- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyomtató topik
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Androidos tablet topic
- Androidos fejegységek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
minek?:S
őstag
válasz Entaro #30646 üzenetére
& (#30647) Domonkos
Köszönöm.
Esetleg még tudtok mást mondani? Hogy megkönnyítsem a dolgunkat:
1.Mekkora összeget szánsz rá? ~10k
2.Használt szóba jöhet-e? Jó állapotú igen.
3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod? Gépelés/Játék egyaránt.
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Nekem teljesen mindegy, eddig az olcsóbbakból volt, tehát csak membránost és ollóst használtam.
5.Van-e valami elképzelésed? Numpad kéne, Világítás előny ha van, és csak kék, de nem kizáró ok, ha nincs,
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? Jó lenne magyar kiosztás.Az általatok összeállított listából néztem és ott a Cougar 200K még talán tetszene is, de miért van kihúzva?
Illetve néztem mást is: Hama uRage Illuminated Gaming, A4Tech Bloody B418. Utóbbi nagyon tetszik. Ezekről mi a véleményetek? Amennyiben nem jók, akkor miért nem?Üdv.:M.
-
eagleberg
tag
válasz coolpet #30697 üzenetére
Nekem van egy ilyenem, és attól hogy Kailh kapcsolós még jó billentyűzetnek tartom. Az árához és tudásához (magyar és normálisan világít, amit látsz is sötétben, normálisan néz ki, a ház és a gombok anyaga, tapintása is kellemes, kapcsolók nyomásereje is ideális középút) arányosan az egyik legjobb választásnak tartom. Én ajánlanám.
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz minek?:S #30701 üzenetére
A cougar azert nem ajanlott (mert ha visszakeresel), elegge sok panasz eri mostansag.
Ami nekem ebben az arkategoriaban 2 favoritom:
dell l100
lenovo preferred (variansok)
Szamomra sokkal jobbak, mint akarmelyik mas ma kaphato membranos billencs - viszont ezektol sem kell azt varni, hogy 5-10 ev utan ugyanazt a szintet fogjak tudni hozni, mint kibontas utan.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz minek?:S #30701 üzenetére
sokunknak volt problémája ferde gombokkal, iletve olyan is volt aki lekopó kupakokra kapaszkodott. de ha ki tudsz fogni egy olyat aminek minden gombja rendesen áll, akkor megpróbálkozhatsz vele, mert am elég jó biller, főleg annyiért.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
-
coolpet
senior tag
válasz eagleberg #30702 üzenetére
Es mennyire tartod hangosnak?
Nekem most egy Microsoft Wired Keyboard 600-am van.
Gyakran elofordul(mondjuk az ido 99%-ban), hogy akkor hasznalom a gepet, mikor a parom TV-zik mogottem.
Ez a Brown kapcsolos:
Tactile feedback?
Clicky vagy Non-clicky?Dobnal a magyak kiosztasurol egy shotot? Sehol nem talalok kepet ilyen layouttal rola.
A hattervilagitas mellekes, mert vakon szeretnek megtanulni gepelni, es egyebkent is van kislampamKoszi!
-
Frogged
aktív tag
válasz coolpet #30697 üzenetére
Ha tesoro és nem lényeg a világítás akkor a sima durandal pár forinttal olcsóbb és jobb is mint az excalibur mivel cherry MX kapcsoló van benne nem kailh.
Az benne van az ajánlott listában is az excaliburral ellentétben.Egy kérdés Varoz kollégához: te már régóta használod a Rippjaw-ot van a hátulján egy kapcsoló egy G és egy S betű jelöli a 2 állást te tudod hogy mi célt szolgál?
Se a honlapon se a füzetében nem találtam róla semmit. -
dugo_
veterán
válasz Frogged #30708 üzenetére
G állásban NKRO, S-ben 6-KRO.
[link]De a G.Skill FAQ is magyarázza:
Q:
What does the “G” and “S” stand for on the switch (next to the pass-through audio jack)?A:
This switch allows setting for standard 6-key rollover (“S”) or for full n-key rollover (“G”). Some legacy software, older systems, or BIOS may not support full n-key rollover, so we recommend setting to “S” for standard 6-key rollover if you have issues with keys not responding in these situations.[ Szerkesztve ]
-
Scooby
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e, de nem találtam külön topicot. Én bill+egér combo-val kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Üdv
DaniMinek az?
-
Scooby
aktív tag
válasz Domonkos #30712 üzenetére
Az öreg Logitech Wave bill+egér párosom kezd haldokolni, és szeretném lecserélni. A problémám az, hogy Logitechből csak az MK710-et találtam ami megfelelő lenne a kis kombóm pótlására, de az meg nincs magyar kiosztással, csak angollal. Mivel Ti kenitek vágjátok a témát tudnátok nekem ajánlani egy a jelenlegihez hasonló minőségű bill+egér párost? Ha nincs ilyen a piacon akkor kérhetem, hogy ajánljatok nekem külön billentyűzetet és egeret? Nem vagyok nagy gamer, de azért szoktam játszani. A fő szempont a kényelem mert sokat gépelek, és a vezetéknélküliség!
Előre is köszönöm!
DaniMinek az?
-
Ringman
nagyúr
válasz coolpet #30707 üzenetére
Dobnal a magyak kiosztasurol egy shotot? Sehol nem talalok kepet ilyen layouttal rola.
A hattervilagitas mellekes, mert vakon szeretnek megtanulni gepelni, es egyebkent is van kislampamakkor a helyedben nem ragaszkodnék a magyar kiosztáshoz, mert nemsokára úgyis mindegy lesz
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Domonkos
Ármester
válasz Scooby #30714 üzenetére
Bill + eger kombokat nem igazan szoktunk ajanlgatni, mert a parosnak legalabb az egyik tagja pocsek szokott lenni.
Ha egy kicsit szukitened a lehetosegeket - foleg az osszefoglalo alapjan, akkor egesz korrekt billencset fogunk tudni ajanlani - egeret meg majd a tarstopikban kerhetszGender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Scooby
aktív tag
válasz Domonkos #30716 üzenetére
1.Mekkora összeget szánsz rá? A kettőt(bill+egér) együtt szeretném 30k-ból megúszni, mert ennyiért van MK710-is.
2.Használt szóba jöhet-e? Nem!
3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod? Gépelés, kevés játék. A régi haldoklik!
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus) Passz! Amit most használok tökéletes gépelésre!
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?) Num kell, világítás nem feltétel, csuklótámasz kell, vezetéknélküli igen,kényelmes legyen rajta gépelni, program nem kell.
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk) Amennyiben lehetséges legyen magyar!Előre is köszönöm!
Dani[ Szerkesztve ]
Minek az?
-
-
Domonkos
Ármester
válasz coolpet #30719 üzenetére
A cherry az eredeti, melynek (ipari?) vedelmi ideje par eve jart le es kezdte masolni (tobbek kozt) a khail. Kicsit gyongebbnek tartjak oket, mint a cherry-t, de nem annyira rosszak azok sem. Mondjuk ha valasztani kell kozuluk, akkor inkabb a cseresznye.
(#30720) coolpet
Nem kell egy ev megtanulni vakon gepelni. En tobb, mint egy eve tertem at a standard HU-rol dvorakra (majd valtogattam a variansai kozul), de 3 honap utan mar kozel hasonlo tempoban ment vele a gepeles. Az elso 2-3 het borzalmas volt, de osszessegeben sokkal jobban tetszik ez. Egyszer ra kell szanni magad a megtanulasara es onnantol kezdve konnyu lesz. En a helyedben nem ragaszkodnek a magyar felirathoz sem - konnyit egy picit ez is[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
-
Ringman
nagyúr
válasz coolpet #30720 üzenetére
gyorsan hozzá lehet szokni, vagy az elején matricázhatod is - aztán leszeded.
persze ha más is használja, az más kérdés.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Varoz
addikt
válasz speed471 #30700 üzenetére
Épp erről beszéltem eddig is, csak neked az alapok se voltak meg, de látom végre leesett.
A tiéd valami köztes megoldás, franc se tudja miért, mint fentebb volt már linkelve, Cherry is csinált ilyet.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
speed471
aktív tag
eddig is tudtam nem nem estek le a alapok....... Csak nekem mindig ilyen billjeim voltak!
De min1
De ha ezt nézünk inkább nevezném ansi nak
Viszont innen a ph-ról akkor is hiányzik a 4-ik fajta
És még mindig nem derült ki hogy pontosan mi is ennek a elnevezése
Nem mint ha nagyon lenne lényege, csak hajt a kíváncsiságKét lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
Varoz
addikt
válasz speed471 #30728 üzenetére
Mert valószínűleg ez nem igazán külön kiosztás, csupán tojtak a szabványra szerintem.
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
speed471
aktív tag
Érdekes vélemények vannak... még egyszer leírom sok helyen látok ilyet és nekem is csak ilyen billjeim volakt a elmúlt 15 évben
[ Szerkesztve ]
Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
lionskull
tag
Sziasztok, csendes, vagy legalábbis halk billentyűzetet keresek 5000 forint alatti kategóriában, eddig ezeket találtam, melyik jobb, illetve elfogadható minőség? Nem feltétlenül játékra, inkább böngészésre irkálásra, magyar kiosztásút. Lapos kialakításút, tehát láb nélküli, nem dönthető darabot nem szeretnék. Viszont nem baj ha van a lábazaton csúszásgátló.
V7 KU100(erre ugyan angolt ír de a kiosztása alapján könnyen átkonfigurálható)
A4Tech Kx-100
Dell KB216
Egyéb ajánlat? -
Scooby
aktív tag
válasz Brett001 #30730 üzenetére
Szia!
Ilyen van bent a cégél és valami katasztrófa az egere! A jelenlegi Wave és az MK710-is azért ettől jóval jobb minőségű egeret tartalmaz. Megmondom őszintén, hogy ha így marad akkor mk710 lesz és átmatricázom, mert nem nagyon látok más megoldást. Aprón találtam egy mx5500-ast ami elméletileg bontatlan. Várom hogy az eladó válaszoljon.
De szívesen várok csak bill-t és a társtopicban kérek egérre ajánlást.
Üdv
DaniMinek az?
-
minek?:S
őstag
válasz Domonkos #30703 üzenetére
& (#30705) FireKeeper & (#30706) Ringman
Köszönöm. Akkor ahogy látom, lenovo lenne a legjobb. Sulinkban olyan(is) van, és valóban nem rosszak.
Esetleg erről tudnátok szólni pár szót, pro-kontrát, mert nagyon megtetszett, de sok infót nem találtam róla.. csak pár érvet mellette-ellene. Hálás lennék.
Üdv.:M.
-
Domonkos
Ármester
válasz minek?:S #30736 üzenetére
Nekem 2 dolog van ellene igy latatlanban:
- membranos es +10k
- ronda
Mondjuk nem nyomkodtam meg ezt a tipust soha, szoval lehet hogy bevalik; de amennyi billentyuzetet en kiprobaltam eddig, ezert nem adnek 10k-nal tobbet.
Akkor mar inkabb ez.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Ringman
nagyúr
válasz Domonkos #30737 üzenetére
egy ilyet én is vettem 900-ért még kb fél éve
---
más:vajon miért van - szerintem kb egyedüliként - a magyar kiosztásban a 0 a bal felső sarokban?
hogy ne ékezetes betű legyen ott?Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz Domonkos #30739 üzenetére
több értelme lett volna a sarokba pl. az ű betűt tenni, aztán a maradékot elrendezni másképp
már csak azért is, hogy a 60%-os billentyűzeteken ne az esc-re kerüljön a nulla - persze nyilván ez nem volt szempont, de vsz több nullát ütöttem le, mint ö betűt.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Domonkos
Ármester
válasz Ringman #30740 üzenetére
Ebben egyetertek - bar nem hiszem hogy a layout kialakitasanal olyan nagy szerepet jatszottak volna a 60%os billencsek.
Amugy meg ha mar itt tartunk, akkor annak sincs sok ertelme hogy a felso szamsor nem a shift-retegre kerult viszont a !, (, ), ? -hez meg kell egy masik billentyu; sot ha eggyel meg tavolabbrol nezzuk a dolgot, akkor a qwertz is f s.
De hat ez van. Az ember addig nem nyugodhat, mig meg nem alkotja a sajat kiosztasatGender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Brett001
aktív tag
válasz Scooby #30735 üzenetére
Hát igen ez a gond a kombókkal, hogy a két cucc közül valamelyik gyengébb, általában az egér. Pedig most én is kombót néztem ki - CM Masterkeys Storm Lite - ott is a billentyűzet a sikerültebb, az egér tök átlagos. De nekem az jó lenne tartaléknak, mert a jelenlegi egerem nekem megfelel. Bár az is lehet, hogy mégis megrázom magam és beruházok egy mecha billre, így olvasva a hsz-eket meg hallva a tapasztalatokat egyet kell értenem azzal, hogy +10k-t nem érdemes gumis billért kiadni. Én 20k-t szabtam meg plafonnak, de lehet, hogy muszáj lesz áttörnöm. A Cougar 200K ebben a 9-10k körüli árfekvésben (lenne) az ideális, ollós, magyar, háttérvilágítás, de hát nekem is gond volt vele (kopó kupakok, kipotyogó Space) és visszakértem a pénzt. Pedig nyáron nagyon örültem a Cougarnak, hogy van egy jó, megfizethető billentyűzetem. Szóval megy tovább a tanakodás....
[ Szerkesztve ]
"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester
-
Scooby
aktív tag
válasz Brett001 #30742 üzenetére
Nekem annyira nincsenek nagy igényeim, mert nem vagyok HC játékos. Engem nem érdekel a 10milla dps és társai. De az mk520 valami katasztrófa tényleg! Megnéztem a CM-et amit írtál, de látom, hogy vezetékes, nekem meg elsődleges, hogy vezeték nélküli legyen!
Várom a szakik ajánlását, aztán meglátom mi lesz!Üdv
DaniMinek az?
-
laskr99
addikt
Sziasztok!
Billentyűzetet szeretnék venni az új gépemhez.1.Mekkora összeget szánsz rá?
Max 9k
2.Használt szóba jöhet-e?
Nem
3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
Netezés,játékok pl:the crew,NFS,GTA 4-5, bf3,cod,war thunder stb.
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus)
Nekem mindegy
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?)
Vezetékes legyen,kell a numpad
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk)
Ragaszkodom a magyar kiosztáshoz.Eddig egy elképzelésem van ami tetszik:
CANYON Hazard CNS-SKB7 -
scabi78
senior tag
Razer Deathstalker billentyűről mi a véleményetek? Milyen világítós (nem kell giccs) billentyűt ajánlanátok aminek van csuklótámasza is?
1.Mekkora összeget szánsz rá?
10 körül
2.Használt szóba jöhet-e?
igen
3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
játékok, kevés munka és általános felhasználás
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus)
mindegy
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?)
vezetékes, numpad kell, csuklótámasz legyen, világítás is kell
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk)
magyar legyen[ Szerkesztve ]
Tiszta Windows, rendes ház!
-
IntelKiller7
veterán
Redragon Kala mechanikus billel van valakinek tapasztalata? 14k, megér annyit? Mennyire gagyi? Régen volt egy Blackwidow billem, gondolom azért nem egy szinten vannak.
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- alza vélemények - tapasztalatok
- Sweet.tv - internetes TV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Projektor topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Óra topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.