- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz gaben22 #100700 üzenetére
Szívesen.
Igen, jól látod, ez most a legerősebb processzor a piacon, de a teljesítményének ára van, ha kihasználod, akkor komoly hűtés (meg persze táp és alaplap) kell hozzá!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
gaben22
senior tag
válasz palfitom #100701 üzenetére
Táppal rendben leszek (Corsair AX1600i 1600W), alaplapot még nem választottam, mert még abban sem voltam/vagyok biztos, hogy Intel/AMD a legjobb választás az igényeimnek megfelelően, bár alapvetően egy erős computert szeretnék, úgyhogy lehet ez el is dőlt akkor . Wasser DIY-t körbejárom akkor... Valószínűleg nem lesz más választásom.
Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
-
Pityu.
nagyúr
Azon agyaltam ,hogy van egy ryzen 7 3700X processzorom és nézegettem egy ryzen7 5700X procit ami elméletileg kicsit jobb meg frisebb érdemes lenne a csere?
1. Milyen célra használnád elsődlegesen? (Játék / munka? Ha játékra, akkor leginkább mely játékok?)
játék meg egyéb más dologra am ire pc-t használnak kép szerkesztés,netezés,filmnézés ilyesmi.
2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap, videókártya, monitor (felbontás és képfrissítés), táp stb./ vagy hivatkozz az adatlapodra, ha ki van töltve!
https://prohardver.hu/tag/pityu_5.html
3. Mennyi pénzt szánsz rá?
Max 110EFt itt a hardveraprón láttam kicsit olcsóbban garanciásat
4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz?
Új
5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled?
Nem szoktam tuningolniAz aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
freelanced
addikt
Üdv,
Érdeklődnék, hogy T és non-T Intel processzorok esetén Idle és kis terhelés esetén 10-15% van eltérés az energiafogyasztásban, jelentősen? Tehát érdemes mondjuk NAS üzemre a T modelleket venni? (Pl. i5 4590 vs 4590T)
Tudom, hogy papíron azért van különbség de ez gyakorlatban is kijön ilyen minimális terhelés esetén is?
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok! Jelenleg egy i7-4790K CPU-m van. Felmerült bennem, hogy lecserélem egy újabbra. Alapvető és kis mértékben munka célú felhasználásra használom, játékra egyáltalán nem. A cél, hogy az új CPU és az alaplap tudja a 4096x2160@60Hz felbontást HDMI-n keresztül. Jelenleg egy Gigabyte GT 1030-as VGA-m van, hogy ezt elérjem. Jól látom, hogy a 11-es generációs Intel CPU-k és az ennél újabbak képesek már erre a felbontásra a saját IGP-jükkel (i5-ös bőven elég lenne)? Szeretném, ha nem kellene pluszban VGA-t használnom. Esetleg milyen AMD CPU-t ajánlanátok, ami ár/érték arányban jobb lenne egy i5-11600-asnál vagy i5-11500-asnál? Esetleg AMD Ryzen™ 5 5600G? Köszi!
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
BigBlackDog
veterán
Szeretnék kérni néhány véleményt, kis "okoskodást"; egy meglévő, 11700k alapú rendszert mennyire van értelme lecserélni 5800X3D-re? Mekkora lenne a teljesítménynövekedés (játékok esetén). Ha jól gondolom, csak proci + alaplapcsere kellene, DDR4 memória maradhatna.
Vagy esetleg érdemes lenne megvárni AMD oldalon a következő generációt?
-
VirsLee
Topikgazda
válasz BigBlackDog #100706 üzenetére
Válaszold meg az összefoglaló kérdéseit. Utána jöhet az "okoskodás".
-
BigBlackDog
veterán
válasz VirsLee #100708 üzenetére
Ok, akkor nem ennyire egyértelmű.
1. Milyen célra használnád elsődlegesen? (Játék / munka? Ha játékra, akkor leginkább mely játékok?)
Munka (fejlesztés, elsősorban Java) és játék (FS2020)
2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap, videókártya, monitor (felbontás és képfrissítés), táp stb./ vagy hivatkozz az adatlapodra, ha ki van töltve!
Alaplap: jelenleg egy Gigabyte Z590 Aorus Master (ez cserés)
Monitor: QHD, 165 Hz
VGA: RTX3070
Táp: Seasonic Focus GX-650
Nagyjából 5800X3D ára.
Használt is jöhet garival.
Megeshet... -
VirsLee
Topikgazda
válasz BigBlackDog #100710 üzenetére
Én nem látom semmi értelmét a cserének RTX3070 és QHD mellett. Az a GPU limitálni fog erősen, nem sokat érnél egy 5800X3D-vel. Nehéz hiteles tesztet találni 3070-re, de ezt ha megnézed, akkor láthatod, hogy még egy 3090 esetén se feltétlenül érné meg plusz pénzt költeni erre a cserére.
Java fejlesztéshez szerintem nem szükséges 11700k-nál jobb processzor.
Ha mindenképp fejleszteni szeretnéd a gépet, akkor cserélhetsz GPU-t, nemsokára itt lesz az RTX4080, de jó áron mennek 6900XT-k is.
-
BigBlackDog
veterán
válasz VirsLee #100711 üzenetére
Én is így érzem, csak egy dolog miatt merült fel; FS2020 esetén, bizonyos helyzetekben (nagyobb gépek, városok) eléggé CPU limites a dolog. Pl. egyszerűbb tájon megvan a 85-90 FPS is, de egy nagyobb reptérnél simán képes leesni 25-30 FPSre is, miközben a VGA meg 60-80%-on pörög csak, a mainthreadet pedig a CPU limitálja. Emiatt érdekelt a dolog, hogy ezen vajon mennyit segítene egy erősebb proci.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz BigBlackDog #100712 üzenetére
BigBlackDogEgyrészt én is úgy látom, hogy 3070 mellett nem igazán lényeges a fejlesztés, de persze akadhatnak cpu-limites szituációk, amin segítene a 3D.
Én a helyedben még várnék egy kicsit (pár hónapot akár), mert jelenleg nem biztos, hogy érdemes 5800X3D-t venni, ha nincs már meglévő jófajta AM4-es lapod. Megvárnám, hogy hova jut az új Intel 13. gen (a kezdeti tesztek biztatóak is, meg nem is), és megvárnám az új 3D Ryzenek teljesítményét és áraztását is.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Coach Atesz
tag
válasz VirsLee #100669 üzenetére
Szia!
Veszteség nélkül megszabadultam a 11. Genes alaplapomtól.
Jó áron, 80K-ért behúztam egy 12600-as procit, ráadásul 2,5 év garival. Most már csak az alaplap a kérdés, de szerintem amit írtál az lesz. GIGABYTE B660M GAMING X DDR4 ATX verzió, most 76K. Háznak egy, NZXT H510 Elite-t választottam 40K-ért. Köszönöm a segítségedthe easy day was yesterday
-
VirsLee
Topikgazda
válasz Coach Atesz #100715 üzenetére
A B660M az mATX, erre figyelj.
Akkor még olcsóbb is volt, mint a 12400f. -
Orgi
addikt
válasz Coach Atesz #100717 üzenetére
Nekem is ilyen lapom van, minden rendben van vele, semmi problémám. Az elején volt egy olyan, hogy nem adott BIOS képet, de kiderült hogy ebben inkább az Nvidia kártya és DP összeköttetés volt a ludas, mert volt rá Nvidia firmware javítás.
-
Puculo
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni cpu hűtéssel kapcsolatban. Van egy ROG Strix X570-F Gaming alaplapom amibe most vettem egy Ryzen 5800X 3D processzort. Hatékony de könnyen szerelhető léghűtés kellene. Nem vagyok egy nagy guru, ezért lenne jó ha felhasználóbarát beépítésű lenne, és az alaplapot nem kell hozzá kivenni. Utoljára még Asus M3N HT Deluxe deszkában cseréltem procit hűtővel, de akkor még csavarozás nélküli egyszerűen felpattintható hűtők voltak. Gondolom azóta megváltoztak a trendek, akár a foglalatok." Aki nem áll ki valamiért, elveszik a semmiért "
-
palfitom
félisten
válasz Puculo #100719 üzenetére
PuculoTehát megvan a processzor, de mégis a "Milyen processzort vegyek?" topikba írsz
Szerinted?Olyan nehéz lenyitni az Összefoglalót? Linkeltem is bele a hűtős topikot, keresned sem kellene...
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Jelenleg melyik Raptor lake cpu gyengebb mint egy 5800x3d? Jatekok alatt.
-
demmer123
őstag
Szerintetek milyen procira cseréljem le a jelengegi 10400f-t illetve érdemes, előrelépés lenne?
Csak singleplayer játékokkal játszom, 144hz FHD monitor 3060ti kárya. Z490-A PRO az alaplapom
11600k előrelépés lenne? Néztem még a 12400f de nagyon drága hozzá az alaplap.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz demmer123 #100729 üzenetére
A magam részéről nem sok értelmét látom a cserének amennyiben nem a 12. gen mellett döntenél, maximum egy 10700(k) - ra cserélném a procit a 8/16 miatt, ha ki tudnál a jelenlegiből szállni jó áron. Single player, 3060 Ti, gondolom megy az adaptive-sync is, sokkal nem lennél előrébb a 12. gen alatt.
[ Szerkesztve ]
-
DudeHUN
senior tag
válasz demmer123 #100729 üzenetére
Részemről, ha a helyedben lennék és váltanék valami 11. genes i7-et vennék. Úgy már (ha jól látom) viszi a lap a PCIe 4.0-át. De szvsz csak akkor éri meg, ha még pár évig marad a konfigod. Mert így jöhet jól a jövőben a 8/16 és esetleg a nagyobb PCIe sebesség.
Gamer for Life
-
rewtenator
csendes tag
sziasztok,
alapvetoen a 390-esbol szeretnek tovabblepni, 690 vagy 790-ben gondolkodom. Azokba milyen CPU-t vegyek szerintetek? Egyaltalan erdemes cserelni?
Vegyes, ha jatek akkor COD, Cyberpunk, Xplane. ha munka akkor irodai alkalmazasok, 1k bongeszo tab es virtualizacio (vmware)
MSI Z390 gaming plus
I9-9900kf
32gb ddr4
3060ti
120hz gsync
Nem tudom erdemes-e cserelni
Uj
Megeshet, ne zárjuk kikoszi
-
palfitom
félisten
válasz rewtenator #100733 üzenetére
rewtenatorSzia,
Miben érzed kevésnek a mostanit? Monitoroztad, elfogy valahol?
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
palfitom
félisten
válasz rewtenator #100735 üzenetére
rewtenatorJaaaa, ha csak a "fejleszteni akarok" az indok, akkor hajrá, a lehetőségek tárháza nyitva áll!
13600K(F) / 13700K(F) most a legjobb gamer procik, azokban érdemes gondolkodni, de 3060Ti alá kissé felesleges lecserélni a 9900K-t.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz rewtenator #100737 üzenetére
rewtenatorTermészetesen nem, abban a platformban a 9900K volt a csúcs, azzal kimaxoltad.
-
palfitom
félisten
válasz rewtenator #100739 üzenetére
rewtenatorEz a Milyen processzort vegyek? topik, itt semmi mást nem javaslok.
Vannak külön szaktopikok, vagy javaslom a gépépítős topikot!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Gambito
tag
Szoasztok
új ddr5 rendszer összerakása előtt állok, intel vagy amd most a nyerő? 5900x cserélek le.
4k 120 fps minden játék
ddr5 ram, 4080 rtx , 1000w táp alaplap nem fix
kb 200k
új
igen -
Ablakos
őstag
9900K óta az újabb generációk mennyivel hoznak nagyobb video teljesítményt? Nem találtam összehasonlítást. (link is elég válasznak)
Szerényebb video vagdalás miatt nem akarok továbbra sem dedikált GPU kártyát? -
DravenMoral
senior tag
válasz Gambito #100742 üzenetére
Ryzen fan vagyok, de jelen esetben két választásod van ebben az árban. ~200k környéke, mivel rtx 4080 megy a gépedbe..
Vagy Ryzen 7 7700X, vagy I7 13700KF.
Ugye a 7xxx Ryzen procikban már van integrált videokártya, de úgysem fogod használni. Az I7 13700KF-ban nincs, (F).A Ryzen procik inkább játékra vannak optimalizálva, mint sem bármi másra. De ebben az árban játékok alatt is többet szokott hozni átlagban a 13700KF. Jó pár évig egy jó választás lesz, és bőven ki fogja hajtani a 4080-at.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz DravenMoral #100745 üzenetére
A 13600KF untig elég, sőt..4080at nem 1080Pre vesz az ember, nagy felbontásnál meg elolvad a procik közti difi, szóval pusztán játék oldalról nézve totál felesleges kismilliónyi kiadásba bonyolódni.
-
-
venom8888
őstag
Sracok, nezegetek teszteket a 3700x vs 5800x3d kozott 1440p ben. De a kulonbseg kb 10 fps, ennyi fps ert kar kiadni 150k-t. Vagy ti nem igy gondoljatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest