- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Analóg fényképezés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisÁdi
aktív tag
Sziasztok!
Egyetem miatt eljött az idő, hogy notebookot vásároljak. Persze ahhoz, hogy csak jegyzetelni, szerkesztgetni, meg netezni tudjak, nem fordultam volna hozzátok. Szeretek játszani, de már az asztali gépem is jó pár éves, és nem látom értelmét annak, hogy költsek rá. Ezért, ha már beruházok egy gépbe, gondoltam legyen egy izmosabb fajta. Nem Gamer notebookot szeretnék, de nem is a legegyszerűbb irodait. Tudnátok mondani néhány ötletet, vagy valami kiindulási pontot, hogy miket nézzek, hol keresgéljek egyáltalán?
Ilyenekre gondolok, mint mely márkákat keressem, mit nézzek rajtuk, érdemes-e akár használtan nézni?
Köszönöm! -
adika4444
addikt
válasz kisÁdi #119803 üzenetére
Mondanám hogy I7-tel, jó erős VGA-val nézz gépet, de ez nem erről szól. A specifikációkhoz elég némi utánaolvasás, viszont a notebook lényege, hogy milyen a gyakorlatban, na az nincs az adatlapon.
Ezért töltsd ki az összefoglaló kérdéssort hogy tudjunk ajánlani.üdv, adika4444
-
A@ron
tag
válasz Khelben #119802 üzenetére
Köszi a tippet! Sajnos már a 220 is nagyon a teteje.
Ha szerinted az U-s proci gyenge lenne erre a célra, max ezt vagy ezt tudnám kitalálni ami még neccesen passzolna, de:
Nekem gyanús, hogy ennél a használatnál nem a proci lesz a legszűkebb keresztmetszet, inkább a RAM. Asztali gépemben egy oldschool i7-870 van, és semmi gondja nincs, amikro dolgozik rajta. Viszont a 12 giga ramot úgy érzem, hogy igényli - állítólag a régi céges gépével is kellemesebben tudott dolgozni amikor 8-ról 16 gigára upgradelték a RAMot neki.
[ Szerkesztve ]
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
A segítségeteket szeretnék kérni új noti vásárlásához.
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? .. most 1 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? max 100-105k
(3) Felhasználás? csak nyelvtanuláshoz, filmekhez, 1-2 letöltés máshoz nem igazán
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? -- 15,4 v. 15,6" -es lenne az igazi
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? -- nem igazán
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) windows-os lenne
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
igen szüksége van optikára is és úgy gondoltam ssd-vel amit vagy utólag kerülne bele vagy alapból nem bánnám ha benne van.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) -- hdmi webkamera ezekre mind szükség lenne
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) csak újat vennék, számítana az 2-3 év garancia
Esetleg egy 2 v. 2Ghz feletti proci nem ártanaOrganikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Khelben
nagyúr
válasz A@ron #119806 üzenetére
Az I7 870 jóval erősebb az U-s cpuknál, még az I7-6500U-nál is. A kinézett gépek pedig a minőségük és/vagy a garanciájuk miatt nem ajánlottak. A legtöbb gépbe 16 GB ramot lehet tenni, a jobbakba házilag is.
(#119807) anonymus89 : új gépet ennyiért nem tudok ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
Kowi84
aktív tag
Sziasztok.
Mit tudnátok ajánlani 15"-os kategórában átlagos otthoni felhasználásra. (film, internet, irodai alkalmazások...) Játék nem lenne rajta, vagy csak nagyon minimális. 500GB tárhely bőven elég. Elsődleges szempont, hogy gyors legyen, minnél "zökkenőmentesebb" legyen a használat közben. A keret max. 200e. Nem feltétlenül szeretném mindet elkölteni, ha mondjuk 160ért is lehet kapni ezeknek az igényeknek megfelelőt. Újban gondolkodom.
[ Szerkesztve ]
-
esvan
csendes tag
sziasztok!
Nemrégen a kérdésemre a DELL 5558 i5-ös ISP matt notit javasoltátok, de ez egy kifutó termék, legalábbis sok helyen ez van írva.
Helyette tudtok valami mást javasolni?köszi
esván -
kisÁdi
aktív tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Szeptember, október hónapok során
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
120-150 ezer.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Az alap irodai, tanulási felhasználás mellett jó lenne, ha nem okozna gondot neki HD filmek lejátszása, kép- és videószerkesztők futtatása, illetve akár a legújabb játékok futtatása sem.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Régebbi, de viszonylag új játékokra is használnám. Nem várom el, hogy egy BF1-et probléma nélkül futtasson. Nem zavar a low beállítás, tudom hogy ennyi pénzből nehéz játékra is alkalmas gépet venni, de azért Full HD-ban szeretek játszani.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Jó lenne ha full HD lenne, 16" környékén. A túl mattot sem szeretem, de ha fénylik az meg idegesít.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Utazás közben is használnám, jó lenne, ha mondjuk 2-3 óra irodai használat után nem merülne le. Tudom, hogy a játék más falat.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
RAM-ból jó lenne minél több, mondjuk 6-8 Gb, tárhelyhez nem tudok sok mindent mondani, de rengeteg adatot, programot szoktam felhalmozni, amihez elég sok hely kell.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Nekem a használt is tökéletesen megfelel, ha tudom mit kell keresnem, nagyon szívesen bújom miatta a netet. -
kisÁdi
aktív tag
válasz Khelben #119816 üzenetére
Nem gondolom és nem is várom el, hogy ilyen játékokat futtasson, mint a BF1. Én a régebbi játékokra szánnám, 5-6-7 éves játékokra is akár. Nem Gamer gépet szeretnék, akkor picit nagyobb keretet írtam volna. De úgy gondoltam, ennyiért lehet olyat találni, ami futtatja a hasonló kaliberű játékokat.
Nem értek a notebookokhoz, azért kérdezek ilyeneket.
A videó és képszerkesztő programok futtatását ki lehet lőni, illetve a full HD filmeket. A lényeg, hogy gyors, megbízható legyen, és ha néha kedvem támadna játszani, ne haljon bele. -
addikt
válasz kisÁdi #119818 üzenetére
220-250 alatt nem nagyon kapsz olyan gépet, amilyet szeretnél, 150-200 között esetleg használtat, de valószínűleg csak jóindulattal fog megfelelni a felsorolt igényeknek.
Ami árat meghatároztál az a belépőszint új ára és azok a gépek nem arról híresek, hogy túl gyorsak lennének.
-
flash-
veterán
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
idén(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
bruttó 200-250ezer forint kb(3) Felhasználás?
Photoshop lightroom; filmezés(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem lenne játékra használva.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15 coll körüli legyen a kijelző, és a photoshop miatt (nem munka, hanem hobbi!!) IPS-panel.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
kevésszer és ritkán(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem szükséges(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
legyen benne hdd, és külön m2 ssd foglalat.
memória? 8gb ddr3
optikai meghajtó kell igen.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HP Probook 450, Fujitsu A555G szintű legyen legalább a ház minősége,hűtése, a notebook megbízhatósága.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak új jöhet szóba, és 0% thm( most www.notebook.hu-n van ilyen)[ Szerkesztve ]
-
NorbertoEco
tag
Sziasztok!
Venni szeretnék használtan egy Asus X555L laptopot. Van erről valami tapasztalatotok, véleményetek? Esetleg abban tudnátok segíteni, hogy mennyit érhet? Garancia nincs már rá.
Annyit tudok róla ami konfigot illeti, hogy:
CPU: Intel Core i7-5500U
Memória: 8GB, DDR3, 1600Mhz
Kijelző: 15,6, HD LED matt, 16:9
VGA: NVIDIA GeForce (dedikált videókártya, de nem tudom hogy milyen. taláán 940M 2GB)
HDD: 1TB, 5400rpmElőre köszönöm!
Kérsz egy falat falat? Szólt a falat faló, fa ló.
-
Tikakukac
titán
válasz NorbertoEco #119824 üzenetére
Garancia nincs már rá.
Ha szétszedve is egyben van és nem lóg még a bele akkor alkatrész áron mehet. Nyilván garit nem vállalva.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Khelben
nagyúr
válasz NorbertoEco #119824 üzenetére
Ez újonnan is a messzire kerülendő kategória volt.
-
törölt tag
Sziasztok!
A kérdés felmerült már.
A tapasztalt szemetek lát különbséget a:
1366 x 768 ; 1600 x 900 ; 1920 x 1080 vagy 3840 x 2160;
Között?
Csak is film nézésnél érdekelne!
Vagy más is számít hogy tű éles legyen a kép? -
-
Tikakukac
titán
válasz #63761920 #119827 üzenetére
Filmre mivel szerintem 17" fölött kevesen vesznek gépet nyugodtan elég egy VA/IPS FHD-ból. 4K szórakoztat, meg adott tartalom akár nézhet is ki jól, de olyan drága és annyi vele a macera win alatt, hogy nem kockáztatnám.
HD meg kukába való, TN-el főleg, 20 éve nyögjük már lassan ezt a sztorit, csodálkozom nem gyújtogatnak az emberek.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
bundli
tag
Sziasztok!
A HP Probook 440 G3-as szérija mennyire számít tartós darabnak szerkezetileg? Mennyire mereve a váza, mennyire törik, zsanérokkal lehet e valami baj? Hűtése megfelelő-e? Ajánlott típus-e egyáltalán?
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz bundli #119837 üzenetére
Ugyanúgy szét lehet koptatni és szét lehet törni, van barátom 430-al és hát az is kapott már, nem egy régi HP stílus na.
Szóval ha nem kövezed akkor jó lesz, zsanér fáradhat, cserébe biztosan lesz hozzá minőségi és könnyű lesz cserélni. Meg nem szakítja szét a műanyagot.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
bundli
tag
válasz Tikakukac #119838 üzenetére
Köszi a részletes választ!
Igazság szerint heti 1x hordoznám, de azon kívül otthon használnám. Általában vigyázok a cuccaimra, nem lenne dobálva, vagy leejtve. A lényeg, hogy akár 3 év múlva se legyen lekopva róla a festék a "semmitől", illetve a zsanér se essen össze ha kinyitom a heti 1-2x haználattól pár év múlva. Szerinted ezt a szintet tudná hozni?
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz bundli #119839 üzenetére
Őszintén: meg nem merem tippelni. Olyan gépekről jönnek ki 2-3 év után ordítós hibák, hogy meglepődök, pedig mindig a legrosszabból indulok ki.
Amit írsz annak azért jönnie kell simán, itt inkább tényleg arról lehet szó, amikor van használva a gépsas rendesen. De a kopást azt tényleg nem merem bemondani, billzete HP-nak kopik rendesen ha használod, azt nem úszod meg, ilyen-olyan réteg meg műanyag van rajta, mindegy neki.
-
bundli
tag
válasz Tikakukac #119840 üzenetére
Akkor felteszem Neked az 50 milliós kérdést:
Mi éri meg jobban:
Vanni X ezer Ft-ért egy SSD+HDD kombós erős procis, szerelhető Probookot, vagy inkább egy only SSD-s, átlagos procival szerelt Ultrabookot, egy E7470-et mondjuk ugyanazon az áron.
Tehát tárhellyet és sebességet tekintve jobban járnék egy Probook-al, de a váza egyértelműen jobb a DELL-nek.
Mondjuk ha Proobok apróbb javításai úgyis garanciális javítások lennéek annyira nem zavarna, mert pénzbe nem kerülne, évente 1-2 napot ki tudok bírni nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz bundli #119841 üzenetére
E7470-nek baromira nem jobb a váza, az egy nagyon kikönnyített ultrabook féleség. De az is szerelhető amennyire kell.
Itt inkább a panel a kérdés szerintem, ott fordul a dolog, esetleg a dupla meghajtón és helyszíni garin.
-
ramarton
csendes tag
Sziasztok!
Építészeti tervezéshez, modellezéshez, képszerkesztéshez és rendereléshez szeretnék új notebookot venni egy hónapon belül.
Max butto 250e Ft-ot tudnék rászánni. A hordozhatóság kis mértékben (heti 3-4 alkalom), viszont a nagy és matt kijelző, fontos szempont.
HDD-ből akár az 500GB is elég, SSD-vel és esetleg RAM-mal magam bővíteném, ennek nem kell benne lennie a brutto 250e Ft-ban. Operációs rendszer nem szükséges.
Fontos továbbá az igényes megjelenés, jó billentyűzet, esetleg fém burkolat, a három között ezért is szerepel a k501ux.Ezeket néztem ki eddig:
http://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=X550VX-DM069D
http://www.laptop.hu/asus-k501ux-dm164d-grey-fd
http://www.laptop.hu/asus-x550vx-dm074d-grey-fdTi mit javasolnátok?
Köszi a segítséget! -
scream
veterán
válasz Khelben #119794 üzenetére
Samsung Ativ Book 7 730U3-ról mi a tapasztalat? Nem igazán találtam róla PH-n infót, pedig szerintem elég fasza kis gép (tegnap voltam alfa-nál megnézni). Szép kép, nagy felbontás, vékony, kicsi és könnyű.
Szép állapotban is volt, 6 hó garival vajon megér 100e pénzt?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Milyen monitort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Gitáros topic
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest