-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fi:zi'k
nagyúr
Sziasztok,
12"-os notit keresek munkára, ami elvárás lenne:
- a keret max br. 100e
- jó bill
- min. 2. gen Intel i5-i7, de a 3. genes preferált
- min. 4 GB RAM, de a 8 GB preferált
- 120-256 GB SSD, akár HDD-t cserélve
- az IPS panel opció nagy bónuszVolt korábban X200-am, összességében szerettem, így alapvetően az X220 és X230 vonalon nézelődtem. Utóbbi még éppen beleférhet, de többnyire 4 GB és HDD belsővel.
Ott van ugye még a Dell E6230 és E6240, előbbihez már találtam horror áron IPS-t, utóbbihoz még nem. Ezeket sajnos nem is ismerem első kézből.
Illetve befutott még egy Fujitsu P702, mint lehetőség. IPS tudtommal nincs hozzá, ellenben olcsóbb, mint a többi.
Ötletek, vélemények, javaslatok?96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
őstag
válasz pinnacle #118549 üzenetére
Szövegszerkesztésre még Commodore 64 is jobb volt, legalább stílusos volt
Ami új, nem feltétlenül jobb! Ezeket a processzorokat azért dobták a piacra, hogy a sok hülye "új Intel proci" címén megvegyék. Sajnos. Főbe lövetném aki kitalálta ezt a sz@rt!
1. generációs i-s processzort szándékosan nem teszek be, de a 2. generációs Sandy Bridgeből Intel Core i3-2312M már jobb választásnak tűnhet, pedig 4 évvel ezelőtti!
https://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp%5B%5D=2513&cmp%5B%5D=2730&cmp%5B%5D=1658Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
pinnacle
nagyúr
válasz Bluesummers #118553 üzenetére
-
Tikakukac
titán
válasz Magnum_ #118556 üzenetére
Hát nem egészen úgy megy az szerintem, érdemesebb a rendes kereteset venni bele...ami hát vagy kihozza a szervizes vagy nem. Nekem kinti forrásból még nem sikerült rendeset szerezni emberi áron.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
őstag
-
törölt tag
válasz Khelben #118560 üzenetére
sp9400 2,4 ghz-en, de az alatta futó sp9300 a 2,26 ghz is köszöni szépen, egész jól elvan win10-en is, meg szövegszerkesztésben is, pdf szerkesztésben is, sőt böngészésben és hd jutyúb, de még nem túltolt 1080p x264 nézegetésben is.
ahogy egyébként egy mostani 4 magos atom ivadék is ugyanígy 2 ghz felett, bár tény, hogy egyszálas teljesítménybe kb. ugyanazt hozzák ki rá a bencsmarkok, mint a hasonló órajelű c2d-ek. igaz, fele akkor tdp-vel 2x több magon.
de majd tolmácsolom az illetőnek, aki ilyen procin fordít könyveket, hogy elvileg ez nem is mehetne neki.
azt hiszem, azért itt nektek nagyon kevés fogalmatok van a hétköznapi átlagfelhasználásról...
arról nem is beszélve, hogy a c2d éra már keményen belecsúszott a win7-be.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz #95590400 #118563 üzenetére
20 fős irodai+mellé 6 szintén erre és magánra használt gépet "menedzselek".
Majd én is megmondom muteréknek, hogy a Word meg a 200 oldalas PDF nem is akad, ők csak beugrottak egy térhajtóműbe és közben látnak furát.
Mondjuk tegyük hozzá: SSD-t kapott most muter a T60-ba, az azért áldás bír lenni, most már tényleg az van, hogy dokkot kell vennem és ez lesz a main a benti gépek meg notik pedig csak a terepre mennek ki. Működött ez is eddig, a kérdés, hogy mennyi ér pukkan el az ember fejében mire végez. Most már meglepően kevés.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
betyar1974
senior tag
Sziasztok!
Lehet hogy nem jó helyre írok, de talán tudna valaki segíteni!
Lenovo notebook-on bekapcsoláskor, csak a lenovo felirat jön be, még a bios sem. Valami kattogó hang jön, a proci hűtőtől. Mitöl lehet ez? Meg lehet csinálni? Párat már javítottam, de ha nincs értelme, akkor meg sem kezdem.
Köszönöm előre is! -
őstag
válasz #95590400 #118563 üzenetére
Az ikonod egy kőbalta, amely az ősember egyik fő eszköze volt.
Miért megyünk hátrafele, ha lehetne előre is? Továbbá, az illetőnek új gép kell. Te tudsz új gépet SP9400-zal vagy SP9300-zal? "Milyen 11"-12" új notebookok ajánlottak erre?"Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
pinnacle
nagyúr
válasz Bluesummers #118568 üzenetére
Azért egy illemóra neked sem ártana. Nekem elég az a CPU teljesítmény, de ezek szerint még a Dell sem ajánlott ilyen méretben.
-
i3odnar
tag
Sziasztok!
Most van az Euronicsnál egy olyan akció, aminek keretén belül 0% THM-el, 20 hónapos hitelre el lehet hozni laptopokat. Nos mivel továbbtanulás előtt állok, AutoCAD és hasonló grafikai programok (akár Photoshop is) futtatására alkalmas laptopot szeretnék vásárolni a következő kritériumokkal:
-Inteles gép legyen
-i5 alatt nem igazán szeretnék
- max 200 000 Ft körül
- ha lehet akkor 1TB HDD
+ néha kis unaloműzésként ha játszani támad kedvem akkor olyan játékokat tudjon futtatni, mint a FIFA és a CS:GO.Kiválogattam, hogy melyek azok a laptopok, amelyek a hozzám közel eső Euronics áruházakban megtalálhatóak (Nyíregyháza, Miskolc) és nagyjából megfelelnek a feltételeknek, ezekből kellene a legjobbat választani:
Nyíregyháza:
• ACER Aspire E5-573G-55G4 NX.MVMEU.027 (154 999 Ft)
• ASUS X550VX-XX068D (237 266 Ft)Miskolc:
• ACER NX.MLCEU.043 (179 999 Ft)
• DELL 5558-210736 (179 999 Ft)
• LENOVO 80QQ00F7HV (166 999 Ft)
• LENOVO 80RU009LHV (249 999 Ft)Mindkettő:
• HEWLETT PACKARD P1P86EA (154 999 Ft)
• HP 15-ac124nh V2G66EA (169 999 Ft)
• LENOVO 80QQ00F8HV (149 999 Ft)Előre is köszönöm a segítséget!
-
Málnabeach
csendes tag
Sziasztok! Most szeretnék egy használt laptopot venni egyetemre és nézegettem a dolgokat, de lenne egy pár kérdésem. Szerintetek inkább egy Intel Core i7-620M vagy inkább egy Intel Core i5-3340M? Illetve az SSD mennyit dob a gépen, tényleg sokkal gyorsabb?
-
Tikakukac
titán
válasz Málnabeach #118571 üzenetére
Előbbire: teljesen mindegy, nem tudok olyan egyetemi szakot amire olyan kraft kell amit bármelyik fele ne tudna.
SSD sokat dob, igen.
Amit ne: konzumert, nagyot.
-
Khelben
nagyúr
válasz Málnabeach #118571 üzenetére
Inkább a 3340M. Kisebb fogyasztás -> több akkuidő. De ha kitöltöd az összefoglalót, tudunk mondani konkrét gépeket is.
-
őstag
válasz pinnacle #118569 üzenetére
Akkor én leszek a pofátlan, azért van zacskó a fejemen
Mai világban minden cég minden szegmensben ott akar lenni. Most már a nevesebb márkagyártók is csinálnak sz@rt, de akiknek eddig nem volt piaci részesedésük a felsőbb, minőségi kategória szegmensben, ott is megjelennek (lásd pl. Acer Predator).
S pont ezért van a topik, mert ha valaki azt mondja, hogy kellene egy gép ASUS-tól vagy HP-től, vagy Medion-tól, vagy sorolhatnám az nem jelent semmit. A Mo-n nem ismert Medionnak van sz@r Akoya modelljei, de vannak brutál jó, más gamer notebookokat megszégyenítő Erazer modelljei. Nekem ingyen nem kellene olyan processzor, esküszöm. Talán SSD-vel, de csakis SSD-vel, ha már nagyon szükséges.Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
törölt tag
válasz Tikakukac #118564 üzenetére
most akkor mindenki tegye ki a pöcsét az ablakba? és hajoljon meg a másik előtt? vagy be erre izgult itt a populáció?
mert én meg egy bérnigger kisvállakozás infós részét félrevonulatban immáron 15 éve, mindenféle informatikai képzettség nélkül. csak mert rég látom, a fotel és fórumwarrior messziről jött low level ítészakiknak sok mindenről van fogalma, csak a valós igényeimről nagyon kevés. ellenben kiválóan tudnak pendrive-ot dugni, meg akkus csavarhúzót kezelni. viszont szép összegeket gomboltak le rólam anno, a semmire.
és emellett azt is látom, hogy egy 500+, 1500+ fős intézmény informatikai osztályán főleg a süldő infósoknak igazából mennyire kevés fogalmuk van arról, hogy ki-mire és hogyan használja a gépét még házon belül is, nemhogy házon kívül.
és ha váltani fogok az elejétől ssd-sített sp9400-ról, illetve most épp dell e4300-ról (pöcökegér és bill háttérvilágítás a belépő), így majd 6-7 év után, aminek a programjai egyébként szerintem vagy 4 éve változatlanok már (te kb. ekkor estél be a topikba, hogy az infós tanulmányaidhoz keress valami notit, amikor cseréltem a hp probookot), akkor az ugyanúgy 2 tökegyforma e5450 lesz már, lehetőség szerint még egy adag garival, heti klónozással az ssd-ken és napi backupokkal a szerverre. és egy hdd jáccásnak, a különböző oprencerekhez, progikhoz.
mert nekem viszont tényleg napi szinten kell ugyanaz a felület, és azt sem engedhetem meg magamnak hogy több óra munkát kidobjak. vagy hogy valami kevéssé kiforrott dolog akadjon be.
megjegyzem, az ősöreg hp500-am, egy giga rammal, 2,1 ghz Pentium M-el és egy lubuntuval kitűnően kiszolgálja pl. egy tinilány netes és doksis igényeit...
pedig azt is hogy fujjogták anno az elődeid elődeinek elődei, mint konzumer hulladékot a bc class javára. -
törölt tag
válasz Bluesummers #118568 üzenetére
és, ajánlottál is neki valamit, vagy csak belinkeltél egy procibencsmarkot?
én meg leírtam mi a helyzet a való világban.
valószínűleg vajmi kevés fogalmad van min és hogyan lehet milyen produktív munkát végezni, vagy hogy milyen igények szolgálhatóak ki a mivel.
az csak a hab a tortán, hogy a szövegértésre sem futotta a c2d és 4 magos atom ivadék összehasonlítása kapcsán.
mert csak a scriptelt dobálózás megy itt évek óta. ahogy egyébként random más mit vegyek topikba is.[ Szerkesztve ]
-
Gabe123
aktív tag
Sziasztok Ismerősöm notebookot szeretne venni és egy kis segítség kellene , csak használt üzleti gépben gondolkozik.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Szeptember 1(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Max 160k de inkább alatta(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
Programozás, kis fotószerkesztés, irodai munka, 99% linux 1% win.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem szükséges ha fut rajta valami az csak pussz pont .(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Legjobb lenne FullHD (de minimum 1600*900),matt, ips 13", 14"(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hordozva lesz, nem lesz használva menet közben,(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
99% linux 1% win.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
8gb ram , sdd(van neki) optikai meghajtó nem kell(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
webcamera , usb3(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
használt üzleti kellene, viszont jó lenne minél több garanciaAmiket néztem: Dell Lenovo. Legjobb lenne egy Dell 7440 márcsak a FullHD miatt de az nem hinném lesz ilyen áron. Esetleg egyéb alternatíva?
Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "
-
őstag
válasz #95590400 #118576 üzenetére
Kb. +200 (már nem számolom) notebookot teszteltem életem során, procikat, mobil VGA-kat stb. Bár elkerültem az SP-s C2D-ket, de a T2300-tól T9900-ig minden megjárt nálam, P-sekkel együtt. Nem érdekel a véleményed, én megmondom másoknak, hogy mi jó, mi nem jó. Te is írd meg másoknak miért jó az SP processzor, én is.
Te nyugodt szívvel ajánlhatod a procijaidat, de én nem fogom, ne haragudj. Akinek még régi gépe van, vegyen bele SSD-t + tegye újra a gépét, esetleg ha 1-2GB Ram van, tolja ki 4-ig. Ezzel még ki lehet húzni talán pár évig a dolgokat.Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
addikt
Köszi az aktív topic lakóknak a folyamatos munkájukért!
A rengeteg hasznos válasznak köszönhetően kérdések nélkül is sikerült megtudnom, hogy mely gépet válasszak.[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Tikakukac
titán
válasz Gabe123 #118578 üzenetére
Lesz E7440 csak hozzák haza
No, hát tényleg E6440 vagy E7440 esetleg T440 ami neked jó. Előbbibe csak akkor mehet az FHD IPS/VA panel ha a 30 pines eDP csati van benne, elviekben a 10-es végű procisok ilyenek. Elviekben, de meg kell nézni SN-re, egyértelműt nem találtam rá, srácok sem tudtak mondani bent semmi tutit.
Utóbbi 2 ezy ebből a szempontból. Sokat hurcizva E7440, ha masszívabb kell akkor E6440 ha kell a support fórum szinten akkor T440, de nagyon tudnak gatyásodni szegények.
benedekco: Szívesen, ha már megutáltatom magam egy rakat emberrel meg forgalmazóval, legyen valami belőle
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hello!
Ez a mobil CPU: Intel® Core™ i3 Processzor-6100U megbirkozik a youtube 1080p 60fps videokkal vagy esetleg a 4k-s 60fps youtube videokkal? Grafikus gyorsito itt az integralt mellett meg a AMD Radeon R7 M360 2GB
Vagy ahoz mar kell egy izmosabb Intel® Core™ i5 Processzor-6200U?? Itt 940m 2GB.
-
Tikakukac
titán
válasz #21715712 #118582 üzenetére
Nem kéne, hogy gáz legyen, HD4600 ezeket tudja már, tied frissebb lesz.
Gabe123: E7440-ből sosem volt sok, ezért sincs úgy tömve az apró. Jobb konfigok nagy akkuval főleg.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Tikakukac #118583 üzenetére
Mert bar tudom,nem nagyon vagytok mellete,de nekem a HP Pavilion 15-ab218nh elnyerte a tetszesemet.
Oke tudom,h nem gigabites a halokartyaja,de a billentyuzete kenyelmesebb,mint a dell 5559-nek es a hp szerviz is okesnak tunik.
Valamint arban olyan 160 korul van,melle meg egy ssd 250gigas es szerintem az en igenyeimnek megfelel es megvan 200 alatt.
Netezesre,szovegszerkesztesre,filmnezesre,youtube 4k-s 60fps-nel nagyobbat ugyse nezek rajta, hurcolaszni eleg jo gepnek tunik,jatszani meg nem notin fogok. Elvileg PWM mentes is,igy a szemet is kimeli szemben a g450-el es a dell 5559 vagy dell 7559 ami marhara pwm-esek. :/
-
Málnabeach
csendes tag
(1) Jövőhéten esedékes
(2) Nagyon max 90k.
(3) Felhasználás: legfőképp filmezés, dolgozgatni és tanulni rajta, de nem ártana ha 1-1 játékot is vinne
(4) Játékok alatt nem feltétlen egy GTA V-t kell érteni, sokkal inkább a 2012 környékieket
(5)A 13"3-14'1 közötti laptopot szeretnék, matt kijelzővel
(6) Valószínű hordoznám is, ezért nem árt a minél könnyebb
(7) Operációs rendszer: Windods
(8) Leginkább SSD-t szeretnék, legalább 4 giga rammal és minél jobb procival
(9) Egyéb kívánság: HDMI előny, de nem fontos
(10) Mindegy, hogy új vagy használt, a garancia a fontos, hogy legalább 1 év legyen és, hogy ne laggoljon, legyen stabil és megbízható. -
Rathrol
aktív tag
Sziasztok!
Segítenétek választani notebook-ot 15-16" közötti, nettezésre/filmezésre lenne használva leginkább, ha lehet FHD legyen.
Ár max 140ezer ft. -
ƵøŁĭ
veterán
Üdv!
Ma voltam a Laptopszalonban szét nézni. A kiválasztott termék a ti segítségetekkel együtt a Dell Inspiron 5558 lett . Már csak kettő kérdésem lenne hátra .
Dell Inspiron 5558 INSP5558-75 laptop~139 900 Ft
Dell Inspiron 5558 DI5558N2-5005-4GS128D4BK-11 laptop~145 990 FtHa később kicserélném a hdd-t ssd-re és külsőként használnám tovább akkor érdemesebb most a 1 TB-os változatot megvenni?
Mi a véleményetek a Laptopszalon garanciáról ?[ Szerkesztve ]
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
theooracy
aktív tag
Üdv! Ezekkel a paraméterekkel keresnék gépet:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Még a nyáron.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
110 eFt.
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Filmnézés, internetezés, szöveg szerkesztés, minimális játék.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Minecraft, sims. Low-on elég, ha fut.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Arany középút...
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Nem fontos.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
Kicsi 10"-13"-ig, legjobb a 11.6-os lenne HD felbontással, felülete nem fontos.
(8) Netbook tömege?
Mindegy..
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Nélküle, de legalább a win7-et támogassa.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Minimum 160Gb HDD és 2Gb ram vagy több.(ddr3 jó lenne)
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Nem fontos
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Nem.
(13) Eddig kinézett netbookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó netbookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Még nem néztem.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Csak új. -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
150 körüli összegig keresek laptopot.
Matt kijelző, matt burkolat, i3, 4gb ram, 500Gb hdd az elvárás. No meg a tulaj részéről a minecraft és az age of legend menjen. 😀 OS ha legális nem hátrány.
Kijelző terén 15,6-nál mennyire gáz ha nem fhd-s?
Ez megfelel, vagy van jobban ajánlott típus ips-el esetleg ebben a kategóriában?
https://ipon.hu/webshop/product/hp_250_g5_w4m95ea_szurke/1477913Suliba kell rokonságba középiskolai tanulmányokhoz, ezért néztem ezt, mert ágyba hömbölödve is kap levegőt a billen keresztül. 😆
[ Szerkesztve ]
-
Chabee
tag
Tisztelt Laptop Guruk!
Én is, mint annyian már előttem tanácsot kérnék. Egy nagymama korú hölgy ismerősőm keresett meg, hogy segítsek neki a 10 éves leharcolt laptopja helyett egy újat kiválasztani. Kezdésnek a lista:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Nincs konkrét időpont, az elkövetkezendő hetekben valamikor.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 100-110eFt MAX. Itt a gyűjtögess és vegyél drágábbat sajnos nem játszik.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén) Facebook, Skype. Videótelefonálás (beépített kamera előny), YT és egyéb videók netes nézelődése. Esetleg egy kis Word, Excel. PDF rajzok böngészése (a párja TV szerelő).
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem lesz játék.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Mivel az ár behatárol, így itt nincs különös igény, de a 15" körüli méret jó lenne.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Max hordozás alapból, ha van idő gépezni, akkor leveszi a polcról, kiviszi a konyhába és az asztalon használja. Ha egy-két évente elmennek nyaralni akkor magukkal viszik.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Ha valami csoda folytán létezik Op.rendszerrel kapható laptop, akkor W10 jöhet. Amúgy meg W7 lesz rajta.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? A tárhely bármilyen lehet. A mostani leváltandó laptopban van egy 120-as Samu 840 SSD, ezt áttennénk az újba, ha az HDD-vel jön. Így meglenne a backup az unokás fotóknak is egy USB-s külső házzal. Mivel a régebbi képek CD-n és DVD-n találhatóak így kell az optikai meghajtó is. A RAM mérete 4 GB min. jó lenne. Már csak azért is, mert tuti, hogy integrált grafikás rendszer lesz, ami ebből csipeget.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Mnit ahogy fentebb írtam beépített webcam előny, de nem létszükséglet, mert most is van USB-s kamera, amit a monitor felső kávájára csíptet.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Felvetettem én is, hogy ennyi pénzért használt nem jöhet-e szóba, de elzárkózott a lehetőségtől. Úgyhogy új gép, min. 2 év teljes körű garanciával.Egyébként próbáltam saját erőből okos lenni, és nézegetem a Zinternetet, de itt csak dual-core gépek sokasága érhető le, de jó lenne 4 mag vagy min. 4 szál. AMD APU-s megoldások is szimpatikusak, mert a használat körülményei nem kívánják meg az extra hordozhatóságot.
Mission Impossible?
A segítséget előre is köszönöm.
Igazat mondani könnyű, csak elhitetni nehéz!
-
EXIEZ
senior tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Augusztusban
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) - 300000 HUF
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén) - MS Office ( Word, Excel ), Net, Zene, Suli ( Adobe reader, stb. ), Közösségi oldalak, Skype, stb.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - Nem hinném hogy a mai integráltakat megizzasztaná bármi amivel játszanék, bár játékra nem kell, ez nem szempont.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - Max 15.6" hordozhatóság miatt.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - Hetente 1-2 alkalommal
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) - Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? - HDD esetén legalább 500GB, SSD esetén legalább 128GB. RAM legalább 8GB.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) - Design
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) - Csak új, kivéve ha a használt esetében kevés akkuciklus van, vagy az állapota olyan mint ha most bontanám ki először.[ Szerkesztve ]
-
anorche1
őstag
Na, most már tényleg aktuális
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Minél hamarabb
(2) A gépre szánt összeg forintban? 160 000, de ebben benne kell legyen egy 1TB -os merevlemez ára (kivéve, ha a gépet azzal árulják, vagy egy 240gb -os vagy nagoybb ssd -vel)
(3) Felhasználás? net, film, nagyon alap c#, Word és hearthstone
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 13-14, esetleg 15, ha megy 3-4 órát aksiról, és 1600x900 vagy nagyobb
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Kb. minden nap suliba, hordozás közben nem
(7) Operációs rendszer? Mind1
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Min 4gb ram, vagy hdd nélkül, vagy 1tb -os hdd vel, vagy 240gb -os ssd -vel
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? hdmi (de displayport is jó), gigabites Ethernet, optikai megható, hogy 2db hdd beférjen
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? használt5440 a legfőbb kiszemelt, de jelenleg nem találok hd+ kijelzővel. Szóba jött még 6430 is, a hp 640 és a tp t440p is (ennek a notebookcheck -es aksi ideje tetszik a legjobban)
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
Mukk
tag
Sziasztok!
Mindenes laptopot szeretnék játékra is (nem high end), ráadásul pár évig nem szeretnék visszatérni a kérdésre.
A dilemmám: Dell 7559 vs Acer Nitro V17
Az Acer a 17-es screen miatt jön be a képbe, bónusz a 128GB SSD meg optikai meghajtó. Nem is néz ki rosszul. Viszont az acerre általánosságban nem jókat írtok, igaz ez a Nitrora is v az már más kategória?
A Dell "csak" 15-ös, de i7-tel (fő különbség) és valószínűleg jobb akkuval, hanggal, +1 USB3.0 porttal. Sztem a design is jobb, de megpróbálom ezt hátrébb sorolni, bár nehéz
Szóval a kérdés, h van-e a kettő között a fentieken túl fontos különbség szerintetek? Ill ha nekem a 7559 a high end (i7, GTX960m), akkor mennyire kompromisszumos az acer? Mennyivel könnyebb bővíteni a Dell-t? Most Diablo3 megy, esetleg lesz más játék de legrissebb játékokat legnagyobb felbontáson egyáltalán nem igényelek.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Mukk
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe SSD ujjlolv IR kam gar
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
- Asus laptop táska rengeteg zsebbel
- Acer Aspire 5552 alaplaphibás bontódik
- Dell Inspiron 7306 2in1 (+ dell toll) - Intel i7 1165G7, 16GB DDR4, 512GB M2 SSD, Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest