-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eddieke666
aktív tag
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? A hónapban
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Max 100 E
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Tanuláshoz
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem használnám.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? A súly miatt a kisebb méretre gondoltam.A matt kijelző tudomásom szerint jobb kinti használatnál.Panelból meg ami belefér.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?Napi szinten lesz hordozva,illetve használnám utazás közben is.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Ha belefér legalább Win7.Ha mégsem az sem tragédia.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Ami belefér,optikai meghajtó opcionális.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt is, garanciával. -
Khelben
nagyúr
válasz eddieke666 #119401 üzenetére
-
beach head
senior tag
válasz Zolly444 #119396 üzenetére
szia, bocs faradt voltam kicsit osszekevertem az ipst meg a ledet. szoval tn panel ok. jatekbol nyilvan regebbi cimek, esetleg fpsek low vagy medium felbontassal ami elindulna. de masodlagos dolog a jatek. a keret a meghatarozo. 4005u + 840m vagy 5005u + 920m esetleg 5005u + 840m (bar ez sajna csak feher szinu notiban van) kombokat latok ennyiert, foleg lenovo es acer. a dontestben az segitene melyik lenne erosebb jatek celra,a gyartoi minoseg mellett
-
Khelben
nagyúr
válasz beach head #119392 üzenetére
Dell 5558. A kategória egyetlen normális, dedikált vga-s gépe. Úgyhogy vagy ez, vagy emelni kell a keretet legalább 170k-ra, ahol az Asus K501 kezdődik.
-
KAMELOT
titán
Sziasztok!
Laptopot szeretnék vásárolni.
1. office + film
2. 100k max és új legyen
3. 15.6" kijelző
4. rendszer nem fontos, hogy legyen rajta
5. 1TB hdd
6. integrált vga
Köszönöm előre is a segítséget!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
válasz Khelben #119406 üzenetére
Köszi!
Mondjuk én ezt néztem ki nálunk még kapható! Ez is jó?V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
adika4444
addikt
válasz KAMELOT #119407 üzenetére
Ez egy hulladék. Gagyi ház, értékelhetetlen garancia...
Vedd a HP-t, vagy Laptopsystem-ből egy használt üzletit.
100k-ból kijön egy 8460P vagy 8560P akár HD+ kijelzővel és SSD-vel mindkettő esetében... Az oldal szerint ugyan a kisebb lefoglalva a nagyobb pedig elfogyott, de kérdezd meg alfa156-ot (ő a bolt tulaja) hogy várható-e ilyesmi gép készletre...
Ha még is csak új játszik és csak 100k alatt akkor meg valami Dell vagy HP. Valószínű utálni fogod mert lassú lesz és mert a háza se lesz feltétlen jó, de legalább lesz rá működő garanciád...üdv, adika4444
-
Khelben
nagyúr
válasz KAMELOT #119409 üzenetére
Úgy képzeld el, hogy ha mondjuk az előbb említett HP 250-nel elkezdem ütni ezt a Lenovo-t, akkor fél óra múlva a Lenovoból porszemcsék maradnak, a HP meg kicsit karcos lesz a sarkán Office-ra meg pláne alkalmatlan a zörgős, nyeklő-nyakló billentyűzet miatt.
A Lenovoban lévő processzort már a Windows futtatása leterheli annyira, hogy egy böngésző megnyitása alatt elmehetsz kávézni. Többlapos böngészés, bonyolultabb weboldalak esetén meg akár ebédelni is.
A garanciával kapcsolatban meg keress rá a telemax + garancia szavakra és olvasd a szaftos történeteket.
Persze a belépő kategóriában nincsenek túl nagy különbségek, de a HP 250 jelenleg az egyik legjobb, neked meg sikerült kiválasztani a legrosszabbat, ezért éles kicsit a kontraszt.[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz KAMELOT #119411 üzenetére
Kamionba én a helyedben egy használt, garanciális Elitebookot vennék. Az kibír mindent és sokkal jobb használni, mint ezeket a műanyag vackokat. HP 8560p a 10. sorban, a kijelzője és a teljesítménye is sokkal jobb, mint a belépő gépeknek, ráadásul a billentyűzete is kiváló és fém házas.
-
Grózi
veterán
válasz KAMELOT #119413 üzenetére
+1 a 8560P-re.Többet vettem tőlük és tényleg újszerű.Veszel hozzá egyy ssd-t+optibay keret és megáll 90K körül.A hűtésük jó,az I5és a ram elég mindenre amire neked kell,jó hangzás(mondom ezt G751 tulajként)+ olyan masszív házuk van ami szinte elpusztíthatatlan.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Gooner
csendes tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Jövő hét.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
A keret flexibilis, egy jó ár/érték arányú gép érdekelne, a lélektani határ 230e Ft. Szeretném azért olcsóbban megúszni ha lehet.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Pár napja vásároltam egy 250 g5-öt ami minden igényemnek megfelelt volna, tetszett is, de sajnos el kell állnom a vásárlásától, mert hibás volt így sajnos ez a típus kilőve. Ennek keresnék alternatívát. Szakdolgozatírás, netezés, filmezés, irodai programok.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játszanék rajta, ritkán, de nem prioritás, csak csgo legalacsonyabb grafikán,felbontásban, az I5 igp elég.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Méret szempontjából is rugalmas vagyok,13,3 vagy 14 es notebook nagyon tetszenek, így ha van egy jó vétel abból, akkor megfontolnám a keretbővítést. 15.6 mérettel is megfelel.
Természetesen a legoptimálisabb IPS gép lenne. 180k alatt megelégszem egy FHD matt TN-el mivel az alatt IPS nem nagyon létezik.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hetente párszor, leggyakrabban asztalról, csak akkor használnám, ha nem 15,6 ot veszek, de nem létszükséglet.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Ne legyen rajta Win.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD kellene csak, 6-8gb ram, optikai meghajtó nem szempont.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Acer,Lenovo kizárt. Toshiba l850-13u a referencia pont, amely tökéletesen kiszolgált, ennél szeretnék egy kicsivel jobb gépet minden tekintetben. I5-6gen cput szeretnék, a Hp ba is az lett volna.
Most jön az, amiért megírtam az összefoglalót ,mivel a Fuji A556G és a dell 5559 nem tetszenek annyira, eddig nagyon HP-t szerettem volna, de most kicsit elbizonytalanodtam. A Probook szériát nézegettem még, aminek a kijelzője mennyire lenne előrelépés a Toshibához képest, illetve visszalépés-e a 250 g5 fhd tól ?
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új, lehetőleg normális stabil szervizháttérrel, normális boltból. -
Khelben
nagyúr
válasz Gooner #119415 üzenetére
hibás volt így sajnos ez a típus kilőve.
Ha minden típust kilősz, amiből valaha volt gyári hibás darab, akkor ne vegyél notebookot. Sőt, igazából semmit ne vegyél...
Fujitsu A556G-t tudsz venni 230-ért, abban már fullhd ips van. Probook 4-es sorozat is jó, de a kijelző nagyon gagyi bennük. Abból van 13-14-15-17-es méret is.
-
Bkrisz9
őstag
Sziasztok, ismét kéne gépet venni. Kicsi kellene (12,5"-14,1"), HD-nál nagyobb felbontással egy i3 5010U-nál kicsit erősebb CPU-val. Otthoni net, Youtube, Illustrator lenne a felhasználási kör (tanulás nem komoly munka). Használt gépet keresek legalább fél év garanciával. 4. generációs CPU-nak örülnék mert azok a gépek még nem olyan öregek és az átlag 4óra akkuidőt talán hozzák meg egy intel HD4xxx/5xxx illene az illustratorhoz. 130.000ft a keret. Tudom nehéz a feladat és esélyesen le kell adni az igényekből mert én nem tálaltam ilyen gépet.
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Khelben
nagyúr
-
Drughi
addikt
Üdv,
Egyetemistának netezésre, filmnézésre kellene,, az alábbi szempontok figyelembevételével :
Fixen kell:
Új 2év gari.
FHD Kijelző
Max br 110e Ft(nem 112 /115)
Ami változhat :
SSD és pentium proci
Vagy
Hdd és intel i3Én az első verzióra szavazok,, az ssd többet ér mint egy hajszállal jobb proci.
En csak ssd celeron proci kombót találtam, de hátha van akcióban valahol, ami belefér a keretbe.
Akár ma mrgvennenk... -
Tikakukac
titán
válasz Drughi #119421 üzenetére
Hát. Erre mondják azt, hogy árrés, neki kell lódulni a netnek és hadd menjen. Ha céges akkor meg alkudozni kicsit. 110-ből az FHD-s kijelzőnél felakadt a szemem, csodálkozom az a HP létezik egyáltalán 120k alatt.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Drughi
addikt
válasz dugo_ #119424 üzenetére
Az igények adottak. Filmnézéshez az FHD kell, böngészés,, word excell pdf fájloknál sem utolsó,, hogy nem folyik ki a szemem.
Saját tapasztalat alapján pedig nincs érezhető különbség a pentium / i3 között.
Szerintem meg megéri az ssd javára feláldozni a jobb procit.
Nyilván ez a legalja, de ennyire futja, az egyetem nem olcsó...
Tikakukac: nagyon sok FHD-s gép van már 100k környékén
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz Drughi #119425 üzenetére
Az igények adottak.
Én ezt értem, csak nem állnak összhangban a kerettel. Vagy az előbbit kell csökkenteni vagy az utóbbit növelni.
Ellenkező esetben lesz egy gagyi házas, gyenge hardverű, valami ócska, de legalább nagy felbontású kijelzővel, kérdéses garanciával (gondolom az Acer túltengésre célzol, amikor megtaláltad azt a rengeteg 100k-s fullHD-s gépet...) megáldott gép, amiben túl sok örömét nem fogja lelni az új tulaj.De ha eldöntötted már, akkor meg kell venni az első szembejövő 100ezres vackot, aztán imádkozni, hogy kihúzza a gari végéig.
nem folyik ki a szemem.
100ezres TN paneltől pont ki fog a felbontástól függetlenül, de ez már tényleg részletkérdés.
[ Szerkesztve ]
-
cAby
tag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek kellene egy laptop az alábbiak alapján:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Minél előbb
150.000 HUF
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Általános tevékenységek (netezés, filmnézés, suli jegyzetelés), néha 1-2 játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
WoW, LoL és hasonlók. A többit nem tudom, médium beállítás jó lenne.
15,6", min. 1366x768, többi mindegy.
Lesz hordozva, utazás közben nem lenne használva.
Windows 10
HDD: min. 500GB, 4GB RAM, optikai meghajtó nem szükséges
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI, webkamera
Csak új gép, min. 2 év garancia.Köszönöm a segítséget!
-
beach head
senior tag
válasz Khelben #119404 üzenetére
s ez? [dell vostro 3558]
-
Dhampir
félisten
válasz beach head #119428 üzenetére
HDMI nincsen benne, ha ez számít.
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Használt notebook vásárlását tervezem, rövid időn belül.
Árban 90 ezer Ft a plafon.
(3) Felhasználás?
Komoly munkagép kell (nem a teljesítményre értve, hanem a megbízhatóságra)
Irodai programok többnyire, táblázatkezelés, egy kis Oracle SQL, szövegszerkesztés, netezés többnyire zárt térben, de nem csak irodában.
Max. 13"-os, de inkább 12", mivel buszon, vonaton is gyakran használom.
Viszonylag sokat hordozom, de egyszerre max. 3 órát. Legalább eddig bírnia kell az aksinak. Súly, vastagság nem számít.
Mindenképpen SSD-re cserélem a HDD-t. RAM-ból egyelőre elég a 4 Gb. Optikai meghajtó nem kell.
Mindennél fontosabb szempont a strapabíróság, a ház minősége, tartóssága, illetve az anyagminőség. Tehát igazi üzleti kategóriás gép kell nekem.
Pöcökegér előny, megszoktam már a használatát és jó lenne, ha 180 fokig nyílna a kijelző zsanérja.Egyelőre ezeket néztem ki: Lenovo X201, HP EliteBook 2540P, 2170P, 2560P, 2570P. De persze más típus is jöhet, nem vagyok márkahű sem.
Régebbi gép is szóba jöhet, ahogy a felsorolásból is látszik, ezek már nem mai darabok...
Melyik modelleket ajánljátok ezek alapján?
-
Taktoj
aktív tag
Sziaszztok.
Idén szeretnék használt laptopra váltani, kb 80 ezer ft lenne rá a keret. Szeretnék játszani is rajta, jelenleg world of tanks ot közepes beállításokkal 1650x1050 felbontással játszom. Hordozni évente max 2x fogom, de mindig csak hálózati áramról fogom használni tehát az akku nem releváns. Jelenlegi gépem teljesítményét kellene hoznia: E5420 xeon proci, Nvidia gtx 460 vga kártya, 8giga ram, g41 chipset, 250gb ssd, dell p2210 monitor nem tudom milyen tipusu kijelző.
Mire kellene váltanom ami megüti vga ban ezt a szintet. Köszi a segítséget. A jelenlegi monitorom pluszban rá lehet e dugni a laptopra, vagy csak plusz költség árán?
Az ssd jelenleg is laptopba való a jelenlegi házam fogadja azt a tipust is, tehát át lehetne varázsolni.[ Szerkesztve ]
Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.
-
Khelben
nagyúr
-
Taktoj
aktív tag
válasz Khelben #119433 üzenetére
Tehát a mostani i szériás proceszorok nem hozzák a régi processzorok szintjét teljesítményben? Vagy a vga miatt kiesős? a laptopokban csak alaplapi vga van mindegyikben? Sajnos márkában is finnyás vagyok Hp nél lejjebb nem nagyon mennék minőségben. Melyiket ajánlanád 300 ért? max megveszem 2 év múlva, de akkor már tudni fogom hogy milyet kell venni.
Máté94 köszi, felírtam. Szerinted melyik alkatrésze miatt kell ilyen drágaság? memóriából szerintem el lennék 4 gigával is. A xeont egyébként nem használom ki, nem photoshopolok s nem tömörítgetek, csak arra van hogy ne az legyen a szűk keresztmetszet a vga karinak
[ Szerkesztve ]
-
ZBO
tag
válasz Khelben #119433 üzenetére
Ez igaz. A keret csak 140. Más kérdés:
1. milyen márkáknak van magyarországi szervize?
2. ha külföldön javítják is legalább magyar ügyfél szolgálata?
Egyik webáruház azt írta, hogy a Dell gépeket a teljes 3 év alatt nem hozzájuk, hanem a márkaszervízhez kell visszaküldeni javításra és csatolt egy külföldi tel. számot. Hát köszi. -
Khelben
nagyúr
válasz Taktoj #119435 üzenetére
A notebookot ne hasonlítsd asztalihoz, teljesen más világ. Kb. minden drágább. A cpu, a hűtés, a vga, az alaplap, stb. Ez a méretcsökkentés ára, a hordozhatóság érdekében feláldozol a teljesítményből és többet fizetsz érte. A hőtermelés csökkentése miatt pedig a laptop cpu-k és a vga-k is kisebb teljesítményűek, mint asztali társaik.
Ha alaplapi vga alatt azt érted, hogy nem cserélhető, akkor igen, a notebookok 90%-ában alaplapra van forrasztva a vga chip.(#119436) ZBO : minden márkának van magyar ügyfélszolgálata magyar telefonszámmal, mert ez törvényileg kötelező (hacsak nem olyan gépet veszel, amit hivatalosan nem forgalmaznak Magyarországon, ezért kell megbízható boltban venni). Minden gépet a márkaszerviz javít, nem a bolt. Az más kérdés, hogy te választod ki, hogy a hibás gépet szervizbe viszed vagy beviszed a boltba és ők küldik szervizbe, ez is kötelességük. A legtöbbnek magyar a szervize, de vannak, akik külföldön szervizeltetnek. A legtöbbnél futár jön a hibás gépért, elviszi szervizbe és vissza is hozza házhoz. Az nem sokat jelent, hogy magyar vagy külföldi a szerviz, mert tudunk horrortörténeteket magyar szervizről és tudunk jó visszajelzésekről külföldiről. Időben is kb. ugyanannyi a javítás. Pont a Dellnek több hivatalos szervize is van Magyarországon.
[ Szerkesztve ]
-
oliba
őstag
Sziasztok
Laptopot szeretnek venni anyosnak. Lenyeg az IPS panel lenne, de valaszolok a pontokba szedve a kerdesekre. Annak meg orulnek, ha mutatnatok egy olcso helyet, ahol meg is lehet venni.
1. Most
2. Nincs keret, mert nem tudjuk, hogy mi mennyibe kerul. 200-250 ezerig el tudunk menni
3. Filmnezes, facebook, skype, internet.
4. Nincs jatek
5. IPS
6. Nem lesz hordozva
7. Win10 tamogatasa legyen, mert szeretnem feltelepiteni.
8. Nem fontos sem SSD, sem nagy HDD, sem sok RAM. Optikai meghajto sem kell.
9. Webkamera nem art ha van a skype-hoz. Az sem baj, ha sok szinben elerheto. Ha ez draga kivansag, akkor nem fontos.
10. Csakis uj.Koszonom a valaszokat elore is.
-
Taktoj
aktív tag
válasz Khelben #119437 üzenetére
Rendben értem, csak gondoltam hogy az én tizenéves gépemet letudom cserélni egy ujabb szériás laptopra.
Ha pl a passmark on a procim s gpu m atlagos pontszámánál keresek mindkét esetben jobb laptopba való megoldást, akkor nagy valószínűséggel nem foghatok mellé... s nem feltétlen kell i7 be beinvesztálnom... s akkor már mindjárt nem 300 ért kell vennem uj gépet hanem nézhetek kisebb processzorost használtat, olyan gpu val ami jobban teljesit egy picivel mint az én vga m: ?
A Dell monitorban tudom hogy nagyon jó de laptopban közeliti a hp minőségét?
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Használt üzleti notebook-t keresek 100k-g. EGPU-val is használnánk játékra, így fontos lenne a jó hűtés és legalább az i5-3xxx. Mennyire merjek 12" gépeket nézni? Jól gondolom, hogy a 14"-sek szellőzése jobb?
Amiket néztem laptopsystem-ben:
- Fujitsu Lifebook P702
- Lenovo Thinkpad T430
- LENOVO ThinkPad E440 (ebben már i5-4200 van)
- Dell Latitude E5430
- Dell Latitude E6430
- HP Elitebook 8470P
- HP Elitebook 2570PAz egpu kompatibilitást megoldom, inkább az érdekelne, ezekből melyik lenne a legjobb választás, van-e jobb ebben a sávban?
Köszi előre is!
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
esvan
csendes tag
Sziasztok!
Kérném a segítségeteket.
1 hónapon belül
200-250e Ft között
otthoni felhasználáshoz, fotószerkesztés, játék (csak ritkán pl: CS)
CS
15.4" , inkább matt és amelyik jobb kijelző, 1920-as körüli felbontás jó lenne
nem nagyon lesz hordozva, inkább otthoni használat(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win10
tárhely annyira nem lényeg(van külső vinyóm), a gyorsaság a fontos
gyors megbízható gép legyen, világító billentyűzet lehetőleg,
új gép, DELL preferált, ha lehet, akkor több gépet is ajánljatokköszi
ISu -
szilvásbukta
tag
Sziasztok!
Remélem, ti tudtok segíteni egy jó gamer laptop kiválasztásában. Már fél éve nézegetem őket, mindenféle teszteket olvasok, amiben tök eltérő dolgokat írnak ugyanarról a gépről, és már nem tudom eldönteni, hogy melyiknek higgyek… pl.: az egyik szerint szép a kijelző, a másik szerint túlszaturált sz@r, az egyikben a hűtésre panaszkodnak, a másiknál ugyanebben jó eredményeket ér el, meg hasonlók…
Lehetőleg 1-2 héten belül, de max 1 hónap múlva.
280-360 ezer Ft.
Elsősorban munkára, így bírnia kell a napi 8 órás üzemidőt alapszintű munkákkal, pl .: office, webszerkesztés, stb. Másodsorban Photoshop-ra (nem hobbi szintűre) és játékra is.
WoW, Starcraft, LoL, és hasonlók legalább mediumon.
15-16", min. 1600x900, mindenképpen matt. Az IPS csak a betekintési szögben jobb a TN-nél, vagy színekben is?
Minden nap hordozva lesz, de utazás közben nem használnám.
OS nélkül.
min.: 500 GB HDD, min.: 8 GB RAM, esetleg egy 128-as SSD, az optikai meghajtó pedig a meló miatt fontos.
Egyszerű, letisztult kinézet.
Csak új gép. 1-2 évnél hosszabb távra venném.A Lenovo Y700-at néztem először, de számomra ronda, ezt kihúznám. Hasonló kategóriás Dell-ben pedig csak gyengébbet találtam, vagy ODD nélkülit.
Így Asus-ban gondolkodom, aROG G551-es szériában. Sok helyen olvastam, hogy az i7 már sok a hűtésnek, ez igaz? Ha így van, én megelégednék i5-tel is.
Az egyik opció a G551JW, amiben ha jól tudom egy 4 magos (2 mag +2 szál) i5-4200H-s proci van és 8Gb ram, viszont a kijelző IPS. A ramot valószínűleg bővíteném.
A másik versenyző a G551VW, amiben már valódi 4 magos i5-6300HQ van, alapból 16 Gb ram, de csak TN panel.
Mindkettőben 960M 2GB van.
Ha nekem a Photoshop miatt fontos a kép, szerintetek inkább válasszam a gyengébbet, vagy annyira nem rossz az a TN? Mert hát a VW hardvere jobb...
Ami számomra érdekes, hogy a webshopokat nézve a G551VW i7-es változata már IPS-t kapott, a 960-as is 4GB-os, de tartok tőle, hogy a hűtésének sok lesz az a napi 8 óra… Játék alatt se örülnék neki, ha 90 fokon forrna. Úgy tudom ezeknél a hűtőpad sem játszik, mert oldalról szellőznek.
Esetleg érdemes lenne várni arra, hogy az i5-ös VW is kijön IPS panellal?Ti mit gondoltok? Kérlek, segítsetek a választásban! És bocsi a kisregényért…
-
Khelben
nagyúr
válasz szilvásbukta #119444 üzenetére
Dell 7559-et nézd meg. Asus N552 és G sorozat is jó.
(#119443) esvan : nem tudok túl sok gépet ennyiért, amire fotószerkesztéshez alkalmas kijelzője van. Dell 5558 fullhd változata vagy Fujitsu A555G, A556G. Utóbbinak jobb a háza és a strapabírása.
[ Szerkesztve ]
-
szilvásbukta
tag
válasz Khelben #119446 üzenetére
Köszi a gyors választ!
A Dell 7559-el már én is szemeztem. Ennél legalább nincs hardver vs kijelző dilemma, viszont nincs benne optikai meghajtó és arra szükségem van.
Sajnos túl sok kritériumnak kellene megfelelnie, úgy fest, hogy mindenképpen vmilyen kompromisszumot kell kötnöm.
A Dell és az Asus-ok hűtés terén, hogy szerepelnek? szerinted i5 vagy i7? Ez talán a legfontosabb.
Az N-es Asus-okat is nézegetem, de a G-sek jobban bejönnek, a hardver kb ua.
Amúgy 2 magos i5-ös is bőven elég a fent említett játékokhoz, igaz? Mert akkor megelégszem azzal, a jobb kijelzőért cserébe. És még olcsóbb is.
-
Khelben
nagyúr
válasz szilvásbukta #119447 üzenetére
Bőven elég az I5. I7-tel megbirkózik a Dell hűtése, Asusból inkább a 17-es változatok. a 6000-es Intel I5-ök már 4 magosak.
-
L4mie
veterán
válasz szilvásbukta #119447 üzenetére
USB-3 as külső optikai meghajtókat kapsz 10k alatt
belegondolva mi mennyit használjuk, nem aggódnék e miatt.
sőt én kifejezetten optikai meghajtó nélküli cuccot kerestem.[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
2 éve vettem a alfa-tól egy hp 8540w-t. 1x már gariban cserélte az akkut. Most megint tönkremehetett, vagy nem tudom. Kb 30 órát szokott bírni.
Na most egyik napról a másikra elment a boot sector. Tehát nem tudott bebootolni a rendszer. Ez orvosolva lett egy telepítő CD-vel.
1 napra rá meg Épp filmet néztünk róla (akksi benne + hálózatról). Majd 30 perc múlve se kép se hang kikapcsolt. először nem is tudtam bekapcsolni. Azt hittem a táppal van gond. Majd mikor kivettem az akkut, úgy már üzemelt hálózatról.
Mi lehet a gond?
Ha az akksiban rosszak a cellák, attól még működnie kellene hálózatról, nem? (Tehát az akksi benne van, akkor nem kapcsol be 220-ról)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe SSD ujjlolv IR kam gar
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
- Asus laptop táska rengeteg zsebbel
- Acer Aspire 5552 alaplaphibás bontódik
- Dell Inspiron 7306 2in1 (+ dell toll) - Intel i7 1165G7, 16GB DDR4, 512GB M2 SSD, Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest