Aktív témák
-
Tomhal
tag
válasz Retro11 #1700 üzenetére
Hmm ha már a Kodakot választanám, akkor inkább Canon ixus 50, 65ezerért...csakhát csábító az a mostmár 7,1X zoom, képstabival és mindezt 26 mm vastagon..ájjj
Lehet h az lesz h próbáok szerezni vmi gépet a külföldi útra, majd ha hazajöttem megrendelem a pixmanian a gépet, és mivel ott van oylan szolgáltatás h akkor is ha nem vagy vele elégedett, visszaküldheted 8 napon belül, és az árát levásárolhatod azaz veszek egy másik gépet...aTom
-
defter
csendes tag
sziasztok!
Én is digigép vásárlását tervezem és a tanácsotok szeretném kikérni. ezeket a gépeket néztem:
Canon A530
Sony W30
Pentax Optio E10
és talán canon s60
esetleg vmi egyéb ebben a kategóriában?
másik kérdésem hogy Fuji s5600 vagy a kodak Z740 ajánlanátok (esetleg z650)?
még nem teljesen eldöntött ugyanis hogy milyen méretű gép legyen..(de valószínűbb hogy a kisebb lesz az.) az összeg amit rászánnánk az 50-60ezer forint.
előre is köszi a válaszokat!
[Szerkesztve] -
Tomhal
tag
válasz Retro11 #1703 üzenetére
Jah de azért merész meg azért van postaköltség...hmm a linken berakott képekre vetettél egy pillantást? vagy amikor reagáltál az előző hozzászólásodban h igen az látszik a képeken, akkor az arra linkre vonatkozott, csak mivel én nem adtam meg te úgy tudtad megnézni h utánamentél googleban?
Hmm egyébként neked milyen géped van, te mihez hasonlítod a képminőséget élességet, színeket?
Üdv TomaTom
-
quantal
tag
Ezen kicsi képek alapján nem lehet megítélni a képminőséget (bár az ennyiből is látszik, hogy nem kell tőle elájulni). Miért jó az ha egy fényképezőgép csak 26mm vastag? Egy fényképezőgép szerintem nem olyan mint egy telefon, hogy zsebbe préseli az ember, a kezelhetőség rovására megy a nagyon kis méret. Ha meg egy kicsit vastagabb gépeket néz az ember, akkor ezért a pénzért sokkal különbet kap. Nem szeretem magamat ismételni, de nézd meg linket a Pana LZ3 tesztjéhez (6x zoom, iszonyat vastag 4,5cm, 60.000 ft). Eredeti méretű tesztképeket láthasz, azért ez nem egy kategória az Ricoh-val.
''Az amatőrnek 100-ból 99 kép jól sikerül. A profinak 100-ból 1''
-
Retro11
senior tag
Igen megnéztem a gugliban..
Hát elég gyengus szegényke...
Én Fuji S9500 gépet használok szerintem had ne mutassm be!És különbség a kettő közt megint nem téma...Szoval én a sajátomhoz hasonlitva,de a V530hoz hasonlitva is nagyon gyér...Erről tegyél le szerintem..És ténleg elgondolkodtato ez a méret mizéria..Bár ha neked az a fontos akkor az!
Üdv: Retro11 -
Tomhal
tag
válasz Retro11 #1707 üzenetére
hmmm oké, köszi a véleményeket..alszom rá párat, ugyanis már úgysem szállítanák ki az utazásom megkezdéséig...bár fura ez a világ nem lehet kiigazodni semmit. Extremedigitalban a pali azt mondta h samungot, sony-t panat semmi estre sem, mert nem a legjobb a képminőség. Canon EOS 350Ds haverom szerint meg semmi estre se Kodakot, mert az meg rosszul tömöríti a képeket...itt meg ajánlják..
.A sors fintora viszont hogy sikerült kölcsöngépet szereznem és mit gondoltok milyen vastag? 45 mm Uh meglátjuk az 1 hét alatt h együtt tudok-e élni a nagyobb mérettel...aTom
-
Zebu
addikt
válasz Dare2Live #1297 üzenetére
Miért rossz a Z2?
Én éppen azt vettem ma....
Sokág hezitáltam az Exilim sorozat és a Sony W-k között, végül ez lett.
Nagyon megtetszett. Túl sokat nem várok tőle, a design király és van rajta manuális mód is.
ennyi
szerk: tudom, hogy régi a post, de csak válaszol valaki
[Szerkesztve] -
Hero's
csendes tag
Help me
Kölcsönkaptam egy Sony DSC-W70-es készüléket.
És homályos képeket csinál. Még most próbálom kézi módban,de mivel csak lelkes amatőr vagyok még nem igazán értek hozzá(de szerintem,úgy nem homályos a 2,5'' kijelzőn nézve,gépre töltöm jelenleg a képeket.)
Várom a tippeketMár látom a mérlegen,hogy egyre okosabb vagyok:D:D:D:)
-
Hero's
csendes tag
Megnéztem a mások által készített képeket és leginkább rossz fényviszonyban és tánc,korcsolyázás közben készült képek az elmosodottak.De volt olyan is ami nappal készült és elmosodott.De az utóbbi szerintem a kézremegésnek tudható be.
Zárídőt nem lehet állítani,ISO meg 1000-ig megy és alsó tartományokban elég jól használható.Sajnos az éjszakai program csak ISO 1000 müködik.Mivel nőnek a kezében készültek a képek,és mivel nőé a gép,ő csak beállította a gépet éjszakaira és később viszont nem tetszett a kép a gépen.
KösziMár látom a mérlegen,hogy egyre okosabb vagyok:D:D:D:)
-
Zebu
addikt
Szerintem éjszaka nem feltétlenül kell éjszakai módot használni, mert akkor automatikusan magasabb záridőt állít be. Állvány nélkül tutira fos lesz... Az ISO-t ha már 400 fölé állítod akkor meg nagyon nagy lesz a zaj....... szerintem......Ha pl csak buliképeket lősz akkor tök felesleges 200 fölé menni, szerintem...... Úgyis közeli arcokat fotózól pár méterről ahol a vaku még elég erős....
Ha már távoli a dolog vagy esetleg tájat akarsz akkor más a szitu, akkor nem árt éjszakaiban állvánnyal, bár ha éjszakai fotós vagy akkor nem ilyen gépet használsz rá
Hirtelen mozdulatokhoz egy 1/640 és 1/2000 közé eső záridővel érdemes a kis kompakt géppel próbálkozni. Igaz itt nem árt ha van fényed rendesen...... Ki kell tapasztalgatni!
ÉN is tegnap vettem meg a kis gépemet, este próbálgattam az ISO módokat, zajokat, stb...
Egész megfelelő a tudása. Mármint kicsihez képest. Ami nagyon jópofa dolog szerintem ebben a Z2-ben a 2mp-es késleltetés. Ez arra jó, hogy gyenge fénynél ráfokuszálok valamire, befogom, lenyomom az exponáló gombot és lerakom a gépet úgy, hogy a fókusz ugyanott maradjon. elengedem és 2mp múlva kattint. Tök jó, mert egy 1-4mp-es záridőnél már ember legyen a talpán akinél nem remeg be! -
Hero's
csendes tag
Köszi
Pár gond még akkor is van.Nőnek kellene ezt elmagyaráznom Zárídőt nem lehet állítani
Éjszaka persze hogy jobb vakuval,de a gép az éjszakai modót azt tekinti,hogy vaku nélkül fotózz ISO 1000-en.Hát akkor ez az opció hót fölösleg.
De egyszerű gép,annyira nem rossz.
Ha kell kép csinálok vele Még ma nálam van,talán estig
HeroMár látom a mérlegen,hogy egyre okosabb vagyok:D:D:D:)
-
Zebu
addikt
Elmondod neki mi a záridő, mi a blende stb, az egész működési elvét és akkor nem lesz baj! ÉN is felhomályosítottam az asszonykámat az alapokról. Többet én sem tudok
Igen, mondjuk záridőt az enyémen sem lehet. Viszont ha mozgásban levő objektumot akarok jól lekapni akkor a gyors expozíciót, sport módot választok ki. Ilyenkor szerintem a gép inkább a blendével mókázik és a záridőd az nem fog 1/60 alá menni. Talán, de ki kell próbálni. Minden a fényviszonyoktól és a vaku derítésétől függ....
Igazából egy ilyen géppel szerintem este elég nehéz tűéles képet produkálni.
Használj sport módot vakuval kevés fénynél és kész Akkor szerintem jó lesz.
Mutathatsz képeket ha tudsz!
ÉN is sonyt akartam eredetileg, de nem az lett..... kiváncsi vagyok!
Javítson ki valaki, ha tévedek -
hdanesz
őstag
Sziasztok!
Módosultak a gépkeresési kritériumaim: mégpedig annyival,hogy az ára max 70K legyen.Fontos,hogy SD kártyás vagy Memstick-es legyen.Előny a minél nagyobb opt. zoom, és természetesen szép képeket készítsen,a felbontás mellékes.Napi fotózásra kellene,semmi extra.
Mit tudnátok ajánlani?
Köszi a segítséget!
UI: neten már nézelődtem,de kezdő ''fényképész''-ként,nem sokat mondanak az ott felsorolt technikai adatok.
[Szerkesztve] -
defter
csendes tag
átböngésztem a teljes topikot az fuji S5600-s és a kodak z740 vagy z650s összehasonlítása után kutatva, de csak annyit találtam hogy mindenki a fujit ajánlja a 740-sről pár leminősítő szó, a 650-sről meg még annyi se.
kérdése tehát miért olyan rossz a 740? vagy egy s5600-s vs z650 megmérettetésben melyik lenne a jobb? árba kábé úgyanannyinak jön ki... -
hdanesz
őstag
Mit gondoltok kezdő számára ''veszélyes'' a fuji S5600-al próbálkozni?Vagy elboldogul vele egy kezdő is?Azon gondolkoztam,hogy ha már 65-70ezret adok egy gépért,akkor már olyat veszek ami tudásom bővülése esetén is jó szolgálatot tesz.
-
Hero's
csendes tag
válasz hdanesz #1728 üzenetére
Ha fényképezőgépet akarsz venni,azért fogsz mert szeretné képeket csinálni vele És ha már képeket csinálsz,akkor legyenek is jó képek De ezt nem mindig tudod elérni,mert általában az auto mód nem mindig a legjobb megoldás .Ekkor jön szóba a manuális mód.Eleinte csak álítasz össze-vissza és nem minden kép lesz jó.Talán le is csúsztál egy nagy eseményről De ha van időd és gyakorlod Akkor már előre tudod milyen beállítások kellenek és csak a gomb lenyomására vársz,így már nagyobb esély van jobb képet csinálni mint Auto-ban.
De ha nem is érted majd a Manuális beállításokat,akkor is ott van az Auto.De ha már az embernek van fényképezőgépe és minden alkalommal kicsit ismerkedik vele,akkor lassan már nem lesz kezdő belőle A bankkártya gépeken csak egy gombot kell nyomkodni azzal nemgazán fejlesztheted a tudásod
Hero
És az ára is a gyártási kölcségeket súrolja És most szerintem ez a legjobb gép,most.De ha bejön bármilyen másik gép,ha jobb is lenne nála,nem hiszem,hogy csak 70-be kerülne
[Szerkesztve]Már látom a mérlegen,hogy egyre okosabb vagyok:D:D:D:)
-
bandus
veterán
Persze!én is full kezdőként választottam ezt a gépet, mostanra meg már egész tűrhető képeket tudok vele csinálni elolvasod a használati utasítást, meg ezeket [link] és 1-2 hét alatt belerázódsz . Persze az igazán jó fotókhoz azért idő kell.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Zebu
addikt
Jó az, csak hamar ki fogod nőni! Ha komolyabban akarsz fotózni......
Mikor ráérzel az egészre a manuális beállításokra, félautomata módokra, megtapasztalod, hogy mit hogy akarsz, illetve szeretnél állítgatni különböző körülmények között, akkor rájössz, hogy a gép korlátai miatt nem megy...
Bár jó választás, mert legalább kitapasztalgatod, hogy mennyire szükséges neked az állítgatósdi, vagy inkább csak kattintgatsz. Az ára jó, ha véletlenül nem válik be akkor sem buktázol nagyot rajta. Szerintem be fog válni!
Jó móka egy ilyen gép és még valamilyen siznten bővíthető is.
szerk: Én személy szerint nagyon hezitálok, hogy a kis kompakt mellett belevágjak-e egy DSLR-be... Igazából nem tudom megérné-e a pénzét, viszont az ultrazoomos gépeknél meg nehézkes néhány dolgot beállítani..... ezen még majd elmélkedem De ha vannak javaslatok tapasztalatok, akkor nyomjátok. Eddigi gép kronológiám, Kodak CX 6230(?), Konicaminolta Dimage Z3, Fuji Finepix Z2, nah most jön majd vagy a D50, vagy esetleg a 350D, vagy Fuji esetleg..... meglássuk
[Szerkesztve] -
Zebu
addikt
MAXXUM 5D?
-
erdey_a
addikt
Azért mire az ember az abszolut kezdőtől eljut az s5600 kinövéséig, párszor lejár a garancia
Én, ha ki is növöm az s5600-amat, bármennyire is jó,meg szép, meg menő lenne egy slr, nem hiszem hogy venni fogok. Drága is, és érzem, hogy nem használnám ki. Inkább a kompakt kategoriában lépnék egyet feljebb. s9500, vagy talán pana... de mire arra kerül a sor, ezek már kifutnak... lesznek újabbak.Vérboci
-
hdanesz
őstag
Nahát-nahát!Köszönöm mindenkinek az útbaigazást/hozzászólást!
Még a hétvégét kivárom..abból a szempontból,h. hogy alakul az anyagi helyzetem. -
quantal
tag
válasz erdey_a #1733 üzenetére
Azért a határokat egy kis fejlődés után (ha valaki tényleg komolyan foglalkozik vele) nagyon könnyen meg lehet tapasztalni. Pontosabban meg is kell tapasztalni, hogy később tudjuk meddig lehet elmenni. Van aki néhány hónap után azt mondja (miután belekóstólt az igazi fotózásba), hogy az ő igényeit mégsem elégíti ki ez a kategória - és anyagilag megteheti -, az lép a DSLR-k világába. Más - ilyen vagy olyan okból - hajlandó a kompromisszumokra, marad a kompakt (v. bridge) kategóriánál, de remek fotóssá válhat ''akár'' ilyen gépeken is. Sokkal több múlik a fotóson, mint a gépen.
-
Zebu
addikt
válasz erdey_a #1733 üzenetére
Bezony ez igaz. Nekem a Z3 nem volt túl jó választás. Még tök szépeket írtak róla anno és először nekem is gyerebe volt.
Csináltam vele pár képet, dobtam rá egy cirkuláris polárszűrőt, aztán rájöttem, hogy azért ez nem elég.... Cimborám Pana FZ20-as készüléke szerintem sokkal jobb.
Viszont ott már az ár úgy 130 körül mozog (FZ30, mert 20 már nem nagyon van).
Ha már 130 akkor inkább spórolok kicsit és 160ért veszek egy kitobis Konicaminolta Maxxum 5D-t. Nagyon jókat olvasok róla. Optikai kép stabilizátor, 6mp, Iso 3200, stb.
Sztívdigikemen bejövős a skacoknak 350D-t képélességben lenyomja, nem kell annyi utómunka.... Kiegészítők is olcsóbbak hozzá.... Áh na sebaj ezen még rágódom.
Ha valakinek van tapasztalata vele akkor megoszthatná velem...
D50, 350D, 5D ????
1kis info:
[link]
[link] -
quantal
tag
A belépő dslr-ek már viszonylag elérhetők, de utánna nagyon könnyen elkapja az embert a gépszíj, és nincs megállás. Újabb obik, rendszervaku, ilyen-olyan szűrők. Ha már ezek megvannak, akkor már jó lenne egy komolyabb váz......
-
j.bravo
addikt
Én a 7D-vel szemezek/szemeztem nagyon. Képe mondjuk ugyanaz mint az 5D-nek (ugyanazon obival persze), de van rajta csomó hasznos fícsör. Mondjuk még az 5D se elérhető most (ha tudtok jó zsíros melót, amihez a kellő tudás mellett még gyomrom is lenne , szóljatok )
Minolta bajonettes obik, egyéb cuccok valóban olcsóbbak Canonhoz valónál, elvileg a Nyikony még ilyesmi árban van (Kanyonnál olcsóbb) és talán azt a legkönnyebb használtan találni (ez nem saját tapasztalat, csak olvasmányélmény, sajna). D50 vagy D70s sem biztos hogy rossz választás, sőt (bár ugye iso csak 200-ról indul, stb...)
KM mellett szól az anti-shake, nem kell IS-es (VR-es) obit venni (és obinként kipengetni...)
Viszont általában könnyen megnyugtatom magam, hogy jó nekem a bridge (Minolta A1 éppen), mert hogy tényleg minden feladatra alkalmas legyen, legalább két, de inkább három objektívet kellene hurcolni az amúgy is nagyobb/nehezebb gép mellé, és így elég terjedelmes és nehéz lenne a fotóstatyó...
[Szerkesztve]Whatever.
-
sebipayne
tag
Huh. Lécci segítsetek rajtam. Sürgős! Olyan gépet keresek ami megfelel a következő kritériumoknak:
- 1. min. 10x optikai zoom
- 2. min 4mpixel
- 3. SD kártyás
Milyet tudtok ajánlani? Már holnapra kellene :S -
j.bravo
addikt
-
Chili7
őstag
Sziasztok!
Megrendeltem a Pana FX-01-et!
Azért azt, mert a kapcsolatom ezt tudja megszerezni!
További versenyzők: Kodak V570, Ricoh Caplio R40 voltak, mindketten azért estek ki mert a kapcsolatom nem tudja beszerezni!
Első volt a Kodak, 2-ik a Ricoh, aztán a Pana. Én voltam az aki a nagy zoomtartományra, ultrakeskeny gépre és nagylátót akart egy gépben
Hogy barátkozzam a panával, olvasgattam, és ezt olvastam róla:
''A zoomarány akár ötszörösre növelhető 3 megapixeles képfelbontás mellett, az Extra Optikai Zoom funkciónak köszönhetően, amely extra nagyítást tesz lehetővé azáltal, hogy szándékosan a CCD középső részét használja. ''
Ezt úgy értsem, hogy a felfelé karcsú zoomtartományt (105mm), ezáltal megnöveljük mondjuk egy 120mm-essel egyenértékű környékére?
Üdv! -
j.bravo
addikt
Mondjuk úgy, hogy a digitzoom kulturált módja
Sima, nemszeretjük digitzoom kivágja a kép közepét és növeli a kép méretét interpolációval az eredeti felbontásra. Itt csak kivágja a közepét, azaz nem rontja el a képet - ellenben pont ugyanazt csinálja, amit te is megtehetsz egy sima vágással szoftverből az eredeti sokmegapixeles képből utólag. De ez csak az én privát véleményem, nem biztos hogy pontosan így vanWhatever.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok!Még mindig vacilálok gép ügyben...
Kodak Z740 vs Kodak Z650 megéri a 9ezer forintos különbség? -
Noctlown
csendes tag
hmm, jó hogy mondod, fasza gép ez a 740es, lehet ezt veszem
-
bandus
veterán
válasz hdanesz #1748 üzenetére
Szvsz nem éri meg, a 650-es csak egy kicsit nagyobb kijelzővel rendelkezik, meg +1 megapixel. Ez sztem nem számít sokat, én alapból 3mp-ben fotózok. A 9ezerből pedig már gigás sd kártyát is tudsz venni bele.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest