Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    válasz MrChris #91383 üzenetére

    Persze, mindig belenagyítok, a PEN-nel csak az LCD-re tudok hagyatkozni. Az állványom egy kikönnyített Neomax 260-as. Ha picit feltámad a szél, és nincs lesúlyozva, akkor könnyen bemozdul, főleg ha - obival együtt - mindössze 400 grammos a gép.

    @aginor: Legtöbbször 40 vagy 50 mm-es vintage objektívek kerülnek fel, zoom obit szinte csak a gyerek fotózásakor használok. Egy 45mm-es Olympust, vagy valami hasonló Sigmát, Panát viszont szívesen kipróbálnék.

    @totálkezdő: köszi! Igen, ez így már elfogadhatóbb eredmény. A dobozt valóban egy picit elfordítottam az ablak irányába, mert a besötétített nyílászárók miatt kevés volt a fény.

    @Lassú Víz: az előző kültéri fotó, amit a kitobival készítettem, valóban az én hibám lehetett. Most szándékosan behúzódtam az árnyékba, hogy egyszerűbb legyen a dolgom, és végre sikerült tisztább képet lőni vele. De nekem azért nem olyan egyszerű ezzel a fókuszálás...kb, mint ha egy szervókormányos kis városi járgányból kellene átülnöm egy Zsiguliba.

    A legélesebb képet a 14-54 adta, de szinte eltűnt az 1 méterrel hátrébb lévő nemesvakolt fal sturktúrája. A kitobival készült fotó a Konica-hoz hasonló, leszámítva azt, hogy itt is elveszett a háttér részletessége.

Új hozzászólás Aktív témák