Aktív témák
-
vati
senior tag
válasz Retro11 #1088 üzenetére
''Akkor csak ajánlani tudom azt amit én most használok!''és ez ez itt a reklám helye.
Pár száz hsz-al korábban (+ tavaly ősz magasságában is) ki lett vesézve a PanaFZ30 vs FujiS9500 téma - aki ebben a kategóriában keresgél, érdemes visszaolvasnia.
Ennyi erővel az s9500 (usa-ban S9000) hátrányait is el lehet kezdeni sorolni a teljesség kedvéért (pl. nincs stabilizátor, gyenge felbontású evf/lcd, kisebb telezoom, gyengébb minőségű obi...) a meglevő előnyök mellett (használható ISO400, 28-as nagylátó..)
itt van egy, a két típust side-by-side összehasonlító link [link]
[Szerkesztve]Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
vati
senior tag
válasz ngabor2 #1083 üzenetére
Nekem vant AVI-ba és Quicktime-ba felvevő gépem is. (igaz, nem egy kategória)
A formátumtól vsz. nem függ semmi, sokkal inkább az adott géptípustól.
A minőségről annyit, hogy cipőt a cipőboltból... Fényképezni fényképezőgéppel, kamerázni kamerával érdemes.
DV minőséget ne várj semelyiktől, talán az A200-as tudott 800x600-as videót felvenni, de azt már nem gyártják.
A neten találsz minden géphez sample videót is, abból el lehet dönteni, tetszik-e.
Személy szerint semelyik digit.gép videójával nem vagyok elégedett (a 640x480@30fps kb. mint egy jó VHS, vagy picit jobb) de ez csak elszállt igényeimnek tudható beAsus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
Wajk
addikt
szerintem azért vannak olyanok amik azért elég szépet mutatnak, persze minden ízlés kérdése, nekem spec megfelel a 640x480 30fps, ha tényleg szép a kép, pl:
http://www.steves-digicams.com/2006_reviews/lz3/samples/p1000063.mov
vagy a jelenlegi kamerafavoritom:
http://www.exilim.de/euro/exilimpro/exp505/example/?what=beispiel
''Nekem vant AVI-ba és Quicktime-ba felvevő gépem is. (igaz, nem egy kategória)
A formátumtól vsz. nem függ semmi, sokkal inkább az adott géptípustól.''
ezzel tökéletesen egyet értek a formátumtól semmi nem függ.
amúgynagyobb felbontású videókészítőkről én is hallottam már, de még nincs az a memóriakártya ami a tömörítés nélküli videókkal érdemben megbírkózna ;)iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
vati
senior tag
én a 2 GB-os kártyámra cca. 22 perc videót tudok venni full felbontásban az FZ30-al. Eddig még sose láttam ''card is full'' feliratot, amikor videóztam a géppel
A Panák qt formátuma elég nagy egyébként, a tömörítés sehol sincs az mpg4-hez képest.Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
Boxer001
veterán
Sziasztok!
Maximum 50 ezer forintig milyen fényképezőt ajánlanátok? -
Boxer001
veterán
válasz Motion_Blur #1106 üzenetére
Szeva!
Volt barátnőm kért segítséget, hogy mondjak már neki jót, nekem már van, persze régebbi, de jó az nekem egyelőre.
Akkor mondom is neki, hogy ezt nézze meg... -
Retro11
senior tag
Wajk!
Helo helo...Áljunk csak meg 1szora?Megbukott?Ugyérted nem müködik?!Képzeld el én ezt használom és teljesen ugy zoomolok ahogy akarok?Vagy mire gondolsz?És nekem nagyon is jo minőséget nyujtott,bár lehet hogy neked valami más fajtád van !!!
Szoval ne beszélj olyat ami nem igaz ...Köcce!!!
Üdv: Retro11!
Ui: Szoval ajánlom a Fuji S9000 -
Retro11
senior tag
Vati!
Neked van valami bajod?Mármint velem?Hogy te állandoan csak szapulsz...Figyelj azt kérte ajánljunk olyat ami a kritériumoknak megfelel!Ezt tettem!
Képzeld s olvasd azt is irtam bármi van kérdezzen!!!Ha kérdez hátrányt akkor..Nem Leica,nincs IS...Az EVF/LCD problémád nem értem számomra megfelelő!Optika ide optika oda mit érsz vele mikor a többi része meg elvan rontva...
Ahelyett hogy kötölözködnél,inkább segits másoknak...
Üdv: Retro11 -
vati
senior tag
válasz Retro11 #1111 üzenetére
1. nem a szapulásod szándékával írtam, csak a teljesség és a kiegészítés kedvéért: további olvasnivalót ajánlva, más szempontokat is feldobva, hogy a döntésben segítsek.
Utánaolvasni, kipróbálni minél több típust, sosem árt.
(Sokszor a szempontok kiválasztásában is lehet segíteni, nem mindig mindenki tudja előre, mi válhat fontossá később. Én se tudtam az első gépemnél.)
2. nem gondolom, hogy a Fuji S9500 rossz gép: sőt szerintem az áráért igen nagy tudású masinát kap az ember. Csak, a korábban taglalt szempontok alapján, nálam nem ez nyert. De ahogy írtam is n-szer: mindenki döntse el maga, hasonlítsa össze, vegye kézbe stb...
3. Az EVF pixelszáma igencsak fontos, pl. manuális fókusznál: eldönti, hogy valóban használható ez a feature, vagy csak parasztvakítás mert a durva felbontású kereső miatt kvázi lehetetlen kézzel élesre állítani. Az FZ30-ban ez a rész nagyon jól sikerült, a többi hasonló gépben -kivéve a rég nem gyártott Minolta A1 a maga 1 MP-es keresőjével- kissé harmatos.
ui.: az FZ30 valóban kilóg a kritériumokból abban, hogy egyelőre nem kapni 130 ezer alatt, míg a Fujit árulják 126ezerért - igaz, csak edigitalos ''EU'' garanciával, nem a Panasonic Magyarország Kft garijával. (ez egy újabb szempont lehet, én pl. ilyen drága cuccot nem vennék szürkeimportos cégtől, de ízlés, hozzáállás, lehetőségek függvénye...)
[Szerkesztve]Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
Wajk
addikt
válasz Retro11 #1109 üzenetére
a köv hszt is elolvashattad volna ;)
amúgy az 5500/5600al nem lehet videó alatt zoomolni már én is tudom, hogy a 9500-al lehet. Az érdekelne, hogy tényleg tud wmv-be nyomatni videót? milyen minőségbe? tudsz sample-t?iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
ricsik
őstag
Hali!
Barátnőm szeretne venni egy digi gépet.
A lényeg, hogy 2.5'' kijelzője legyen és vékony kaszni.
Ár 60-70 között max.
Mit ajánlanátok?
Amit néztem:
Canon A540
Sony W50
Casio valami
esetleg más..
A mezőnyben a Canon a legnagyobb tudású, csak elég kevés a kijelző felbontása és 2x vasagabb a többi társánál.
Konkrét tapasztalok is jól jönnének.
Pana nekem nem volt bejövős. Ebben a kategóriában teszteltem egyet, típusát nem tom. A Canon A40 esem szebb képet csinált. Kiránduláskor készültek a képek ugyanazokról a témákról, így egyszerű volt az összehasonlítás. -
Retro11
senior tag
Vati!
Jo rendben csak nem is oly kevésszer volt vita a Fuji vs Pana közt amibe mi is vitába keveredtünk...Nincs semmi de szvsz kinek a Pap kinek a Papné!!!
Abban viszont igazad van hogy az LCD alapján szinte lehetetlen jol beálitani MF-ben az élességet!Sajnos....Viszont ha az EVF-be nézem nekem legalábbis sokkal tisztábban látható!!!Ezzel nem tudom hogy vagy?Tény és valo ezt a részét kicsit elnagyzolta a Fuji...
Én személyszerint nem edigitaltol vettem hanem máshonnan szoval magyar garim van.2év!
És amugy nehogy ezt az egészet félre értsd!Tisztázzunk valamit!Nekem is nagyon tetszik a Pana FZ30 (Technikailag kivéve a zajosságot) csupán annyi tántoritott el tőle hogy számomra nem logikus,kényelmetlen felépitésű,rossz elhelyezésü kezelő szervek...
Amugy jo lett volna és megmondom öszintén csak a Fuji és Pana közt gondolkodtam de a Fuji annyira logikus,kényelmes hogy ez döntött számomra...
Feljebb már irtam hogy nincs Hires optika,se képstabi...Nos viszont szerintem az a Leica lencse csoport nem tud érvényesülni..Hiába nem nagy név a Fujinon szerintem szebb képek nyerhetők vele..SAJÁT véleményem....
Vati!?Nézet eltérések simitva?
Retro11
senior tag
Ricsik!
Nos ezen felsorolt gépek közt a legjobb szerintem a Canon...Márcsak technikai paramétereit tekintve is ,meg ugye azért csak Canon...
Én ezt ajánlom illetve azt hogy olvass kicsit vissza a topicban ,egtalálod a számodra hasznos informáciokat!
Ettől függetlenül bármi kérdésed van tedd fel nyugodtan !!!
erdey_a
addikt
Az alábbi mondandóm nem neked irányul, általános elmélkedés, csupán a te hozzászólásod nyomán született:
Képtelen vagyok megérteni, hogy miért vesz valaki 60-70-80-100 ezer forintért olyan fényképezőt, ami azon kívül, hogy bulifotózzon, semmi másra nem jó. És nyilván nem is akarja másra használni, hiszen akkor nem ilyen kategóriában keresgélne.
Már csak azért sem értem, mert bulifotózásra a 3 megapixeles belépőszintű digitcamek is tökéletesen megfelelnek és az áruk maximum 30-40e forint.
Arról nem is beszélve, hogy ha lehányják, ellopják, kevésbé(?) sajnálja az ember.
Ja hogy a 100 ezres az vékonyabb? Meg nagy a kijelző? Na de kérem ez üres marketingduma! Az meg csak azoknak szól, akiknek a Győzike-só.
Miért vagyunk süsük? Miért dőlünk be?
Miért lehet elsődleges szempont egy komoly műszaki cikknél a karcsúság és a dizájn a használhatóság ill. ezáltal az ésszerűség felett?
Lassan ott tartunk, hogy az egyszerűbb és kisebb tudású gépek drágábbak mint a nagyobb tudásúak. Csupán azért mert elhitették velünk, hogy a jó fényképező ismérve a kis méret és a nagy kijelző.
Egy fényképező széleskörű használhatóságát szvsz már eleve 30%-kal csökkenti, ha csak LCD van rajta. Persze szép nagy. Meg is eszi az akksit hamar. Ami természetesen ha lehet, akkor speciális, hogy ha lemerül, nehogy a trafikos ki tudjon segíteni 2 ceruzaelemmel.
Félreértés ne essék, nem a 3x zoomos, több-kevesebb beállítási lehetőségek ellenére szép képeket adó kiskompaktok létjogosultságát kérdőjelezem meg, hiszen nem kell mindenkinek SLR. A bajom ezeknek az árával van. Teljesen túlértékeltek. Nyilván a kereslet miatt.
Mindazonáltal továbbra is sötét folt marad bennem, miért fontosabb a külcsín a belbecsnél.Vérboci
-
pacorro
aktív tag
''Az EVF pixelszáma igencsak fontos, pl. manuális fókusznál: eldönti, hogy valóban használható ez a feature, vagy csak parasztvakítás mert a durva felbontású kereső miatt kvázi lehetetlen kézzel élesre állítani. Az FZ30-ban ez a rész nagyon jól sikerült, a többi hasonló gépben -kivéve a rég nem gyártott Minolta A1 a maga 1 MP-es keresőjével- kissé harmatos.''
Kis kiegészítés: az A2 keresője volt majd' 1 megapixeles (ha jól emlékszem 912000), az A1-é ''csak'' 235000, de korlátokkal az is alkalmas volt manuális élességállításra.
Egyébként teljesen egyetértek: nagyon fontos a jó evf, nemcsak az élességállítás, hanem a fotózás élménye miatt is..."Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner
-
Kiedis
csendes tag
Hali ! Szeretném a segítségeteket kérni ! Akarok venni egy digi gépet úgy 50 és 60 között !
Ki is néztem egyet mégpedig a Hp R817-t , adnak hozzá dokkolót meg még egy cuccost ! A gép pontosan 50 kp! Szerintetek megéri ??? Őszintén szólva eddig nem sok jót hallottam a Hp-ról ! Hátha ezt a gépüket eltalálták !
És mit ajánlotok úgy 50-60 pénzért ha ez a HP esetleg nyomi ?
Előre is köszönöm a válaszotokat! -
cornfake
aktív tag
letettem a draga gepekrol /lx1/
lz5-ot neztem ki
velemeny rola?vagy vmi ami mas marka,ua tudas?/meg kb meret/I'm what's left, I'm what's right..
-
Retro11
senior tag
válasz MasOyama #1123 üzenetére
MasOyama!
Komolyan gondolod azt hogy megveszed?Főleg ennyi pénzért?Szerintem gondold még át!Már csak az a 10MP is riaszto,na meg elég gyenge a nagyláto kezdője...Arrol nem beszélve megmondod nekem léccives 3x optikai zoom mellé minek a 10,1MP???De őszintén?Szerintem hanyagold..Ez igazi parasztvakitos gép...Jaaaa jaaa és a 1600 vagy 3200ISO nem tudom pontosan mert külföldi lapokon mintha 3200at láttam de ha nem az bocsi!A lényegen nem változtaz!!?Szoval AZZAl mit szeretnél csinálni?Mozaikot?Aztán kinyomtatod kifarikcsálod,majd bemésza Mátyás templomba és felragasztod a falra????Szerintem gondold még át!
Üdv: Retro11
[Szerkesztve] -
ricsik
őstag
Én is azon az állásponton vagyok, ha valaki kis gépet akar venni (névjegykártya), akkor felesleges 100e- ért gépet venni, mert az 50-60e forintosnál nem csinál jobb képet.
Ha kicsi gép kell vegyél olcsót, ha meg szép képeket akarsz vegyél 100e- ért egy komolyabbat, ami méretben igaz sokkal nagyobb, de megéri.
Ennyiért már nagyon tuti gépek vannak a Casio 1000 -hezképest.
Pl. Pana FZ-20 és társai
Nyilván ezek sem tökéletesek, de minden szintén ütik, csak méretben nem. -
Retro11
senior tag
Ez pont igy igaz...Sőtt szerintem 60ért is vannak jobbak mint a Casio...Na jo bocs csak ez az igazi parasztvakits!10megapixel a kemény 38mm és 3x optikai zoom mellé...Gondold át hidd el nem éri meg!!!
Üdv: Retro11
Ui: Ennyiért ténleg vannak már elég jo Bridge-k vagy fontos hogy milyen méretei vannak a gépnek..Akkor Sorry!Bár én 100bol FZ20 vagy Fuji S7000-et vennék!Vagy filmes gépet !!! -
pitman
őstag
válasz Retro11 #1129 üzenetére
Csak egy kérdés a géptől teljesen elvonatkoztatva:
Mi köze egymáshoz a 10mp-nek és a 3x-os zoomnak? Miért lehet felesleges ilyen átfogáshoz ez a felbontás (feltételezve, hogy normális képminőséget lehet elérni a szenzoron és az objektív képes is azt kiszolgálni, bár ezek egyike sem igazán tételezhető fel, ehhez még dslr gépek esetén is jó minőségú objektívek kellenek)? -
Wajk
addikt
válasz Retro11 #1129 üzenetére
én sem vennék 10MP-es gépet, de azért nem olyan rosz a Z1000
http://www.letsgodigital.org/nl/camera/review/94/page_1.html
remélem nem a Casio-kkal van bajod, vagy ha igen mond, mert én éppen egy Casio-t a P505-öst néztem ki magamnak.iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
-
Wajk
addikt
válasz erdey_a #1132 üzenetére
khm, nekem öööö nem annyiért lesz ;) (-50%)
amúgy pont az S5600-at dobom el érte nehéz szívvel
de akkor jó ha azt mondod egy kategória, mert így megnyugodtam
90-et én sem adnék érte, bár az S5600-ért sem. Az S5600 is egész jó árakon is mozog már.
[Szerkesztve]iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
erdey_a
addikt
A s5600-al csak annyiban egy kategória, hogy mindegyik 5MP.
A fuji eleve kétszer akkor a zoommal bír, illetve hát ugye azt lehet fényképezőnek nevezni, a casio pedig a nagy kijelző és a manuális beállítások és a kereső hiánya miatt nálam csak a bulifotózó gép kategóriát üti meg. De arra meg jó a legegyszerűbb nikon is 30 ezerért.
S5600-at nem ''dobnám el'' ezért a kázijóért.Vérboci
-
Wajk
addikt
válasz erdey_a #1134 üzenetére
a képeivel sztem semmi baj nincs, ami miatt nekem befutó lett, az az Mpeg4-es videó... gyönyörűek és kisméretűek.
5x zzom sztem elég 10x-esnél azért kisebb kézremegés is dobálgatásnak hat ;)
de igen az hiányozni fog amúgy mert azért tényleg jó az a 10x-es zoom.
de mind1, nekem most ez tetszik, de ha mégsem jönne össze akkor S5600 lesz belőle...iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
MasOyama
őstag
válasz Retro11 #1126 üzenetére
Nem értem mi bajotok vele. Mi van azzal aki nem akar egy fél kilós nagy döggel a nyakában mászkálni? 10 megapixel miért baj? Még mindig jobb nagyobból kissebbet csinálni, ha kell, mint fordítva. Mi van, ha egy képrészletet akarok csak kinyomtatni?
Igen, van benne parasztvakítás 3200 ISO. De ezt persze senki sem hiszi el.PCMENTOR - Számítógép és Laptop Kereskedés és Szerviz
-
erdey_a
addikt
válasz MasOyama #1136 üzenetére
A baj ott van, hogy nem csak ez a két alternatíva létezik, hogy félkilós dög és az a nyamvadt casio.
Annyi pénzért 2 olyan gépet vehetsz, ami súlyban gyakorlatilag megegyezik a casióval, viszont még fényképezni is lehet vele.
Hidd el, nekünk mindegy mit veszel, cak ugye ez a topik arról szól, hogy próbálunk segíteni a döntésben. ezesetben speciel nekünk más a véleményünk. Pont.Vérboci
-
erdey_a
addikt
válasz MasOyama #1142 üzenetére
Nézzd... a fényképezőgép nem krumpli, hogy súlyra és méretre adják-vegyék.
Lehet az embernek egy reális igénye, hogy mekkora legyen, de adott méreteken belül szerintem mindenki a legnagyobb tudásút és ezzel szemben pedig a legolcsóbbat szeretné megvenni.
Te most egy olyan krumplit akarsz tulajdonképpen megvenni, ami elfér a tenyeredben, de jól lehet vele lakatni egy négyfős családot. Na most ilyen nincs Ennek tetejében ez a krumpli még drága is.
Méretben a casio semmi különlegeset nem hoz. A vastagsága valóban kicsi, de ezt simán hozza ma már egy Canon IXUS is, de a Nikon L sorozatában is vannak 22-26mm vastag gépek.
Nem értem miért fontos az a 2 centi... Ha 4 dentiben gondolkodsz, megnyílik előtted a lehetőségek tárháza. Canonon, fujik, nikonok, panasonicok.
cornfake: Talán kinézetre a casio a ferrari, de hogy tudásban nem, az fix. A fotózás mércéje az elkészített kép maga, és nem a berendezés amivel készül. Ha egy talicskával nyerem meg a Magyar Nagydíjat, akkor kit ünnepel majd a nép engem, vagy akinek szép az autója?
[Szerkesztve]Vérboci
-
cornfake
aktív tag
válasz erdey_a #1144 üzenetére
de a ferraridra jobban buknak a csajok a Vaci utcaban,lehet neki azkell
es igenis enis szeretnek egy olyan gepet mint az lz5,tudasban,es olyan meretben mint a z1000,csak en kotok kompromisszumot..szal nekem a legnagyobb tudasu,es egyben legkisebb kell..
ugyhogy ha van erre tanacsod,szivesen fogadom
nekem mindig az kell,ami nincsI'm what's left, I'm what's right..
-
erdey_a
addikt
válasz MasOyama #1145 üzenetére
Milyen puccos tampontartós leány vagy te, hogy nem fér el a táskádban egy 4cm vastag gép?
Most így hirtelen Canonból itt vannak ezek: [link]
[link]
De akármelyik IXUS-t mondhatnám. Sokal több lehetőséget ezek sem nyújtanak, viszont canonból vannak, ami nem elhanyagolható és lássuk be, nem kevéssel olcsóbbak is mint az emlegetett casio.
De itt van pl. egy nikon L is: [link]Vérboci
-
Retro11
senior tag
Pitman!
Miért szerinted van értelme?Szerintem tök felesleges akkor lenne értelme,ha lenne megfelelő szenzor (Valami értelmes) és ahogy irtad is lenne megfelelő optika..Na de itt egyik sincs véleményem szerintem és nem azt mondtam hogy köze van egymáshoz csupán szerintem felesleges egy 3x optikás gépnek 10MP!Minek?Akkor lenne értelme ha lenne mellé CMOS,+ valami jo nagy optika kb 12x zoom stb..
És a részletek?azokat megtartja?Szoval nincs összefüggés köztük csupán én tartom feleslegesnek!Az én 9MP Fujim, még igy sok az a )MP pedig van hozzá egy élég jo 1,8'' szenzor (Tudom Casio is),és még igy is rengeteg részlet oda...Akkor az a 10MPixel?
Na csak eért jön nállam összefüggésbe...
erdey_a
addikt
válasz cornfake #1146 üzenetére
Létező jelenség amit mondsz, csak bicskanyitogató hallani egy fényképezős topikban.
Ha valaki az új pólójához akar színben passzoló divatcikket választani, megteheti, csak akkor ő igazából nem fénykpezőt akar választani, hanem öltözködési kiegészítőt.
Lányoknak tetszelegni? 100ezres fényképezővel? Akkor biztos igaz szerelem lesz abból is...
Személyes tapasztalatom pedig az, hogy kulcstartónyi méretű gépeket mindenki gagyinak nézi. Hiába van benne 10MP, meg 10x zoom. Kívülállónak az csak egy kis kütyü.
Hidd el, többen vallják a nagyobb-job elvet.
Ráadásul nem játékszernek kinéző géppel az embert olyan helyekre is odaengedik, ahová amúgy nem. De ez már egy másik történet...Vérboci
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest