-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fcbarca
őstag
gt 960m-es és ips laptopok közül melyiknek a legjobb az anyaghasználata es a hutesrendszere? melyiket vegyem az ASUS ROG GL552 helyett?
-
adam_
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék a munkàm miatt egy notebookot venni. Webprogramozóként dolgozom és fontos lenne a gyorsasàg, és a hordozhatósàg. Ultrabookra gondoltam. Melyik ajánljátok amely még Linux kompatibilis is, fejlesztésre ajánlott?Dell XPS 13-al szemezem, igaz gyári Windowsos, de gondolom nem okoz gondot rá egy Ubutu telepítése sem.
Köszönöm a vàlaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
fcbarca
őstag
az asus rog-bol melyek ajanlottak 250-300 korul?
-
Vasinger!
nagyúr
Egy kis segítséget kérnék:
Honnan tudom meg azt előre, hogy egy processzor elég lesz a mindennapi munkámhoz, tevékenységeimhez, vagy sem?
Jelenleg egy 3. generációs i5 3320M processzorom van. 2 mag, 4 szál, 35 Watt TDP-vel és 3.3 GHz-es maximális órajellel, amit egyáltalán nem volt lehetetlen elérnem, szerencsére a hűtés is jó a Latitude-ben, tehát nem vette vissza később sem az órajelet.
Ha erről a processzorról váltanék egy i5-6300U-ra, akkor jelentene egyáltalán előrelépést és ha igen, akkor jelentős lenne?
Ahol fontos lenne számomra sebesség:
Programok indítása. (Fejlesztőkörnyezetek tehát átlagosnál erőforrás igényesebbek)
Programok fordítása
Kisebb virtualizáció
Böngészés sok HTML5 (aka. Youtube/Twitch) tartalommal
Videók lejátszása: 1080p illetve 4k felvételek is.Jelenleg ezekre már csak úgyahogy képes a mostani CPU/GPU, ezért is gondolkozok a fejlesztésen.
Ja igen, a GPU. Jelenleg egy HD4000+NVS 5200M combo van, ebben a processzorban viszont egy 520-as gyorsító lenne csak.
Amilyen aggályom lenne a 6300U-val, hogy bár az is elérné a maximális órajelét, csak kis ideig tudná tartani az alacsony hőmérséklet limit miatt, bár ha a notebookban megfelelő a hűtés akkor nem okozna ez se problémát, igaz?
Ki mit mond. Elég lenne nekem a 6300U vagy komolyabb modellel szereltet kéne néznem?
Egyáltalán hogyan kell összehasonlítani 2 CPU-t? Benchmarkok viszonylag hiteles eredményt hétköznapi használatra is?
[ Szerkesztve ]
-
setoox98
újonc
válasz Khelben #119711 üzenetére
Szép estét!
Én tulajdonképpen az ArchiCAD-en belüli renderelési folyamatokra használnám néhány látványterv elkészítése miatt (Maxxon CineRender azthiszem ami az ArchiCAD 19-ben megtalálható) Egyéb renderelési folyamatot nem tervezek külső program segítségével
.
Amely laptopot említettem (Asus X550VX-XX068D +8GB rammal) megfelelne erre a célra?Utánaolvastam az SSD-nek. Van értelme számomra olyan gépet keresni ami az ár miatt gyengébb teljesítmény mellett SSD-vel is rendelkezik, vagy inkább nagyobb teljesítmény és HDD?
Köszönöm, elnézést ha nem fogalmaztam egyértelműen.Üdv, Bálint.
-
Tikakukac
titán
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Tikakukac #119720 üzenetére
Konkrétan egy E5470-ről lenne szó. E6430-ról váltanék.
Néztem számos tesztet amelyek nagyon szépek és jók, de sokat nem mondanak. Kb. 20%-al jobb CPU/GPU téren is, kérdés ez valóságban mit jelent. Az a baj, hogy ennél erősebb procival szerelteknél meg a hűtés fogyna el, ami azt jelenti, hogy ideig óráig tartana a plusz kraft, aztán visszavenné az órajelet.
Az 5200m valóban elég gyengének néz ki tesztekben, 520-as IGP mindenképp előrelépés lenne.
-
A szerzetes
csendes tag
Sziasztok!
Édesanyámnak szeretnék egy megbízható laptopot vásárolni.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Közeljövőben, nem életbevágó
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) maximum 60000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Internetezés (youtube, web, skype)
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,4; 15,6 esetleg 14
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Hordozva várhatóan nem lesz, de 1 órát legalább bírjon az aku
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win7-nek örülne
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 250 GB-os HDD (100/100-as) már elég, 4 GB RAM, optikai meghajtó nem fontos
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Webkamera
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Használt gépet keresünk, garanciávalElőre is köszönöm, ha tudtok ajánlani valamit!
"Nem adom fel mert lehet, hogy holnap lesz az én napom"
-
Khelben
nagyúr
válasz A szerzetes #119723 üzenetére
HP 8460p, kérheted 4 GB rammal is szerintem, ha nem kell a 8.
-
denko
senior tag
sziasztok!
Nem állok MÉG laptop vásárlásnál, de ideje elkezdeni nézelődnöm:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Amikor Látok Best/ Buy vételt
(2) A gépre szánt összeg forintban? max 200k
(3) Felhasználás? Tanulás, VirtualBox,tesztelés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?Nem játszom
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? inkább ips
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?Keveset Hordozva
(7) Operációs rendszer?Linux lesz rajta
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD-t 256-ot peferálnám minimum. 16Gb Ram alá nem mennék virtual box miatt
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) full hd?
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új, vagyalighasznált, illetve lejáró modell apróról.Milyen modelleket érdemes néznem, figyelnem?
ThinkPad T5-söket mondjuk?köszönöm srácok!
[ Szerkesztve ]
-
motown5l
senior tag
Sziasztok.Laptop vásárlás előtt vagyok.segitsegeteket szeretném kérni ebben a témában. Jelen pillanatban egy Lenovo Z580 van nekem.amibe egy Intel I7 3520M proci van.6Gb memória hd4000 integralt videokártya és egy Samsung evo 850 250 gb ssd.Nagyon gyenge már az akumlator. Vettem már bele masikat is,de igazából azzal se jobb.Ezt szeretném lecserelnivalami modernebb gépre. Aminek nem merül le az akumlatorja 2 óra múlva. Előre is köszönöm a választ
[ Szerkesztve ]
-
laszlobak
tag
válasz setoox98 #119718 üzenetére
Az általad kinézett Asus X550VX-XX068D +8GB RAM-mal - ha csak a hardvert, meg a hűtést nézem, korlátozottan alkalmas lesz a feladatra, (teljesítményben itt csak a proci játszik, összességében így is csak közepes lesz) más kérdés, hogy nem erre való. Megint más kérdés, hogy ez már nem jön ki 190k-ból. De a legnagyobb gond (lesz Neked), hogy csak kérészéletű megoldás, mert a legcsapnivalóbb, leggagyibbibb minőségű az asus X-es sorozat, a napi hurcolászást biztosan nem fogja bírni, ez esetben nem az SSD-HDD kérdés a legnagyobb probléma
Ha komolyan gondolod, hogy "Olyan gépet szeretnék, amely nem sokat gondolkodik egy renderelési folyamatnál." - akkor a Khelben által linkelt HP 8570w-et veszed meg, ez teljesítmény és minőség szempontból 5-ös megoldás. (jó, nem a legújabb gép, meg egy picit nehéz.)
Ha mindenképp új kell, én Fujitsu A556-ban gondolkodnék, de a legjobb vétel nekem erre a felhasználásra egy hosszú garis, egy újabb, használt ZBook14 lenne, 270k körül mennek.
A lényeg mindig a részletekben van...Tanácsot lehet kérni, de a döntés felelőssége a Tied! (mindenkinek úgysem fogsz tudni megfelelni)
-
-
motown5l
senior tag
A mostani lenovonal a hátulján van 1 csavar amit ha eltavolitok és a műanyag lapot előlem, akkor hozzá férek a belsejehez. KB 3 perc alatt lehet benne cserélni, illetve bővíteni dolgokat
-
RetroFighter
tag
Esetleg erre valaki?
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz RetroFighter #119731 üzenetére
DDR4 teljesen érdektelen, kijelző meg ízlés szerint, használtban is van bármi amit szeretnél ha nem bővebb.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
RetroFighter
tag
válasz Tikakukac #119732 üzenetére
Köszönöm szépen
Bár nem elsődleges dolog, mert játékra keveset lesz használva, de azért érdekelne, hogy a AMD FirePro M4100 vagy a Radeon R7 M360 az erősebb?
Illetve ami tényleg számítana az i7-4600U és az Intel Core i5 6200U között mekkora a különbség? Renderelésnél, videószerkesztésnél és az Adobe programoknál lenne szignifikáns különbség,?
Elnézést a sok kérdésért, csak azért ekkora összegnél jól át szeretném gondolni a dolgot
-
Tikakukac
titán
válasz RetroFighter #119735 üzenetére
Kb. egálban vannak, mindegyik khm, hát alap.
Prociban már talán lesz diffi, de olyan időtartamban nem fogsz szerintem renderelni, hogy kijöjjön. Másik kérdés a gép mit hűt le és meddig. Általában kevés ideig és keveset.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
nope101
csendes tag
Sziasztok!
kezdő vagyok a laptopk terén 120-200k között vásárolnék 3D tervezőprogramokra meg játékokra szétnéztem kb látom mi az ami kifussa. Ha jol gondolkozom szerintem min 4gb de inkább 8gb ram erős i3 vagy i5 proci és minél jobb videókártya meg látható képernyő (ne legyen 10° a betekintési szög meg ne 12 col legyen) lenne a nyerő választás pl: [link]
win 10 et elvileg pc ről áttudom költöztetni az nem gond
használt is szoba jöhet nem nagyon ismerem a piacot
előlre köszi a segítséget[ Szerkesztve ]
-
fcbarca
őstag
Na ki mire voksol,segtisetek nem tudok donteni...Dell 7559 vs Asus N552 vs Asus G552(1.es legfontosabb dolog az ips minosege,aztan anyaghasznalat,tartossag...a tobbi masodlagos)
Dell felé huzna a szivem de a tesztekben azt olvastam hogy nem tul szinhelyes.
Akinek Dell van tudna irni rola tapasztalatokat?a masik kettorol is erdekelne
Koszonom -
andrisms
aktív tag
Sziasztok!
3+ éves Asus laptopom cserélném, ebben kérném a segítségetek.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban?
320.000Ft
(3) Felhasználás?
ArchiCAD, photoshop, lightroom, lumion, Artlantis, irodai programok.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem játszok, így ez nem fontos
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
nem érdekes sem a méret, sem a felbontás. Jelenlegi laptopom 3 monitorra van kikötve, asztalon áll. Mondjuk ha matt van, az előny, de tényleg nem fontos.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hétvégente hordozom. Méret, súly nem számít, nem gond ha van benne anyag rendesen.
4órás utazás, de ha nem bírja az akku, ott a táblagép.
Touchpad, billentyűzet sem fontos, azok is ki vannak vezetve. Asztali gép viszont nem pálya, mivel hetente azért hordozom, plusz néha hétközben is.
(7) Operációs rendszer?
nem fontos, de amúgy win10 lesz rajta
(8) Tárhely mérete és típusa
- minimum 8GB RAM
- szimpla HDD, SSD-t raknék bele sajátot, szóval optikai meghajtó vagy 2. HDD hely kellene(nem m.2!), nem szeretnék másik SSD-t venni. (Intel 520 240GB van)
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
minimum 2 monitor kimenet, U-s proci kizárva, Lenovo kizárva, i7et szeretnék
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Lehet használt is, de csak ÁFÁs számlával és sok garival.Ha kell várok még kicsit ha lesz jobb akció/ vagy új sorozat/ új kör használt gép.
Amikben gondolkozok:
Dell 7559: ez lenne a legszimpatikusabb, de sajnos nincs 2 monitor kimenet(dokkolót nem vennék emiatt pluszba) és nincs 2.HDD hely(tudom van m.2 helye, de nem szeretnék új SSD-t sem venni)Zbook: Néztem a többször ajánlott Zbookot is, de nyers teljesítményben egy i7-6700HQ+GTX 960m kombó combosabbnak tűnik. ok, hogy a HP felső kategória, de csak emiatt nem szeretnék. És ok, hogy lehet nem használnám ki ezt a párost, de nem 1 évben gondolkoznék.
Asus GL széria kiesik az itt olvasottak alapján.
Asus G551VW - 2 monitorkimenet megvan, 2HDD hely megvan(ODD) erő jónak tűnik, neten nem írnak sok rosszat, itt hűtésproblémáákról olvashattam
Asus N551 -szintén minden megvan, ráadásul olcsóbb, +8GB RAM beleférne az árba
Asus N552 - ez is kompromisszummentesnek tűnik.
Vannak más opciók, ezek közül melyik az ajánlott?
Köszönöm
-
fehervari795
csendes tag
Sziasztok. Egy lány ismerősömnek kellene laptop és szeretném kérni a segítségeteket.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most, akár holnap.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200-220k
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Office, netezés, online film/sorozat nézés.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem lesz játékra hasznával.
Lehető legjobb felbontás, lehetőség szerint matt, IPS, 15,6"-es kijelző.
Hordozva otthonról egyetemre és vissza.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem kell rá operációs rendszer, Windows 10 támogatás.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
1TB HDD vagy SSHD, vagy ha van HDD + M.2-es csatlakozású SSD, ugyanis optikai meghajtó kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Mivel lánynak lesz, lehetőség szerint ne legyen túl nehéz és "otromba" külsejű", fehér szín előnyt élvez.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új gép.Választ és a segítséget előre is köszönöm.
-
Khelben
nagyúr
válasz andrisms #119742 üzenetére
Az 5 közül igazából leginkább a személyes preferencia dönthet. Nyilván a Zbook a Mercedes, a többi meg Opel, Ford, de te tudod, milyen minőségre van szükséged. Asusból az N5xx-eket inkább csak i5-tel venném, az I7 már sok lesz a hűtésnek, ha kihasználod a teljesítményét.
-
andrisms
aktív tag
válasz Khelben #119744 üzenetére
Ha jól értelmeztem, a Zbook "csak" minőségben,(kijelző, anyag, zsanér, váz, stb...) jobb, teljesítményben alulmarad?
A linkelt G551 az N sorozat felett van használhatóságban/minőségben/hűtésben/akármiben, vagy tök azonos?
A G551nek jobban kihasználható az ereje?
Hűtőpad van amúgy a gép alatt, bár ez max 1-2fokot számíthat.Más opció létezik, vagy október elejéig várható hogy érkezik? Közelgő akciókról nem tudtok véletlenül?
Szerk: márkában a Dellt szeretem leginkább az NBD gari miatt, pláne hogy +1 év, de sajnos nem talalok ennyiért hasonló gépet tőlük. A másodgépem is egy e6330.
Tikakukac:[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz andrisms #119745 üzenetére
"Csak" mindenben amitől notebook egy notebook
N és G színben más egyébként ugyanaz.
Az olcsóbbik G-k konkrétan futnak/futottak ki, az akció az az, hogy olyat kapsz. Az újabbak pedig újak így abból akció nehezen lesz. Rendes új gen karácsonyra lesz totálisan kiaknázva.
-
setoox98
újonc
válasz laszlobak #119728 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszod.
Ezek szerint érdemesebb többet költeni rá, de akkor megfelelő lesz az anyaghasználat.
Nos, ez az Acer Aspire V5-591G-55TU laptop +4gb rammal , később akár SSD-vel felszerelve ( http://www.laptopszalon.hu/webshop/product/?pid=19030 ) akkor azt gondolom hogy megfelelő lehet!? (Ez volt a másik amit kinéztem, csak ugye drágább, nem akartam túllépni a keretet minden áron)
A fő profil nem a renderelés, hanem a tervezés lesz. Néhány fotót fogok készíteni majd a programom belül, amivel szemben csak annyi az igényem, hogy ne kelljen éjszakára otthagyni a gépet, amíg reggelig elkészít egy 800x600-as fotót. ( Ezzel azt gondolom mindent elmondtam a jelenlegi asztali gépem minőségéről, és hogy egy ehhez hasonló kaliberű új laptop mekkora előrelépést jelentene a számomra. )Üdv!
-
fcbarca
őstag
Vegul az ASUS N552VW FW113D lesz (i5+i960m)remelem jo valasztas lesz
-
zsomboy
csendes tag
Sziasztok!
Egy laptopot szeretnék vásárolni videóvágásra (sony vegas, 4k videó vágása), illetve játszanék is rajta (gta5, mostani játékok főleg!)(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most, akár holnap.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
300.000 körül, esetleg egy kicsivel több...
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Főleg mostani játékok, sony vegas 4k videó vágáshoz, renderelés...
Főleg új, nagy gépigényű játékokra gondolok, pl: GTA 5, Assassin's Creed Unity, természetesen nem fontos, hogy max grafikán 200fps-sel fusson, csupán az, hogy szépen high grafikán egy jó stabil fps-sel lehessen játszani...
Lehető legjobb felbontás, 15,6"-es kijelző vagy felette.
Hordozva lesz akár külföldre, de nem napi szinten!
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem fontos, hogy legyen rajta, ha mégis, akkor Windows 7, 8 vagy 10.
1TB HDD legalább, SSD nem fontos annyira, RAM minél több, optikai meghajtó lehetne benne.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
A márka igazából mindegy, bár főleg ASUS-ban gondolkodtam.
Csak új gép.Előre is miden segítséget nagyon szépen köszönök!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest