Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz sebgutkopf #20325 üzenetére

    Vagy csak megint olyan emberek osztják itt az észt akiknek amúgy lövésük sincs az egészről..

    Az mZD 17/1,8 egy baromi jó üveg lett. Aki bármilyen szinten egy lapon emlegeti az mZD17/2,8-al az szerintem valahol nagyon eltévedt fél úton. Sőt, tovább megyek összességében én jobb üvegnek tartom, mint a Lumix 20/1,7-et. Ami igazából egy ponton tud érdemben jobb lenni és az az élesség/kontraszt nyitott rekeszen. De ez se azért van, mert a 17/1,8 ilyen téren gyenge lenne, hanem inkább csak azért mert a Pana palacsinta őrült módjára messze az elvárt szint fölött teljesít ilyen téren. Ami néha jó, néha meg jobb lenne egy kicsit puhább elegánsabb kép is, de erre képtelen.
    Minden más téren, bokeh karaktere, CA, ellenfény kezelése, mind az Oly a jobb üveg. Míg egy pici felbontás különbséget max pixel kukkolva lesz érzékelhető, addig ezek már normál felhasználás mellett látható különbségeket eredményeznek. Persze az Oly pont annyival drágább is, hogy a Lumix 20/1,7 továbbra is egy nagyon jó alternatíva maradjon.
    Ami a Sony vonalat illeti, amit eddig láttam abból nekem az derült ki, hogy vadi új NEX 35/1,8-as Sony obi csak álmodhat olyan nyitott rekeszes teljesítményről, mint amit az Oly 17/1,8 tud. :DDD

    A CA-ra izguló kollegáknak meg csak annyit, hogy amennyit ez a 17/1,8 termel azt még korrigálni se érdemes olyan jelentéktelen. Persze aki csak pixel kukkol, meg teszteket olvasgat fotózás helyett annak biztos ennyi CA is már negatívumként jelenik meg.

    Azoknak meg akik fotózni is szeretnek azt üzenem, hogy amíg a NEX-es 1100$-os Zeiss E 24/1,8 ekkorát CA-zik nyitott rekeszen és ekkorát f/8-ra lerekeszelve, addig kár aggódni azon ha egy Olympus objektíven nagyítóval vizsgálva kimutatható egy minimális kis CA. :U

    Jó dolog a tesztek olvasgatása, csak önmagában semmit nem ér ha az ember az ott kapott eredményeket képtelen a való életre lefordítani.

    Na tessék, már megint nem bírtam befogni a pofám. :W

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák