatni de persze ha új kell akkor inkább a i3-4170et venném, mivel se turbo se tuning lehetőség nincs ezért jó ha minél magasabb a magonkénti órajel, laphoz annyit ha nem akarsz tuningolni akkor felesleges.
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
milan18
aktív tag
Na srácok meg van a lapocskám egy Msi h97 gaming 3 két proci közt nem tudok dönteni: I5 4460 45k-ért vagy i5 4690 50k-ért? Megéri azt a +5k-át a 4690? Jövőre nézve nem szeretnék vagy 2 évig cserélni. Főleg fps játékokkal játszok multiban, BF4 és Cs-go főleg. A 4690 felé hajlok, elég lesz még a 4690 kb 2 évig? Mondjuk egy gtx 970 menne majd mellé.
-
nagyúr
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Előre elnézést kérek, ha nagy hülyeséget kérdeznék
Az asztali gépemben i5 4590 van, érdemes ezt lecserélni egy 4790K-re?
Tudom, hogy H-s lapba K-s procit rakni felesleges, de a 4790K-nak van egy előnye a 4790-hez képes, mégpedig az, hogy 4 GHZ az alap órajele, ami a mostanihoz (3,5 GHZ max turbo) képest jóval több.
Igazából csak játékra használom a gépet, mindig az aktuális sláger gamek.Köszönöm a válaszokat!
-
bandi0000
nagyúr
válasz fenergie84 #67165 üzenetére
kevésnek érzed? az az igazság hogy a BF4 esetleg battlefronton kívül nem igazán használja ki más a 8 szálat, és itt is csak multi alatt, single-t nyomod ott mindenhol elégnek kell hogy legyen az i5, szal ha nem érzed kevésnek azért hogy legyen i7 a gépbe felesleges váltani
Xbox One: bandymnc
-
válasz fenergie84 #67167 üzenetére
ha van pénzed rá s nem is sajnálod akkor váltsál, de a tényleges sebeségkülönbség 10-15% körüli lesz maximum, játékokba meg tényleg szinte érezhetetlen egykártyás rendszer esetén
[ Szerkesztve ]
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Egy új gépet készülünk havernak összerakni. Amd volt kinézve, de meggyőztek hogy az ár, fogyasztás, teljesítmény aranyháromszögben elvérzik a hasonló kategóriájú intellel szemben. Mivel véges a költségvetés, i3-ra tenném le a voksot. Kérdés a következő: i3-6100+ddr4 ram a legolcsóbb alaplappal jobb választás-e, mint az i3-4170+ddr3 és szintén a legolcsóbb lap? Egy gtx960-at készülünk hozzá tenni.[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz bandi0000 #67171 üzenetére
6100~36,5K, ddr4~13,5K, H110M-es lap~17K=67K
4170~35K, ddr3~13K, H81M-es lap~13K=61K
Akkor nincs jelentős előrelépés, nem éri meg? Ugye leginkább a játék lenne az, amin talán érezhetné különbséget és ez a videó olyan látványos, azt gondolnám hogy tényleg lehet ennyit hozni veleA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz bandi0000 #67173 üzenetére
Igaz hogy a videóban a 4130-as szerepel és az picit lassabb a 4170; 6100 párostól, de azért nekem mindenhol legalább 20% környékének tűnik már a 2133-as rammal is. Vagy én nézek be valamit?
Én sehol nem látok jó áron, tudnál esetleg dobni linket (privátban). köszi[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz bandi0000 #67177 üzenetére
Sajna a link alatt nincs 1151-es i3
Jaja, én is arra gondoltam, hogy talán a ddr4 dob rajta annyit. Márpedig a két i3 között többnyire 20°% van a videónA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Dapro
senior tag
Sziasztok, intel procit keresek, gamingre (pl divison és más AAA gamek), gtx970 mellé.
Enyhe tuningra képes legyen a későbbiekben, i5 2500k-t gondoltam de ha van más ami szerintetek megéri és újabb akkor érdekelne.
Szerintetek melyik szériára érdemes építeni?
(új érdekelne, amazon.co.uk elérhető legyen ha lehet de ha valami ütőset össze lehet rakni használtból akkor az is érdekel)[ Szerkesztve ]
-
-
klepto
addikt
Nem jött meg a procim, és tovább agyalok amíg lehet...
A választék: A8-7600 (25K), használtan picit többért A10-7870 (32K), vagy A8-7600 áráért Intel 1151 Pentium 4600 (26K), illetve picit többért i3 6100 (36K), ami a bolti A10-7850 alatt van árban (37K)
A grafikai részt most ne nézzük, az én Sandy-m is tökéletesen kielégít engem, a szüleim, akiké meg lesz a gép, szintén nem játszanak erősebb játékokkal mint én; söt
A lényeg, ne legyen lassabb, mint az FX-8120, és /vagy ha lehet, közelítse meg az én közel 6 éves i5-2500 procimatHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
Exodius
őstag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan a legoptimálisabb a hűtőpasztát felrakni a processzora? Egy videóban a ventilátor aljára kenték fel, valahol a processzorra és úgy rá a ventit, valahol meg felrakták a pasztát, azt szétnyomták egy átlátszó szilikonszerű lemezzel, hogy jól szétkenődjön meg látszódjanak a levegő buborékok és úgy rá a ventit. Hogyan érdemes? Gyári hűtőm van amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
egy gyors kérdés:
Xeon 5450-es procim van 3,6ghz-én járatom 8gb ddr2 memoria+gtx 960 4gb-os vkari
lehetséges hogy cpu limitem lehet mondjuk Crysis3-ban?ha lecserélném a proci+memoria kombót egy 3770K és 16gb ddr3 as memóriára
akkor játékban ez hoz a konyhára? -
Schalke
tag
Sziasztok.
Tudom nem nagyon éri meg beruházni rá de adott egy cpu:
Intel Core 2 Duo E6550 2.33GHz LGA775 Processzor
Ennél jobbat tudnátok ajánlani ebbe a foglalatba?
Tudomhülyekérdés,de a 65nm gyártási technológiás cpu helyett bele tudok tenni egy 45nm cpu?
Köszönöm a válaszokat.Asrock B250M pro4 Intel Pentium G4560 3.5GHz Kingston 2x4GB DDR4 2400MHz Kingston HyperX Fury ssd FSP 300W tápegység
-
Grave_444
nagyúr
válasz szucsinka #67188 üzenetére
S1150 I5-öt keress aprón. 4440,4460,4570..
Exodius Ventilátorra semmiképp. Procihűtő aljára is teheted, nincs sok jelentősége. Ha rosszul szellőzik a ház tényleg nem a legjobb a gyári hűtő. Nekem egy alulfeszelt I5-öt 1000-1200rpm közt halkan simán lehűtött. A mostani toronyhűtővel semmivel sem halkabb a gép, csak hűvösebb..
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz B.Á.L.!.N.T #67190 üzenetére
fullhd-ban játszom
ez s kombó ugyjött hogy a fiamnak vettem és kinőtte ..
most én játszogatok rajta fifa16 crysis sorozat, far cry3 stb
crysis 3-ban nagyon leesett az fps-em
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel