- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dinomano
senior tag
A Ryzen 3200G viszont támogatja, úgyhogy szerintem az mellett döntök...
/(^_^)____7=--- - - >|
-
PeL
addikt
Ne érts félre, nem kötekedésképp, de megkérdezhetem miért ragaszkodsz feltétlen a G-s CPU -hoz dedikált kártya mellett? Azt nem tudom milyen áron jutnál hozzá, de megnézve pár helyet a 3200G árán kijön egy R5 3600 vagy akár egy R5 5500 is, ezek biztosan támogatott CPU-k Win11 alatt, és erősebbek is a 3200G-nél lényegesen. Ha használtan vennéd és / vagy nagyon olcsón, az természetesen elég ok lehet viszont
[ Szerkesztve ]
-
Dinomano
senior tag
Megmondom őszintén, valószínű, hogy bejátszik a "hüjeségem", hogy tetszenek az APU-k... Az más kérdés, hogy lehet találni rakat youtube videót gameplay-el, amin elfutkároznak nagyjából vállalhatóan AAA game-ek, de pl. nem tudom, hogy mennyire macerás egy ilyen rendszeren játékot futtatni, változtatgatni a beállításokat, hogy egyáltalán menjen élvezhetően valami stb. Ráadásul elég sok Youtube videóban uyganaz a pár játék ismétlődik, ami felveti azt a kérdést, hogy a játékok jó része nem indul el iGPU-n?
Az energiatakarékosság meg a kompaktság tetszik APU-k esetében, de lehet hogy bilibe lóg a kezem, és a témát illetően csak az előnyét látom, mivel eddig mindig CPU+VGA-ban utaztam.
/(^_^)____7=--- - - >|
-
dudika10
veterán
válasz Dinomano #100204 üzenetére
Ne haragudj, de forditva ulsz a lovon.
Dontsd el mire van szukseged es mennyit vagy hajlando rakotleni.
Egy 5600G-t ujonnan megkapsz jelenleg 65 000 forintert, ez egy szalon es tobb szalon is jelentosen erosebb, mint a 3200G, idotallobb lesz es meg 2 ev mulva eladhato akr, mig a 3200G mar a hasznaltpiaci leszalloagaban jarhat valahol, tehat 2 eves tavlatban nem lesz jelentos arkulonbseg sem.
Nem ertem, miert venned 30 000 forint korul az utobbit hasznaltan.Ha full HD low beallitasok mellett akarsz jatszogatni, akkor arra jo az igp. De barmi komolyabbra alkalmatlan.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Dinomano #100204 üzenetére
valoszinuleg a tobbi jatek is elindul, amivel en jatszom, a mame32 az biztos
-- nomeg az xprol importalt aknakereso es pasziansz. --ha nagyon apuval akarnék friss AAA cimeket játszani 2-3 évig, akkor megvarnam az rdna2 igpvel erkezo Ryzeneket; bár azok biztos nem lesznek olcsok, mert alapbol ugy kezdodik, hogy ddr5 ; tippre a B-s alaplapok lesznek kezdetben 100Khuf korul plusz még a proci ; de ha erősen árcsökkentve az 5600G 60Khuf+, akkor 100 folott fognak indulni a gyengebb modellek.
nem épp árérzékeny felhasználónak való vidék lesz ez.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Ombi1797
csendes tag
Sziasztok!
Asus Prime B350-Plus lapba milyen processort lenne értelme rakni Ryzen 1500x helyére?
Multi játékra kellene, Bf V s hasonlók.
G.Skill 16gb 3000mhz ram, SAPPHIRE PULSE Radeon RX 5600 XT, BitFenix Formula 450W.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Ombi1797 #100212 üzenetére
bár egy picit drágább, de megfontolando az 5500 a lap ugyis csak pcie3 -at tud ( tehát a 3600X pcie4 linkje nem előny ) ; mégis Zen3 magos,
a cache mérete meg ugyanannyi.
és ujonnan garival boltból. egy bios frissítés kell, de arra valószinüleg a 3600X -hez is szúkséglesz.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz Ombi1797 #100212 üzenetére
Szerintem ha teheted, rakj hozzá némi pénzt és vegyél egy AMD Ryzen 5 5600 -at 68 290 Ft jelenleg.
Nekem is ilyen kombó van és R5 2600-ról váltottam, fényévekkel jobb minimum FPS és szinte semmi akadás PUBG-ben. A max FPS nem változott számottevően, de jóval irányíthatóbb pattogósabb az egész játék.
Igaz valóban már egy 3600 is előre lépés, vagy az 5500.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Dinomano
senior tag
válasz CH5274 #100207 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a türelmet, sokat okosodtam ebben a pár napban. Mivel nagyon rápörögtem a témára, ezért hagyok időt magamnak lehiggadni. Pár napra elengedem a dolgot, mivel három napig a gépfejlesztés téma körül járt az agyam. Az infókat köszönöm, megvan hogy mire kell figyelnem, ha iGPU vonalon indulnék el.
/(^_^)____7=--- - - >|
-
senior tag
Sziasztok,
Fejleszteni szeretnék az extra esetleges drágulások előtt (kína vs USA téma..), így valszeg alaplap/proci/RAM párost is cserélni kéne, de nem bánnám, ha a RAM maradhatna. A proci a leginkább kérdéses, így ide jöttem először segítségért.
1. Milyen célra használnád elsődlegesen? (Játék / munka? Ha játékra, akkor leginkább mely játékok?) játék, akár a legújabbak is
2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap, videókártya, monitor (felbontás és képfrissítés), táp stb./ vagy hivatkozz az adatlapodra, ha ki van töltve!
i7-7700k, MSI Z270 Gaming Pro Carbon alaplap, 2*8GB 3200Mhz DDR4 Corsair Vengeance LPX ram, Corsair RM750i táp, Sapphire RX 5700 XT 8GB NITRO, AOC G2460PF (1080p+144Hz+Freesync) monitor (-> 1080p 60-100FPS az, aminek örülök)
3. Mennyi pénzt szánsz rá? alaplap függő is, de a procira+lapra együtt 200e Ft max
4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz? új
5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled? nem szeretnék tuningolni(Amúgy jelenleg a 7700k teljesítményével nincs bajom, csak ez a proci meg a lap lenne az alapja a gyerekek PC-jének valszeg. Mondjuk hogy a 7700k miatt nem jöhet majd szóba később a Win11, annak nem örülök.)
-
palfitom
félisten
válasz Renok #100218 üzenetére
Szia,
Legjobb helyen a gépépítősben lennél, de végül is itt sem rossz.
5600X / 5800X vagy 12400(F) / 12600K(F) irányban nézelődnék.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
carl18
addikt
Üdv!
Egy régi ismerösnek segítek updatelni a gépét, egy régi FX 6300-at használ de abba már nincs ígazán nagy erő.
Több dologba gondolkoztam, az egyik hogy egy LGA 1150 alaplap+megy mellé egy I7-4770 és azzal jelentősen növekedne a teljesítmény.Esetleg mi a legjobb Budget célokra? Meg hát akkor lehet érdemesebb volna DDR4 alapokra építeni. Egy I3-10100F és hadd szóljon.
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
PuffyMinnie
tag
válasz carl18 #100220 üzenetére
Szerintem ezek kelleni fognak:
1. Milyen célra használnád elsődlegesen? (Játék / munka? Ha játékra, akkor leginkább mely játékok?)
2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap, videókártya, monitor (felbontás és képfrissítés), táp stb./ vagy hivatkozz az adatlapodra, ha ki van töltve!
3. Mennyi pénzt szánsz rá?
4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz?
5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled?Ha az elméd arra ösztökél, hogy beszélj, próbálj helyette figyelni!
-
carl18
addikt
válasz PuffyMinnie #100221 üzenetére
1. Cél hobbi felhasználás játék.
2. Egy 1080P tévére van kötve.(60fps)
3. a Keret neki 90E
4. Lehet használt vagy új is.
5. Nem biztos volna, de ez platform függő.egy webáruházon néztem van LGA 1200+I3-10100F és 2X8Gb ram meg volna 80E-ből. Ezzel már mennének az új címek szépen, gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz carl18 #100220 üzenetére
a minap aprón 40 körül láttam 2700 -as Ryzent -- már biztos elvitték de mintha a 3600 is hasonló árban lett volna -- , alá egy A320 vagy egy olcsobb B350 lap ( erre hirtelen ránéztem, frissen van fent egy Asus Prime B350M fent nekem is ezzel ketyeg a 2700 fix 3.8 -on ) ; remélem a vganak nem kell beférnie a 90e -s keretbe.
ujonan boltból 12100F + Ddr4 lap a memoriara meg rá kell dobni picit.
[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
válasz hokuszpk #100224 üzenetére
VGA az marad átmenetileg R9 380X, az majd később is lehet cserélni.
Egyenlőre a cpu a lényeg, mert az tartja vissza a gépet.
Alaplap+cpu+memória lesz kompletten.Már néztem lehet az R5 4500 lesz megy egy sima A520 alaplap.
2X8 gb ram és az úgy elég lesz neki hobbi szintre.
Az R9 380X mellé nem annyira fontos a processzor.
Csak ha már új gép legyen meg a 6/12 szál, időtálló és jövőbiztosabb.[ Szerkesztve ]
-
csendes tag
Üdvözletem!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Játék célra, egy Gigabyte Z490 UD-ba vásárolnék egy i5-ös procit maximum 100ezer Forintért, de ez már a plafon. Új és használt is szóba jöhet. Fogyasztást is figyelembe véve, miket tudnátok ajánlani 2070-es videókártyához full hdba gondolkodva. Tuningolgatni nem nagyon szeretnék, de ez is opció lehet a későbbiek folyamán. Előre is köszönöm a válaszokat
Gergő
-
VirsLee
Topikgazda
-
Jamby18
senior tag
Sziasztok!
Egy új konfigot szeretnék össze àllítani és ahogy látom most AMD vonalon az 5600X-et ajánlják. Azt nem tudom eldönteni, hogy a későbbiekre gondolva inkább olyat vàlasszak-e amelykben van VGA.
Lesz VGA a gépbe. Amiatt érdekelne, ha esetleg pl. elromlana a VGA akkor addig ott lenne az integrált, így hiba keresésbe is segítene. Megyik CPU ami 5600X szintjén van és van benne VGA?
Illetve még az is érdekelne, hogy ér e ennyit az egész? Gondolok itt arra, hogy az 5600X 98eft körül mozog (PCX) ha pedig azt mondjàtok, 130eft lenne ha lenne benne integrált VGA akkor nyilván maradnék az X-nél. De ha mondjuk 5-10eft a különbség akkor az még belefér.
Előre is köszi
Milyen célra használnád elsődlegesen? játék
2. Pontos konfigurációd leírása még nincs
3. Mennyi pénzt szánsz rá? ~90-100eft
4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz? Új
5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled? Nem tuningolnék.[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Jamby18 #100231 üzenetére
Jamby18Szia,
Ryzenek esetében a "G" jelzésűekben (pl. 5600G) van csak integrált megjelenítő.
Ha félsz a dvga-d elromlásától, akkor inkább vegyél egy használt, olcsóbb vga-t, tedd el a fiókba tartalékba.
Az 5600G érezhetően gyengébb az 5600X-től, pl. L3 cache 16 MB vs 32 MB és csak PCIe 3.0-t támogat, tehát dVGA mellé, játékra inkább az 5600X a javasolt.
Az árakat nézd meg, mert több boltban is 86.000 Ft az 5600X, nem 98![ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz palfitom #100233 üzenetére
Az érezhetően gyengébb inkább mérhetően gyengébb, de egyáltalán nem vészes mértékben, ill. messze nem annyival, amennyivel olcsóbb. Illetve finomhangolva (UV/OC) még kissebb a difi, szóval csak akkor ajánlott az X, ha sok-sokFPS igény van egyéb esetben a G messze jobb P/P mutatóval bír. A PCIe3.0 pedig VGA téren tökmindegy, csak SSD oldalon jelenthet hátrányt..írom ezt 5900X->5700G váltás után RTX3070el.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz Dragon3000 #100238 üzenetére
Akkor az egy elég gagyi konstrukció a maga nemében.
-
palfitom
félisten
válasz Jamby18 #100240 üzenetére
Konzolvilág? Oázis? Compker? Ezek mind ismert boltok.
Egyébként nem nagyon van gariztatás szempontjából kiemelkedően jó magyar PC-s bolt…Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
modflow
veterán
Van egy ilyen gépem:
Gigabyte Z370 HD3
Intel Core i5-8400 2.8GHz (s1151) Processzor - BOX
Samsung 250GB 860 EVO 2.5" SATA3 SSDSilicon Power - P34A60 512 Gb - SP512GBP34A60M28G.SKILL Aegis 32GB KIT DDR4 3000MHz CL16
Be quiet! Pure Power 11 700W 80+ Gold
MSI RTX 2060 SUPER GAMING X nVidia 8GB GDDR6 256bitKicserélnék benne két alkatrészt:
Intel® Core™ i5-12600KF
GIGABYTE B660M DS3H AX DDR4Ez csere esetén mennyi javulást jelentene játékok alatt?
Ill. a táp elbírná még?
-
kolopele
nagyúr
válasz modflow #100242 üzenetére
A táp röhögve, és bizonyos játékok esetén több lenne az fps - ed, főleg minimumok terén, de ehhez az is kell, hogy a játék támogassa a több magot és a magasabb órajeleket, ez elsősorban a multik sajátja, meg talán az olyanoké mint az utolsó AC - k, Cyberpunk, ha már single.
-
TurboGamer
csendes tag
válasz modflow #100242 üzenetére
Átlagosan én úgy látom, hogy kb. 20-30 FPS-sel többet hoz (nagyon sok címnél észrevehető) ez a proci a 8400-hoz képest, + magasabb lesz a minimum FPS értéked.
Igazából nem tudom, ismered-e a 12gen procikat, de nem egy mezei 10 magos procik. 6 mag szolgálja ki a fő folyamatot, amit épp csinálsz (legyen az játék, videóvágás, stb.), és 4 mag a háttérben lévő folyamatokat, ezzel a módszerrel a 4 mag tehermentesíti a 6 magot.
Viszont ez OC-zás szempontjából kicsit furi, a 6 mag max. turbó frekije 4,9 GHz, ami elég jó, én szerintem csak ezt a 6 magot húznám. A maradék 4 mag max. turbó frekije 3,6 GHz.
Sokan azt hiszik, hogy ez egy átverés, pedig kb. egy 8 mag/16 szálas proci szintjén van ez a történet. És ami mostanra nagy előny: kevesebbet fogyaszt, mint egy 10-11gen i9, és sok területen erősebb is tőlük. Annyit tudsz még esetleg tenni, ha nincs szükséged integrált GPU-ra, hogy az i5-12600KF-et veszed, olcsóbb valamennyivel.
[ Szerkesztve ]
Suzuki Swift 1.3 GTi MK2 :) rsz.: GTI-072
-
kolopele
nagyúr
válasz TurboGamer #100244 üzenetére
Bizony jók ezek a 12. genes procik, ki vannak ezek találva. Nekem eleve nem volt rossz procim a 9900k személyében, de a 12900k azért üt rendesen, még akkor is, ha 4k - n inkább a VGA dominál.
-
TurboGamer
csendes tag
válasz kolopele #100245 üzenetére
Elgondolkodtam most rajta, hogy beruházzak-e hamarosan egy 12600KF-re én is, de akkor cserélnem kéne deszkát is, na meg DDR5-re a ramokat...egy i5-9600KF-em van, 5 GHz-en használom vízzel, egy RTX 2060 Super társaságában. Nem tudom, megérné-e váltani...
-
modflow
veterán
válasz TurboGamer #100244 üzenetére
Igen, köszi, én is a KF-et néztem.
Viszont én maradnék DDR4 mellett, mert azt olvastam, hogy a 12. gen-es Intelek esetén nincs nagy eltérés DDR4 és DDR5 között.Ill. ami még aggaszt, hogy a CPU hűtőm egy Be quiet! Pure Rock BK009 processzor hűtő.
Ez viszont alapból nem jó LGA1700-ra.
Elvileg valahogy átalakítható, csak nem tudom hogy..
Ill. ez hűtés szempontjából jó lenne az i5-12600KF -nek? -
TurboGamer
csendes tag
válasz modflow #100247 üzenetére
https://www.bequiet.com/hu/contact/lga1700mounting
Írsz nekik egy üzenetet, kitöltöd, csatolod amit kell, és vársz.
Szeretjük be quiet!-éket, nekem a 9600KF-emet egy Pure Rock Slim 2 hűtötte. OC-ztam már akkor is 5 GHz-en, játék közben olyan 65°C volt az állandó hőmérséklet. Váltottam gépházat, és ezzel együtt hűtést is, egy Corsair iCue H115i Elite Capellix került a rendszerbe, ugyanezzel a beállításokkal játék közben 50-55°C. Én a 12600KF-re jobban ajánlanék egy AIO vízhűtést. Amiről meg mindenki megfeledkezik, az a hűtőpaszta. Minimum Arctic MX-4-eset használj, az elég jó tényezőkkel bír.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz TurboGamer #100246 üzenetére
Attól is függ mikkel játszol, meg én azt mondom, egy 2060 super esetében nem dobna túl sokat azért átlagban, mert limit lépne fel. Nyilván a minimumok jobbak lennének, de én VGA - t is cserélnék már egy ilyen proci mellett. A vízhűtéssel egyet értek, én, aki idegenkedett tőle mindig is, most az van fenn.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest