- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
válasz csati777 #30900 üzenetére
+ áfa + vámkezelés.
ha a minimális 110$-ral számolok, akkor: 138×295×1,27
vámkezelés nélkül 51k felett járunknem rgb-s (lehet hogy nem is világított) változat volt 99€ múltkor az amazon.de-n, ingyen szállítással.
Ryos MK (-$55) - ebben az esetben vámkezelés nélkül tartunk 31k-nálaminek több, mint a fele (!) a szállítási költség
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nyunyu
félisten
válasz Ringman #30887 üzenetére
esetleg szerzek egy nem plate mounted cherry blue-t és kicserélem könnyebbre rugókat benne - mondjuk gateron clearre
Hova akarod azt puhítani?
Ne az Outemu Blueból indulj ki, mivel az 5 grammal keményebb, mint a Cherry.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Methionyl
senior tag
Hali.
1. 30k-35k
2. Nem, használt nem kell.
3. Igazából a fő indok az, hogy volt alkalmam egy Cherry Red switch-es billentyűzetet kipróbálni és az 5 éves vezeték nélküli membrános billentyűzet után valami isteni volt
4. Amit láttam/olvastam a mehanikus billentyűzetekről szerintem brown, blue, red jöhet kivéve a black mert ahhoz kell azt hiszem a legnagyobb nyomó erő. De első sorban blue-t választanám, már csak a hangja miatt is.
5. Világítás kell (fehér vagy piros vagy zöld) illetve numpad is kell.
6. Nem, lehet nyugodtan angol v német.They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
Ringman
nagyúr
válasz nyunyu #30903 üzenetére
a múltkor általad linkelt 35 switch 5forintos tesztjén is 55g volt a cherry blue, azzal nem vagyok még kisegítve
linkek még mérésekkel és grafikonokkal
[link]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
ates2
senior tag
Sziasztok!
Logitech G213 mechanikus vagy nem? mert van olyan oldal ahol azt írják igen van ahol nem. Logitech oldalán nem találtam róla infót,hogy az lenne..
-
laskr99
addikt
Membrános billt miért nem érdemes venni? Olyan rossz? Most vettem 7.5k-ért egyet.
-
ates2
senior tag
Akkor mit ajánlotok gameléshez olyan 30k-ig,feltéve ha létezik ennyiért bill ?
-
quailstorm
nagyúr
Hello!
Logitech Deluxe 250-hez nagyon hasonló USB-s billentyűzetet tud valaki? fő játékprofilom miatt nagyon gyorstüzelésre van szükségem, ezen kívül nem árt ha elég sok gombot érzékel egyszerre, mert az Atari Ballance miatt egy Hamát anno szétcsaptam.
Az a gondom, hogy Dell Optiplex 3010-re váltottam az adatlapomon olvasható Core2Quadról, és nincs PS/2. Az USB-s átalakítóm meg nagyon durván input lagos. USB-s billentyűm összesen egyféle HP van itthon, annak meg a space-je picit se alkalmas kockulni.
Szóval a lényeg: Staircase gombsor, lefelé ívelő könnyen nyomkodható space, membrános irodai olcsón cserélhető, meg 6NKB. A Deluxe 250 igen jó ebben, van egyáltalán abból USB-s? K120-at láttam mostanság, az egy fos.
-
Entaro
tag
válasz csati777 #30913 üzenetére
Vámot nem, "csak" ÁFÁ-t, a vám egyébként 1-4%. Az ÁFA -ra ha magánszemélytől veszed 40, ha cégtől 20 a határ, plusz spedíciós díj, ami 2-5000 ft. A Ryos MK PRO 150 euro amazon.de-n, bármilyen kapcsolóval, RGB-s. A Massdrop 140 lesz, és csak barna kapcsolóval, + ÁFA + spedíció, amire van esély, hogy megússza az ember, pl én most bemákoltam, de legtöbbször nem, év eleji Massdrop om pl ÁFÁs volt. Tehát 10 euro/usd különbséget ez szerintem ez a kockázat nem ér meg 4-5000Ft max, és ha nincs mákod, akkor pedig jó 15.000 el lesz drágább.
Egyébként én a Roccat et ajánlanám, barátomnak van, teljesen elégedett, főleg a makró részt szereti, külön kiemelve a space alatt lévő 3 extra gombot.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz quailstorm #30914 üzenetére
Olcsó irodai membránosakban létezik egyáltalán 6KRO?
Deluxe 250 messze nem volt az.Másrészt megéri fél-egy-két év után mindig új membrános billentyűzetet venni?
(Ehh, már megint anyám ~6 éves L Valueján szerencsétlenkedek, amit már 3 éve ki akarok vágni a kukába, de azóta sem kaptam helyette hagyományos kiosztású fehér magyar billzetet. )
-
Fluke
tag
Azt szeretném kérdezni, hogy nincs most a piacon egy normális magyar kiosztásu billentyüzet?Még az se kellene feltétlen hogy gamer legyen, pl a bloody b120 az szimpi lenne mert nem csicsás meg semmi, de azzal is az van hogy angol, a cougar k200 az meg tul lapos, 10 éve nyustolok egy microsoft billt ilyen wireless comfort keyboard 1.0A ezt egérrel egyutt árulták az már jo pár éve meghalt, de az is birta vagy 5 évig, de ilyen kialakitasu bilt most nem is kapni még microsoftba se. Amugy igazabol még mukodik csak a csuklótámaszon az anyag kezd szétfoszlani, De milyen magyar billre lehetne lecserélni? Amugy lehetne vezetékes is.
-
ribizly
veterán
válasz nyunyu #30916 üzenetére
A fene tudja. Én anno nagyon boldogan használtam a genius kb-21 billentyűzetemet, amíg valaki nem öntött bele egy adag ragacsos cuccot...
Ha egy ilyen baleset nem történik, akkor lehet még ma is azt használnám. Szóval szerintem simán elmennek hasonló minőségben ezek a membrános cuccok is 5+ évig akár.
Csak az élmény meg a KRO, meg a responsibility nem az...|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
dqdb
nagyúr
válasz ribizly #30918 üzenetére
Sajnos nem mindegy, hogy milyen idős és milyen árkategóriájú membránosról van szó. Személyes tapasztalat alapján a körülbelül 15 éves Logitech Cordless Desktop Optical hülyére veri ilyen téren a 6-7 éves Cordless Desktop LX 700-at, és az utóbbi is érezhetően sokkal jobb, mint egy 1-2000 forintos, fél éves alap billentyűzet.
Ami nekem csalódás volt, hogy a céges Thinkpad ollós billentyűzete milyen gyorsan amortizálódott le gépelési élményben.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Vanir
veterán
QPAD MK-70 MX Red berendelve, január elején érkezik várhatóan. Tűkön ülök.
-
quailstorm
nagyúr
válasz nyunyu #30916 üzenetére
Mindhármat használtan vettem, egy balesetet szenvedett, biztos az én ingerküszöböm az alacsony. Van már 10 éves is szerintem, fényesre kopva.
A legnagyobb bánatom az hogy pénz az nincs, bátorság sincs bepróbálkozni.
Nem tudom mennyi, de elég sok gombot tud egyszerre és kielégítő. Míg a Hama azért hullott darabokra mert a Ballance-ban nem tudtam egyszerre mozogni és a távoli kamerát nézni. Szóval az kb 2KRO volt...
Gőzöm sincs hol találok olyan olcsó billentyűt aminek a space gombját 0,04 sec alatt 3-szor be tudom nyomni és lehetőleg lefele konyul a házba.
Deluxe 250-ből meg USB-set nem látok a magyar neten.
Ha nem lenne az árkorlát akkor erre a használatra mit javasolnátok? Gyorstüzelés módban a space állandóan.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Entaro #30920 üzenetére
Előbbiből nem tudom, létezett-e magyar kiosztású, utóbbit kergettem jó ideig, de sosem volt a boltokban.
Aztán utóbbi időben sok panaszt olvastam a KB9xx szériára, úgyhogy elment a kedvem tőle.Pedig 15-20 éve egész kellemes membrános billzeteket gyártott a Fujitsu.
(Mondjuk anyag ebben sem volt több, mint egy mai L-ben. )Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz maxiszalai12 #30922 üzenetére
AULA Dragon Deep
13k-ért magyar kiosztású világítós mecha billzet
Bazári kinézetét és kitudjamelyikdzsunkángyártott kék kapcsolóját leszámítva instabuy lehetne.
Inkább ez, mint bármelyik kétévmúlvakuka membrános ennyiért.
Szokásos warning: kék kapcsoló kockázatokat és mellékhatásokat okozhat, használat előtt kérdezze meg lakótársait, családját, stb.
-
Brett001
aktív tag
válasz maxiszalai12 #30922 üzenetére
Ebben az árkategóriában, az igényeidhez választva szerintem egyáltalán nem rossz.
A TheVR-os fiúk teszteltek néhány AULA cuccot:
[link][ Szerkesztve ]
"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester
-
nyunyu
félisten
válasz Domonkos #30928 üzenetére
Lassan ott tartunk, hogy nem lehet majd membranos billencset eladni 10k felett, meg ujonnan sem.
Többségükért amúgy sem kár.
Talán csak az MS Ergo4k-ra tudom azt mondani, hogy megéri a 10+k-s árát, de az is széthullik 3 év alatt.
-
nyunyu
félisten
válasz Entaro #30929 üzenetére
Nálunk HP billencsek vannak a sarki postán.
Először az ezüst tetejű volt (KU-0316?), de 1-2 éve cserélték az eggyel újabb teljesen fekete szériára. (QY776AA?)Nem tudom a postáskisasszony mit csinál velük, de nagyon durván el vannak kopva a gyakran használt gombjaik.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz nyunyu #30931 üzenetére
Műköröm. Felsőből kukáztam párat, nem kopottak. De az tényleg csak vész esetén jó, meg casual gépelésre, főleg abban az állapotban.
Amúgy fejből nem tudtok egyáltalán az alsó kávába simuló gombsorral billentyűzetet, mostanit? K120-at mondtam, hogy nem akarok.
Ha gamer billentyűt vennék, akkor Cherry brown kellene, mecha egyrészt hangos, másrészt azt nem lehet megrezegtetni. Valahogy pedig muszáj lesz ott is a tripla nitrot betolni.
-
Domonkos
Ármester
válasz quailstorm #30932 üzenetére
>...másrészt azt nem lehet megrezegtetni. Valahogy pedig muszáj lesz ott is a tripla nitrot betolni.
Macrozni nem lehet?Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Domonkos
Ármester
válasz quailstorm #30934 üzenetére
Ertem. Ajanlottakat mar nezted? Nincs ott olyan ami szimpatikus lenne?
Btw.: nem nagy kaland olyan macrot irni ami var egy picit a lenyomasok kozt, akar veletlen hosszu idointervallumokat
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
quailstorm
nagyúr
válasz Domonkos #30935 üzenetére
Ismétlem a kérdést. Ha elismert, követett, nézett youtube-os vagyok, akkor mi a francért kezdjek el 3 év után csalni?
Mellesleg a klánban is tiltva van a macro, egy ember felhozta a témát, nagyon hamar lerendeztük.Végigmegyek rajta, amint nem mellékesen a másik monitoron pillantok a fórumra.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz nyunyu #30926 üzenetére
kicsit utánaolvasva pont a kupakok kopnak - pedig megvettem volna kupakszettnek, bár az alsó sor se jó máshova.
2kro - sejthető volt azért.
[link]elvileg átnevezett kailh blue kapcsolók vannak benne
[link]
hogy 24$-ért árulják az elég durva.lehet így is veszek egyet, tartaléknak jó lehet így is.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dashed
senior tag
válasz Ringman #30937 üzenetére
ez a review nem a dragon deep hanem ez.
Olvashato " This review is from: AULA Anti-ghosting 87 Keys Mechanical Gaming Keyboard with Blue Switches,USB Plug By AFUNTA -Black (Personal Computers) "
Amugy ez a dragon deep szerintem sima membranos bill.
Ez alapjan isVagy en ertek valamit felre?
-
Ringman
nagyúr
válasz dashed #30938 üzenetére
hmm.
az amazonos reviewt erről az oldalról néztem:
de úgy látom, hogy itt 3 különböző modell vásárlói véleményei vannak ömlesztve, és a linkelt vélemény valóban az általad írtról szól.
-
scabi78
senior tag
Hali, Steelseries Apex Raw vagy Razer Deathstalker az ajánlottabb egy roccat isku után? köszi
Tiszta Windows, rendes ház!
-
Domonkos
Ármester
válasz scabi78 #30942 üzenetére
Hat akkor ha ki tudod oket probalni, akkor vedd azt amit kenyelmesebbnek/jobbnak/szebbnek talalsz; ha nem, akkor azt amire tobb a gari/kevesebb vele a gany/nem futott annyit - vagy csak egyszeruen donts videok es reviewek alapjan
Igazabol nem lesz koztuk sok kulonbseg, csak a razer ugy general tularazottGender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nyunyu
félisten
válasz dashed #30938 üzenetére
Állj, itt valami átb*szás lesz.
Amazonon hirdetett Dragon Deepek(?) kék kapcsolósok, viszont azokon vannak makró gombok a bal oldalon.
Érdekes módon a kapcsolók egyenesen állnak (nem fejjel lefele, mint más világítós mechákon.)
Így a LED a kupak alját világítja, ott van a felirat rajtuk. (olyat linkeltem előbb a BestByte galériájából... *)Ehhez képest a kiscsávó videójában szereplő magyar Dragon Deep meg egyértelműen membrános kupakokkal bír, nem MX rendszerű.
Feliratok is a kupak közepén vannak.*: Faxért kellett mechanikus Dragon Abysst betenniük a Dragon Deep galériába...
Persze YTn is keverik a kettőt rendesen, ezen a "Deep"-en jól hallani a kék ketyegést.
[ Szerkesztve ]
-
Methionyl
senior tag
Valaki? [link]
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs