Aktív témák
-
Chili7
őstag
A Kodak V570-es duál-lencsés gépéről tudvalaki tapasztalatokat megosztani![link]
Vagy általánosságban a duál-lencse előnyeiről/hátrányairól?
Köszi!
[Szerkesztve] -
Chili7
őstag
Mivel (korlátozott számban) olcsón tudok a műszaki cikkekhez hozzájutni, én itt élem ki a ''sznobériámat''.
Egyszerűen tetszik, mert egyedi. Érdekel műszakilag is, hogy mit tud, de ahoz sajnos nem értek, ezért kérdezek itt! Én csak szép (táj)képeket szeretnék kényelmesen, kis hozzáértéssel csinálni! Bejön a Pana FX-01 is!
[Szerkesztve] -
Chili7
őstag
Bocs, ha valakit bosszant a kérdésem, de az egész topikot, + az archívumot nincs időm átolvasni! ( hozzáteszem, hogy elkezdtem!)
Szóval kéne nekem egy olyan 90k körüli ultrakompakt gép amivel, - a kategóriájában,- szép táj,- természetképeket tudok kezdő létemre készíteni! Nem tudom mennyire hozható össze egy gépben, hogy ugyanakkor szép makrókat is szeretnék készíteni.
Mivel fontos, hogy a gép esztétikailag külsőleg is megfogjon, nem konkrét típust kérem, hogy ajánljatok, (bár az is jöhet), hanem, hogy a választásnál, milyen jellemzőket kell elsősorban figyeljek, és milyen min/max értékekkel kell hogy rendelkezzenek.
A zoomtartománnyal már nagyjából felvilágosítottak, de még mindig nem tudom, hogy az én esetembe milyen érték az optimális!
Ilyenek, hogy záridő, meg érzékelő, stb.. -vel kapcsolatban mire figyeljek?
Köszönöm!
Ja, és dobhatnátok egy linket a legnagyobb gép választékú honlapról, és az újabb gépekkel készített tesztképekről! -
Chili7
őstag
Nekem a Pana jön be külsőleg! A tesztképeknél (link2) a két csajos kép nagyon rossz! ISO400-al és ISO 1600-al készült! Azért ilyen rossz, gondolom tud jobbat is!
Ennél csak a display-el lehet fotózni?
A 850-nek szebbek a képei talán! De nem nagyon tetszik a gép!
A Sony T30-hoz meg nem vagyok elég sznob !
Köszi a linkeket, még bújom őket!
Nem lesz egyszerű dönteni! -
Chili7
őstag
A #894 hsz-em nagyrészére még nem jött válasz!
Megtennétek? Köszi!
idézem:
Szóval kéne nekem egy olyan 90k körüli ultrakompakt gép amivel, - a kategóriájában,- szép táj,- természetképeket tudok kezdő létemre készíteni! Nem tudom mennyire hozható össze egy gépben, hogy ugyanakkor szép makrókat is szeretnék készíteni.
Mivel fontos, hogy a gép esztétikailag külsőleg is megfogjon, nem konkrét típust kérem, hogy ajánljatok, (bár az is jöhet), hanem, hogy a választásnál, milyen jellemzőket kell elsősorban figyeljek, és milyen min/max értékekkel kell hogy rendelkezzenek.
A zoomtartománnyal már nagyjából felvilágosítottak, de még mindig nem tudom, hogy az én esetembe milyen érték az optimális!
Ilyenek, hogy záridő, meg érzékelő, stb.. -vel kapcsolatban mire figyeljek?
[Szerkesztve] -
Chili7
őstag
(ez lámás lesz! )Azt szürtem le, hogy a 28mm körüli zoom arra jó nekem, hogy a készített képben a ''tájból minél több férjen bele'', a magasabb érték meg, hogy közelebb tudjam hozni az egyes részleteket.
Milyen zoomtartomány optimális makrókészítéshez?
Extrém éjszakai képek, és mozgó tárgyak fényképezése egyenlőre nem célom!
''ne felejtsük el, hogy tájképeknél ami fontos: színhűség, végletes mélységélesség, részletesség, rajzolat, fölbontás, alacsony zaj, részletek.''
Ezeket a tulajdonságokat a gépek mely adatai jellemzik? ..tesztképek?
Köszönöm a segítséget! -
Chili7
őstag
Az ilyen nagy zoomtartománynak van hátránya is 28-200mm?
És az adott gépnek?[link]
Mintha elég egyedül lenne ezekkel a jallemzőkkel a piacon!
Köszi -
Chili7
őstag
válasz Dare2Live #944 üzenetére
A #936 ban linkelt Ricoh Caplio R4 - nél arra gondolok, hogy bekapcsolásnál a 3 tagból álló objektiv nem sok idő míg megtalálja a ''készenléti'' helyzetét, (azaz sok idő míg lehet fényképezni)?
Korábban 28mm -es nagylátós gépet ajánlottatok (természetfotózásra/tájképekre), ez a jellemző viszont baromira leszűkíti az ultrakompaktok választékát.
Ha azt mondom, hogy csak ilyen hobbiszintű, nyaraláskori tájképeket szeretnék készíteni, és ha megtanulok - csak ha nem túl bonyolult,- panorámaképet készíteni, akkor esetleg kompromisszumként jó lehet nekem egy 32mm alsó határú zoomtartományú gép?
Köszönom! -
Chili7
őstag
''Még egy 35-össel is viszonylag nagy látószöget lehet elérni''
Szóval nem járok úgy, hogy nyaralás közben - mondjuk nem fér a képre a hajó eleje meg a vége?
Vagy úgy mint a lay's reklámban!?
Még1: könnyű megszokni a displayról történő fotózást,- kis ablakocska hiányában? -
Chili7
őstag
Kicsit lentebb említettétek, hogy (ultrakompakt kat.-ban) 35mm zoom-mal is elég jó nagylátószöget lehet elérni!
Érdekelne, hogy akinek 35mm az alja, annak mennyire hiányzik az alatta lévő tartomány nyaralási-, természet-, stb képek készítésénél?
Ja és a 200mm feletti tartomány?
Még erre sem válaszolt senki, hogy kitekintő ablak hiányában mennire könnyű megszokni a displayról történő fotózást?
Köszi -
Chili7
őstag
Nos ''melyiketm válasszam''?
A kettő közül: Ricoh Caplio R4 teszt:[link]
vagy Pana FX-01 [link]
Szubjektív és objektív vélemény is jöhet!
( ez lesz az első gépem, eddig mindig kölcsön-céges gépet használtam nyaraláskor. Most is elsősorban nyaralás, kirándulás, tájképek, városi képek, esetleg makrók-at csinálnék. Csoport-, beltéri-, mozgó tárgyak fotózása nem nagyon érdekel) -
Chili7
őstag
Elég jó zoomtartománnyal rendelkezik ebben a kategóriában (28mm - 135mm). Samsung Digimax A55W.
Tudtok róla valamit: [link] -
Chili7
őstag
Fontos, hogy ún. ulrakompakt legyen, és a nagylátó mellett, azért tudjak közel hozni is, ..hobbiszintű fotózásra kell.
Eddig a Pana FX-01, és a Ricoh Caplio R4 volt a favorit! De miután kiderült, hogy a forrásom a Ricoh gépét nem tudja hozni, gondoltam keresek a Pana mellé egy másik alternatívát! Találtam is, zoom az FX-01 hez képest rendben van, 20k-val olcsóbb, meg tetszik is, csak nem tudom, hogy ''mi van még'' amiről nem tudok! -
Chili7
őstag
Aludtam rá párat, de még mindig nem sikerült eldöntenem, hogy melyik gépet vegyem meg. Mindegy!
A kérdsésem az, hogy szerintetek mikor várhatóak új gépek, mikor van ilyen termékpaletta-váltás, vagy bővítés?
Gondolom ez a kompakt-ultrakompakt kategória piaca valamennyire szezonális. -
Chili7
őstag
válasz Dare2Live #1517 üzenetére
Ezt a kodak v570-et komolyan tudod ajánlani?
Már régóta nagyon tetszik és kacérkodok vele, de félelmeim is vannak!
Egyébként időről-időre nekiesek ennek a digiultrakompakt projektnek, .......most a Canon IXUS 65 tetszett meg nagyon.
Esetleg van valakinek tapasztalata erről a gépről?
A harmadik alternatívám még mindig a pana FX-01!
Olvastam, hogy a FX01 vs IXUS65 csatában a panát ajánlod / ajánljátok, de aggaszt a zajos kép, amiről szntén olvasni lehet.
Köszi -
Chili7
őstag
Hello Dare2Live !
Említetted, hogy ismerősöd bepróbált egy Kodak V570-et.
A kezdeti izgalmakon túl meg van elégedve a géppel, nincs valami konstrukciós hibája?
Szép képeket csinál? Minden tartományban használható?
Köszi!
Melyik oldalon van most a legnagyobb digitgép választék ahol érdemes szétnézni? -
Chili7
őstag
válasz Dare2Live #1664 üzenetére
Hát kábé én is annyit értek a fényképezéshez mint az ismerősöd, és nekem is nagyon tetszik. Valszeg én is csak automatában használnám, meg a panoráma-funkció ami izgat.
Néztem tesztképeket,....jók!
A kezelhetőséggel kapcsolatban vannak kétségeim: tesztek azt írják, hogy kicsi, kicsúszik a kézből, kicsi gombok, belelóg az ember keze a lencsébe, lassan áll fel bekapcsoláskor.
Voltam ma az MM-ben, nem tudtam igazából kipróbálni, mert ''ki van kötve'', de a leírtakról, és azok ellenkezőjéről sem győződtem meg!
Esetleg ezekkel kapcsolatban nincs rossz tapasztalata?
edigitalon, depon, gyártók honlapjain túlvagyok, úgyhogy talán találkozam az egész jelenlegi választékkal.
Köszi! -
Chili7
őstag
válasz Dare2Live #1664 üzenetére
''Szép képeket csinál? Minden tartományban használható?''
Ezt úgy értem, hogy elvileg 5,1x optikai zoomtartománnyal (35mm) 23mm - 117mm hirdetik.
Na most ez a 2 lencse zoomátfogása. Az egyik fix 23-as, a másik 39 - 117mm.
Mivel nem értek hozzá, ezért kérdezek ilyen sületlenséget, hogy ; amikor a 24-38mm-es tartományt használnánk optimális esetben, akkor mi van? -
Chili7
őstag
Jó. oké! De a gyakorlatban van olyan, hogy pont az a tartomány kéne, de mivel nincs, megcsinálja a gép a fix 23-assal, csak éppen így szar lesz a kép? Vagy épp 38-al, csak akkor meg nem fér a képbe valami?
Szóval csak tájképeknél lesz drasztikus az ugrás 38-ról 23-ra, vagy ez nem számít?
A kérdés az, hogy a 23-130 - ig tartományból hiányzó 24-37- es tartomány mennyire hiányzik!? -
Chili7
őstag
Sziasztok!
Megrendeltem a Pana FX-01-et!
Azért azt, mert a kapcsolatom ezt tudja megszerezni!
További versenyzők: Kodak V570, Ricoh Caplio R40 voltak, mindketten azért estek ki mert a kapcsolatom nem tudja beszerezni!
Első volt a Kodak, 2-ik a Ricoh, aztán a Pana. Én voltam az aki a nagy zoomtartományra, ultrakeskeny gépre és nagylátót akart egy gépben
Hogy barátkozzam a panával, olvasgattam, és ezt olvastam róla:
''A zoomarány akár ötszörösre növelhető 3 megapixeles képfelbontás mellett, az Extra Optikai Zoom funkciónak köszönhetően, amely extra nagyítást tesz lehetővé azáltal, hogy szándékosan a CCD középső részét használja. ''
Ezt úgy értsem, hogy a felfelé karcsú zoomtartományt (105mm), ezáltal megnöveljük mondjuk egy 120mm-essel egyenértékű környékére?
Üdv!
Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- Szólánc.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest