Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jaanoo89

    aktív tag

    válasz Throme #100827 üzenetére

    Régen azt hittem, peches vagyok. Mára viszont megértettem, hogy működnek itthon a boltok. Ez nem pech, egyszerűen csak el akarják adni a terméket és mivel mindig csak bolti akcióban vagy pénzvisszatérítéssel vettem objektívet, valószínűleg a bolti akciósok mind-mind visszavitt példányok lehettek. Az MM-ben pl. és ezt konkrétan be is vallotta az eladó, fél év alatt nem bírtak eladni egy 25/1.8-at 100 alatt sem, végül leárazták kb. 50.000 Ft környékére (a pontos számra nem emlékszem) én meg sűrűn jártam arra, annyiért meg nem hagyom ott. Aztán hazajöttem és nézem, még egy műanyag sorja darabka is van az objektív közepén, belül. Felkerestem az MM-t, hogy én nagyon szeretném ezt az objektívet, nem lehetne esetleg cserélni? Na akkor fakadt ki az eladó, hogy kicsit elegük van már, hogy ezeket nem lehet eladni és általában veszteséggel árulják őket fél év után, ők visszaadják a pénzt de újat nem rendelnek be, mert nekik az veszteséges üzlet lenne. Na akkor döntöttem úgy, hogy ennyit basszus megér nekem és egy új objektívet elvittem szervizeltetni, kiderült, hogy decenteres is, volt vagy 2 kör, mire okés lett. De ennyiért megérte. :) (Azóta többször voltam abban az MM-ben, igazat mondhattak, mert nincs azóta készleten semmilyen MFT objektívük.)

    Egyébként azóta állt rá a szemem nagyon erre, amióta úgy jöttem haza életem legjobb nyaralásáról, hogy az 500 képből alig lett 1-2 használható, mivel jóhiszeműen elhittem annó, ha egy objektív fókuszál, akkor biztosan jó is. Pana-Leica 12-60 olyan decenteres volt, hogy azt "öröm" volt nézni. Aztán jött a cécó, mert bőven kiestem a 14 napból és nagyon nehezen jöttem ki ebből az egészből, hónapokig húzódott és addig fotózni se tudtam. Az is egy boltban elég jól leráazott termék volt. Van még 1-2 ilyen story, sőt van pozitív eset is, de valamilyen szinten én vívom ki a sorsomat, mert most már biztosan tudom, hogy ami le van árazva, az erősen gyanús és kerülni kéne.

    Kivétel ez alól a pénz visszatérítés, a mostani eset szerintem csak simán szintén egy utolsó példány ami az országban maradt. Miért maradt a boltban? Lehet azért, mert decenteres. Hány ilyen van? Ezt csak a Mintabolt tudhatja, de az is lehet, hogy mivel pro, bejött vagy 20-30 db az országba és csak 1 ilyen, az, amelyik a boltban maradt raktáron úgy, hogy sehol se kapható. Azért is mentem be személyesen, mert az áramos boltban még nem vásároltam és eléggé közel fogok hozzájuk költözni 1 hónap múlva, van is időm most tesztelgetni (utána már nem lesz), bepróbálom hááátha. A dobozt eleve úgy hozták elém, hogy az nagyon erősen bontottnak nézett ki, majd megtesztelem a napokban alaposan, viszont nem tartanám magamnál 14 napig. Arra leszek még kíváncsi, hogy most nincs nekik raktáron, 4-8 héten belül nem is tudnának kapni sehonnan, ha visszaviszem, vajon újra el akarják adni, mint ahogy azt az MM tette a 75-300-al? Ott konkrétan a webshop nem csak, hogy kiírta, hogy 0 darab és rendelésre, hanem azt is, hogy nem forgalmazzák már többet, beállították a mindenkori legolcsóbb árát, hogy még az árukeresőt is bezavarják és kész. Csak aztán visszavittem és direkt szóltam, hogy ez nem jó példány, ne árulják már, küldjék szervizbe... 2 nap után akciósan megint volt náluk egy 75-300. :D

    Nem szabad hagyni magunkat, ezért is jók ezek a fórumok. Sajnos ez egy pici ország, az MFT-s objektíveket itt is mondták, hogy nem igen viszik, így akciónál jó eséllyel futunk bele abba a pár hibásba, ami jár kézről kézre. Viszont én egy jó 8-25-el már úgy érzem, hogy megérkeztem, szóval nagyon nem fog érinteni a dolog egy jó ideig, csak még ezt kell leküzdeni. Ha kell, akkor megveszem eredeti áron is, tényleg eléggé szerelem első látásra dolog. :)

Új hozzászólás Aktív témák