- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz benjemin1994 #29300 üzenetére
Nem, pont az ellenkezőjét írtam. De harmadszorra is leírhatom ugyanazt ha szeretnéd.
Proci limit: a proci fogja vissza a gépet
vga limit: ha a vga foja vissza a gépet.#nincsbennetarcsi
-
eldiablo
addikt
Sziasztok!
Van egy E7500-as CPU-m egy Asus P5QL PRO deszkában egy AMD HD 6850 társaságában.
Felmerült annak a lehetősége, hogy a CPU-t egy quad core megoldásra lecseréljem.
Szimpatikus az E7500-ban a 75W-os TDP és eddig még nem volt vele problémám.
Sajnos a négymagos processzorokkal nincs tapasztalatom, ezért is itt kérdezősködöm.
Esetleg váltsak inkább egy erősebb kétmagosra?
Nálam most totális a káosz, hogy megéri e egyáltalán a négy mag. -
Gabo0905
aktív tag
Sziasztok!
lenne egy olyan kérdésem, hogy szerintetek jobban megéri egy lga775-ös alaplapot venni egy E6750-E6850 es procival? vagy inkább vegyek egy 1156-os alaplapot és venni hozzá egy "gyenge" I3-at (530) namost azért vagyok "zavarban" mert az I3-rom az E6750-nél csak 10%-lékkal jobb...(10-13fps) de viszont ha az I3-mat veszem ami ugye jobb 10%-lékkal akkor hozzá egy alaplap 11k-ért vannak... viszont 775-ben meg 5k-ért már lehet szerezni.... és ez a kérdés, hogy melyik érné meg jobban?
válaszokat előre is köszi! -
Gabo0905
aktív tag
I3 530vs I3 2100 jah azt elfelejtettem hogy használtan venném!
azért I5-nél még nem tartok
[ Szerkesztve ]
-
xmad
őstag
válasz Gabo0905 #29311 üzenetére
nekem tök mind1 neked kell eldöntened..
én a sandy bridge-t venném az 100%
mivel véleményem szerint jobb. főleg játékban.. a másik hogy 1156 -hoz már alig lehet kapni alaplapot..1155-höz rengeteg van.. és bele megy majd a késöbbi ivy bridge is..
de te tudod.. ha neked i3-530 kell akkor vedd azt
iponon amúgy az i3-550 olcsobb is mint az 530
amit meg linkeltél benchmark eredményt.. ha figyelmesen megnézed a játékoknál alázza a régi i3-at
[ Szerkesztve ]
-
HellGreg
őstag
Sziasztok, minap vettem egy radeon 5830 extreme kártyát, és szembesültem azzal, hogy elég rendesen visszafogja a proci, legalább is nem kiegyensúlyozott vele. A proci egy Phenom II 550 BE. A különbség köztük pl. 3dmark vantage-ben, VGA:13000 pont, CPU:5000 pont.
Nézegettem, hogy új CPU kéne, pl. egy Phenom II x4 965BE, nézegettem a teszteket, árakat, és rájöttem, hogy majdnem ugyanannyiba jövök ki, ha cserélek platformot s1155-re + a legalapabb i3-ra (2100). Ami ugyan lehet, gyengébb (bár nem sokkal), mint a 965Be, de úgy vélem, a jövőre nézve sokkal nagyobb fejlődési lehetőséget kínál, mondjuk egy i5 2600-ra, ami még a 6-magos phenom 2-őt is elveri.Phenom II csere x4-re: új x4 27000.- -12000 (az 550be eladása): +14 ezres ráfordítás
I3-ra csere: használt 1155-ös lap 18000.-, i3 2100 cpu: 25000.- -23000 (asus m4a785tdvevo+550be eladása) az +20 ezres ráfordítás.Ti melyiket vennétek, nem jobban megéri hosszútávon az 1155-ös platform? A fogyasztásról és melegedésről már ne is beszéljünk, na meg az értékállóságról.
[ Szerkesztve ]
-
HellGreg
őstag
válasz darál0w #29320 üzenetére
Mert, lehet már am3+ lapokat kapni? Ja meg persze majd jön az, mint az s754 meg 939-nél, hogy pár hónapig gyártják, aztán kiadják az am4-et, hogy megint komplett gépcserével lehessen csak fejleszteni. Igazából ezért van elegem az amd-ből. Fogyaszt majd 180w-ot az új proci, és 10%-ot fog ráverni a négymagos i7-re mondjuk, ha ráver ugyan bármennyit is.
[ Szerkesztve ]
-
szaszimi
tag
Sziasztok,
tudtok valamit arrol, hogy az i3 2120K mikor jon ki?
-
dízelracer
őstag
válasz HellGreg #29319 üzenetére
1156 zsákutca, 1366 zsákutca, AM3 zsákutca, AM3+ háát...
Akár honnan nézem jelenleg csak az 1155 marad.Phenom II X4 965 BE vs Core i3-2100
(#29323) szaszimi: én az Intel helyében a piacra dobást húznám halasztanám amíg csak lehet mert azzal a procival saját maguknak teremtenek konkurenciát. Ki fog i5 procit venni ha egy megcibált i3k is hozza azt a teljesítményt XY %-al kevesebb pénzért?
-
HellGreg
őstag
válasz dízelracer #29326 üzenetére
Igen, pont ezt az oldalt néztem, s nem sokkal erősebb a Phenom, sőt néhol még bukik is. Meg aztán később azt lehet csrélni i5-re, i7-re stb, a phenom 965-öt meg hova cserélhetjük? x6-ra? minek, ha az i5 2600k fényévekkel elveri? Sőt, még a sima 2400-as is.
ui. valószínűleg hamarosan nagy bajban lesz az amd, mert az intel elkezdett megfizethető árú de jó processzorokat kinyomni, kevés fogyasztással. eddig azért nem vettem soha intelt, mert ár/teljesítmény arányban az amd jobban megérte. de most már ez nem így van sztem.
[ Szerkesztve ]
-
Gabo0905
aktív tag
-
dízelracer
őstag
válasz HellGreg #29327 üzenetére
Plusz az X4 melegszik és ~2x annyit fogyaszt. Én vennék egy olcsóbb P67 lapot bele egy i3-2100-at és ha kijön végre az i3-2120k váltanék arra. Best buy proci lesz az már most biztos.
"valószínűleg hamarosan nagy bajban lesz az amd, mert az intel elkezdett megfizethető árú de jó processzorokat kinyomni, kevés fogyasztással."
Azért még nem írnám le az AMD-t. Én még emlékszem rá amikor az összes haverom (velem együtt) Pentium4-ről átnyergelt Athlon64-re mert játékok alatt az 1.8GHz-es A64 3000+ egy szinten volt a 3.2GHz-es P4-el miközben sokkal olcsóbb volt annál. Hátha villantanak egy nagyot most is.
-
HellGreg
őstag
válasz dízelracer #29330 üzenetére
Ja, majd kiadnak egy 12 magost, 290w fogyasztással, a gyári hűtője meg egy kis jégszekrény lesz, amibe bele kell tenni az egész gépet.
-
Gabo0905
aktív tag
válasz dízelracer #29330 üzenetére
én mindig intelnél fogok maradni...!
-
xmad
őstag
válasz dízelracer #29326 üzenetére
1366 zsákutca? annak is vége lesz? az nem marad meg csúcsszegmensnek?
Ki fog i5 procit venni ha egy megcibált i3k is hozza azt a teljesítményt XY %-al kevesebb pénzért?
- akinek kell a 4 mag szvsz egy 2 magos húzhatsz bármeddig az soha nem lesz 4 magos
4mag az 4 mag
-
szaszimi
tag
i3 2120k nekem is elég lenne most, de csak nem akarják kiadni intelék...
-
dízelracer
őstag
Kell a négy mag? Mire? Minek? Tesztekkel bizonyították, hogy játszani bőven megfelel egy i3-2100 is. Ha napi szinten tömörít, konvertál, videót szerkeszt stb... otthon az ember akkor esetleg tényleg megérheti rendes 4magos processzort venni. Ha csak hébe hóba használ ilyen sok szálon dolgozó alkalmazásokat akkor jobb vétel egy magasabb órajelű i3. Egyszer egyszer azt a néhány percet ki lehet bírni amivel lassabb ilyen esetekben.
-
xmad
őstag
válasz dízelracer #29343 üzenetére
valakinek biztos kell
játékokban a 4 magossal több a minimum FPS ami sokat számit.. főleg ami kihasználja a 4 magot.. jobban megy rajta a game.. attól függetlenül nem mondom hogy szar az i3..
mivel én szinte ingyen tudtam szerezni zsir új i5-2400 at igy nekem jobban megérte mint az i3
[ Szerkesztve ]
-
dízelracer
őstag
Nincs még egy hónapja, hogy összedobtunk havernak egy gépet. i3-2100, 4GB ddr3, HD5830. Meglepően szépen futott rajta a GTA4 is pedig az alá tényleg nem árt a 4 mag. Eddig egyetlen játéknál sem vette észre, hogy elfogyna a proci és ez még csak a "no tuning" verzió. Persze egy komolyabb videokártyával nyilván proci limites lenne néhány játék.
-
xmad
őstag
válasz dízelracer #29345 üzenetére
az nemrosz nemgondoltam volna h a gta 4 is szépen fut rajta..
na a vga kérdés az más. egy komoly vga alá már kevés az i3..
még a GTX 460 tesztnél azt olvastam h ajánlott proci hozzá : MINIMUM core i3 de ajánlott egy 4 magos hozzá.
fullon megy a gta 4 ?
-
Gabo0905
aktív tag
bátyjámnak odaadtam az E8200met és simán futott vele full maxon a gta4... egy ilyen konfiggal...: Gigabyte ga73vms2 alaplap, intel E8200, 2x1gb kingstone 800mhz ram, hd4850 512mb és bőven futott pedig nem 4 magos a proci
-
xmad
őstag
jolvan.. annyira nem értek azér a játékokhoz
úgy tudtam a gta 4 gépzabáló és min 4 magos proci meg 1GB vga
no mind1..csak néha szoktam játszani vele.. de nálam röccenés nélkül megy fullon
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest